20 dec. 2011

Despre Aura Vasile...

"Atenție, în Parlament se întâmplă ceva …", scrie Horatiu Buzatu. Si atrage atentia: "(...)vă rog să observați că declarația cu pricina este un document tipizat. Care poate fi logica unei astfel de situații? Să fie atât de mulți parlamentari non-UNPR care solicită adeziunea încât secretariatul domnului Oprea nu mai prididește cu înscrierile și atunci au ajuns să tipărească formulare tipizate? Sau te pomenești că parlamentarii opoziției sunt înghesuiți prin lifturi, pe scări sau prin colțurile mai întunecoase ale Parlamentului și apoi siliți să semneze, tot așa cum pe vremuri țăranii erau siliți să semneze la cooperativizare? În oricare dintre cele două situații ne aflăm, este clar că în Parlament au loc mișcări ciudate."

Alina Gorghiu scrie: "Mi-e limpede ca plecarea ei inseamna ca la alegerile pentru primarie canidatul PDL – UNPR va fi Marian Vanghelie, iar asta e greu tare pentru noi. Practic, organizatia PSD sector 5 nu mai exista fara Aura si Vanghelie. Habar nu am ce va decide conducerea PSD, dar trebuie facut ceva daca vrem sa avem scor bun in sector."


Ionut Iancu e direct si sec: "Politica e o curvă... la fel şi Aura Vasile"

La fel de dur e si Garcia Muerte, atunci cand descrie schimbarea la 180 de grade a Aurei Vasile: "Situatia aceasta imi aminteste de cea a altui traseist celebru, senatorul Gabriel Berca, ales pe listele PNL, cel care in dimineata zilei in care a vazut lumina farului de la Cotroceni, se gasea la o emisiune a unei televiziuni de stiri, unde combatea la greu activitatea guvernului Boc. Iar seara, la o alta emisiune, a anuntat senin ca nu se mai regaseste in politica promovata de catre PNL, aderand cu mandat cu tot la grupul parlamentar al PDL. Astea principii adevarate, nu? Baaa, nu vreti sa crapati, molustelor? Ne-am saturat de voi."

Bun, intre timp Vanghelie a anuntat ca Aura Vasile nu mai pleaca. S-a imbolnavit grav. Initial, la Realitatea TV, a spus ca nu mai pleaca din UNPR. Apoi s-a corectat si a spus ca nu mai pleaca din PSD. Nici ei nu mai stiu cati sunt (vorba cuiva) si in cate partide. Oare il mai crede cineva pe Vanghelie? Mai crede cineva ca Vanghelie si gasca lui sunt in PSD/USL? Eu nu!

P.S. - Panglicile si le-a pus singura in par. Nu e niciun pixel...

30 de comentarii:

ionut spunea...

eu cred ca ponta trebuie sa ia o decizie radicala si in acest caz. nu are rost sa mai avem in partide oameni capabili sa intoarca in orice moment armele..oameni care vor avea acces la strategiile noastre, pentru ca apoi sa se duca cu ele la mizeriile portocalii

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut, asa cred si eu.

radu spunea...

Securistii astia sunt reactivati unul cate unul, la comanda lui basecu, care la randul lui e un agent de influenta in zona. E asta partener cu licuriciul cum e bok partener cu el, in genunchi si in patru labe. Cica SRI-ul s-ar ocupa direct de UNPR, dar sprijinul logistic vine de la PD din USA, pe filiera lui Cristi Diaconescu. Asta cu Cristi si pedeul yankeu e informatie oficiala, din presa, nu teoria conspiratiei. Marele licurici are nevoie la Romanica si de un partid care sa se dea de stanga si sa joace cum canta el, ca doar avem parteneriat strategic, ce puncte-puncte. UNPR, care are misiunea sa ia locul PSD-ului, incepe prin a-i lua primarii si parlamentarii, de sus in jos, c-asa-i in tenis. I-auziti aicea: Irinuca Scroter de la Iasi vrea si ea sa candideze la Primarie pt. UNPR, ca gealul Oprea da o sansa oamenilor noi! Ai auzit, Ciohodarule?
Conu Marean a avut si el o vizita plina de succesuri la Inalta Poarta, ca si nen-su Geoana, nu? Toate se leaga, numai noi suntem imaturi, fara viziune si nu intelegem in fata cui traba sa stam in pozitie de drepti pt. urmatorul secol.
Aurica-i doar iepurele lui Vanghelica pe Bucuresti. Sa vedeti ce urmeaza dupa ultimul vanghelion in PSD! Mai bine l-ar pune PSD-ul pe Mada Voicu sa candideze in locul lui Marean, ar avea si rromanii de-acolo unul de-al lor pe care sa-l voteze.

