1 feb. 2012

"Soarele apare/ Basescu dispare"

La minus 15 sau 20 de grade, protestatarii rezista din ce in ce mai greu, totusi au gasit metoda sa ramana in strada: miscarea continua. In Bucuresti, in Piata Universitatii, grupuri, grupuri traverseaza dintr-o parte in alta a Pietei, de la fantana la TNB si invers, uneori facand si o pauza sa se incalzeasca in pasaj. Apoi sar: „Cine sare vrea schimbare”. Mai au inca o metoda inedita de a striga „Jos Basescu”, facand in acealasi timp miscare, un "dans", asa cum vedeti in filmuletul de mai jos. Asta si pentru ca bucurestenii, nedorind sa lase Piata goala, nu fac marsuri, precum clujenii, sibienii (video 2) sau timisorenii.

Chiar daca cei care mai protesteaza sunt putini, nu i-as invinui pe cei care nu ies la minus 15 sau 20 de grade. Cu siguranta sustinerea celor de acasa exista. Insa manifestantii acestor zile experimenteaza un nou tip de protest (aproape extrem pentru Romania) pentru care nu oricine e pregatit. Vedem cum fiecare zi ce trece e mai lunga in comparatie cu noaptea. Fiecare zi ne duce catre primavara. O primavara pe care, pun pariu, Basescu o uraste din toata inima. Pentru ca ii poate aduce milioane de oameni in strada. Am putea asadar sa strigam de pe-acum: "Soarele apare/ Basescu dispare"



7 comentarii:

Ana Maria spunea...

Mai avem o bucata de parcurs..in calea liberarii noastre ...

neinfectat de ipocrizie spunea...

Ma gandeam si eu acum cateva zile la aceasta analogie. Pe zi ce trece soarele rasare mai devreme si apune mai tarziu, ziua creste si noaptea se scurteaza, mai multa lumina si o zi in minus pentru aceasta guvernare intunecata dezastruasa careia i se apropie sfarsitul.

radu spunea...

Pana rasare soarele, avem parte de o nesperata (pt. basecu) simulare a dezideratului prezidential: parlament unicameral cu 200, nu 300 de parlamentari. Ca Senatul nu prea mai e, iar Camera e cum e.
Am si prognoze meteo pt. urmatorul interval: guvern pedist cu Udrea pe post si Calin Georgescu premier. Comasare in iunie si retrasare de colegii a la Roberta Alma. Puschea pe limba-mi.

Anonim spunea...

Inexact, Radu. În toată nebunia PDL-istă generală, Udrea se anunță a fi premier!
Asta, ca să putem cânta, la primăvară:
"Azi, iarna vrajbei noastre, s-a schimbat...!"
Anonymus Magnus

Ovi spunea...

Toata stima si cinstea acelor oameni care nu se lasa nicicum!

rRadu spunea...

Sunt convins ca dupa ce se va mai incalzi putin numarul protestarilor va creste iar.

Anonim spunea...

Ați văzut articolul lui M. Ghilezan? Tare!
Vine Băsescu, Restauratotul, în rolul generalului Franco și lansează dezbaterea monarhie vs. republică, viitorul parlament unicameral cu cei 300 de aleși ai săi se erijează(la ordin) în Adunare constituantă, pentru a schimba constituția iorgovană, apoi Băse declanșează referendumul-referendumurilor, pentru revenirea la forma seculară de guvernământ, cu condiția sub-înțeleasă ca M.S.Regele Mihai(pe care l-a acuzat, mai an, de trădare) să-l numească, pe el, prim-ministru.
Comic absurd pur și dur. Sau...nu? Ferească-ne Sfântul!
Anonymus Magnus