Nu stiu daca ati citit analiza lui Codrin Scutaru. O sa citez doar finalul, unde face niste previziuni in ceea ce priveste rezultatele, dupa care explica si care ar fi planurile PDL/UNPR in privinta Bucurestiului. Asadar, mai intai cateva posibile rezultate:
"- PNL sectorul 1 si sectorul 2, PDL sectorul 3, PC sectorul 4, PSD sectorul 5 si sectorul 6;
- PNL sectorul 1 si sectorul 6, UNPR sectorul 2, PDL sectorul 3, PC sectorul 4, PSD sectorul 5;
- PNL sectorul 1, UNPR sectorul 2, PDL sectorul 3, PC sectorul 4, PSD sectorul 5, PDL sectorul 6;
Si alte combinatii de 6 luate cate vreti pentru iubitorii de mate, daca stiti de astea. Daca nu stiti de astea, asta e. Le veti invata pe cont propriu."
"(...)strategia UNPR-PDL pentru a prelua capitala:
- PNL sectorul 1;
- UNPR sectorul 2 plus sectoarele 4 si 6 daca candidatii PC vor trece cu surle si trambite la UNPR,
- UNPR... surpriza sectorul 5, daca Van Ghelie va fi iertat de Gabi Oprea intru scop de cucerire de Capitala. Marean, care pare a bate zilnic la usa lui Oprea, ca sa scape de Ponta, este dupa spusele unora o vulnerabilitate majora pentru USL;
- PDL sectoarele 3 si 6 cu primarii in functie Negoita si Poteras.
In felul acesta PNL va avea 1 sector si UNPR-PDL 5. Primarul general va fi de la UNPR-PDL, posibil un front-man gen Paleologu sau o femeie-primar gen Udrea. Asta daca Piedone nu se duce la Primaria Generala si nu lasa vreun Raicu de la PDL primar la 4.
V-ati fi gandit ca de asta tac malc cei de la PDL pe tema capitalei, castigata de Basescu cu ardeiul in 2000? Acum pregatesc un ardei cu zi de popota militara."
Dupa cum reiese din aceasta analiza, PNL poate avea in cel mai bun caz doi primari (atentie, Codrin, nu din 6, ci din 7, pentru ca trebuie sa socotim neaparat si PMB-ul) si in cel mai rau caz, unul singur din 7, la sectorul 1. Daca pornim la drum cu aceste calcule, PNL ar fi de tot rasul. Pentru ca nu imi pot imagina cum un partid care are aproape 40% in sondaje in capitala, si o relatie foarte buna cu cetatenii - care s-a vazut clar in toate campaniile din ultimii doi ani - ar mai putea scoate capul de rusine, daca ar defila si dupa 2012 tot cu un singur primar, ca atunci cand avea doar 15%.
Dar hai sa zicem ca nu mai suntem doar liberali in Bucuresti, ci ca am devenit peste noapte uslasi. (Desi eu personal nu stiu niciun liberal in Bucuresti care sa se simta foarte confortabil in postura asta.) Pai, din ce scrie Codrin, inteleg ca doar de liberali e 100% sigur ca nu ar trada, si pe buna dreptate, in rest cei de la PC (Piedone) sau de la PSD (Vanghelie) sunt personaje mai mult decat nesigure. Pai ce am facut? Pentru ce exista aliantele ACD si USL in Bucuresti? Ca PNL sa-si micsoreze sansele de a castiga mai multe primarii? Ca asa-zisii uslasi, Piedone sau Vanghelie, sa lucreze de la adapostul USL pentru Basescu?
Eu nici nu ma gandesc ca PDL sau UNPR sa mai castige vreun sector in Bucuresti. Si in niciun caz cu concursul PNL, chiar indirect, prin intermediul unei aliante, promovand posibili tradatori. Nu stiu ce se va decide in cadrul USL legat de Bucuresti, cum nu stie 100% mai nimeni. Insa sper sa nu se stabileasca nimic in defavoarea PNL sau, mai grav, in favoarea unor candidati asupra carora planeaza suspiciunea de basism. Ar fi o sinucidere curata pentru cel/cei care negociaza din partea PNL.