MARIN spunea...

Parsivismul, pupincurismul, slugarnicia si alte "valori" determinate de un trecut nu prea curat al unora dintre politicieni, i-au facut pe acestia usor manevrabili si semnatari "fara voie" a unor adeziuni tipizate marca UNPR.
Personal apreciez ca, USL ar trebui sa dezbata in mod serios astfel de cazuri si ar trebui sa se debaraseze in mod voit si public de asemenea "eminente"

Marius Mitea spunea...

Faptul ca Aura Vasile a decis sa plece la UNPR mi-a inseninat ieri ziua. Eram stanjenit cand panarama asta subreda si bolsevica, leit Ana Pauker era de aceeasi parte a baricadei cu mine! Faptul ca s-a razgandit mi-a inegurat-o.

Anonim spunea...

Acum putin timp A.Vasile a anuntat ca renunta la demisia din PSD.Eu cred ca tot acest circ a fost inutil si neproductiv,iar madam Vasile,odata ce va iesi din spital va trebui sa explice colegilor sai de ce a vrut sa se duca la izmenari dupa ce-i criticase si injurase in ultimul hal inainte.Eu personal,ca alegator al USL nu pot sa mai am deloc incredere in aceasta doamna,dupa gestul facut ieri,iar daca as fi locuit in Bucuresti n-as mai fi votat-o deloc.Practic ce garantie am eu ca madam Vasile,ramasa in parlament si dupa 2012 nu va parasi USL plecand la pedelisti?Pai va spun eu:ABSOLUT NICI UNA.Daca as fi in locul lui V.Ponta n-as mai pune-o pe aceasta persoana pe lista de candidati ai USL.

Lilick Auftakt spunea...

Sunt de acord cu voi toti. Auzim la cateva zile de astfel de lucruri. Nu trebuie pusa batista pe tambal ci tratate cu fermitate.

ADRIAN COSMESCU spunea...

dl. buzatu spunea ca in parlament se intampla ceva..eu spun ca in PSD se intampla ceva..rau...sa lasam deoparte parlamentarii pesedisti care pleaca...dar pleaca si simpli membri...in curand vor ramane doar ponta, nevasta-sa ,socrul ilie sarbu, dan sova,tovarasul de afaceri al lui ponta si cativa neicanimeni de care nu a auzit nimeni,pe care ia adus ponta si ii foloseste in smenurile lui...nu trebuie sa fi de acord cu mine...USL va castiga alegerile, dar datorita VOTULUI NEGATIV antibasescu si anti-pdl,deoarece psd a inceput sa nu mai existe in teritoriu (pupincuristii spun ca se curata...sanchi,se curata de unii si vin altii cu foamea-n gat)asa ca USL e dus in carca doar de antonescu....pana cand? pe surse,antonescu este foarte iritat de scandalurile lui ponta care se tin lant...sorry

ADRIAN spunea...

Recunosc ca stirea de ieri m-a lasat masca ... tot de la Horatiu am aflat.
Nu mai stiu ce sa spun despre acesti oameni care "ne reprezinta"

ADRIAN spunea...

PS: am gasit ceva de la revolutia de la 1848 care se potriveste fix. n-amtimp acum s-o dezvolt dar am s-o fac vineri

Lilick Auftakt spunea...

Pai mi se pare normal sa fie iritat. @Adrian Cosmescu. Cred ca toti liberalii sunt. PNL face agenda publica cu Regele in Parlament, un moment unic, cel mai important discurs din cei peste 20 de ani scursi de la revolutie, iar Ponta face scandaluri, ca sa nu zic PSD, ca poate nu tot e de vina. M-am saturat de joculetele astea marunte. A, se curata PSD, ok. Sa treaca la portocalii toti baronii. Dar PSD cu ce ramane? S-ar putea ca daca se curata de tot sa nu mai ramana nimic din partid. Ce aduc in loc?

Lilick Auftakt spunea...

De-abia astept, Adrian. :)

radu spunea...

Am mai spus-o, PSD e un partid mort, un partid de administratie care, in lipsa banilor, se risipeste in toate cele patru vanturi basiste (UNPR, PP, Geoana si ce-o mai fi). PNL singur n-are structuri suficiente in teritoriu, dar are identitate, are intelectuali, are o garnitura de lideri dinamici, ii are pe Crin si Tariceanu si pe altii. PSD lasat singur moare rapid. USL va atrage voturile nemultumitilor anti-PD si anti-basecu. Daca PSD se usuca, PNL va fi varful de lance al USL si cosmarul actualei puteri.
Mie mi-e teama ca daca mai pleaca multi la UNPR, PD se va debarasa de UDMR la guvernare si va face o regionalizare de-o sa ne mearga fulgii, plus de asta va scapa si de "pericolul maghiar".

