31 dec. 2009

2010 - Haendel: La Réjouissance!

2010 sa vina cu multe bucurii pentru fiecare! Sa aveti un an minunat si, dupa cum zicea cineva, sa speram ca 2010 va fi, din punct de vedere politic, mai bun decat 2008. Pentru ca pe 2009 e exclus sa-l luam in calcul, drept referinta pentru ceva bun. :D La multi ani!

Sa-nceapa "Focul de artificii"!

30 dec. 2009

In numele Poporului Suveran

“Poporul a decis”. “Poporul a vorbit”. Auzim din ce in ce mai des in ultimii ani aceste expresii, mergand pana la una extrema: "Poporul are intotdeauna dreptate". Totul in numele democratiei, unde, nu-i asa, poporul e suveran.

L-am vazut mai nou pe Traian Basescu guvernand, in direct, la OTV, alaturi de popor, cu poporul, langa popor. De altfel OTV e supranumita "Televiziunea poporului". Era firesc ca aici sa se lipeasca Alesul Poporului. L-am vazut concediind profesori (pensionari si suplinitori), condamnand sindicatele, vorbind despre numiri de ministri, despre legi, despre scumpiri.

Ba i s-a cerut chiar si o gratiere in direct. A generalului Stanculescu. Singurul motiv pentru care Alesul nu a facut acea gratiere fiind faptul ca, cel in numele caruia se cerea clementa, daduse ordin de deschidere a focului tocmai impotriva… poporului. Altfel vedeam si o gratiere in direct.

Da, stiam ca Traian Basescu guverneaza. Dar ca o face in direct, la tv, e o noutate. Nici macar Ceausescu nu guverna in direct, de fata cu poporul. Ci prin celebrele tele-conferinte cu prim-secretarii de partid, care se faceau, totusi, in spatele unor usi inchise. Acum poporul e martor, pentru ca trebuie sa aiba senzatia ca participa activ la tot ce se intampla, la toate deciziile care se iau. Poporul e SUVERANUL.

Pe vremea "Absolutismului" Regele intruchipa suveranitatea. Pe care nu o impartea cu nimeni. Limite ii erau doar Dumnezeu si natura. Intre aceste doua extreme avea o libertate absoluta de a decide. "Statul sunt eu" e expresia care evoca cel mai bine ceea ce au reprezentat Monarhiile absolute in istorie.

Azi tindem spre extrema cealalta. Spre un soi de democratie "absoluta", unde poporul, in fapt o masa fara personalitate, in numele democratiei, dicteaza. Iar el, Alesul, se supune doar Vointei Poporului. Vrea Poporul mai putini parlamentari? Se face. Vrea o alta Constitutie? Vrea "reforma "? Tot ce doreste poporul se indeplineste. "Poporul nostru, Stapanul nostru", pare a zice Alesul. Astazi, prin referendum la urne. Maine, prin vot electronic, cu un simplu click. Alesul pare a-si scoate palaria si a-si pleca pana la pamant capul in fata poporului, cum plebea facea odinioara in fata monarhului, atunci cand acesta isi exprima o dorinta.

Bineinteles ca orice om inteligent intelege ca poporul nu poate avea acest gen de putere. Ca totul e fals. Ca suntem in fata unui pericol imens. Ca masele, cu cat sunt mai largi, cu atat sunt mai usor de manipulat. Si, pentru a intelege mai exact, o sa il citez pe Lucian Boia din "Mitul democratiei", o carte extraordinara, pe care v-o recomand. Iata cum explica cunoscutul istoric ce este de fapt aceasta "suveranitate" a poporului:

"Suveranitatea poporului e un principiu abstract, ceva ce nu există în sine. Poate fi invocată în toate sensurile, în bine sau în rău. Dacă interesul suprem al naţiunii o cere, nu există sacrificiu prea mare. Teroarea bolşevică s-a exercitat în numele poporului. Fascismul şi nazismul au invocat la rîndul lor poporul. Iar războaiele „democratice", care timp de două secole au însîngerat lumea (incomparabil mai ucigaşe decît războaiele „aristocratice" de altădată), şi-au aflat justificarea în acelaşi principiu înalt, deşi ne-am putea îndoi că popoarele, sau măcar o majoritate de bărbaţi şi femei, ar fi dorit vreodată asemenea masacre."

Si o sa inchei tot cu un citat din cartea lui Boia, referitor la referendum. Cu promisiunea ca in 2010 o sa incerc sa abordez mai des astfel de teme:

« ( ...)democraţia nu înseamnă exclusiv „vot" ci şi, şi chiar mai ales, dezbatere. Marea problemă este de a apropia punctele de vedere şi nu de a le bloca definitiv la polii opuşi ai lui „da" şi „nu". Politica e mai presus de orice arta negocierii şi a compromisului. De altfel, filozofia referendumului dispreţuieşte minoritatea. Cu 51 procente din voturi se poate cîstiga totul; şi se pierde totul cu 49 procente! Este în joc şi problema competenţei. Uşor de zis că fiecare decizie trebuie să aparţină poporului, întrebarea e dacă poporul are suficientă competenţă pentru a se pronunţa asupra celui mai mic detaliu? De fapt însă, discutăm de dragul discuţiei. Dintotdeauna guvernanţii au guvernat şi nu poporul. »

29 dec. 2009

Zeus decide totul iar Tapalaga face ce stie: manipuleaza.

Scriam cu cateva postari in urma despre "Piramida Pupin" si despre faptul ca undeva, aproape de varful ei, Dan Tapalaga ocupa un loc binemeritat. E unul dintre cei mai abili manipulatori portocalii din mass-media. Cititi va rog articolul "Baiatu' lu' tata". Domnul Tapalaga pare, desigur, foarte indignat. Cum e posibil ca un pitiponc ca Honorius Prigoana sa ajunga sa candideze in Colegiul 1? Aproape va vine sa-l aplaudati pe jurnalist, nu?

"E pitiponc sau nu e pitiponc? Asta-i mai greu de stabilit. Cert este ca nimic nu-l recomanda pentru pozitia de candidat, la inaltimea stachetei ridicate de PDL si Traian Basescu." - scrie Tapalaga.

Bun. Jurnalistul critica persoana Honorius Prigoana si atinge vag si partidul, atragand atentia ca acesta face o noua gafa, ca si in cazul Elenei Basescu. Insa despre Traian Basescu nu spune nimic, in afara de faptul ca ar fi impus o stacheta foarte ridicata (???).

