4 iul. 2009

Cristian Preda: Boc e de vina!


Cristian Preda scrie astazi un articol bun pe blog. Pe tema "Ridzi". O opinie. Ce poate parea ferma si onesta! Si totusi... Observati manipularea fina? Observati cum incearca sa "lipeasca" "paratrasnetul Ridzi" de "sarmanul" Boc si nu, asa cum ar fi natural, de Traian Basescu? Citez:


"Nu e vorba aici despre vinovăție sau nevinovăție, ci despre perceperea unui membru al cabinetului ca fiind incapabil să explice ceea ce i se impută.
Premierul a susținut această precaritate supărătoare. Solidar cu un membru al cabinetului care nu descurcă, ci mai mult încurcă ițele, Boc își vede diminuată propria cotă de încredere.
Refugierea în dosul unor justificări referitoare la procedura legală nu este cea mai nimerită cale pentru a regăsi încrederea. Pare - sau poate chiar e? - doar o amânare. Una ce se poate dovedi foarte păguboasă. Pentru că, de la un punct încolo, văzând că Monica Ridzi nu cedează, adversarii PDL vor cere demisia șefului ei."


Bine subliniaza Atreides in subsolul textului, intr-un comentariu: ”Pentru că, de la un punct încolo, văzând că Monica Ridzi nu cedează, adversarii PDL vor cere demisia șefului ei.” Intr-adevar: JOS BASESCU!!!!!!" Si nu cred ca exista om in tara asta care sa nu inteleaga, atunci cand vorbesti de Monica Iacob-Ridzi si spui "seful ei", Traian Basescu. Nu cred!

Va imaginati cam in ce situatie sunt pusi oamenii din jurul presedintelui acum? De pot scrie asemenea texte... De pot induce asemenea idei aberante. De au ajuns in stare sa puna responsabilitatea pe umerii lui Boc!!! Si asta dupa ce Basescu a intervenit direct pentru "salvarea" ministrului turismului, prietena fiicei lui. De cand, oameni buni, presedintele a ajuns sa astepte decizia premierului in functie, sau a oricarui prim-ministru, fara sa intreprinda el ce-i trasneste prin minte in legatura cu orice ministru?

Inca ceva: va imaginati oare ca fostul consilier al presedintelui, fostul sfatuitor, omul care se lauda in emisiunile tv cu fidelitatea lui, ar scrie ceva pe tema asta sensibila fara sa se consulte cu Traian Basescu? Sa fie doar exces de zel? Caci daca nu e, si Cristian Preda scrie cu acceptul lui Basescu ceea ce scrie, e grav. Boc ar trebui sa-si cam faca bagajelul. "Pentru un om onest, nu ar fi drept, dar s-ar putea să fie util." Util pentru cine? :)

43 de comentarii:

tony spunea...

E un cerc vicios.Nu cred ca Boc are curaj sa faca ceva impotriva Monicai Ridzi.Vom vedea luni ce se intampla.E posibil ca Basescu sa incerce sa stopeze acest scandal provocand alt scandal mai mare dar care nu il afecteaza pe el sau familia lui.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Boc desigur ca nu are curaj. Dar...a avut vreodata? De ce ar trebui sa aiba acum, brusc? Impotriva prietenei fiicei lui Traian Basescu? :roll:

Lilick Auftakt spunea...

Presa de azi trage totusi o alta concluziel Boc o vrea afara din guvern: http://www.ziare.com/Presa_de_azi_Lipitoarea_Ridzi_se_agata_cu_ghearele_de_Basescu-808318.html

Lilick Auftakt spunea...

Eu zic ca daca Boc face miscarea ACUM, cu orice risc, si ii da un sut Ridzei, ar putea avea chiar o imagine buna in detrimentul lui Basescu. Ar parea ca a facut asta impotriva vointei sefului lui. :)

codeus spunea...

poate in culise se pregateste varianta "jumadeom"la Cotroceni.vazand ca tot scade in sondaje Basescu sa faca miscarea asta sa-si asigure pe mai departe controlul prin Boc.Sa nu uitam manevra Putin pe care Zeus incearca atat de mult sa-l imite

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

E si asta o varianta. Cred ca s-a mai discutat. Personal, Basescu, sunt sigura, ar prefera sa conduca printr-un om de paie. Dar cum ii poate transfera procentul lui din sondaje, in cateva luni, lui Boc? Boc a pierdut si ce nu avea de cand e PM - marioneta.

