9 dec. 2011

Ta-da-dam!

Pozitia lui Victor Orban la summit-ul UE: "Premierul maghiar Viktor Orban a declarat în această dimineaţă, înaintea începerii discuţiilor din cea de-a doua zi a summitului UE că nu are mandat din partea Parlamentului naţional să „renunţe la suveranitatea ţării" explicând astfel de ce este singura ţară non euro care a refuzat înţelegerea liderilor UE pentru schimbarea tratatului."

Pozitia lui Traian Basescu la summit-ul UE:

Get Adobe Flash player

22 de comentarii:

radu spunea...

Pt. cel mai penibil agent de influenta al siaeiului in Balcani (Borisov mi se pare net superior, la toate capitolele), suveranitatea Ro egal zero, ca si Parlamentul.
Pt. basecu si pupinii lui, suveranitate nationala inseamna ca faci jocul rusilor. Atat ii duce capul. Capul si punga.
Felicitari Orban. Totdeauna am avut senzatia ca ungurii ne dau clasa. Tot popor de slugi am ramas.

Lilick Auftakt spunea...

Basescu se crede sef de trib.

Lilick Auftakt spunea...

Am impresia ca se si batea pe burta cand fredona.

Mihai spunea...

Scuze! Nu ma pot uita la "proba video".

Anonim spunea...

Ăsta, da, motiv adevărat, stringent şi urgent de suspendare:
Angajarea ţării în înţelegeri cu puteri străine, înţelegeri care ştirbesc suveranitatea naţională(nu importă scopul lor teoretic, fiindcă , nu-i aşa, suveranitatea unui popor nu se discută niciodată, ci se afirmă!), fără nici un fel de mandat formal, de la Parlanent, autoritatea legiuitoare sau de la Guvern, autoritatea administrativă, ci doar aşa, de capul prost al domnului Preşedinte, care, de săptămâna viitoare, va zbiera din nou, în mass media, că vrea modificarea Constituţiei, în ton cu noile înţelegeri pe care le-a girat dunmnealui, Zeus de la Cotroceni, peste capul tuturor rămânilor.
În materie de suveranitate, interes naţional şi mândrie patriotică(toate , cuvinte scumpe inimii lui Traian Lăcrimosul), suntem cu mult în urma nu a Ungariei, dar chiar şi a defunctei Yugoslavii, în a cărei Constituţie scria:"Capitularea ţării nu o poate semna nimeni"
Alo, USL, se aude ceva?
Anonymus Magnus

Deceneu spunea...

Daca parlamentarii nu-si apara suprematia si atributile, si le cedeaza presedentieie, atunci trebuie sa-i lustram prin vot.

Lilick Auftakt spunea...

Sigur ca asta e motiv de suspendare! Ce se crede? Stapanul tarii?

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, adica cum sa si le apere? Ce sa fi facut concret in cazul asta?

ADRIAN spunea...

Cred ca trebuie sa faca parte din motivatia suspendarii - uzurparea atributiilor executive ale guvernului in aceste chestiuni si intalniri europene. Nu apare acolo niciun alt presedinte al vreunei republici parlamentare ci numai sefii de guverne cu ministrii de externe. Ce cauta el acolo ???

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiu, Adrian, si nu cred ca stie nimeni. Si se mai mira ca acolo nu-l baga nimeni in seama. Idiotul se plimba pe banii nostri.

radu spunea...

Motivul nr. 1 de suspendare e faptul ca basecu s-a erijat in presedinte-jucator care dikteaza si guvernului, si parlamentului, si procuraturii, si serviciilor secrete pe care si le-a subordonat.

Anonim spunea...

