12 ian. 2013

Andrei Chiliman la "Ora Regelui"

Pana mai prinde liderul liberal putin curaj sa il dea afara din PNL pe Andrei Chiliman - dupa ultimele declaratii se pare ca dupa congres sau la sfantu'asteapta - primarul liberal de la sectorul 1 revine astazi in atentia noastra intr-una dintre cele mai profesionist realizate emisiuni: 

"ORA REGELUI"

Sâmbătă, 12 ianuarie 2012, TVR1 va prezenta la ora 13 a douăzeci și cincea ediție a emisiunii "Ora Regelui", realizată de Marilena Rotaru.

Din sumar: 

Acum 65 de ani: Exilul Regelui Mihai. Evocare de Ion Zamfirescu, profesorul de filozofie al Majestății Sale. 

“Este o bună ocazie ca politicienii să readucă Monarhia în România”- dialog cu Andrei Chiliman.

Regele Carol al II-lea: dincolo de umbre și manipulări. Cu Doina Cornea, Alin Ciupală, Wilfried H.Lang.

Opinii despre monarhie cu Tiberiu Cnab.

Carmen Sylva: Prințesa Rinului, Regina Carpaților. Partea întâi a documentarului realizat în 1999 la domeniul princiar de la Neuwied și la Castelul Peleș.


Reamintesc ca Andrei Chiliman este unul dintre cei mai puternici sustinatori ai revenirii la forma de guvernamant monarhica parlamentara. Recomand vizionarea!   

17 comentarii:

Corvin spunea...

Unde era România dacă reveneam la Monarhie ? Aşa-i vai şi-amar de noi, cu nemernicii ăştia !

Anonim spunea...

Si ce face "puternicul sustinator" monarhisto-liberal Chiliman pentru revenirea monarhiei? In loc sa stea pe la B1 si sa dea declaratii la hotnews anti-Antonescu, n-ar fi bine sa si infaptuiasca legal revenirea monarhiei? De dat din gura suntem buni.

Florin Matei spunea...

Îmi pare rău (sincer!), dar, deocamdată, Chiliman este unul dintre cei mai vajnici susţinători ai teoriilor udristo-băsiste... B1 TV, Evz, Romania Liberă, Adevărul lui Patriciu au devenit tribunele de la care îşi varsă el ofuscările, frustrările şi ura faţă de Crin Antonescu. Alături de băsiştii consacraţi. Halucinant!

Lilick Auftakt spunea...

"Cred in Monarhia Constitutionala si de aceea nu m-am gandit niciodata ca as putea sa candidez la presedintie. Nu as putea sa imi incalc aceasta convingere, si cred ca locul din fruntea statului nu poate fi ocupat de un politician. Nici macar ales!(...) Odata cu revizuirea Constitutiei, eu cred ca politicienii care au majoritatea parlamentara ar putea sa faca un lucru bun: sa aduca Monarhia. Politicienii care culeg voturile monarhistilor, pe care le folosesc in folos propriu, nu sunt onesti fata de tara. Eu sunt convins ca daca romanilor li se va explica ce inseamna Monarhia, ar vota cu doua maini revenirea la Monarhie. Eu sunt convins ca se poate face acest lucru anul acesta." (Andrei Chiliman, TVR 1, "Ora regelui")

Lilick Auftakt spunea...

Anonim, pai ca primar a sustinut si a participat la toate evenimentele pro-monarhiste, apoi a sprijinit candidat precum Tariceanu si Orban care din Parlament pot face ceva in sensul asta.

Lilick Auftakt spunea...

Florin Matei, pe ce te bazezi cand spui asta? Pe zvonuri? Ia si reciteste blogul meu pentru ca am scris clar cum Chiliman i-a batut pe pedelisti din 2008, cand altii care sunt acum la putere nu visau. Apoi in 2011, cand a lansat atacul dur impotriva Leanei Udrea in tot Bucurestiul, poti sa imi spui cine a lipsit de la actiuni? Iti spun eu, ala care a fost acum prezent la Cotroceni cand s-a semnat coabitarea. Stai linistit si mai informeaza-te.

Florin Matei spunea...

Eu sunt anti-băsist. Am motivele mele, regimul lui Băsescu mi-a făcut rău. De aceea, toţi cei ce reiau clişeele băsiştilor, chiar şi vis-a-vis de un om, îmi par absolutamente nefrecventabili. Băsiştii văd în Crin Antonescu adevăratul pericol, nu în Chiliman, nici în Orban. Fapt pentru care sunt alături de pericolul nr. 1 al băsismului.

Lilick Auftakt spunea...

Pentru mine pericolul numarul 1 pentru Romania sunt toti cei care sunt sau se viseaza presedinti. Basescu, Crin, MRU si altii ca ei si sustinatorii lor infantili.

Deceneu spunea...

Pericol reprezinta cei care se viseaza presedinti si cei care se opun descentralizarii.
Aveam o parere mai buna despre Nicolaeescu, dar dupa declaratiile recente se pare ca m-am inselat.
Unii se chinuie sa promovze descentralizarea si el lupta pentru centralizare. Halal liberal! Daca era FSN-ist mai avea o scuza. Sau mai sti, poate este FSN-ist "acoperit"!

ADRIAN spunea...