Unde e manipularea? Pai candidatura lui Honorius a fost impusa "de sus". A impus-o Boc? Ma indoiesc. Cand va conduce el acest partid, si nu Traian Basescu, o sa-l pot lua in calcul. Partidul lui Boc decisese de fapt un alt candidat: pe finul lui Becali. Un mafiot slinos. Atat au fost ei in stare. Nu asta e problema... Insa, asa cum ne-a obisnuit, intr-o maniera total nedemocratica, asa cum e condus acest partid, desemnarea lui Prigoana a venit si de data asta direct de la Traian Basescu. Se indoieste cineva de asta? Se indoieste cineva ca Boc nu l-a sunat pe Basescu sa-l intrebe: "pe cine pun?". Explicatia oficiala a partidului e legata strict de Traian Basescu si de familia lui. Cititi, va rog, si la Cepeca.

Ei bine, daca era de buna-credinta, asa trebuia sa analizeze Tapalaga acest subiect. Sa se intrebe ce se intampla cu acest partid total nedemocratic, condus intr-o maniera dictatoriala de Traian Basescu. Dar nu o face. Insira "meritele" unui nimeni, dintr-o familie de gunoieri politici, de ca si cum ar fi vina lui, a acestui Honorius, ca s-a catarat unde s-a catarat. Iar Basescu habar nu are de asta, nu?... El are stachete. Jurnalistul evita cu maiestrie cauza si se napusteste furibund asupra efectelor.

Ce s-a intamplat de curand in Franta intr-o situatie similara? "Jean Sarkozy, fiul preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, a cedat în faţa acuzaţiilor de nepotism. După un lung scandal, care a declanşat fel şi fel de proteste şi reacţii, tânărul a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al instituţiei ce administrează un important cartier de afaceri, de lângă Paris. Totul după un protest neobişnuit. Cu câte o banană în mână, câteva sute de francezi au protestat în Paris, faţă de candidatura lui Nicolas Sarkozy la conducerea EPAD."- Video News.

Totusi, fata de Romania, Franta este o tara democratica. Cu o societate civila ceva mai responsabila si cu jurnalisti profesionisti. Cateva sute de oameni si presa, care a tratat serios subiectul nepotismului, au avut succes. La noi nu e cazul.

Annus horribilis



Acum 17 ani, in mesajul sau catre britanici cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit descria anul care tocmai se incheia drept “Annus horribilis”. In acel an al doilea sau fiu, Printul Andrew, se despartise de sotia sa Sarah. Fiica sa, Printesa Anne, divortase de sotul sau, capitanul Mark Phillips. Iar Printul Charles si Printesa Diana isi anuntasera oficial despartirea. Colac peste pupaza, Castelul Windsor suferise serioase daune in urma unui incendiu devastator. Regina caracterizase simplu tot ce se petrecuse: “Oribil an!”.

Cum s-ar putea caracteriza pentru noi, romanii, anul ce tocmai se incheie peste putina vreme? Annus horribilis este antonimul pentru ceea ce vechii romani numeau annus mirabilis, adica un an plin de impliniri. Dupa patru ani de crestere economica, de guvernare responsabila, iata ca a sosit si vremea lui 2009.

La inceputul sau ne-am potcovit cu Emil Boc drept premier si cu Udrea, Ridzi, Berceanu, Blaga, Pogea si Videanu in fruntea unor ministere banoase. Economia a cazut brusc, atat datorita crizei, cat si din cauza «competentei» noii echipe guvernamentale. De la o crestere de aproape 8%, economia a coborat spre minus 8%, iar somajul a crescut alarmant. Am avut parte de cele mai murdare campanii electorale, de jaf din banii publici, de scandaluri de deturnari de fonduri si asa mai departe. Tot in acest an a inflorit nepotismul, de la Elena Basescu la Honorius Prigoana. Grija fata de cetatean a devenit o marota, iar populismul un fenomen devastator. Si, pentru ca toate acestea nu erau de ajuns, cineva a fost reconfirmat in functia suprema in stat printr-o imensa frauda.

Multi intelectuali s-au compromis definitiv, practici si sloganuri demne de Epoca Ceausescu au reinceput sa apara, iar minciuna sistematica a devenit o obisnuinta cotidiana la cele mai inalte niveluri ale statului. Se incheie, deci, un an oribil pentru societatea romaneasca in ansamblul sau.

Si, daca Elisabeta a II-a isi incheia in 1992 discursul sau cu un mesaj de speranta pentru noul an, noi ce putem spune? Anul 2009 a trecut. Si, din pacate, va urma unul cam la fel! Oribil an! Oribili ani!

P.S. – Prin aceasta postare ii raspund si lui Ionut Iancu.

28 dec. 2009

Munitia despre care vorbea Basescu cand o scoateti?

Cum ar fi sa imi fur singura caciula, apoi sa ma fac ca mi-o caut, ca mi-o gasesc, si sa cer bani mai multi de la buget pentru ca, vezi Doamne, mi-am cautat-o un an de zile? Ba sa-mi mai si multumesc public ca mi-am gasit-o.

Cam asa vad eu circul "Operatiunii Ciorogarla" care se desfasoara de vreo doua zile pe canalele de stiri. Cum altfel sa justifici sumele enorme prevazute in buget pentru servicii, in detrimentul sanatatii sau al educatiei, decat prin prostirea populatiei cu aceleasi filme politiste, proaste, bune de difuzat doar la OTV, in locul serialului "Elodia"?

Pana la urma ce s-a furat? Daca te uiti in gura lui Traian Basescu acesta spune ca s-a furat munitie si arme. Politia insa asigura ca s-au furat doar arme. Deci nici macar in privinta acestui aspect nu s-au pus de acord. Ca prostii cred orice, nu? Ia sa vedem declaratiile:

"În acelaşi timp, vreau să vă mulţumesc pentru efortul extraordinar pe care l-aţi făcut în ultimul an în diverse situaţii - unele pot fi spuse public, chit că ne referim la alegeri sau alte acţiuni gigantice, desfăşurate la nivel naţional, legate de întâmplări de genul dispariţiei unor cantităţi importante de muniţie şi armament. În acelaşi timp, vă mulţumesc pentru modul în care aţi lucrat pentru recuperarea a ceea ce s-a pierdut", a spus şeful statului în discursul de la sediul MAI pe 23 decembrie.

