20 oct. 2011

Recensamant. Nu am dat CNP-ul...

A fost astazi la mine persoana cu recensamantul. Nu am dat CNP-ul, iar la rubrica respectiva a scris "refuza" fara nicio obiectie. E bine sa intrebati de la inceput ce rubrici sunt optionale.
Update, via Realitatea TV: Persoanele care refuză să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.

"Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi absenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Vladimir Alexandrescu, scrie Mediafax.

7 comentarii:

sandman spunea...

Bine ca ne-ai spus. Mersi.

Ică Şt. O. Victor spunea...

Lilik, Nu vad rostul pentru care ai refuzat. Oricum, CNP-ul tau si al tuturor cu BI, CI sau pasaport, sunt in baza de date a DGEIP.

Lilick Auftakt spunea...

Minim protest civic. Si pentru alte porcarii. :)

Anonim spunea...

De ce sa refuzi ?Pentru ca nu vreau ca CNP-ul meu sa fie asociat intr-un singur document , atator date . Pentru ca , e adevarat multe date personale se pot afla , dar nu asa " la pachet" . Asadar sa inteleg ca partea cnp-ul nu e obligatorie ?

Lilick Auftakt spunea...

Nu, nu e obligatorie.

sandman spunea...

Pe avocatnet zice ca e obligatoriu sa dai CNP, chiar daca recenzorii nu sint pers. autorizate pt a lucra cu date personale. O anomalie a HG-ului (A cita?).

Lilick Auftakt spunea...

A, da, sigur, tot felul de anomalii.