Lucia Verona spunea...

Ar mai fi şi varianta că Boc "s-a desprins" de Băsescu şi s-ar putea să avem în perioada următoare meciuri între palate. Sună cam fantezist, fie că ar fi un joc între ei, fie chiar ceva real. Dar nu e imposibil.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Mai repede un joc intre ei. Intre B si b. Interesant. Ar putea sa inceapa cu ocazia asta... :)

codeus spunea...

si daca ar fi o "lupta" intre palate ar fi doar o imagine palida a "luptelor" din anii trecuti dintre palate.care era reala .asta de acum nu ar convinge pe nimeni nici chiar pe pedelei.eu mult prea infundat nasul lui boc in posteriorul lui base ca sa credem ca acum face pe indepententul si razvratitul,decat daca o face chiar la comanda Zausului

Pro DOC spunea...

Draga Lilick,

Am postat comentariul de mai jos pe blogul lui Cristian Preda. Dat fiind ca in ultima luna si jumatate mi-a banat IP-ul si, in consecinta, nu mi-a mai vizualizat niciun comentariu, imi permit sa-l reiterez pe blogul tau. Sunt convins ca asa il va citi si dl. Preda si o parte dintre cei care comenteaza pe blogul dumnealui cu iluzia ca au produs argumentele care ne dau cu urechile pe spate si ne lasa muţi.

Facand abstractie de prima fraza din entry-ul lui Cristian Preda, sunt suta la suta de acord cu tot ceea ce scrie acolo, desi non idem est si duo dicunt idem. (Tocmai prim prima fraza, eurodeputatul PDL ne da o cheie falsa de interpretare a propriului text.).

Cu cat demisioneaza mai repede d-na Ridzi cu atat mai bine pentru dumneaei si pentru partid. Explicatiile si justificareile pe care le-a adus d-na ministru in fata comisiei parlamentare de ancheta nu numai ca nu au spulberat suspiciunile privind folosirea ilegala si imorala a banului public la MTS, dar risca sa faca pana la urma lumina intr-o chestiune mult mai delicata decat parea initial: o deturnare de fonduri in beneficiul Elenei Basescu si a candidaturii ei "independente" de eurodeputat.

Sarmanul dl. Boc chiar s-ar putea sa fie impins sa deconteze politic o afacere intre MTS si Cotroceni, in care premierul nu a avut niciun cuvant de spus si in care nici nu poate rosti vreunul pana nu primeste "necesarul" feut vert de la Cotroceni.

In ce masura afecteaza scandalul de la MTS imaginea premierului ori credibilitatea lui? Numai si numai in masura in care mass-media si partea din blogosfera fidele Cotroceniului reusesc sa induca ideea ca dl. Boc este altceva decat o marioneta manuita de un... ventriloc, deturnand astfel blamul dinspre ventriloc spre "papusa".

Pro DOC spunea...

Lilick, asta-i fooarte buna! Un meci intre B si b! :)))

Cristian Preda spunea...

Pentru Pro DOc
Nu am banat nici un IP!
Daca aveti ceva de spus si nu reusiti sa postati, imi puteti scrie pe email la cristian.preda@icp.ro

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Tocmai cand ma pregateam sa-ti scriu, vad ca a venit domnul Preda cu solutia. Ii poti scrie direct.


"In ce masura afecteaza scandalul de la MTS imaginea premierului ori credibilitatea lui? Numai si numai in masura in care mass-media si partea din blogosfera fidele Cotroceniului reusesc sa induca ideea ca dl. Boc este altceva decat o marioneta manuita de un... ventriloc, deturnand astfel blamul dinspre ventriloc spre "papusa"."