Peter Murvai spunea...

Adevarul e ca nu mai aveti oameni, daca aura vasile pleaca, bye bye primaria sector 5. Probabil e numai inceputul, ultimul din USl sa nu uite sa stinga lumina.

Lilick Auftakt spunea...

Cum adica nu mai avem oameni? Nu mai sunt oameni in PNL? S-o crezi mataluta. Stii ce filiale puternice are PNL in Bucuresti? Vanghelie si Aura Vasile sunt oamenii lui Basescu. Nu intra in discutie.

Lupus spunea...

Nu realizaseti, dupa ticurile cu miscarea necontrolata a gatului si a umerilor, ca Aura Vasile are serioase probleme de sanatae mentala?
Daca USL nu-si propune rasturnarea prin motiune de cenzura a puterii portocalii... cred ca Ponta n-ar mai trebui s-o reprimeasca in partid. S-au, sa-i confirme, ceea ce ea banuia, ca nu va mai candida din partea PSD- USL la alegerile urmatoare.

Lilick Auftakt spunea...

@Plano10, o motiune nu sta totusi in Aura Vasile. Daca o tine Ponta si voteaza pe invers cui foloseste?

Lupus spunea...

Conteaza fiecare vot, Lilick.
Uite asa au avut mana sparta, si Geoana si Ponta si Antonescu, c-au pierdut, unul cate unul, zeci de voturi, in Parlament, in ultimii trei ani.
Acum, in ultimul an al Legislaturii, unde s-au dus zeci de voturi.... mearga si Aura.

Anonim spunea...

Astia cumpara tot, Lilick, ar cumpara-o si pe ma-sa, daca ar fi nevoie... De asta mi-e teama, de tradatori, or noi suntem un astfel de popor, care-a avut mereu de tras din pricina asta, istoria o confirma...

Lilick Auftakt spunea...

Teo, am auzit ca a fost cumparata si Minca. :))

radu spunea...

@Lilick, Lili se vinde ieftin, la pachet cu omul gras Piedone. Pana la urma ai avut dreptate, daca matracuca asta intra in Parlament, aveam acum un vot mai putzin. :) Cu cat mai mult jeg politic se va duce in canalul colector al UNPR, cu atat mai bine.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, daca va pute ceva nu ezitati sa spuneti, ca nu pute degeaba. Minca nu avea cum sa fie un om de calitate pentru ca e o tzatza gretoasa. Un partid sau o alianta se pot insela, dar noi, fiecare in parte, nu. Si nu putem sa facem altceva decat sa ii ajutam sa isi gaseasca mai repede drumul. Ciuhodaru a plecat, Piedone a plecat, chiar si Bogdan Diaconu a plecat, dar la PSD (si asta pute, dar sa vedem ce traseu alege), Minca s-a dus. Ce a mai ramas din PC? Mai tii minte ca inainte de plecarile astea si Daniel Constantin facea fite? Stai sa vedem daca nu pleaca curand tot PC-ul la UNPR...

radu spunea...

PC-ul ESTE un fel de UNPR, adica un partid care nu a fost niciodata confirmat prin vot popular si un parazit politic care traieste mereu pe spinarea unui partid mai mare si mai tare. PC este partidul-corporatie al lui Voiculescu, folosit ca instrument de santaj media mai intai asupra PSD, acum asupra PNL. UNPR a fost creat pe acelasi principiu de basecu, ca "solutie imorala". Eu accept PC-ul pt. ca nu avem, pe moment, incotro, asa cum accepta pbb si unii pedisti UNPR-ul. A, ca in momentul asta PC e un rau mai mic decat UNPR, asta da, cu toate ca, dupa cum se vede, functioneaza pe principiul vaselor comunicante. La fel, PSD mi se pare infinit preferabil pedeului. Plus de asta, PC a intrat in Parlament impreuna cu PSD, nu s-a constituit prin tradari si cumparari de parlamentari DUPA alegeri. Asa ca in materie de imoralitate UNPR bate tot, e dejectia suprema a politicii romanesti.
Abia astept (vorba vine) sa vad cum unepereul bate palma pe fatza cu PP-DD, Jiji Fecali si WC Tudor, ca sa impiedice votul oamenilor simpli si suparati sa mearga spre USL. Sa vezi atunci cum or sa suspine Volo si Big Lii ca altfel nu se putea pt. ca Romania sa nu ajunga in ghearele lui Antonescu si Ponta, papata de rusii cei rai si comunisti caaaah!

