13 feb. 2012

Basescu/Boc, o guvernare dezastruoasa din toate punctele de vedere

Va invit sa cititi o foarte buna analiza pe cifre a dezastruoasei guvernari Basescu/Boc. Romania sta mai prost in 2011-2012 decat in 2008-2009 la 81 de indicatori din cei 111 urmariti de Global Competitiveness Report:

"Despre ce reforma a statului putem vorbi cand Romania ocupa azi locul 96 la „Schimbarea destinatiei fondurilor guvernamentale” (cazand de pe locul 80 in 2008), locul 94 la „Independenta justitiei” (locul 88 in 2008), locul 115 la „Favoritism in deciziile oficialilor guvernamentali” (locul 113 in 2008), locul 140 la „Transparenta politicilor guvernamentale” (locul 124 in 2008) si asa mai departe?

Despre ce modernizare a Romaniei discutam, cand la „Calitatea de ansamblu a infrastructurii” am cazut de pe locul 117 in 2008 pe locul 139 in 2011, cand la „Calitatea invatamantului primar” am coborat de pe locul 54 in 2008 pe locul 64 in 2011, cand la „Calitatea sistemului de invatamant” am coborat de pe locul 71 in 2008 pe locul 90 in 2011 sau cand la „Speranta de viata” am coborat de pe locul 55 in 2008 pe locul 71 in 2011?

Pe scurt, Romania sta mai prost azi decat in 2008-2009. Aceasta este realitatea. Cat despre propaganda privind criza si odioasa mostenire a guvernului Tariceanu - a se slabi."
- Sorin Cucerai, Finantistii

10 comentarii:

florentin spunea...

...propaganda fata in fata cu realitatea.

Gabriela Savitsky spunea...

După cum au început "ăştia", în scurt timp guvernul Boc demisionat o să ni se pară unul de profesionişti...

ADRIAN spunea...

In timpul asta grecii cica fac alegeri anticipate ...

Lilick Auftakt spunea...

@Gabriela, deja unii il regreta pe Boc. Il tineau macar nervii mai bine decat pe istericul MRU, care s-a enervat din prima aparitie publica.

@Adrian, da, dar la noi Constitutia e scrisa in asa fel, inca sa nu se poata face aproape niciodata. Decat daca vrea si Parlamentul si Basescu. Greu de ajuns la asa ceva...

clerc spunea...

Lilick,
articolul lui Cucerai este bine informat si punctul lui de vedere e corect. Doar ca...
Mereu exista un "dar".
Stiu, nu conteaza cind un "mincinos" spune "adevarul", important e ca spunerea lui sa aiba coordonatele realitatii.
Sorin Cucerai a fost mult timp colaborator al jegului elitist si falimentar "Idei in dialog". Patapievici l-a tinut in brate, facea parte din gasca de Neamtu, Stanomir etc., dar in planul doi.
O fi un semn ca se apropie schimbarea si sobolanii incep sa paraseasca vasul? Sper din tot sufletul.
Cucerai nu e dintre cei mai nocivi, e mai curind naiv si "genialoid". Dar proximitatea cu Pata si tribul elitist da damf persistent.

Lilick Auftakt spunea...

@clerc, stiu mai mult decat crezi si cat cred altii ca eu cred. :) Dar: deocamdata ne folosim de date. Si datele sunt corecte. De persoane vorbim dupa. Caci va veni si acea zi. :)

clerc spunea...

Pai Lilick,

eu cred ca ca tu stii foarte multe. Gindesti just, argumentezi excelent si nu-mi aduc aminte sa fi gafat vreodata.
La asta ma refeream si eu, ca gura mincinosului graieste uneori adevarul.
Pe Sorin il stiu din 1991, am fost colegi de an. Era un ratacit genialoid, dar baiat bun, nu vreun sociopat. Suferea de elitism. Ca si azi.
Insa nu l-as compara cu ceilalti gusteri basisti. El joaca in alta liga.
Deci, sintem de acord, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@clerc, sunt de acord cu tine in 99% din cazuri. :)

radu spunea...

@clerc: Cucerai e intre si intre, pe muchie. Depinde cum cade vantul. Vantul schimbarii, nu te gandi la altceva :)

radu spunea...

..."cum bate vantul". Eh.