"Armele găsite în urma percheziţiilor din cadrul anchetei privind furtul de la unitatea de la Ciorogârla sunt în stare de funcţionare şi nu au fost folosite până în prezent, fiind furate fără muniţia aferentă, a declarat luni, 28 decembrie, inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă."

Cantitatile importante de munitie despre care vorbeste Basescu vor aparea... data viitoare. Ca poate mai e nevoie si alta data de o continuare a circului. Pana atunci, e clar! Al doilea mandat al lui Traian Basescu a inceput in stilul cunoscut: chiolhanuri, dansuri, manipulari grosolane, minciuni si niste servicii intarite. De ce am crede ca ar continua altfel?



27 dec. 2009

Bolnavi la putere


Va recomand o carte extraordinara, prefata de doamna Prof. univ. dr. Zoe Petre. "Bolnavi la putere" - autor Lord David Owen. Cunoscutul politician britanic, care a indeplinit functia de ministru de externe al Marii Britanii (1977-1979) si a fost unul din autorii planurilor de pace pentru fosta Iugoslavie (Planurile Vance-Owen şi Owen-Stoltenberg), a scris aceasta carte dintr-o dubla calitate: de medic psihiatru si de politician. Promit ca voi reveni in 2010 cu citate din aceasta carte minunata. Pana atunci, cateva cuvinte scrise de doamna Zoe Petre, in prefata, sper sa va incite atentia si, daca inca nu v-ati facut un cadou de Craciun, ar fi bine sa o cumparati:

"Lordul David Owen aduce in atentia noastra prin dubla sa calitate - de medic si de politician - o multime de informatii interesante si in parte necunoscute marelui public despre liderii de stat si de guvern din ultimul secol. Imbinarea de-a dreptul maiestrita intre judecata politica, documentul inedit, dar revelator, diagnosticul sever al medicului si opinia unui contemporan da paginilor cartii lui David Owen o densitate si o culoare pasionante si as spune ca este de neocolit pentru oricine vrea sa inteleaga ce s-a intamplat sub ochii nostri. Pentru toti cei interesati de leadership in variatele sale ipostaze, notiunea de sindrom hybris pe care o propune cartea de fata este cat se poate de operanta. Autorul releva intr-un mod cu totul remarcabil mecanismele instalarii acestui sindrom care capata forme periculoase atunci cand un lider dezvolta, am zice, o relatie mult prea intima, aproape incestuoasa, nu atat cu cetatenii - asta presupune discernamant critic - cat cu ceea ce le place sa numeasca "popor".

Bolnavi la putere este un formidabil manifest contra populismului, contra unei pervertiri a politicului de catre lideri, care guverneaza pentru a fi pe placul electoratului, si in egala masura de catre electoratul care isi imagineaza ca politicul ar fi echivalent cu adoratia pentru un lider. Sub acest aspect, cartea de fata nu e doar pasionanta, ea este si salutara."

Sunday Times: Problema e ca banii europeni ajung la Udrea


Probabil ati aflat deja ca Sunday Times a scris un articol despre Elena Udrea. Noutatea nu consta in tonul critic din articol, ci, mai degraba, in nemultumirea ca aceasta doamna va pune mana si va distribui fondurile alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana.

Sunday Times scrie ca Elena Udrea va dispune de fonduri in valoare totala de 3,7 miliarde euro. Conform protocolului de aderare la UE, fostul Minister al Integrarii Europene (MIE) urma sa se transforme, dupa aderare, in Ministerul Dezvoltarii Regionale (MDR), devenind recipientul care sa primeasca fondurile alocate Romaniei de catre Uniune.

Publicatia britanica pune accentul pe bani, criticile aduse Elenei Udrea fiind, dealtfel, spicuite din presa romaneasca. Problema este pusa din titlu : "Da, ministre, ai un portofoliu mare"

Probabil ca daca madam Udrea ar fi fost numita ministru doar la turism, cei de la Sunday Times n-ar fi scris niciodata acest articol. Se pare ca multa lume este deranjata la Bruxelles de faptul ca fondurile europene vor fi dijmuite de un asemenea personaj. Articolul din Sunday Times este primul semnal al acestei nemultumiri. Lasand la o parte ironia evidenta din articol, problema reala este legata de bani.

26 dec. 2009

Mesajul Majestatii Sale, Regele Mihai


Români,
Dumnezeu mi-a dat o viață lungă. De Crăciun și Anul Nou, din țară sau din exil, m-am adresat de zeci de ori vouă, părinților și bunicilor voștri. Oricare a fost împrejurarea istorică prin care am trecut, am considerat că cea mai mare valoare a României sunteți voi, oamenii ei, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă.
Țara noastră a ajuns într-un punct important al istoriei ei. Suntem în NATO și în Uniunea Europeană, am atins un anume grad de democrație, libertate și prosperitate. Am început să cunoaștem, din nou, gustul dezvoltării și binefacerile ei.
Alegerile libere sunt fundamentul democrației. Dar ele sunt utile doar dacă aduc o guvernare mai bună, pentru ca țara să se dezvolte.
Criza economică, prezentă în întreaga lume, ne îngrijorează, de aproape doi ani încoace. Anul 2010 pare să aducă semne mai bune, iar o administrare competentă va putea feri țara de multe neajunsuri.
Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toți au fost călăuziți de simțul datoriei, de curaj si de altruism. Vom pierde respectul și încrederea lumii față de România dacă vom continua să ne abatem de la aceste idealuri.
Crăciunul și Anul Nou sunt ocazii în care familia fiecăruia se adună pentru a se bucura împreună de iubire, gânduri bune și grija unuia față de celălalt. Vă transmit tuturor afecțiunea mea și a Casei Regale. Familia mea a fost, în anul 2009, în prima linie a vieții publice, susținând sute de acțiuni în țară și în străinătate. Anul viitor vom fi prezenți în București și în întreaga țară, precum și în Europa și lumea întreagă, încercând să aducem un viitor mai bun românilor.
Vom fi mereu alături de voi, păzind valorile Statului și ale națiunii noastre.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Mihai I

Castelul Săvârșin, 26 decembrie 2009

24 dec. 2009

Craciun Fericit! :)






















Andrea Bocelli - Adeste Fideles
Asculta mai multe audio Muzica

23 dec. 2009

Cine e mai periculos pentru ortodoxie: catolicul Hunor sau penticostalul Boc?