Realist vorbind s-ar putea, datorita cedarilor pe care PNL le-ar face pentru USL la Bucuresti, ca liberalii sa obtina un loc din sapte, adica sa ramana cu actualul primar Chiliman, de la sectorul 1. Aceasta situatie este pur si simplu inadmisibila pentru PNL si suporterii sai. Noi, liberalii din Bucuresti, nu vom accepta din start sa avem 1 din 7, in conditiile in care noi, chiar si in cea mai neagra perioada a fesenismului, castigam 7 din 7.
Revin cu un sfat: sa nu ne mai luam totusi atat de mult dupa sondaje. In nicio tara politica nu se face atat de mult cu ochii la sondaje, ca la noi. Ci sondajele, si mai ales rezultatele electorale, trebuie sa fie o urmare a politicii. Cativa liberali se pare ca au inteles bine asta. Codrin scrie despre Dan Cristian Popescu de la sectorul doi, dar si ceilalti presedinti de filiale fac o campanie puternica si serioasa in sectoarele lor si devin pe zi ce trece tot mai vizibili. Ii vad deosebit de activi, inclusiv in online, si ma bucur. Cu oricare dintre ei si cu echipele lor sunt sigura ca putem castiga Bucurestiul, singuri sau intr-o alianta, si putem trimite PDL definitiv pe centura.
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
26 de comentarii:
Nu se simt uslasi doar liberalii care nu s-au saturat suficient de Basescu:
-multi in 2004, mai putini in 2009 si mult mai putini in 2012!
Plano10, nu ai absolut deloc dreptate. Liberalii sunt cei mai anti-basescu. Vrei sa iti readuc aminte ca liberalii sunt cei care NU au vrut in 2008 sa se alieze cu PDL si PSD s-a aliat? Hai sa mai si gandim cand scriem.
Hai sa ne gandim cand gandim, cum zicea astazi un uslas! :)
-Nu liberalii l-au facut mare pe Basescu in 2004... adunand resturile epavei PD in Alianta DA?
-In 2009, in turul 2, 30% dintre liberalii care in turul 1 votasera cu Antonescu, cam aceiasi care acum se rusineaza sa fie uslasi,l-au votat tot pe Basescu.
-Nici nu stiti voi cat se gudura porto-prazuliii si caschetarii cand va aud ca nu va simtiti bine ca usl-isti!
In Bucuresti ne simtim foarte bine si foarte anti-basescu ca liberali. Si lumea are incredere.
Dacă după strategia UNPR-PDL pentru a prelua capitala chiar obţin în Bucureşti 5 din 6 plus Primăria Generală atunci domnul Traian Băsescu poate medita la posibilitatea unui al treilea mandat de preşedinte :)
@acuvio, mie mi se pare inacceptabil sa ia si unul din sapte!
Întortocheate or fi căile… politicii, dar toată matematica asta prezentată aici se bazează numai pe ipoteza trădării. (Tot un fel de scară de incendiu la politicieni?)
O exista şi factorul de eroare “Ioan Oltean”, observat în alegerile care au mai avut loc pentru locuri rămase vacante în parlament dar până la posibilitate acelui 5 din 6 parcă este prea mult :)
Dan Diaconescu, nimic? Celelalte partide, nimic? Nimic-nimic? :)
Da, ipoteza tradarii apare frecvent in analiza lui Codrin. Si nu e rau ca apare, pentru ca trebuie sa suflam si in iaurt. Nicio alianta din lume nu ne poate obliga sa sustinem personaje asupra carora planeaza astfel de suspiciuni. Nu stiu nimic de DD si nici de altii. Cel putin nu apar in analiza lui Codrin, desi in sondaje exista.
Analiza lui Codrin "pute" a patriciu.
Care cu platforma Spune si Tu, precum si cu cea pro-monarhica incearca sa ciupeasca voturi de la PNL+PSD.
Ma rog, de cand cu noua prietenie a fostului mogul rau cu marinarul de la cotroceni, orice are o explicatie
Vlad
Eu m'am gandit la altceva, o imagine din tabara cealalta: )
Directii principale:
-> legislativa: nou sistem electoral(avantaj la lista pt loc 2), vot prin corespondenta (cel putin 1 mil voturi), reorganizarea administrativa + cumularea alegerilor
-> financiara: presiuni asupra agentilor economici pt finantarea candidatilor, maximizarea operatiunii bani pt partid, presiuni asupra primarilor si a candidatilor USL
-> sociala: mariri de salarii si pensii exact inaintea alegerilor
-> sociala: operatiunea punga in special la tara
-> propagandistica: repetarea la infinit a faptului ca noi am trecut prin criza cu bine datorita masurilor inevitabile, nu stam deloc atat de rau ca alte state (ex Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda), s'a facut reforma, urmarindu'se interesul national si nu politicile populiste ale USL care vor distruge tara. Va fi prapad!!!
