30 aug. 2012

Ce iti doresti de la viitorul tau deputat sau senator?

Da, urmeaza alegerile, si trebuie sa aratam si noi ca avem niste pretentii fata de cei care ne vor reprezenta in viitorul legislativ. Eu mi-as dori sa votez, din partea PNL, persoane care nu au colaborat cu fosta securitate, care nu au facut parte din nomenclatura PCR, care sa faca dovada unei bune cunoasteri a documentelor programatice ale partidului, sa nu fi facut declaratii contra PNL sau sa fi avut activitate publicistica explicita contra partidului si a principiilor liberale. Daca au mai fost parlamentari, in campanie sa faca neaparat dovada activitatii lor parlamentare. Sa aiba o comunicare permanenta si reala cu electoratul in online si nu numai. In plus, daca se poate: sa fie monarhisti.  

Considerati-o, va rog, o leapsa! Am uitat sa ne mai jucam asa... 

28 de comentarii:

Mihai spunea...

??? Asa ceva nu exista! Asadar, nu iesiti la vot?

Anonim spunea...

Eu imi doresc sa fiu propriul meu deputat sau senator. De altii m-am saturat.

ADRIAN spunea...

Eu mi-as dori, in primul rand, sa aiba un creier atasat de o coloana vertebrala ...

Lilick Auftakt spunea...

Nu pot sa cred ca nu exista, Mihai. :)

dlnimeni, m-as bucura.

Adrian, cum verificam asta? :)

Anonim spunea...

Nu cred ca o sa gasesti asa ceva in PNL-ul reformat al lui Antonescu. Sincer de cand sunt aici in PNL adica din 1990 ... regrete eterne. Nimeni nu corespunde solicitarilor mentionate mai sus.

Lilick Auftakt spunea...

Cam asta imi doresc eu de la cel pe care il votez, ii aduc votanti, il sustin si il platesc sa ma reprezinte in Parlament. Nu cred ca ne mai permitem sa aducem toate loazele tradatoare in viitorul Parlament. Daca va mai face asta PNL e sinucigas. O sa vedem.

Logosfera.ro spunea...

Eu voi vota cu acel candidat care va recunoaste ca cei ce managerizeaza banul public fura pentru ca pot si ca au de unde (www.logosfera.ro/2010/06/pentru-ca-poate) si ca, avand in vedere ca justitia inca nu-si face datoria singura modalitate rapida de a stopa furtul banului public este reducerea acestuia, deci reducerea impozitelor, la un nivel cat mai mic posibil.

Nu vreau sa aud de pseudo-solutii ca "management privat", "respectarea legilor", "fermitatea justitiei" etc.

ADRIAN spunea...

Printr-o viata autentica de partid, in care se contabilizeaza serios contributiile cu plus si minus de-a lungul timpului, prin intermediul luarior de pozitie in viata interna a organizatiilor. Iar daca activitatea probeaza CV prin faptul ca oamenii de la baza chiar il cunosc pe ala, il certifica si il sustin ... Nu cred ca s-a inventat o metoda sigura pana acum. Singura conditie ar fi ca si cei de la baza sa aiba macar coloana vertebrala daca nu si creier ...

Leapsa pe explodate spunea...

De la viitorul ''meu'' deputat imi doresc sa-i cheme pe toti ceilalti colegi deputati si senatori, plus Iliescu, Constantinescu si Basescu, sa se inchida toti in Casa Poporului, dupa care sa se arunce in aer.
Ar fi primul gest constructiv din 1990 si pana acuma.

berenger spunea...

sa fie exact invers decat actualii parlamentari, varujan vosganian si petru movila, total absenti in colegiile care i-au facut dregatori

Adrian Stoica spunea...

Dupa descriere ... cin' sa fie, cin' sa fie? Sa fie ... Honorius Prigoana ... e bun?
Are si-un nume ... cu rezonanta: Honorius.

Lilick Auftakt spunea...

Nu e bun nici de scuipat, dar are bani.

Lilick Auftakt spunea...

Deci Horrorius la gunoi.

Honorius P. spunea...

Modelul meu politic este Traian Basescu. Eu am intrat în PD-L pentru domnul Traian Băsescu, am rămas în partid pentru a-l sprijini pe domnul Traian Băsescu, am fost alături de domnia sa în campania electorală.

Lilick Auftakt spunea...

...si ai intrat in PNL tot pentru Traian Basescu.

Honorius P. spunea...

...cu acordul lui Crin Antonescu, marele inamic al lui Traian Basescu.
Sa traim bine impreuna, colega Lilick!

Honorius P. spunea...