Adica intr-o masura extrem de mica. Sau deloc. :)

Gheorghe spunea...

Va imbatati cu apa rece, si Basescu rade de noi.
Alegerile se "aranjeaza", nu le decid alegatorii, si prin institutele de sondare a opinii publice se pregateste credibilitatea "aranjamentelor".

Ca sa avem alegeri corecte trebuie amendata legea organizarii alegerilor, astfel inct orice presedinte de comisie sa poata verifica daca datele din procesul verbal depus, au fost luate in considerare la centralizarea rezultatelor.

Aranjamentele sunt facute intre Basescu si grupul lui Geoana.
Disputele intre ei sunt de ochii lumii, sunt dispute mediatice, dar nimeni nu trece la actiuni radicale, juridice ca sa nu declanseze un "efect de domino".

Ridzi probabil o sa fie "executata" de femeile din PD-L, pentru ca orgoliu feminin e mai agresiv decat cel masculim.

Ce se rezolva daca Ridzi e schimbata cu Boureanu sau cu R Turcan?
Nimic !

Pro DOC spunea...

@Cristian Preda


Va multumesc pentru adresa de e-mail. De mai bine de o luna postez pe blogul dvs. comentarii care nu imi apar, si asta dupa ce, initial, cateva postari mi-au fost vizualizate fara probleme.
De acum am sa va expediez opiniile mele pe adresa de email, mentionand la subject line entry-ul la care se refera.

P.S. De multa vreme banuiam ca pe 'net se manifesta nestingherit un fenomen poltergeist. Blogul dvs. pare sa-mi confirme banuiala. :) Bine ca mi-ati oferit ac de cojocul lui!

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

E asa cum zici tu si nu e. Nu ai luat in calcul candidatul surpriza. Cred ca nu iti imaginezi ca de data asta nu va aparea la un moment dat, foarte tarziu, asa cum s-a cam intamplat mereu...

Cu femeile insa... ai mare dreptate. Sa asteptam paruielile. :)

mirko spunea...

am impresia, de la f.multi km de palatul victoria si modrogan, ca bok e cu curu in doua tabere si pus sa aleaga. tabara bulldogilor cu blaga in frunte si posibilitatea de a mai exista in viata politica, sau famiglia marinarului si umilinta in forma continuata. iar bok trebuie sa aleaga acum, nu la iarna. din cite il stiu, chiar cu impulsul de a-i cere demisia iacobinei, bok-ul a ales. nu cred ca in favoarea lui, cu atit mai putin a noastra, din pacate.rascoale in pd s-au mai facut, fara rezultate vizibile, iar daca nici acum nu se sparge acest partid de lasi, atunci cind?

Gheorghe spunea...

Candidat "surpriza-neutru", adica agreeat de PD-L si de PSD, in conditile in care se constata ca Basescu nu mai are sanse?

Oprescu, dupa ideea avansata de Dan Andronic?

E posibil, dar candidatul independent, nu exclude "aranjamentul". Poate tocmai cei care treg "sforile", "trag" si de Oprescu sa candideze.

Pro DOC spunea...

Domnului Cristian Preda

Gata, v-am expediat comentariul meu prin e-mail. Nu este confidential, asa ca va multumesc anticipat pentru efortul de a-l face vizibil pe blogul dvs., pana sa propuneti un nou subiect.

Cu multumiri anticipate si urari de bine,
Pro DOC

Pro DOC spunea...

Tot domnului Cristian Preda

Incep sa cred ca fenomenul poltergeist pe care suspectam de volatilizarea comentariilor mele s-a insinuat si in email-ul dvs. Ca sa nu mai aveti nicio indoiala asupra faptului ca eu chiar incerc sa imi exprim, civilizat, parerea pe blogul dvs., fiindca ma intereseaza ceea ce scrieti si ganditi ca eurodeputat din partea PDL, produc mai jos singura dovada a incercarilor mele de-a avea acces la rubrica de comentarii care va insotesc articolele:
to cristian.preda@icp.ro

date Sat, Jul 4, 2009 at 12:56 PM

subject Re: ecou la Decizie dificila pentru Boc
mailed-by gmail.com


hide details 12:56 PM (1 hour ago)
Reply


Facand abstractie de prima fraza din entry-ul d-lui Cristian Preda, sunt suta la suta de acord cu tot ceea ce scrie acolo, desi non idem est si duo dicunt idem. (Tocmai prin prima fraza, eurodeputatul PDL ne da o cheie falsa de interpretare a propriului text.). Etc. etc.

