4 oct. 2011

Paul Goma si jurnalistii penibili

Un jurnalist penibil, ajuns ciuca batailor de joc cand se baga ca musca-n lapte unde e rost de vreun scandal, pe orice tema, doar doar ii apare si lui numele in online, ma acuza ca, spunandu-i "La multi ani", pe blog, lui Paul Goma, si promovand un filmulet cu scriitorul in care vorbeste despre libertatea pe care ti-o da... internetul, fac "propagandă unui justificaționist al Holocaustului comis de Antonescu".

Acuzatia e ca nuca-n perete. Da, am facut "propaganda", daca asa vrea domnul respectiv sa o numeasca. Insa i-am facut unui dizident anti-comunist autentic, unui simbol al libertatii de expresie. Felicitandu-l de ziua lui. Tocmai in acest scop am ales filmuletul despre libertatea pe care ti-o da internetul. Daca as merge pe logica jurnalistului, as intreba: intelectualii care semneaza scrisoarea conceputa de Alex Petria, in frunte cu Victor Rebengiuc, Liviu Antonesei, Liviu Ioan Stoiciu, Daniel Cristea-Enache, Dan Mircea Cipariu, sustinand o cauza ce-l implica pe dizidentul roman, dar mai ales statul roman - si anume redarea cetateniei romane - oare cauta si o justificare a Holocaustului? Dupa jurnalistul respectiv, lovit de corectitudine politica pana in absurd, probabil da...

3 comentarii:

barack spunea...

Cine e asta,o instanta morala?Nu mai baga in seama toti papagalii!!!

Lilick Auftakt spunea...

Da, sigur, se crede instanta morala. Pai eu nu il bag, el se baga. Ti-am spus ca e mort sa ii apara numele si sa provoace scandal. Nu se potoleste.

Lilick Auftakt spunea...

De fapt nu se poate abtine...