Patriarhul a cerut sa fie luate Cultele din bratele periculosului catolic Hunor si sa fie date in grija premierului Boc. Amuzant, nu? Daca nu ar fi o rusine. O rusine ca intr-o tara a Europei anului 2010 niste xenofobi, niste fanatici, niste primitivi, fac scandal pe tema etniei ministrului Culturii si castiga cu ajutorul Patriarhului.

Prin acest gest totul e ignorat: Constitutia, laicitatea, interdictia discriminarii pe motive etnice si religioase, istoria Romaniei, realitatile actuale demografice, Ardealul si o buna parte din locuitorii lui.

Ce e amuzant? Ca acesta nu e decat un gest politic. PD-L are nevoie de ajutorul Bisericii in viitoarele alegeri. Altfel Boc ar trebui sa fie chiar si mai "periculos" pentru ortodoxie, fiind penticostal. Dar daca "romanii" i-o cer, poate condamna si el cultul penticostal asa cum tatucul lui comunist a condamnat comunismul, nu?

Si daca tot am abordat subiectul asta, sa va prezint si o publicatie online de peste Prut. Isi spune pompos "Centru de monitorizare si de analiza strategica" :D , dar este de fapt un cuib de fanatici, dupa cum veti observa. Cateva titluri:
"Creştinii ortodocşi băştinaşi: Capitala Moldovei NU este sinagogă" . Cititi si "ravasele" (comentariile)
"Oferim cetăţenie română pentru propagandă electorală"
"O mână de oameni hotărâţi au spus: la noi, NU! Cinste vouă fraţilor, ne-aţi arătat ce înseamnă a fi români adevăraţi!"

P.S. - Nu trebuie sa raspundeti la intrebarea din titlu. :))

Ruleta revolutiei: Republica Securista Romania

Dupa 20 de ani de la Revolutie traim in Republica Securista Romania. Cu un presedinte securist, cu un partid la putere, PD-L, plin de securisti, care incearca azi sa-si alipeasca o ideologie crestin-democrata adusa pe tava de Magureanu, Talpes si Milut.

Cu un Patriarh cu epoleti sub sutana, ungandu-l pe tron pe Basescu Intaiul, ce-l tine la dreapta sa, consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale, pe cel care a intocmit harta desfasurarii trupelor armate in Cluj, in cadrul actiunii de suprimare a manifestatiilor.

Republica Securista Romania, o tara in care angajatii serviciilor nu mai sunt 15.000 ca inainte de 1989, ci 35.000. Cu un guvern in care un mafiot, Oprea, va conduce armata. Intr-o astfel de tara o revolutie nu poate avea succes. Nu are cum... Ruleta Revolutiei din '89 a desemnat un castigator. Traiasca Republica Securista Romania!

Update: Cititi va rog si la Mihai Voicu despre bugetul Serviciilor. Ca sa fie si mai clar in ce tara traim.

Va recomand un blog


Am primit de la Traian Breazu o recomandare, pe care v-o transmit, mai departe, si voua: blogul jurnalistului Mihai Gotiu, din Cluj. Un blog foarte bun, care atinge niste subiecte extrem de importante. Cateva titluri:

"Eckstein: Sunt in profund dezacord cu domnul Videanu in problema Rosiei Montane"

"Caracatita aurului. Cine l-a finantat pe Basescu. Date socante despre companiile miniere canadiene"

"Detalii si mai socante. Cui a vandut Basescu Rosia Montana"

"Basescu, Rosia nu-i a lu' mata! De ce si-a muscat Vindeanu limba"

22 dec. 2009

Rusine, Dinu Patriciu! Cine a facut guvernul Aliantei D.A.?



Prim-ministru: Calin Popescu Tariceanu - PNL
Ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniul economic: Adriean Videanu - PD
Ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri
şi întreprinderilor mici şi mijlocii : George Copos - PUR
Ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniul culturii, învăţământului
şi integrării europene: Béla Markó - UDMR




Ministrul justiţiei: Monica Macovei – INDEPENDENT (PD-L)

Ministrul finanţelor publice: Ionut Popescu – PNL (PD-L)

Ministrul muncii, solidarităţii sociale şi familiei : Gheorghe Barbu – PD

Ministrul afacerilor externe: Mihai Răzvan Ungureanu – PNL (Basescu)

Ministrul integrării europene: Ene Dinga – PD

Ministrul administraţiei şi internelor: Vasile Blaga – PD

Ministrul economiei şi comerţului: Codrut Seres – PUR

Ministrul apărării naţionale – Theodor Athanasiu – PNL

Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului: Gheorghe Dobre – PD

Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale: Gheorghe Flutur – PNL (PD-L)

Ministrul educaţiei şi cercetării: Mircea Miclea – PD

Ministrul culturii şi cultelor: Mona Musca – PNL (PD-L)

Ministrul sănătăţii publice: Mircea Cinteza – PNL (PD-L)

Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei: Zoltan Nagy – UDMR

Ministrul mediului şi gospodăririi apelor: Sulfina Barbu PD



Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul : Bogdan Olteanu – PNL
Ministrul delegat pentru coordonarea
Secretariatului General al Guvernului: Mihai Voicu – PNL
Ministrul delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare
internaţională şi urmărirea aplicării acquis-ului comunitar : Cristian David – PNL
Ministrul delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului: László Borbély – UDMR
Ministrul delegat pentru comerţ: Iuliu Winkler - UDMR
Ministrul delegat pentru coordonarea activităţilor de control: Sorin Vicol - PUR


Mai sus am pus lista cu ministrii din primul guvern al Aliantei D.A. Pe mine m-a uimit cand am revazut-o, acum, dupa cinci ani. Imi aduc aminte foarte bine ca in 2004, pe scarile de la liceul in care votase, Stolojan, in timp ce cobora, a avut un prim atac dur la Tariceanu. Nu a dat nume, dar se intelegea foarte bine la cine se refera. Din momentul acela nu l-am mai putut vedea altfel pe Stolojan decat ca pe omul lui Basescu.

Revazand acum aceasta lista, cu tot grupul de tradatori infiltrati ca ministri plini, incep sa ma intreb CINE a facut acest guvern. Aproape de sus si pana jos sunt oamenii lui Stolojan, mai putin Athanasiu, de care a avut grija Basescu in 2006 sa-l demita fara nicio vina, iar apoi sa nu-l mai repuna in functie. Cine i-a urmat in post lui Athanasiu? Desigur, un pedist: Sorin Frunza-Verde.

