27 dec. 2011

O poza si un cuvant pentru 2011

Pentru mine aceasta e poza anului 2011, Ionut.






















Cu Regele in Parlament, zambind... Am mai pus-o pe blog, dar uitandu-ma in urma nu vad nimic mai important in acest an. Iar cuvantul e "asteptare". Pentru ca multi am asteptat aceasta clipa 22 de ani. Pentru asteptarea de 64 de ani a Regelui. Pentru ca tot anul am asteptat cu emotie fiecare eveniment dedicat Jubileului Regal. Pentru ca si acum, de Craciun, de-abia am asteptat sa vad imagini cu Regele la Savarsin. Si pentru ca asteptarea nu s-a terminat.

"Primul pas către dictatura proletariatului a fost făcut în august 1947, odată cu dizolvarea PNŢ. Ultima lovitură a venit pe data de 30 decembrie 1947, când regele Mihai I a fost forţat să abdice şi, în aceeaşi zi, a fost anunţată crearea Republicii Populare Române." - Raportul de condamnare a comunismului - 2006

Sunt oameni care asteapta din '47 o reparatie. Unii au murit asteptand, sperand. Astept sa condamnam cu adevarat comunismul, reparand democratic un act ilegitim intamplat acum 64 de ani.

Oricine doreste sa preia aceasta leapsa e invitatul meu.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Eu interpretez poza, la modul...oniric:
Maiestatea Sa Mihai I, prin graţia lui D-zeu şi voinţa naţională, Rege al României(după necesara restauraţie monarhică, ca unică soluţie la fiasco-ul republicanismului iliescist şi băsist),în exerciţiul atribuţiunilor sale constituţionale şi în acord cu votul popular, exprimat conştient şi democratic, îl investeşte pe C.P.Tăriceanu ca Prim ministru, pentru formarea unui nou guvern.Lângă dânşii, după ce a preluat, firesc, funcţia de preşedinte PNL, zâmbeşte relaxat Puiu Haşotti.
Visuri frumoase, nu?
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, visul multora, din ce am vazut si pe facebook. :)

radu spunea...

Frumos vis, ar fi ca pe vremea lui Ferdinand I :)
Numai ca, pt. a se realiza, trebuie ca basecu sa fie dat jos, si alegerile sa fie castigate de PNL, cu sau fara USL. Cam greu, dar necunoscute sunt caile Domnului!
Ei, daca un asemenea vis ne ajuta sa crestem mari si frumosi, atunci tot e bine!

Lilick Auftakt spunea...

@radu, iti spun sigur ca ne ajuta. Macar avem clar un scop pozitiv, nu doar dorinta de.. "Jos".

Deceneu spunea...

Reputat economist american: România este o dictatură, guvernul actual nu poate fi îndepărtat decât prin revoluţie!

Publicistul american John Lindauer, doctor în economie, fost profesor universitar, om de afaceri, politician republican (deputat în Alaska), compară regimul din China, cu cel din România, considerând că şi unul şi altul nu pot fi îndepărtate decât printr-o… revoluţie!
..
"Precum guvernările autoritariste din Tunisia şi România, liderii PCC vor continua să facă, în linii mari, aceleaşi lucruri pe care le făceau predecesorii lor. Asta, până ce câteva victime ale abuzurilor sau un general de armată ambiţios vor declanşa revoluţia”, afirmă John Lindauer.


Se pare ca occidentalii nu sunt dispusi sa-l gireze pe Basescu, dar nici USL-ul nu se bucura de sustinerea lor, considerandu-l la fel de toxic pentru democratie.

ADRIAN spunea...

Leapsa in cazul asta s-ar juca cu Kalashnicovul sau cu grenada in mana intr-o excursie de studii Cotroceni-Targoviste, conform traditiilor de Craciun ...
Dl Vosganian isi pune intrebari daca populatia ar primi bine o demisie in bloc a opozitiei ... eu imi aminteam ca asta a fost o solutie promisa de liderii USL in cazul comasarii alegerilor. Hopeless.
Am scris pana la urma despre viziunea mea asupra demisiei cu revenire a Aurei Vasile.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, am vazut ce paralele faci. Am murit de ras. :)) Din pacate nu pot sa comentez momentan la tine. Nici la mine nu prea pot. O sa rezolv.

@Deceneu, nu stiu ce sa zic...

radu spunea...

Deduc de aici ca occidentalii sunt dispusi sa gireze PP-DD, PRM, Jiji Fecali, Jeoana, Niu Ripablic... sau ce? Un PNL iesit din USL? Hm! Pana se hotarasc, ramanem tot cu oranjgtanii pe cap.

Lilick Auftakt spunea...

Pai ce? Trebuie sa se hotarasca ei? :)