-> propagandistica: diabolizarea USL si a liderilor sai (non-stop)
-> de securitate: folosirea intregului aparat din comunicatii si servicii pt interceptarea si culegerea de informatii compromitatoare din randul candidatilor USL (de folosit ulterior alegerilor pt a reconfigura majoritatile)
-> externe: prin relatiile cu CIA, FBI, ambasada americana se se livreze informatii despre faptul ca opozitia este cu Moscova, nu stie sa piarda niste alegeri organizate corect
->externe: prin relatiile de la Bruxelles si din Partidul Popular sa fie activati vectorii nostri de imagine pregatiti sa declare alegerile corecte, fara vicii semnificative
-------------------------
Mai detaliat:
-recensamant: culegere date personale + declararea falsa a rezultatului final: numar mai mic de cetateni apti de vot -> nr mai mare de cetateni apti de vot in strainatate
-pregatirea populatiei cu ideea ca nu sunt bani , iar cu o luna inainte de alegeri se gaseste "ceva"
-acumularea de bani pentru partid si presiuni pe agentii economici pentru a finanta operatiunea "punga pt alegatori"
-interceptarea telefoanelor + informatii compromitatoare despre toti candidatii USL
-reorganizarea teritoriala + alegeri locale si parlamentare in acelasi timp pt a asigura maximizarea sanselor PDL prin redesenarea colegiilor si prin presiunile oamenilor nostri temporar numiti in noile structuri.
- votul prin corespondenta !!!
- la votare: autobuze, presiunea primarilor asupra alegatorilor;
- folosirea avantajului ca in fiecare sectie de votare toti observatorii vor fi pt PDL, in afara de singurul repr al USL care va trebui sa fie cu ochii pe urna 15-16h. (daca va rezista intai la incercarea de corupere) Improbabil! CNPurile culese la recensamant si cele de la "punga" se vor introoduce in urna cu stampila VOTAT acolo unde trebuie
-Folosirea restului metodelor clasice, inclusiv cele cu inversarea cifrelor in anumite colegii, ori de natura de software
LA FINAL:
Faza 1:
- se va obtine un numar de voturi din buletine introduse suplimentar in urna (pe sectie de votare)
-se va obtine un nr de voturi datorita actiunii punga cuplata cu luarea CNPurilor respectivilor
-se va obtine un numar de voturi prin maximizarea fraudei in colegiile stranse
-se va obtine un numar de parlamentari prin noul sistem electoral care permite celui de pe locul doi sa aiba aproape acelasi numar ca cel de pe locul intai, indiferent de voturi
Faza 2:
Functie de rezultatul obtinut la faza 1 se declara un procent mai mult sau mai putin nesimtit din diaspora, insa fara a depasi 1-1.5 milioane de voturi
Faza 3:
Situatie critica: In ipoteza unui scor pt USL de peste 50%: se apeleaza la baza de date rezultata in urma interceptarilor ambientale, telefonice a candidatilor USL. Toti asupra carora exista informatii compromitatoare vor fi convinsi sa nu voteze initiativele USL(guvern, suspendare) Avand in vedere ca un nou Parlament ar numara ~300 de oameni, 15-20 de traseisti imediat dupa alegeri ar bascula avantajul USL
Aplicarea acestor reguli + oricare altele care creaza un potential avantaj pt PDL, este obligatorie.
@Vlad, aberezi puternic. Codrin nu are nicio legatura cu niciun Patriciu. El e sociolog. Doamne, cat de prosti sunteti... Ce e aia platforma promonarhica? Noi, in PNL, suntem multi monarhisti. E vreo problema cu asta?
@Bogdan, dada, si eu ma gandeam sa fac ceva asemanator, sa adun metodele. Chiar as vrea sa-i rog pe toti cei care mai identifica astfel de metode sa ni le spuna.
@Lilick,
Da, acuma depinde si de opozitie, unguri sau cine se mai poate opune in a mai limita metodele de mai sus sau multe altele.