Dupa cum vedeti, inca din 2004, cu exceptia lui Tariceanu si a celor trei tineri ministri delegati, Basescu a facut tot ce a putut ca sa controleze om cu om acel guvern. Nu pot sa cred ca Tariceanu, sau altii, chiar nu stiau ce se intampla cu gruparea de muste, fluturi si boureni, din moment ce eu remarcasem ceva inca din ziua alegerilor. Probabil ca a acceptat formula cu tradatori pentru a fi desemnat, pentru ca e absolut clar ca altfel Basescu nu ar fi respectat protocolul Aliantei, iar teapa pe care ne-o luam, votandu-l, ar fi fost si mai mare. Sau... a fost pacalit.

Dar, in fine, doream sa revedeti aceasta lista. Si sa imi spuneti ce credeti. Desi multe lucruri le aflam si le uitam, iar altele nu le-am aflat si nu le vom afla niciodata. Dar lista aceasta cu nume ramane. Si ea spune ceva... Si imi intareste, daca mai era nevoie, convingerea, ca PNL nu trebuie sa se alieze cu PD-L decat cu anumite conditii ferme. Basescu si ai lui sunt extrem de periculosi.

P.S. - Am glumit cu "Rusine, Dinu Patriciu!" In ultimii cinci ani a devenit o obisnuinta pentru unii sa dea vina pe liberali, pe Crin si... pe Patriciu. Dar poate gasiti si pixelul albastru si se lamureste totul. Lista de mai sus e doar un trucaj ordinar facut sa-l compromita pe Traian Basescu. :)

P.P.S. - Atentie, UDMR, atacurile la ministrii maghiari s-au intetit!

Ce gafe mai face proasta lu' tata



Poate ii explica cineva analfabetei ca nu se pronunta "trebie" ci "trebuie".

21 dec. 2009

Ministerul Culturii - scanteia de scandal

Nici macar nu a fost votat guvernul si nu s-a instalat oficial la Palatul Victoria, ca aripa nationalista din PD-L a inceput deja sa atace ( pe alocuri furibund) aliatul de conjunctura, UDMR. Se pare ca de data asta calcaiul lui Ahile nu mai e Ministerul de Interne, ca in cazul coalitiei cu PSD, ci Ministerul Culturii. Daca acest guvern se va rupe inainte de termen, va fi pentru ca Kelemen Hunor e pe post de Nica 2, iar Traian Basescu nu va pregeta la momentul oportun sa-l scuipe din guvern, daca va dori anticipate.

Nu-i critic pe maghiari ca au intrat la guvernare. Le-am inteles explicatiile. Stiu ca vor avea ocazia sa se loveasca acum direct de PD-L, partidul cu care nu se pot face guverne. Ce sa zic? De-abia astept ca PD-L sa se dea iar in stamba. Dar ii deplang pe maghiari, singurele persoane serioase din actualul guvern. Cred ca Kelemen Hunor poate fi un ministru al Culturii cu mult mai bun decat multi altii. Stiu ca si-a inceput cariera politica alaturi de Ion Caramitru, la acelasi minister, si asta spune multe. Si cred ca ar putea sa descurce din nenumaratele incurcaturi facute de Pleasca pe-acolo, sau in care ministrul Dandana nu s-a bagat sa le rezolve, de frica.

Hunor va fi atacat si pentru ca, din multe puncte de vedere, e apropiat de liberali. Inainte de turul intai declarase ca, daca nu va intra in turul doi, ar vrea ca Antonescu sa fie cel care va merge mai departe, fiind si cel pe care l-ar sustine deschis deoarece "intotdeauna s-a tinut de cuvant". Iar despre Traian Basescu credea exact contrariul : "Jucator nu inseamna sa faci scandaluri! Jucator nu insemana sa fii tot timpul bagat in fel de fel de scandaluri, sa creezi tu scandaluri si tensiuni si dupa aceea sa vii sa rezolvi scandalul. Jucator inseamna sa menti echilibrul, sa fii un om care stie sa faca dialog, un om care stie sa fie pe partea cetateanului, dar in asa fel incat sa nu fie populist, demagog". S-a schimbat Traian Basescu? A invatat jocul dialogului si al echilibrului? Sigur NU! Atunci nu avem decat sa asteptam scandalul. Tinta atacului? UDMR.

Paleologu la Paris (?)


Aud un zvon... Ca domnul Pleasca va fi numit ambasador la Paris, in locul domnului Baconschi, care isi si doreste aceasta continuitate. Pai cum, neicusorule, tocmai el sa ramana fara coledzi? Chiar ma racaia zilele trecute grija fata de Toader Paleologu. Ma intrebam daca a aflat ca nu mai e ministru. Ultima data cand l-am vazut, la tv, fusese uitat in Parlament, dupa motiunea de cenzura, citind o carte si pazind ca un catelus geanta aurie a Duduii. Se pare ca nu a pazit-o degeaba. :)

Piramida Pupin. Top 5.


Oana Portase, recent intrata in blogosfera, pe care o gasiti si in blogroll, imi trimite o frumoasa leapsa: sa nominalizez cinci personaje din varful Piramidei Pupin. "Top 5 apostoli". Eheee, uite ca a inceput sa vuiasca blogosfera. Ca anumiti insi incep sa se fixeze pe o anumita lista a rusinii publice, de pe care le va fi imposibil sa mai iasa vreodata. Dar doar cinci? Mi-e destul de greu sa aleg... A fost bataie, mai ales in aceasta campanie, pe cucerirea primelor locuri. Insa exista, din punctul meu de vedere, cativa castigatori:

Vladimir Tismaneanu - cu un numar impresionant de articole, petitii, scrisori. Toate in favoarea lui Traian Basescu.
Horia Roman Patapievici – care a mers pana la a se face de ras in presa internationala cu acel "sex oral" inventat.
Traian Ungureanu – cu apelurile la iesirea in strada.
Ioan T Morar – cu cea mai mizerabila campanie si cele mai abjecte atacuri la persoana.
Dan Tapalaga – nu va mirati, dar omul asta si cand il critica pe Basescu pare ca il linge... Si e extrem de greu sa faci asta. Scoli inalte de manipulare...

Si leapsa merge mai departe la: Dramoleta, Chat Noir, Mos Califar, Alexandru Marin, Constantin Gheorghe, Matilda, Alexandru Petria, Vania, Sibilla, George Serban, Cepeca, Codrin Scutaru, Paratraznetul Fanica, Atitudini si Vlad Rosca.