Nu te supara insa nu cred ca ai dreptate in chestiunea visului de presedintie. Atat timp cat asta e regula jocului curent nu vad de ce un politician n-ar face tot posibilul nu neaparat sa castige dar macar sa impiedice un adversar populist si periculos sa castige. Nu poti face asta daca stai deoparte cand esti in situatia de avea sanse sa faci asta. Adica el spune ca trebuie sa te abtii si, om de calitate fiind, sa lasi sa castige niste Basesti in locul tau. De asta ceea ce spune Chiliman imi pare mai curand o afirmare a principiului "strugurilor acri". Si mai pot sa spun ca nu mi-a placut relatarea primei intalniri cu Majestatea Sa Regele Mihai in care a spus ceva de genul "se facuse propunerea sa candideze la presedintie ... MI SE PARE chiar din partea PNL". A mima o astfel de scapare de memorie mi se pare cel putin nepotrivita caci imi pune intrebari asupra onestitatii expunerii in general a tot ceea ce se afla alaturi de aceasta afirmatie. Cum poti sa uiti ca acea aberatie a fost lansata de Campeanu, care era presedinte PNL la acel moment? Pai eu zic ca nu poti iar a incerca sa o minimizezi mimand o scapare de memorie, de ca si cum ar fi fost atunci o propunere pe buzele tuturor incat sa uiti cine a facut-o ... nu-mi place. Cred ca greseste mediatic prin multe dintre manierele de a se exprima in ultima vreme desi ar putea sa aiba dreptate in cea mai mare parte dintre ele. "Parerea mea".

Augustin Radescu spunea...

Oameni buni, treziti-va: monarhia nu (mai) poate veni asa cum a venit prima data, adica prin complotul anti-Cuza. Nici Chiliman, nici parlamentul nu ne pot baga monarhia pe git. Maximul ce se poate realiza in directia asta ar fi un referendum. Care, va dati si voi seama, inca nu e copt (si, dupa mine, nici nu se mai coace!) Cit despre Chiliman, nu e decit inca unul cu nasu' in suflet, chiar daca nu o spune explicit.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, nu stiu de ce te mira...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, privim in contextul in care anul asta mai mult decat probabil vom schimba Constitutia. Avem doua variante: sa ramanem cu un presedinte cu mult mai putine prerogative, asa cum vrea Ponta, PSD dar si o parte din liberali (mai putin Crin care vrea un presedinte mai puternic) dar avem si varianta sa scapam definitiv de presedinti, mergand pe varianta monarhica. E o lupta acum. Jocul curent se cam incheie anul asta.

Ei, da, trebuia sa il numeasca pe Campeanu. Da, eu asa as fi facut, insa primarul e altfel. Ii menajeaza pe seniori.

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, crede-ma ca esti prea departe si de tema monarhica, si de PNL si ce se intampla acolo si de Chiliman si cat e el de basist sau nu e. Sigur, tu poti spune orice, dar totusi eu sunt prietena cu sute de monarhisti, de liberali, cu care vorbesc zilnic. Plus ca socializez mult si in offline. In ceea ce il priveste pe Chiliman, pana una-alta, a castigat toate luptele cu pedelistii pe cand PNL si PSD nici nu visau, iar pe Udrea a scos-o din Bucuresti dupa ce a adus-o la 2%. Mai usor cu pianul pe scari.

Augustin Radescu spunea...

@ Lilick
Oricit as fi eu de departe de tema monarhica, sint citeva adevaruri imuabile, pe care doar cineva rau intentionat le poate eluda sau contrazice: o clica de complotisti murdari l-au silit pe Cuza sa abdice, printr-un santaj (cel putin) la fel de murdar ca si cel prin care Mihai a fost determinat sa plece. Nu mai zic ca apoi au "legitimat" inlaturarea Domnului Cuza printr-un referendum la care 99% (!!!)dintre repondenti au fost impotriva lui Cuza (bietul Ceausescu, era chiar un pic mai "democratic"). Asa ca drumul monarhiei s-a deschis asa cum s-a inchis. Easy come, easy go!
Dar problema e alta: vedem cu totii cit de greu e sa scapam de Basescu, care e doar un "amarit de guvernator". Cit de greu ne-ar fi sa scapam de un rege, daca am avea ghinionul sa ne pricopsim cu vreun aventurier, curvar sau mai stiu eu cum? (Istoria e plina de exemple de acest gen, daca nu te superi)
Cit despre Chiliman, victoriile lui iimpotriva unor PDL-isti,in diferite alegeri, nu au culoare politica,au fost simple batalii personale pentru un scaun.
Mai mult: citi nu au fost (sau au parut!) antibasisti! Ce zici de Cristoiu? Cristi Diaconescu? Melescanu? Si multi altii ... Intr-o noapte, cineva le-a sucit comutatorul! A doua zi, nu i-ai mai recunoscut ...
Asa ca nu-l vopsi tu antibasist pentru ceea ce spunea\facea acum un an, sau 3, sau 5.
Judeca-l dupa ce face acum! Sau, in tot cazul, incearca ...

Lilick Auftakt spunea...

Augustin, dar eu stiu bine ACUM ce gandeste, nu acum 3-5 ani. Si, la fel ca mine, isi doreste Monarhie si sa scapam de loazele cu aere de prezidenti si prezidentialisti. De TOTI.

Anonim spunea...

PNL + Beeeecali spre noi succese!
USL = Felix s.a....