4 mar. 2012

O zi si doua lansari de carte: Horatiu Buzatu si Lucretiu Tudoroiu

Am fost sambata cu cativa colegi bloggeri liberali la Craiova unde, La Teatrul National Marin Sorescu, Horatiu Buzatu si-a lansat cartea "A venit circul si nu mai pleaca". O prima carte de eseuri politice decupate de pe propriul blog. Pe drum insa am condimentat calatoria noastra cu cateva mitinguri... spontane, impotriva puterii si pro Monarhie, prin diferite localitati ale patriei, in fata unor sedii de partid, spre mirarea localnicilor intalniti pe drum, care probabil nu vazusera in viata lor manifestanti in carne si oase.

Horatiu ne astepta la Craiova cu Marius Oprea, pe care ne-am bucurat sa il revedem. Sala plina. Intr-atat de plina incat cineva a exclamat la un moment dat: "Sunt mai multi decat la Geoana", lucru care l-a amuzat teribil pe Horatiu. La prezentarea cartii au vorbit Marius Oprea, Bogdan Duca, preotul Marcel Radut-Seliste si Mihai Firica, dar si Vasi Baescu care i-a oferit autorului din partea noastra un frumos steag regal. La vederea steagului s-a strigat in sala teatrului "Traiasca Regele", spre surprinderea directorului teatrului pe care l-am auzit soptind: "Nu stiam ca sunt atatia monarhisti sub acoperire pe-aici".

Pe drumul de intoarcere am gonit. Am plecat sapte si ne-am reintors opt, pentru ca l-am luat cu noi si pe Marius Oprea cu care trebuia sa ajungem la o a doua lansare, de data asta la restaurantul "Sangria" de pe Caderea Bastiliei, unde un alt bun prieten al nostru, Lucretiu Tudoroiu, isi lansa cu ocazia aniversarii studiul "Trei sefi de stat si politicile lor antiliberale". E vorba de Carol al II -lea, Ceausescu si Basescu. Si aici lume buna. Seniorii Radu Campeanu si Dinu Zamfirescu, deputati de la diverse partide, tineri liberali si o atmosfera aristocratica cu care Lucretiu Tudoroiu ne-a obisnuit. Au vorbit: Radu Campeanu, Marius Ghilezan, Marius Oprea, Toader Paleologu si altii. De asemenea, Vasi Baescu a oferit si aici autorului, din partea noastra, a bloggerilor, un steag regal.

In filmuletele de mai jos ii puteti asculta pe Bogdan Duca, vorbind despre Horatiu Buzatu la Craiova, pe Radu Campeanu, Marius Oprea si Toader Paleologu vorbind la lansarea lui Lucretiu Tudoroiu la "Sangria".







5 comentarii:

clerc spunea...

Toader Paleologu, printre vorbitori?
Imi amintesc de un incident, consumat in 2008, in vremea campaniei electorale.
Stau in sectorul 2, la Piata Rosetti.
Intr-un week-end, pe la 18, imi bate cineva la usa. Deschid, patru insi, un matur, doua cucoane, mama si fiica, dupa virsta, si un pusti puber. Pungi portocalii, pixuri, calendare, pliante cu Paleologu.
Ma enervez brusc. Cum de indrazniti sa violati o proprietate privata? Usa mea nu e a voastra, mars afara din cladire, leprelor!
Maaama, nasol, tragoedie maxima, las ca venim noi la putere si o sa vedeti voi, astia psd-istii ( de unde o fi dedus oligoidul asta, nu stiu!)!
Pina atunci nimeni nu pasise mai departe de cutia postala. Astia au luat blocul de sus pina jos, ca sa fie siguri.
Leprele paleologiste au batut recordul. Pareau niste sectanti in cautare de musterii. Si erau la fel de fanatici.
Stiu, juniorul nu e fanatic. E doar retardat mintal, o fantosa sinistra in raport cu taica-sau, care avea bun simt. Este un oportunist furibund, un scatolog basist cutremurator.
Deci: se pregateste sa sara in barca noii puteri "socialiste"? Se incalzeste pentru un nou post de ambasador, arvunit prin asemenea acte publice alaturi de opozitie?

Lilick Auftakt spunea...

Nu, nu cred ca se pregateste sa sara nicaieri, ci doar sa candideze din nou. Sambata a fost, din cate am auzit, si la ziua lui Ilici. E genul care nu refuza invitatiile, pentru ca oriunde pot exista viitori votanti, nu? Noi l-am salutat, la plecare, cu un Jos Basescu foarte sonor. :)

c spunea...

Superb, vorba lui Badea - Lilick.
Stii ceva?
Daca pica jegul suprem, Toader va striga, graseind ca la liceul Henri IV, "Traiasca the Next"!
Unsuros personaj, ca si Cristi Preda, Cotoi, Neamtu, Tismaneanu, Mihaies, Patapievici, Big Li, taica Plesu, Patrascoiu etc. Astia sint mutanti umani, scursurile dracului!

radu spunea...

Acest Pitzinacu (cum i se spunea cand era mic si facea pipi in pat cu maimuta) paraziteaza PNL ca sa ia voturi de la votantii liberali si monarhisti in competitia cu Chiliman. Asa crede el. @clerc are dreptate, Toderas e doar retardat, il da Udrea nani-nani.

Lilick Auftakt spunea...

Dragilor, incearca si el, sigur! Insa ce sa ia de la Chiliman, care are peste 80% in sondaje? Sa fim seriosi... Cred ca se gandeste deja mai mult la alegerile parlamentare. :)