23 oct. 2011

Imagini de la funeraliile unui mare patriot

Nu stiu daca ati vazut vreodata funeraliile lui Churchill... Am dat peste imaginile de mai jos, cautand sa ascult diverse variante de interpretare ale Jupiterului lui Holst. Pe coloana sonora a filmului cu funeraliile apare partea mediana a lucrarii, adaptata poemului "I Vow To Thee, My Country", devenita un frumos cantec patriotic britanic.

Imaginile sunt emotionante. Privindu-le, mi-a fugit gandul la singurul moment din trecutul recent in care am fost si noi solidari in durere, prezenti intr-un numar impresionant in strada, la despartirea de Seniorul Coposu. Printre putinele gesturi spontane si reale de recunostinta si patriotism de care am fost capabili, in ultimii 20 de ani.

Am incercat sa gasesc pe net o amintire de pe ultimul drum al Seniorului nostru, asemanatoare din punct de vedere calitativ cu cea facuta in memoria lui Sir Winston Churchill. Ceva, un filmulet pe care sa-l poata accesa usor si cei tineri... Banuiam ca nu o sa gasesc decat aceleasi secvente brute, needitate si nemontate de nimeni. Am mai cautat de nenumarate ori, doar-doar cineva s-a gandit si la asta. Nimic. De ca si cum si de putinele noastre momente in care putem sa fim mandri pentru felul cum am reactionat, ne-ar fi azi rusine...

2 comentarii:

MARIN spunea...

Este dificil sa faci un comentariu dar,Excelenta Sa a fost si va ramne in amintirea omenirii ca un MARE OM, un OM a carui viata a fost dedicata BINELUI.

Lilick Auftakt spunea...

Asa e.