20 dec. 2009

Telefoanele lui Basescu


Vi se pare normal ca Traian Basescu sa dea personal telefoane pentru a constitui guvernul? Am aflat ca i-a dat telefon lui Baconski (Baconschi?), la doua zile dupa alegeri, sa il invite sa faca parte din guvern. Pentru a-l convinge, l-a trimis si pe Patapievici (zis Pinocchio) la Paris. Deci cu Aurescu nu a fost decat un zvon...

De-a dreptul amuzant e insa cum l-a sunat Basescu pe Iliescu si cum a decurs convorbirea dintre cei doi. Amanunte AICI si AICI.

Croitoru out!


In sfarsit, o veste buna. Croitoru renunta la mandatul pentru Educatie. Invoca niste nemultumiri legate de buget, insa adevaratele "dureri" ale lui Croitoru sunt altele. Pacat ca tocmai si-a sters toate postarile de pe blog. Ar fi putut afla toata lumea cum a luptat el la revolutie cu arma-n mana. Motiv pentru care si-a trecut in CV urmatorul pasaj: "Participant la Revoluţia din decembrie 1989 ca "Luptător pentru victoria Revoluţiei Române" remarcat prin fapte deosebite - brevet prezidenţial". Numai ca cei care i-au fost colegi de fabrica la revolutie incepusera sa comenteze... altceva: si anume ca domnul Croitoru ar fi pus arma-n piept colegilor lui, revolutionari, in 1989. Nu stiu care e adevarul, doar cei care i-au fost colegi in '89 stiu, insa din CV-ul lui lipsesc, in mod dubios, niste detalii, exact din acea perioada. Si, bineinteles, si faptul ca a fost activist comunist.

Norocul pupincuristul Funeriu. Se pare ca va avea si el un os de ros de la masa stapanilor. Daca nu cumva il apuca altcineva... :)

Radu Portocala la TF1

20 de ani de la revolutie, TF1, canalul Histoire si prezentarea a doua carti: Jean-Paul Picaper, "Berlin-Stasi"(éditions des Syrtes) si Radu Portocala,
"L'exécution des Ceausescu. La vérité sur une révolution en trompe-l'œil"(Larousse). O discutie foarte interesanta despre istoria noastra recenta, pe care va recomand sa o urmariti in preluarea video de mai jos.

19 dec. 2009

Pe cine a ciuruit, de fapt, Basescu? :)

Acum imi dau seama ca atunci cand a spus "Un fleac, i-am ciuruit!" Traian Basescu se referea de fapt la votantii lui. Pentru ca daca stiau ca "El Presidente" va promova un psihopat ca Catalin Croitoru (cat de bine vin cacafoniile astea, din nou) in postul de ministru al EDUCATIEI, in locul lui Daniel Funeriu, poate se mai gandeau unde sa puna stampila pe 6 decembrie.

Acest domn, Croitoru, care nu s-a remarcat cu nimic intr-un an intreg in Parlament, avand o singura luare de cuvant de 33 de secunde, si anume la depunerea juramantului, e, desigur, un pericol imens pentru educatie. Pe blog foloseste un limbaj suburban, are destule greseli gramaticale, iar pozele pe care le afiseaza numai in folosul educatiei nu sunt.

P.S. - O alta lovitura pentru portocalii: Basescu l-a sunat pe comunistul Iliescu sa ii ceara ajutorul pentru numirea lui Marian Sarbu in guvern. Portocalii, e clar, v-a ciuruit! :))



















"Ce mai faci, Pinocchio?"

Stiti pe cine a poreclit Traian Basescu... "Pinocchio"? Cititi AICI si AICI si tavaliti-va de ras. Un alt intelectual umil si umilit? Si ce daca? :D Traiasca "Tata Geppetto"! :))

Pentru pedelisti, dezamagirea a sosit repede. Noroc cu zapada... Imaculata...


Ministerul Administratiei si Internelor: Vasile Blaga
Ministerul Economiei si Comertului: Adriean Videanu
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului: Elena Udrea
Ministerul Comunicatiilor: Gabriel Sandu
Ministerul Educatiei: Catalin Croitoru
Ministerul Agriculturii: Orest Onofrei
Ministerul Muncii: Mihai Seitan

Dupa cum probabil ati aflat, aceasta este lista ministrilor PD. Minus L. Minus, pentru ca nu exista pe aceasta lista niciun fost liberal tradator. Nici apropiati ai acestora. Nimic. Zero. Cititi va rog pe HotNews o revarsare de nemultumire a votantilor portocalii.

E groaznic sa tot avem noi dreptate, nu? Pentru ca avem, dar degeaba. Unii merg ca vitele, la taiere, cu capul plecat, luptandu-se cu... "comunismul". Apoi au pretentia ca liberalii sa-i scoata din mizeria in care au intrat. Ce sa caute un liberal in guvernul asta de mafioti? De ce sa-si pateze Crin Antonescu onoarea girand aceste nume? E acuzat de ura. Pai, cu toata ura, nu cred ca daca ar fi fost prin absurd lasat, ar fi facut, in ciuda votantilor Basescu azi dezamagiti, un guvern atat de prost pentru tara, numai din membri PD. Si ce membri... Udrea, Videanu, Berceanu.

Mafioti obraznici, criminali ca Onofrei, fosti UASCR-isti de frunte (Croitoru - cu nevasta sefa de sindicat in educatie), toate zoaiele scurse din portofelul lui Basescu s-au concentrat in acest guvern. Plus Oprea. Minunatul Oprea. Independentul. Un guvern ce va trece cu votul altor tradatori.

Imi pare rau, totusi, de maghiari. Stiu ca sunt si ei acuzati, astazi, ca au facut trocul cu porcii, dar am mai mare incredere, culmea, intr-un Hunor la cultura, decat intr-un pedelist. Macar Hunor e un tip inteligent, cu o minte deschisa. Un european... Fata de un Cezar Preda care a atacat intr-un stil demn de PRM sau de Noua Dreapta.

In ceea ce-l priveste pe Funeriu, cel care calcula viteza pumnului basescian la OTV, are ceea ce merita de la soarta. Adica spatele intors. A fost penibil de pupincurist in campanie. Acum e trist. Scrie pe blog despre zapada, ca despre singurul lucru imaculat, azi, in Romania. Deh, daca si el spune asta... Probabil ca nu a calculat prea bine viteza pumnului. Si nici sensul loviturii. :)Dar o sa-i treaca, fiti siguri. Nu va intelege ca intr-un guvern Crin Antonescu ar fi capatat poate un loc...