Post Scriptum: Consider ca nu mi-ati oferit cu atata deschidere adresa dvs. de email pentru a va trimite mesaje confidentiale, ci pentru a inlesni vizualizarea comentariilor mele sub articolele dvs. de pe blog, ale caror ecouri, de altfel, sunt.

dramoleta spunea...

V-am mai spus ca Preda nu a fost niciodata consilierul lui Basescu, ci exact invers stau lucrurile!

So, ori pe Base il doare rau tiroida /floor si nu poate verifica ce scriu lacheii, ori i-a dictat textul prin telefon.

Articolul este, in opinia mea, un atac violent la adresa opiniei publice care si-a cam luat nasul la purtare in ultima vreme.
Atitudine deloc pe placul celor obisnuiti sa ne conduca fara ca noi sa cracnim :))

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Posibil, posibil! /floor

Uite ce face Cristian Patrasconiu.... Uite-l cat e de dulce. Ce-mi plac cand sunt derutati. Aude si el ca e diversiune cu Boc, miroase ceva, si uite ce postare pune: "Boc si paltonul" Se intreaba daca mai prinde sezonul rece la guvern. Hihihi! :)

dramoleta spunea...

@Pro Doc

Propun sa facem un blog oglinda al dl. Cristian Preda. Copy&paste la toate posturile domniei sale si comentam ce vrea muschii nostri /floor

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Dar Boc poate sa aleaga singur? Daca a ales e un pas important. Sa vedem, sa vedem... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Ala agreat de PD-L nu se numeste candidat surpriza. Candidatul surpriza vine sa ia fata candidatului cu cele mai mari sanse.

tony spunea...

Lilick,
Ce ai zice daca peste cateva luni de la alegerile prezidentiale,Basescu va ajunge sluga lui Boc?
As vrea sa traiesc vremurile astea!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Ma provoci? Stii cat de mult as vrea sa il vad sluga umila a lui Boc. Daca asa ceva ar fi posibil l-as vota pe Boc cu doua maini. :))

Anonim spunea...

TENTIE la urmatoarea postare a ultimului bastion portocaliu de la Cotidianul> Cristian Patraco(n)iu

BOC si Paltonul

"Intrebare: mai prinde paltonul domnul Boc la Guvern, ca premier?

Zice-se ca vor urma luni interesante si in aceasta zona…"

In ultimele doua-trei luni, bastionul are rolul de a lansa pe blog - in ziar nu-si permite - anumite teme si directii de actiune. Venite de la Cotroceni.
Acum, dupa ce se citeste aceasta postare, se poate face legatura cu textul lui Cristian Preda. Concluzia: textul lui Preda este in concordanta cu interesele Cotrocenilor. (Daca exista cineva care sa creada ca dupa 1 iulie 2009 de cand nu mai este oficial consiloier prezidential, Preda nu il mai consileaza pe Basescu sau nu ii mai transmite mesajele - de pe alta pozitie evident, inseamna ca nu pricepe nimic din ce se intampla in Romania)
Deci lucrurile sunt cam clare. Din motive de sanatate si familiale, Emil Boc se va retrage la Cluj.

Deontologu

Lilick Auftakt spunea...

@Deontologul

Daaa! Stim asta! :)) Am postat aproape doi ani pe acel blog, zilnic.
Stiu insa si cand e misiune si cand nu e. Acum doar a mirosit ceva. De Cristian patrasconiu zic. Ai sesizat bine. :)

Anonim spunea...