Anonim spunea...

Lilick, ma deranjeaza comentariile unor militanti liberali, care, in opinia mea, sunt cam oportunisti si care, in acelasi timp, par a nu intelege sensul adinc al aliantei din care fac parte. Am trait ca national-liberal momente cu mult mai dramatice decit cele care se petrec astazi, printre altele a fost foarte putin ca peneleul sa nu se mai numeasca penele, tocmai fiindca unele persoane foarte laudate in comentarii ziceau ca nu mai e actual peneleul si ca trebuie un alt nume, fara national. Ca sa o zic pe sleau, vreo doi fruntasi mult laudati sunt doar niste idioti. Opinia mea este sa stringeti rindurile si sa multumiti lui Dumnezeu ca dl Basescu si-a inceput campania de farimitare a opozitiei incepind cu pesedeul. Altfel, va aduceti aminte cu mai plecau "liberalii" dupa dl Stolojan? Si stiti cum si citi ar pleca si acum, daca ar primi semnalul? A, nu tot cei de atunci, aceia s-au fript, altii. Problema nu e Aura Vasile, care, in opinia mea, si-a ales prost momentul, din moment ce s-a ascuns in spital dupa o discutie cu Vanghelie, ci faptul ca useleul nu are candidati valabili pentru primariile bucurestene. Indiferent ce ar fi facut Aura Vasile, era clar, inca de la aruncatul comun cu mingea la cos, ca Vanghelie este oricind gata sa schimbe macazul si ca, deci primaria 5 nu va fi a usele. In acest moment, useleul poate conta doar pe primaria sectorului 1, si asta in masura in care Chiliman va fi loial. Altfel, useleul nu a propus pe nimeni valabil contra Ontanu, pe nimeni valabil contra Negoita, pe nimeni valabil contra Piedone, la sectorul 6 e incurcata si pe acolo, astfel ca scorul prefigurabil la primarii este in acest moment 5-1 impotriva usele. Iar guvernantii isi vor justifica si prin scorul la Bucuresti un eventual furt electoral. Problema nu este aceea ca o tuleste Aura Vasile si ca o va tuli Vanghelie, oricum unepereul cauta oameni in organizare, sunt disperati de impopularitatea lor in sondaje, ci aceea ca useleul va avea mari probleme la Bucuresti. Si cum Bucurestii nu sunt in acest moment majoritari de stinga, pesedeul va fi aici vioara a doua, peneleul are o mare responsabilitate, de la desemnarea candidatilor pina la definirea campaniilor de sector. In acelasi timp, ochii in patru si la intern, cred ca ati realizat ca presedintele isi doreste si o noua grupare politica pe centru. In aceasta situatie, va incerca sa rupa de la penelisti. Asta anul viitor.
Altfel, Lilick, Craciun Fericit, La Multi Ani - si multumiri pentru suportul pe care mi l-ati oferit in 2011.

Lilick Auftakt spunea...

@dlnimeni,

Cine sunt fruntasii aia idioti? Nu stiu la cine te referi...
Nu va trada niciun liberal important, iar PNL are candidati la toate sectoarele, care stau in sondaje mai bine cu vreo 20 de procente peste pesedistii sondati pentru functia de primar. Au plecat toti "liberalii" oportunisti din PNL odata cu Stolojan. Dar el a fost candva liberal? Nu l-am considerat niciodata asa, ci doar un intrus, si nici nu l-am votat.

Craciun fericit si un an nou frumos, domnule!

ADRIAN COSMESCU spunea...

Ce inseamna astazi in Europa, noua stanga? Iata o intrebare in fata careia majoritatea dintre noi s-ar bloca si ar activa sistemul de urgenta implementat de mass-media oficiala, care sa raspunda in mod mecanic: nimic! Nimic mai fals! In intreaga Europa miscarile de stanga exista, cu toate eforturile facute de mass-media oficiala de a pastra tacerea in privinta acestora.

"La Lutte Continue" cum spunea un slogan al manifestantilor din 1968. Presa de stanga (radicala) continua de asemenea sa existe: Morning Star, l'Humanite, Prométhée, Le Chiffon Rouge, Rizospastis, Liberazione, Il manifesto sau Avante!. In Romania insa nu se afla nimic despre toate acestea, pentru ca aici manipularea opiniei publice atinge cote de neimaginat in Occident. In Romania este aproape interzis sa vorbesti despre marxism sau despre miscarea muncitoreasca. O campanie de discriminare a celor ce au curajul sa isi afiseze public convingerile de stanga, se desfasoara de aproape 20 de ani.

