22 oct. 2011

Emisiunile TV. Incepem sa respiram normalitate

Asa cum e normal, in aceste zile televiziunile se intrec sa il onoreze pe Regele Mihai cu emisiuni dedicate Majestatii Sale si regalitatii.

Aseara am vazut (poate unde nu ma asteptam) la B1 TV o dezbatere foarte interesanta, la care a luat parte, printre altii, si Dinu Zamfirescu. Imi place mult acest om. Atat de lucid, de echilibrat. Niciodata nu divagheaza, ba chiar are un rol de moderator in cercurile de discutii, incercand de fiecare data sa readuca, cu o deosebita finete, discursurile la tema.

Am vazut apoi, tot pe B1Tv, filmul "Coroana Romaniei", pe care il pandeam de multa vreme, de cand am vazut promo-ul pe YouTube. Sper sa apara in intregime pe internet sau sa mai fie reluat.

La aceasta ora la care scriu, 18:00, pe N24 Marius Ghilezan si Toader Paleologu vorbesc despre sarbatorirea regelui Mihai. Emisiunea se va relua duminica la ora 06.45.

Diseara, pe TVR1, Eugenia Voda a pregatit o editie extraordinara (in redifuzare): un interviu al Reginei Ana acordat in exclusivitate pentru TVR. Ora: 23:10. TVR a avut in ultimele zile relatari obiective despre evenimentele regale, ba chiar, uneori, cu comentarii pozitive la adresa PNL, ca partid initiator al evenimentului de marti, din Parlament.

Maine, duminica, la "Punctul de intalnire", pe Antena 3, Radu Tudor ii are ca invitati pe Dinu C. Giurescu si Lucia Hossu-Longin. Se anunta o editie, de asemenea, extrem de interesanta.

Nici Realitatea TV nu se lasa mai prejos. Asa cum ne anunta pe blog Diana Mandache: "Duminica pe 23 octombrie de la ora 22.oo la emisiunea dl. Catalin Striblea, in direct, eu si Valentin vom fi invitati sa vorbim despre MS Regele Mihai: Portretul unui Rege."

15 comentarii:

acuvio spunea...

Aseară am văzu şi eu "Coroana Romaniei", nu îl pândeam, habar nu aveam de el, butonam la acea oră şi am dat peste documentar.

Wilkins Micawber spunea...

Am sa joc, ca de obicei, rolul carcotitorului si am sa spun ca e o minune care nici macar 3 zile n-o sa tina. Ia sa apara un divort rasunator sau o vedeta care terciueste lumea in trafic, sa te tii... nicio emisiune despre monarhie. E un weekend mai sarac in scandaluri, asa ca au bagat emisiunile astea...

In plus, imi imaginez ca saptamana viitoare puterea orange va oferi destule teme la care televiziunile vor pune botul, doar, doar nu se va mai vorbi de rege in prime time. Si probabil o sa iasa insusi mafiotul de la Cotroceni cu niscai vorbe "tari", asa, pentru prostime, in direct si la o ora de varf... ca doar TVR-ul e al lui.

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio, da, pacat ca nu s-a facut mai multa reclama. Si eu tot intamplator am ramas pe B1, dupa dezbatere. Nu-mi venea sa cred cand am vazut ca il dau. Ma intereseaza orice material la care colaboreaza istoricii Diana si Valentin Mandache, niste oameni atat de pasionati de cercetarea istorica, de regalitate, profesionisti desavarsiti.

@Micawber,

Nu esti carcotitor. Colegii mei de la CBL au spus acelasi lucru, si de aici s-a nascut apelul la concordie. Si, poate dintr-o anume disperare a mea, si acest "articol" prin care incerc cat de cat sa stimulez televiziunile sa mearga pe calea cea buna. As vrea ca macar in aceste zile sa ignoram lucrurile neimportante. Eu oricum le ignoram. Si multi dintre voi, stiu.

acuvio spunea...