Revin

Luni, la sedinta Comisiei "Ridzi" de la Camera, PD-L va incerca o noua diversiune: va propune sa se ancheteze circuitul banilor intre firmele care au facut contracte cu MTS, adica Mark SRL si Aristan, cu subcontractorii lor. O sa se incerce sa se acrediteze ideea ca MTS (Ridzi) este feciora neprihanita si ca marii banditi sunt firmele private care au gestionat banii si urmau sa organizeze manifestarile "culturale si sportive". Atentie, din punct de vedere pur tehnic, este obligatoriu sa se verifice traseul banilor. Probabil ca este vorba de o suveica si se va ajunge - de asta imi este frica - la concluzia ca s-au blocat (cunoastem deja ca la Costunesti NU s-a platit NIMIC) la o firma fantoma care va fi de negasit. Unde au ajuns banii, iarasi stim, campania EBA si poate un rest pentru campania TB.
Nu asta este problema insa. MTS deci si Ridzi au marea VINA ca au receptionat doar valoric serviciile, nu si cantitativ (Tolo in GSP a pus mana pe informatii din auditul intern), chitantele fiscale sunt varza. MTS putea - conform contractelor incheiate - sa REFUZE efectuerea platilor. Aici mai poate fi prinsa Ridzi cu mita in sac. Si doar cu atit.
PS
Hai sa va zic una buna> in contractele semnate de MTS se prevede ca platile se efectueza in termen de 10 zile dupa semnarea proceselor verbale-finale de receptie a prestatiilor. Foarte, foarte rapid as zice eu. Dar acelasi MTS nu plateste de 6 luni sumele cuvenite celor care au luat titluri mondiale si europene

Deontologu

Lilick Auftakt spunea...

@Deontologul

Da, e foarte posibil. Merci pt postari. :)

Pro DOC spunea...

@dramoleta
Buna ideea cu blogul in oglinda. Dar, ma intreb: nu ar fi mai simplu si chiar mai convenabil pentru dl. Preda sa ne arate ca, pe langa faptul ca este foooarte liberal, este si un pic, macar un pic, democrat? Doar nu-i cere nimeni sa-si dea viata pentru a apara dreptul altcuiva de a-si exprima uneori dezacordul cu dumnealui, ci doar sa tolereze pe propriu-i blog si opinii care e posibil sa-l contrazica nitel (desigur, daca sunt exprimate decent, cum de altfel si sunt.).

Lilick Auftakt spunea...

@pro Doc

E posibil ca platforma blogului lui C. Preda sa inghita comentarii venite de pe un anumit IP. Ai incercat sa trimiti si de pe altul? Ai incercat cumva sa schimbi adresa de e-mail? Iti spun pt. ca mi s-a mai intamplat si mie fenomenul asta pe alte bloguri, sau chiar si pe al meu. Nu pot sa explic exact ce se intampla.

Ce nu-mi place mie pe blogul dnului Preda este ca lasa clonele sa zburde libere. M-am trezit si eu clonata. Noroc ca mi-a aratat Atreides. "Scriam" pe acolo niste porcarii cica...

Ca sa-l "atac" putin: nu-mi place limbajul folosit pe blogul dumnealui. :))
Totusi, serios acum, eu nu las pe aici injuraturi. Daca vine un "Cristian Preda" - clona si injura evident ca nu il bag si nici nu o sa cred ca e dansul. Si atunci ce caut eu acolo cu injuraturi?

Pro DOC spunea...

@Lilick si deontologu

Sigur ca asa e! Tot timpul au lucrat sincron, intr-un cor mult mai numeros insa, pana la primele defectari. Asadar, atentie la... "sinergia faptelor"! :)))

Cristian Preda spunea...

Pentru PRO DOC:
Am primit mesajul dvs la 12.56 de la adresa rprodomo@gmail.com
Am si confirmat primirea adineauri.
Nu inteleg lamentatia dvs.
Sunteti prima persoana care se plange ca nu poate posta., Cum observa cineva aici, toata lumea zburda.
Nu vreau sa par lipsit de modestie, dar nu cred ca exista cineva care sa aprecieze la noi tata de mult libertatea de exprimare.
Ideea blogului in oglinda? Ce sa zic? Asta mi-ar mai lipsi...
Am luat in seama comentariul dvs.
Cat priveste ideea ca Presedintele mi-ar transmite ce sa spun in mod public, e vorba - imi pare rau s-o spun - despre o ideea naiva. Puterea e ceva mai putin alambicat.

