23 mar. 2012

"Prin noi insine"

Calin Popescu Tariceanu, la salonul auto de la Geneva, acum patru ani: "Cred că cu Dacia şi Renault reuşim atât de bine şi am convingerea că vom reuşi şi cu Ford, iar asta mă face infinit mai bucuros. Pentru România, este mai important ce se întâmplă astăzi aici (la salonul auto - n.r.) decât cei care fac politica în ţară". Si a avut dreptate...

Ieri s-a lansat B-Max în România, una dintre cele mai tehnologizate masini mici din Europa, iar pentru liberali ar trebui sa fie cea mai importanta stire. Realizarile guvernului liberal se vad in continuare, chiar si dupa aproape patru ani de guvernare portocalie fara rezultate.

Stiu ca mai sunt carcotasi neliberali care, cand aud de Tariceanu, au o singura idee simpla si fixa: "A fost initiatorul taxei auto!" Atat am sa le spun: chiar daca taxa auto e tot o taxa, e o masura liberala, pentru ca face PROTECTIONISM, aparand piata interna. Vrem sa reusim "Prin noi insine", asa cum spune vechiul slogan liberal!
Foto: Jurnalul

10 comentarii:

Garcia Muerte spunea...

Bine spus. Ii deplang pe cei care vad in Bulgaria un model, asta apropo de atat de hulita taxa auto.Legislatia este inca prea laxa relativ la inmatricularile de masini in Bulgaria. Prea multi idioti pe soselele mioritice, si o buna parte din ei afiseaza la placuta de inmatriculare numere bulgaresti. Oranjgutanii, in patru ani de mandat, nu au reusit sa stabileasca situatia masinilor care ruleaza in Romania avand volan englezesc, pe dreapta.

ionut spunea...

da, Calin Tariceanu este si va ramane mult timp cel mai bun prim ministru al Romaniei post decembriste. Ar trebui sa spunem mai des asta

Lilick Auftakt spunea...

Garcia,

Sunt multe probleme cu masinile inmatriculate in Bulgaria. Intr-o zi imi spunea un taximetrist ca trebuie evitate aceste masini in trafic, ca bolnavii de ciuma, daca nu ai CASCO. Nu au asigurari facute in Romania si e foarte complicat, aproape imposibil, sa mai recuperezi/vezi vreun ban. Era patit omul!

@Ionut, da. Nu numai asta sa spunem mai des, ci si sa explicam politicile astea liberale pe care oamenii nu le inteleg, nu le stiu...

radu spunea...

Vrei sa zici, @Lilick, ca e o masura national liberala. "Protectionismul" PNL inseamna liberalism national, nu multinational si de fapt antinational ca la PD.
Actuala putere si sfetnicii ei dinauntru si dinafara au ca obiectiv major distrugerea acestui "N" din miezul PNL. De asta au vrut sa "unifice dreapta" cu PD-ul. Ca sa distruga N-ul. Sunt aceiasi tipi care au distrus si PNTCD-ul.

transildania spunea...

Masurile guvernului Tariceanu au fost excelente in acest domeniu.
Eu as privi insa totul putin dintr-o alta persepectiva, nu putinul care s-a realizat, ci tot ceea ce nu s-a realizat pe urma din cauza incompetentei portocalii.
Si la Craiova si la Pitesti-dacia si in alte parti.
La Craiova de ex situatia infrastructurii este dezastruasa. Fabrica Ford e mult mai mica decat ar putea fi.
La fel, fabrica Dacia. Si Renault si Ford au mari probleme sa-si aduca materialele si sa sa-si transporte produsele catre alte piete.
Ca sa nu mai vorbim de invesitiile ratate, nu numai in transilvania, peste tot in Romania, alte fabrici de masini sau de piese care ar fi fost foarte posibile cu o infrastructura moderna.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, da, ai foarte mare dreptate, mai putin finalul. Pedistii nu au dorit niciodata ca numele partidului nostru sa dispara. Tocmai numele si istoria lui e ceea ce isi doreau sa confiste. Voiau sa puna mana pe PNL, pe partid, sa il controleze si sa il conduca. Ceea ce, slava Domnului, nu s-a intamplat.

Lilick Auftakt spunea...

@Trandildania, pai despre ce NU fac portocaliii vorbim zilnic. Acum voiam sa vorbim despre ce au facut liberalii. Si poate ar trebui sa ne uitam nu numai in trecutul recent, ci si in cel indepartat, legat de economie. Ca vad ca se cam uita...

transildania spunea...

@Lilick
Foarte de acord, ar fi pacat sa se uite, si sper ca nus e va uita atat de repede nici cu ce eforturi extrem de mari si cu ce impotriviri s-au realizat aceste lucruri.
De exemplu tin minte cum tipau toti pedistii in 2008 pe toate trimbitele de propaganda cum vor abroga ei taxa auto.

Valentin Berceanu spunea...

Uitasem ca Taxa Auto a fost conceputa pe vremea guvernului Tariceanu. Asta e, oricine are dreptul la unu, doua "chixuri", dar asta nu schimba cu nimic faptul ca guvernarea Tariceanu a fost cea mai buna perioada pentru Romania din 89 si pina azi.
Totusi, eu nu m-as apuca sa apar taxa pentru ca au gindit-o initial liberalii.

Lilick Auftakt spunea...

@Valentin, nu "m-am apucat". Am stiut mereu de ce e necesara si ce principiu liberal respecta. Cine nu intelege e treaba lui, dar nu are nicio legatura cu ceea ce inseamna national-liberalismul.