Cred că vă faceţi iluzii prea mari în privinţa receptării evenimentului şi “reconciliere naţională în jurul Monarhului nostru”. Pentru majoritatea, motivaţia o reprezintă vârsta de 90 ani, iar perioada se reduce la o singură zi, pe 25 octombrie este invitat şi sărbătorit regele Mihai în parlament, inclusiv asta este o chestiune de ore, în restul zilei este Ziua Armatei, nu ştiu dacă şi asta o fi cu defilare, coroane, mici, bere :)

Lilick Auftakt spunea...

A, nu @Acuvio. Stiu ca ai dreptate. :)

niku_elektriku spunea...

@lilick

domnu' zamfirescu are si el "nelinisti ortographice", precum d-l tariceanu?

Lilick Auftakt spunea...

Nicidecum. Dar ce legatura are cu postarea, Nikule?

Ma amuza cand vad ca lumea nu stie ca lipsa acuzativului in vorbirea colocviala tine de slangul bucurestean. E la fel ca atunci cand bucurestenii spun "pă" si "dă"... Si mai sunt si altele...etc

Ei, sigur, trebuie sa folosesti limba literara in orice context, dar Tariceanu e prea indragostit de Bucuresti si de bucurestenismele lui.

Dar sa nu ma indepartez prea mult de tema... :)

niku_elektriku spunea...

@lilick

o data intram si io in vorba (in rest mergin' pe printzipu' tezaurizarii tacerii de aoleu) si tu ma bagi deja la offtopici?!

n'as fi intervenit nici acu', da' - dincolo de inconfortu' provocat de prezentza lu' stolnici (prezentza care ar fi trebuit sa'l deranjeze in primu rind pe dom' zamfirescu - doar nu cre' c'o scapat nici el din rapoartele epopeice PE care le 'nainta la securitate dupa fiecare vizita in exterior), chestia cu acuzativu' nu mi'ar fi zgiriat in mod neplacut auzu'.

e culmea ca tocmai io sa ridic problema!

in privintza aniversarii regelui tot ce po' sa spun e ca ma bucur nespus ca basescu a fost mirlan cu el, si ca n'a devenit - doamne fereste! - cu insusirea binestiuta de a adopta cauze in care nu crede, "monarhist", lipsindu'ne in felu' asta de niste campanii mizerabile duse "ca la carte" de catre canalele specializate in dejectziuni securistice.

asa am avut prileju sa'l vedem pe dom profesor penelepecist monarhist, in loc sa ne povesteasca el cum o fo' cu trenurile cu tablouri:))))

Lilick Auftakt spunea...

Niku, de ce dezinformezi? Stii foarte bine ca Stolnici a fost in prima parte a emisiunii, Zamfirescu in a doua, dupa ce Stolnici a plecat. Si stii sper de ce, ca ei nu isi vorbesc. Nu ma asteptam de la tine la procedeul asta basist, crede-ma.

Lilick Auftakt spunea...

In rest, ce sa zic? Unora le-a fost frica de Rege in anii '90. Faptul ca nu mai sunt la putere, o putere pe care stiau ca o detin pe-atunci ilegitim, a facut acum sa le piara frica. S-a transferat insa la fratii lor fesenisti-pedelisti, care au o aceeasi frica de Rege, poate chiar mai mare, si tot din acelasi motiv: ilegitimitatea.

niku_elektriku spunea...

@lilick

ai dreptate: uitasem!

uitasem c'a plecat balaceanu - nu ca nu'si vorbesc cei doi, lucru despre care aflu azi pentru prima oara

Lilick Auftakt spunea...

OK, te-ai prins acum de ce a disparut Stolnici din emisiune. :D

Crăciun Florin spunea...

Emisiunea de la TVR am urmărit-o. Mi-a plăcut. M-a impresionat omul, Ana, caracterul ei ferm și drept. Relatările ei au demitizat înfierbântatele „relatări” ale exodului cuplului regal făcute de unii și de alții.

Lilick Auftakt spunea...

Da, asa e Florin. Eu stiam interviul, a fost o redifuzare. E mult mai bine sa ii asculti pe ei, pe cei din familia regala, vorbind despre ei insisi. O fac foarte sincer, fara sa exagereze, fara sa ascunda anumite lucruri care "nu dau bine".

Cantemir spunea...

Martea e in general o zi foarte importanta pentru Regele Mihai:
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/23/martea-la-rege/