P.S. - Mi-as dori ca, pe viitor, liberalii sa se concentreze mai mult pe recucerirea Ardealului. Prin urmare, o sa incurajez si eu orice initiativa pozitiva venita din partea tinerilor liberali ardeleni. Astazi vreau sa felicit TNL Cluj pentru aceasta scrisoare.
Si inca o scrisoare... In care Prim-vicepresedintele PNL Bistrita-Nasaud ii cere scuze lui Crin Antonescu.

18 dec. 2009

Guvernul Boc: Un cadou otravit pentru economia romaneasca


Dupa 20 de ani de capitalism, economia romaneasca a ajuns pe marginea prapastiei. Bazata aproape in exclusivitate pe consum, economia va trece in prima parte a anului viitor prin cea mai puternica incercare. "Va trebui sa isi scoata de sub pres gunoiul ascuns in toti acesti ani", spune Gheorghe Piperea, considerat "parintele" legislatiei insolventei in Romania.

"In februarie 2010 va expira termenul legal, de cel mult 240 de zile, in care creditele neperformante pot fi amanate, urmand ca bancile sa treaca la executarea silita. Va fi un moment al adevarului in care vom vedea, cu adevarat, cat de grava este criza in care se afla economia", a mai declarat Piperea, pentru DailyBusiness.ro.

Expertul spune ca nu este exclus ca multe dintre bancile straine sa incerce sa evite momentul printr-un exit din Romania. In opinia expertului, situatia este dificila pentru multe banci mari, printre care BCR, BRD, Unicredit, Raiffeisen si altele. "Pana acum, bancile straine prezente in Romania au avut tot interesul de a cauta sa ascunda adevarul. Uitati-va, spre exemplu, ce s-a intamplat cu marile banci straine, de la RBS, la Lloyds etc. care, desi ajutate masiv de stat, se zbat sa scape de activele toxice".

Cititi va rog articolul inspaimantator din care am citat, dupa care cititi va rog si cateva solutii pe care le propune Piperea. Apoi mai ganditi-va, inca o data, ce cadou otravit ne-aduce de Craciun Traian Basescu, la pachet, in Palatul Victoria, cu ministri ca Videanu, Udrea si altii.

Orbitor de naiv sau de nemernic. Din ura.


"Crin Antonescu l-a silit pe Băsescu să recurgă la soluţia Boc ca ultimă soluţie posibilă. Responsabilitatea e a lui, mai mult decât a oricui altcuiva. Frustrările şi orgoliile sale, ca şi ale ortacului său Geoană, ne vor costa pe toţi cât nu putem duce." - Mircea Cartarescu

Citesc si recitesc si nu ma pot decide daca autorul Orbitorului e mai mult nemernic decat prost sau invers. Dupa ce ieri Mircea Marian scria, in acelasi ziar, ca de vina pentru o eventuala numire a lui Boc sunt mogulii PD-L, dupa ce Andreea Pora facea un apel la Basescu sa dea dovada de intelepciune si sa desemneze un premier independent, astazi Cartarescu, alaturi de alte slugi basesciene, gaseste adevaratul vinovat pentru numirea lui Boc: Crin Antonescu.

La asemenea concluzie nu poti sa ajungi decat daca ai fost tu insuti Orbit de propria prostie, ori intr-atat de sluga incat ai devenit nemernic. A refuzat Crin Antonescu sa aduca PNL la guvernare? NU. A pus insa o conditie minima. Ca primul-ministru sa fie un independent. Un adevarat independent. Si a mai spus ca Traian Basescu nu este in stare sa numeasca decat un subordonat. Unde a gresit? Unde s-a inselat? Nicaieri.

Daca Mircea Cartarescu nu e decat naiv, mi-e mila de el. Scrie in final ca "totul ne va costa cat nu vom putea duce". Da, numirea lui Boc ne va costa cat nu vom putea duce. Dar nu imi vine sa cred ca un om care se pretinde inteligent nu a stiut atunci cand a votat Basescu ca il voteaza si pe Boc.
Sau ca nu a vazut campania de racolari printre tradatorii din partide, care avea un singur scop: impunerea la Palatul Victoria a unui om fidel presedintelui.

Nu toti portocaliii au fost insa naivi. Unii chiar si-l doreau pe Boc, singurul prin care, spun ei, Basescu isi poate duce la capat maretele realizari. Aplaudau frenetic de fiecare data cand un parlamentar era cumparat. Multi chiar se straduie zilele astea sa arate avantajele acestei desemnari. Avantaje pentru Traian Basescu, desigur. Iata un exemplu. De aceea, dincolo de prostie sau nemernicie, ceea ce face astazi Cartarescu, invinovatindu-l pe Crin pentru desemnarea lui Boc, nu se poate descrie altfel decat asa cum el insusi isi intituleaza editorialul: "Discursul urii"

Update: Cititi, va rog, articolul doamnei Zoe Petre "Jale mi-e de tine, Buratino"

17 dec. 2009

O revolutie infranta. Cercul s-a inchis? Ce urmeaza?


Ne aducem des aminte de "cei 20 de ani" ai lui Brucan, dar am uitat o declaratie mult mai recenta, facuta de Virgil Magureanu acum cateva luni: „Se pregăteşte o închidere a cercului, o formulă pe care o vor înţelege doar anumite persoane”. Pentru a ne aduce aminte, sa analizam putin un fragment din transcriptul emisiunii Nasul, emisiune difuzata acum aproximativ opt luni, in care invitat a fost Ioan Talpes:

