7 oct. 2011

A aparut decalogul Noii Republici!

Aşa cum Moise a urcat muntele Sinai pentru a îşi lua Decalogul de la Dumnezeu, aşa am urcat şi eu dealul Cotrocenilor... Ofer, ca bun teolog ce sunt, o exegeză “la firul ierbii”.

- Alege binele, nu doar răul cel mai mic. Şi cum binele este Dumnezeu, trebuie să votaţi un teolog: pe mine sau-şi pe Teo Baconschi.
- Lucrează pentru o cauză mai mare decât tine însuţi. Luaţi exemplul meu: totdeauna am vrut altceva decât sunt şi pot să fiu. Aşa am ajuns din teolog promiţător, un politician... cunoscut de toată lumea.
- Batălia pentru valori cere sacrificii. Să vă plătiţi la timp cotizaţiile!
- Aderă la principii şi atunci când ele te dor. Nu faceţi ca mine care am avut 3 joburi la stat, deşi mă durea principiul libertarianismului... în cur.
- Zideşte pe temelii solide. Adică nu faceţi nimic fără acordul şefilor dumneavoastră. Noua Republică nu ar fi apărut dacă nu îmi spunea Şeful ce să fac, prin Lăzăroiu.
- Admiră-l pe cel mai vrednic decât tine. Luaţi exemplul lui Teo Baconschi sau al Andreei Paul Wass şi respectaţi şi lăudaţi pe cele două Elene din viaţa Preşedintelui.
- Prosperitatea trebuie să oglindească munca. Dacă munceşti, cum să fii prosper?
- Adu-ţi aminte de unde ai plecat. Ca nu cumva să muşti mâna celui care ţi-a dat prima bursă şi sinecură.
- Dăruind vei dobândi. Credeţi că sinecurile se dau pe ochi frumoşi?
- Adevărul e mai tare decât calomnia. Persoanele de faţă se exclud.

Noua Republica a lui Mihail Neamtov

5 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Cool.
Cand am scris eu asta: http://casteluldenisip.blogspot.com/2011/01/paiata.html?

Lilick Auftakt spunea...

Ei, si eu am scris. Nu conteaza... cand. :) Oricum, nu pot sa il iau in serios pe Neamtu.

Mos Darie spunea...

O contributie personala la psihanaliza personajului. Poza de referinta e pe blogul lui Eufrosin:
"Sub treizeci de ani, ochelarist (adica intelectual, cititor de biblioteci intregi – nu stim daca in bibliotecile alea a gasit si altceva decat dame, popi ori septari), cu colturile gurii trase usor in jos (postura studentului care nu stie de unde a scos profesorul subiectul de pe bilet), cu degetul mijlociu inspre lobul temporal (nu se stie daca ii vine sa se sinucida sau aplica principiul filosofic “fuck me”), ustensila de scris savant tinuta intre aratator si mijlociu si sprijinita de degetul gros (care probabil ar urma sa-i ia locul intre celelalte doua degete), ca si cum ar urma sa-si noteze pe bavetica rezultatul scremetului intelectual asupra caruia zaboveste cam cat fata aia din reclama de la “Tranzactiv”. Un singur lucru au uitat regizorii: generatia individului este “Pentium”. Astia nu noteaza pe hartie, ci dau un mail ori SMS ori copiaza pe stick…

Ceea ce am scris mai sus este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

Lilick Auftakt spunea...

Haha! :)

radu spunea...

Papagalul asta agitat de Neamtu e un fel de Rica Venturiano bashist care se viseaza Savonarola. Licuriciul e in mare criza de imaginatie daca n-a gasit sa livreze telectualilor decat voma asta reincalzita.