Tocmai, că serviciile, prin specificul muncii lor, nu şi le-a subordonat, total, deşi pare că da, odată ce nici măcar Ceauşescu n-a reuşit asta!
Există, aici, o facţiune,alta decât a generalilor Maior(un bese-n cisme) şi Coldea(un tânăr ambiţios şi fără scrupule, mai inteligent, poate, decât Morar-DNA), facţiune care poate să declanşeze o operaţiune, să-i zicem, "I de la Icar", oricând, la prima convulsie serioasă a străzii şi la primul semn de bunăvoinţă complice de la Washington, dacă nu, chiar de la Moscova!
Anonymus Magnus

Deceneu spunea...

Sa reactioneze prin mass-media, sa protesteze, sa faca plangeri penale pentru incalcarea Constitutie, si daca cercetarea era blocata de parchet sa propuna o intitativa legislativa pentru eliminarea monopolului DNA si a parchetelor in materie de cercetare penala, sa permita oricarui avocat sa poata intocmi si depune la judecatorii dosare penale.
Centralismul din penal este cel care favorizeaza coruptia si permite imixtiunea politicului.
O sa spui ca nu au sanse.
Cel putin demonstrau ca stiu ce trebuie facut, si ca vor sa faca ceva concret.
Nici Ticu Dumitrescu nu avea sanse cu legea lustratiei, dar s-a batut pentru ea, si in final au fost obligati de curentul din opinia publica sa tina cont de dorinta electoratului, care i-ar fi sanctionat la vot.
Nu se vad itiative din partea opozitie.
Simuleaza neputinta fredonand aceeasi placa pe care au utilizat-o in 2007-2008 Stolojan, Stoica si Boc, cand spuneau Tariceanu trebuie sa plece.
Chiar atat de lipsit de inspiratie sunt?
Nu cred. Cred ca nu vor, si ca simuleaza opozitia.
Asa ca daca ei nu vor la putere de ce sa-i sprijinim?

Lilick Auftakt spunea...

Basescu trebuie demis. Incita la o modificare care sfideaza articolul 1 din Constitutie. Daca opozitia nu e in stare sa profite e impotenta.

Anonim spunea...

Tare mă tem că ai dreptate, Lilck. Da, opoziţia nostră este bleagă şi coflecită, la câte mingii i-a mai ridicat Băsescu, la fileu...
Continui să cred că, la fel ca în cazul lui Ceaşcă, nu o opoziţie inexistentă ori impotentă va aduce schimbarea, în mod democratic, ci o mişcare socială, de masă,pornită spontan şi organizată ad-hoc, în stradă, cu agrementul tacit al unei bune părţi a forţelor de ordine.
Altfel, mă tem că râmânem pe cap cu Băse & comp., încă zece ani!
P.S. Curios, dar meteorologii anunţă, în continuare, primăvară în decembrie...
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Imi pare rau sa spun asta, da de data asta PSD reactioneaza ceva mai bine si mai ferm. PNL tace. :(

acuvio spunea...

Avem ceva ciudat în ogradă, un om creditat cu sub 10% credibilitate este preşedinte, guvern, parlament, curte constituţională, DNA, etc, şi nu ştim cum să rezolvăm cât mai repede problema asta! Cum să procedăm ca măcar în viitor puterea să fie real şi funcţional împărţită instituţional, să nu mai avem un singur om care hotărăşte dimineaţa în funcţie de cât a băut seara şi crede că modernizează România?!

Lilick Auftakt spunea...

Simplu de tot: republica sau monarhie parlamentara. :)

acuvio spunea...

Cu monarhia iar vorbim de 10-15%, parlamentară suntem :)
Ce facem cu prezidenţiala deja dorită de mulţi :)

Lilick Auftakt spunea...

Cum sa fim parlamentara? Suntem republica (semi)prezidentiala. Am pus in paranteza semi pt ca e doar in Constitutie asa, practic e prezidentiala.

Lilick Auftakt spunea...

Dar sper ca s-a saturat lumea de prezidentialism! Cel putin asa vad in sondajele online.

acuvio spunea...

@Lilick - Invitaţie la cel de al doilea snapshot din tema “Cei trei muschetari” aruncată de Victor Ponta la Consiliul Naţional al PSD: Cardinalul şi Milady