Da, buna ziua, haules baules si jos comunismul, deci imi face o deosebita onoare deci in calitate de presedinte al organizatiei de tineret a PNL, deci am fost insarcinat de comitetul de onoare al PNL deci compus din domnul vicepresedinte de onoare PNL Sorinel Burtaverde si doamna vicepresedinte de onoare PNL Sorinela Placinta sa anunt luarea deciziei de a reprimi in PNL pe Doamna Elena Udrea, care nemairegasindu-se in valorile de dreapta ale PDL deci se regaseste in valorile de dreapta ale PNL.
Deci obiectivul actual sa refacem Alianta D.A. si care sa castigam alegerle din toamna-iarna pe baza unei plaftorme anticomuniste deci propun Presedinte pe Domnul Presedinte Pentru Alte Coordonate Istorice Traian Basescu-Mondial.
Am luat de asemenea decizia cu taty deci sa fuzionam posturle Taraf TV si Antena123.
Deci asa sa ne ajute Dumnezeu si casa de piatra!

Deceneu spunea...

Ar trebui sa pretindem cateva minime garantii.
1. Garantia ca parlamentarii alesi nu vor migra dupa alegeri, realizata printr-o demisie semnata si nedatata, lasata la conducerea partidului.
2. Modificari constitutionale si legislative prin care garanteaza independenta justitiei realizata prin:
deciziile controversate ale CCR si ale CSM sa poata fi validate printr-un referendum in randul magistratilor, referendum solicitat de o majoritate parlamentara. Daca decizia este invalidata de referendum, membrii CCR sau CSM care au votat-o, primesc o amenda echivlenta cu salariu pe trei luni daca sunt la prima abatere, sau destituirea din functie daca recidiveaza.
3. Desfintarea DNA, care este neconstitutionala, pentru ca prevede un regim de tratament special pentru coruptia mare si pentru parlamentari.
4. Sustinerea autonomiei financiare locale.

Lilick Auftakt spunea...

Interesant, Deceneu. Dar nu inteleg exact sub ce forma sa cerem si cui? Candidatului? Parlamentului?

Deceneu spunea...

Cerintele adresate catre formatiunile politice, pentru ca ele propun candidatii. Candidatul participa cu programul unei formatiuni politice.
Un candidat nu poate poromite nimic cu un vot, din cauza asta am sustinut ca votul uninominal este o mare prostie.

Ar trebui revenit la vot pe liste sau vot pentru un partid. Electoratul este reprezentat in parlament de catre partide si partidele sunt reprezentate de paralmentari.
Este ca la reprezentarea in justitie, relatia intre partea reprezentata in proces, casa de avocatura si avocat.
Contractul se incheie intre partea aparata si casa de avocatura.

Lilick Auftakt spunea...

Da, si eu vreau liste. Dar acum nu mai e timp...

Zakiro spunea...

Eu imi doresc ca PNL sa se rupa de PSD pentru ca partidul condus de Ponta trage in jos liberalii, iar deputatul pe care-l voi vota eu as vrea sa se ia la tranta cu toata lumea pentru a-mi apara drepturile.l Cer mult?

Tractiune pe spate spunea...

Wow, psd va trage in jos!
Probabil ca Honorius, Placinta si Frunzaverde va trag in sus.

Petru Clej spunea...

Pentru cine veți vota în alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012? www.acum.tv/sondaj/

Anonim spunea...

Salut, Lilick... O observatie: majoritatea se gandesc ca parlamentarul "ii reprezinta" in Parlament, adica le reprezinta interesele, pasurile, nemultumirile, ceea ce este total neadevarat. Parlamentarul e un nenea care sta frumos pe scaun si baga cartela sau ridica mana asa cum ii spune seful grupului parlamentar din care face parte. Nici vorba sa treaca prin colegiu ca sa "ia pulsul" sau sa ceara opinia celor care l-au votat. Deci, despre ce vorbim aici? Ce sa imi doresc de la un parlamentar? Sa aiba mana de fier ca sa nu-i scape cartela pe jos cand voteaza? Sau sa nu adoarma in scaun atunci cand trebuie sa ridice mana? iti mai spun ceva, Lilick: cu exceptia a cativa parlamentari, care au avut grija sa comunice cu electoratul care i-a trimis in Parlament (gen Alina Gorghiu, dar si altii/altele), in rest...nu sunt convins ca daca opresti 1000 de bucuresteni pe strada 10 din ei stiu cine e deputatul si senatorul din colegiul lor.

Lilick Auftakt spunea...

Da, stiu. Alina Gorghiu are o comunicare aproape ireprosabila. E unul dintre punctele ei forte si unul dintre motivele pentru care va fi din nou aleasa. Oare de ce nu inteleg si alti politicieni asta?

radu spunea...

Doaamne, ce de basisti au inceput sa intre pe-aici de cand n-am mai intrat eu :) Horrorius, Zakiro... ce bine le statea in spam libarcilor astora!
Eu mi-as dori ca parlamentarii PNL sa nu faca niciodata blat cu basecu sau cu marionetele lui basecu. Mi-as dori sa elimine tot ce inseamna proiectul basecu si sa se bata din toate puterile pt. asta.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, poate sunt sustinatorii lui Frunza, ai Placintei, ai lui Horrorius, ai lui Balcan.. etc. Poate trebuie sa ne obisnuim toti cu schimbarile.