Care este principalul argument al celor ce contesta dreptul stangii radicale de a exista? De la primul neo-liberal pana la ultimul neo-legionar, argumentul care strabate ca un fir rosu intregul grup al celor de dreapta este "comunismul nu poate exista in afara stalinismului". Punct. De 20 de ani noua ni se inoculeaza ca marxismul inseamna stalinism, ca orice sustinator al stangi este un criminal etc. S-a facut prea putin sau nimic pentru a se explica oamenilor ca stanga radicala este un concept larg, care inglobeaza multe curente. Stanga inseamna si anarho-comunism, trotkism, anarho-sindicalism, socialism libertarian, marxism, socialism democratic, eco-socialism, , feminism sau ecologisti.

Peste tot in Europa civilizata aceste partide exista si chiar inregistreaza progrese, in ciuda faptului ca politicile pe care acestea le promoveaza sunt slab mediatizate si nu beneficiaza de o popularizare adecvata.Este nevoie si in Romania de o "Noua Stanga" adevarata, care sa colaboreze cu sindicatele, sa se elibereze de burghezia pesedista,care nu-si doreste altceva decat puterea ca sa fure ei mai mult decat pedelistii lui Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian Cosmescu, scuze, dar mesaje de propaganda pentru Noua Stanga sau Noua Dreapta nu au ce sa caute aici. Nu vor mai aparea.

Anonim spunea...

Da, Lilick, ceea ce ziceam si eu, candidatii penele sunt mai bine vazuti in Bucuresti decit cei pesedisti. Dar sunt ei cu 20 de procente peste candidatii prezidentiali? Deoarece cu ei se vor intrece penelistii.
Poate ca, Lilick, sunt eu mai pretentios de la blogurile politice si poate trebuie sa ma resemnez cu ideea ca pe majoritatea lor gasesc functionind acelasi mecanism al laudei si blamarii. Eu asa stiam, ca daca un aliat are probleme, incerci sa il ajuti si nu sa zici rau de el, dar poate ca de aceea am fost scos eu in afara politicii, poate ca asa trebuie sa faci si asa promovezi in politica: aceeasi madam Vasile de diferite culori politice si cu diferite functii. Majoritatea celor plecati cu dl Stolojan din penele s-au intors in penele, dupa stiinta mea. Nu cred ca vor mai pleca, dl Stolojan si cei 21 de tovarasi ai sai i-au tepuit prea rau ca sa mai incerce. Daca o fi fost dl Stolojan liberal? Pai, la un moment dat penelistii asa ziceau, l-au pus si presedinte si s-au bucurat cind cu el in frunte au luat 20 de procente; sigur ca acum 20 de procente inseamna o cota normala a peneleului, dar atunci nu era. Penelistii trebuie sa se decida daca dl Stolojan a fost sau nu a fost. Nu de alta, dar poate ca si dl Roman era de fapt liberal pe vremea cind era fesenist. Nu tipilor alora nu le pomenesc numele, nu vreau sa ma iau la cearta cu penelistii, tipii aia nu merita sa ma cert din cauza lor, oricum i-am cunoscut pe vremea cind nu avusesera demnitati (oare iti da minte demnitatea? un soi de lustru cu siguranta) si nu era mare lucru de capul lor.
La multi ani, doamna!

ADRIAN COSMESCU spunea...

imi pare rau..ai inteles gresit...nu exista un partid sau o miscare "noua stanga"...noua dreapta exista si se manifesta...de altfel eu sunt anarhist, deci sunt contra partidelor politice,contra statului, contra guvernelor, contra legilor fiindca noi nu acceptam conducatori, lideri, noi militam...poate utopic, pentru libertate,egalitate si ajutor reciproc si asta inseamna stanga curata...in final...demersul meu are legatura intr-un fel cu aura vasile, imi cer din nou scuze dar nu sunt propagandist si te asigur ca sunt antibasist fanatic,voi vota USL deoarece accept orice dar nu dictatura.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, pai nu "poate utopic". Sigur utopic! Cum ai ajuns, Doamne, sa militezi pentru asa ceva? Scuza-ma, daca ideile astea ar veni de la un tanar de 20 de ani, nici nu l-as baga in seama. Dar de la un om de varsta ta mi se pare grav de tot. Cum fara partide, fara guverne, fara legi? OK, nici nu vreau sa aflu cum.