Oricum, daca PDLul ar putea aplica toate aceste metode, ar scoate lejer peste 50%
Daca reorganizarea are sanse relativ mici (datorita ungurilor), votul prin corespondenta cam tot asa ceva (nu cred ca ungurii au incredere in PDL sa le lase un cec in alb care le poate aduce atatea voturi cat sa guverneze singuri) restul depind de opozitie.
Lilik,
Crin Antonescu ar trebui sa ia nota ca la Cafeneaua Liberala din Capitala sunt serviti numai liberalii....care nu se simt confortabil in postura de uslasi. :mrgreen:
Crin Antonescu cred ca stie foarte bine cum se simt sau cum nu se simt liberalii din Bucuresti. Si stie si cat muncesc liberalii din Bucuresti pentru toate campaniile. Si rezultatele pe care le au, in conditiile in care nu dau mita electorala ca PDL sau UNPR sau... altii.
ar mai fi cateva metode premergatoare alegerilor:
-> incurajarea candidatilor USL despre care deja exista info compromitatoare, santajabili in a schimba barca
-> incurajarea asa zisilor dizidenti din PSD si PNL pentru crearea de aripi/grupuri dispuse la coabitare/colaborare cu Basescu dupa alegeri -> va produce schisme reale sau macar neincredere(vezi punctul urmator)
-> crearea de tensiuni in cadrul USL, intre PSD, PNL si PC, neincredere cu bataie pe doua directii: imagine negativa in randul electoratului (se destrama) plus necolaborare(nemaximizarea sanselor USL) la alegeri.
-> dosare/arestari/condamnari(daca e posibil) a unor nume grele din USL care sa'i legitimeze pe pedelisti ca anticorupti iar pe USL ca aparatorul coruptilor
-> candidatura pedelistilor in alegeri sub nume nou (Miscarea Populara), delimitandu'se total de PDL(cah!), insa nu si de Basescu
De fiecare domeniu se vor ocupa echipe specializate (din partid, media, ofiteri acoperiti ori din structuri)
:)
Da, cred ca se incearca tot felul de metode. Totusi, sunt slabi... Oricum, orice metoda trebuie anihilata.
Pe centura ii asteapta Udrea, sa-i satisfaca :)
PS:eu ma simt f. bine ca "uslas", pt. ca alta strategie antibasecu mai eficienta nu exista. Sa nu ne facem iluzii, in Bucuresti PNL nu va candida singur, iar o demobilizare din motive de candidat neagreat de PNL o sa ne faca sa esuam lamentabil cu totii.
Poate sa candideze si naiba din partea USL, daca e cel care ii zadarniceste planurile lui basecu, e omul meu, word!
Sa-i satisfaca electoral, nu? :D
@radu, dar crezi ca in sectoarele unde e posibil sa candideze liberali, sa luam de exemplu sectorul doi, simpatizantii PSD vor vota cu el? Nici gand. Vor vota cu candidatul pe care il percep ei... rosu. Deci probabil cu Ontanu.
Daca il percep rosu pe Ontanu, inseamna ca sunt mai degraba pro-Ontanu decat anti-basecu. Or, USL a fost gandita ca un rpoiect anti-basecu. Cui nu-i convine, voteaza UNPR, NR sau sta acasa.
De acord ca in Bucuresti PNL sta mai bine decat PSD si ca daca USL vrea sa castige tot, le da liberalilor 4 din sase locuri la primarii (minus sect. 4 si 5).
Eu ma tem ca USL nu va castiga la sect. 2 si pt. ca liberalii nu se vor prezenta la vot, nu numai pt. ca pesedistiii vor vota cu Ontanu.
De-aia zic sa se faca sondaje pe bune, sa se lase oirgoliile de-o parte si sa fie sustinuti candidatii cu sanse impotriva candidatilor Puterii, indiferent de unde provin. Daca Bucurestiul e majoritar liberal, sa-i dam candidati majoritar liberali.
Ei, dar aici sunt de acord cu tine, @Lilick: PSD nu va accepta asta.
Ce proiect, @radu? Nu voteaza lumea niciun proiect, ci persoane, din pacate.
Asta cel putin la primari...
Pai, atunci, sa faca bine Opozitia sa gaseasca persoana potrivita sa-l bata pe Ontanu, indiferent de partid. daca n-o gaseste, sa se resemneze.
Trimiteți un comentariu