Pro DOC spunea...

Lilick,
Pentru mine acuma e clar. Pe blogul d-lui Preda sunt persona non grata. Gestul de bunavointa cu dezvaluirea adresei dumnealui de e-mail a fost doar un gest de imagine, din punctul meu de vedere la fel de lipsit de consecinte ca si condamnarea oficiala a comunismului. :)

Sa nu crezi ca am inceput sa ma lamentez ca nu-mi afiseaza postarile dupa primul sau al doilea esec. Am postat cel putin de la trei IP-uri diferite, in zile diferite, asa ca atunci cand m-am referit la banarea IP-ului am folosit un fel de eufemism pentru cenzura. Si ca despre cenzura este vorba, si nu despre o problema a platformei blogului d-lui Preda, sta dovada faptul ca nu mi-a fost vizualizata postarea nici dupa ce i-am trimis-o prin e-mail, asa cum bine stii, fiindca ti-am forwardat si tie mesajul catre dumnealui.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Daca nu e vorba de cenzura, domnul Preda va afisa pe blog postarile tale. E simplu. Poate sa demonstreze acum cat iubeste libertatea de exprimare. Facand acest efort pentru ea, pentru libertate, nu pentru tine sau pentru noi. Ce zici?

Ion de la Chiuiesti spunea...

http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2009/07/lantul-slabiciunilor.html

Lulutza spunea...

"Precaritate" - si duplicitate, as adauga - este emblema "Epocii Basescu", in general si a blogului d-lui Preda - nou nout si vajnic membru al PD-l, in particular. Coleg de partid cu Nutzi, Vindeanu, Bleaga, Nutzi, dinsul nu poate decit sa se afiseze cu o... aripa sau alta din partidul respectiv. Ca sa ne faca sa credem ca in partidul ala ar putea exista "aripi"!

atreides spunea...

@Pro DOC In legatura cu posibila banare la dl. Preda: eu nu cred chestia asta, pur si simplu nu vad de ce ar face-o, textele tale sunt de obicei foarte politicoase, ale mele sunt de multe ori mult mai rele si totusi nu am fost banat (si sunt altii acolo care sunt chiar mai rai decat mine). Trebuie sa fie o chestie legata de IP-uri. A propos, ca sa iti dau un exemplu, scrisesem odata o chestie urata de tot, nu mai tin minte ce (a, parca imi amintesc, cred ca il facusem pe unul ''bolsevic imputit'') si dl. Preda mi-a zis ceva de genul ''acest limbaj este inacceptabil'' (adica mi-a aratat cartonasul galben, hihihi), dupa faza asta i-am spus aluia, textual, ca este un ''bolsevic $*£$^$£'', hehehe!

Pro DOC spunea...

@Atreides,
Daca era doar o problema cu IP-ul sau IP-urile de la care am postat, mi-ar fi afisat comentariul pe care mi-a confirmat ca l-a primit la 12:56. Nu pot sa cred ca si-a imaginat ca imi pune la dispozitie adresa dumnealui de e-mail doar pentru a-i trimite eu, din cand in cand, niste scrisorele confidentiale. Este mai mult decat evident ca mi-a dat adresa de e-mail pentru a primi pe aceasta cale postarile mele, cu scopul de a le afisa pe blogul dumnealui. Dar, daca nu va suparati, as prefera sa inchei acest subiect. Thanks. :)

tony spunea...

Fecioara anticoruptiei nu are curaj sa spuna nimic de colega ei de partid M.Ridzi ?

atreides spunea...

@Pro DOC Sigur, no problem. Sper sa rezolvi in vreun fel problema asta, imi plac mult comentariile tale si m-as bucura sa te citesc si la dl. Preda pe blog.