"Radu Moraru: Şi vă mai fac un anunţ important. Eu cred că ştiu la ce se referă Virgil Măgureanu. El lasă tot timpul o doză din asta de mister, probabil specific serviciilor secrete. Ce înseamnă închiderea cercului? Virgil Măgureanu vorbeşte aici pentru cunoscători pentru că spune aşa „se pregăteşte o închidere a cercului, o formulă pe care o vor înţelege doar anumite persoane”. În această seară vom dezvălui misterul. Sunt convins că aşa este şi avem şi oamenii care pot confirma. Publicitate! Am revenit, suntem în direct, conectaţi cu ce spun doi foşti şefi de servicii secrete, cele mai importante servicii secrete din statul român, e vorba de SRI şi SIE. Au fost şi contemporani şefi de servicii secrete. E vorba de Virgil Măgureanu, cel care anunţă arestări spectaculoase chiar pentru unii politicieni din mai multe partide. „Se pregăteşte o închidere a cercului”. Şi aici este interesant. Eu cred că această închidere a cercului are legătură cu această cifră, 20 de ani. Am putea să spunem şi Brucan dacă vreţi. Dar aici cu Brucan e o metaforă. Domnul Ioan Talpeş, credeţi că...?
Ioan Talpeş: Nu. El o vedea altcumva.
Radu Moraru: Bun. Eu cred că vorbim şi de acest cerc de 20 de ani. Vorbim însă de faptul că...
Ioan Talpeş: Să vă spun ceva. Din punct de vedere al influenţării vieţii politice în România să ştiţi că mai important este DGIPI decât SRI şi SIE. Asta pot să vă garantez şi pot oricând să demonstrez. Şi veţi vedea că foarte multe din toate mutaţiile care s-au făcut chiar în interiorul unor partide, chiar în jocul dintre partide, au fost făcute cu un fel de influenţare directă din partea celor care au fost în fruntea acestui „Doi şi un sfert”.
Radu Moraru: Deci miza se explică. Oamenii au văzut bătălia pe Ministerul de Interne. 3 luni de zile să ai 3 miniştrii de interne, asta arată că aşa bătălie pe un serviciu secret în România nu s-a mai dus.
Ioan Talpeş: Exact pentru ce v-am spus. Aici a rămas şi o atmosferă foarte uşor influenţabilă, sub raportul deciziei politice."


Bun, toate datele astea si bataia pe DGIPI, castigata intr-un final de PD-L, le stim... Talpes insa leaga aceasta bataie de "inchiderea cercului" anuntata de Magureanu. S-a realizat aceasta inchidere o data cu realegerea presedintelui Basescu? Eu inclin sa cred ca da. Iar momentul in care am inteles ca s-a inchis cercul e cel in care am dat de stirea conform careia PD-L urmeaza sa isi schimbe numele in PNTCD. Dupa 20 de ani, un partid care se trage direct din PCR, via FSN, PD, PD-L, e pe cale sa devina un partid... "istoric". O transformare peste timp a PCR-ului in PNTCD, cu ajutorul serviciilor, si a unor oameni ai serviciilor: Traian Basescu, Virgil Magureanu, Theodor Stolojan, Marian Milut (fiecare cu rolul lui, in timp). "Eadem mutata resurgo" - "Ma transform ramanand acelasi.”.

Acum, cand comemoram 20 de ani de la revolutia din decembrie ’89, pe oricine ar trebui ca aceasta transformare, ce duce la inchiderea cercului, sa inspaimante. Nu e atat de greu de inteles, asa cum insinueaza Magureanu. Totul e sa acceptam ceea ce s-a intamplat. Vom avea un partid comunistoid, in care nu exista o alta opinie decat cea a conducatorului, cu o dorinta imensa de a subjuga toate institutiile statului, sub masca unui partid istoric, acaparat prin infiltrari, distrus, si vandut dupa 20 de ani securistilor. Totul facut, sub ochii nostri, ca la carte. Cu contributia catorva intelectuali vanduti fostei securitati, in frunte cu Vladimir Tismaneanu, care au creionat si oferit, celor pe care ii servesc, necesarul (si totodata falsul) mesaj anti-comunist.

Acum nu ne mai par chiar intamplatoare comparatiile lui Cristian Preda si ale lui TRU : Coposu = Basescu, Doina Cornea = Monica Macovei. Nu? Totul implica o premeditare. Ca si imaginile din seara alegerilor, cand Basescu aparea pe ecrane cu sapca galbena a taranistilor pe cap. Ca si trecerea de la stanga la dreapta a partidului. "Am invins" - spunea Basescu pe 6 decembrie seara. "V-am invins" - pare mesajul fostei securitati, transmis celor care si-au imaginat ca acum 20 de ani lupta s-a terminat. “Un fleac, i-am ciuruit”. O a doua ciuruire, peste timp, a celor care au luptat in numele libertatii.

Acum ceva vreme scrisesem despre adevarata istorie a PD-L, asa cum nu mai apare azi nici pe site-ul partidului, nici pe Wikipedia. Noroc ca pe internet, si in memoria unora dintre noi, s-au mai pastrat fisiere. A mai existat, la un moment dat, in istoria acestui partid, al securistilor, ce isi schimba des numele, un alt moment in care s-a incercat o substitutie de nume si de simboluri. Poate va mai aduceti (vag) aminte de Partidul National Roman (partidul de securisti al lui Virgil Magureanu, inghitit pana la urma de PD). Nu purta nici el, intamplator, acest nume. PNR-ul vechi e premergatorul PNT, partidul ardelenilor, de pe vremea cand Ardealul era austro-ungar. Partidul National Roman a fost partidul lui Maniu care ulterior s-a unit cu Partidul Taranesc din vechiul regat, partid condus de Mihalache. A fost prima incercare a reprezentantilor fostei securitati de a acapara nume si simboluri istorice. Acum se intampla o a doua incercare. Si e ca si reusita...Nu? Iar daca numele PD-L nu va fi PNTCD, va fi PPCD, UCD sau variante. Dar asta conteaza mai putin...

Imi dau seama ca nu puteam sa facem mai nimic sa ne opunem acestei transformari sinistre, puse la cale inca de acum 20 de ani. Si ca toti, in timp, am pus umarul la realizarea ei, uneori chiar si printr-un simplu vot. O revolutie infranta. Simboluri pierdute. Cercul s-a inchis? Ce urmeaza? O luam de la capat? Avem o contra-forta. Ce facem cu ea?

16 dec. 2009

Crin Antonescu: "Nu ne puteţi bloca accesul la Opoziţie"

Guvernul este expresia unei majoritati parlamentare - Consultarile PNL la Palatul Cotroceni from Crin Antonescu on Vimeo.


In consultarile de astazi, Crin Antonescu l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca incearca, in ciuda declaratiilor privitoare la guvernarea de dreapta, sa blocheze accesul PNL la putere. "Dar nu ne puteti bloca accesul la Opoziţie", a spus liderul liberal, adaugand ca Basescu si PD-L reprezinta un pericol pentru statul de drept.

In consultarile cu PSD, Traian Basescu a avut o deschidere ceva mai mare, propunand un guvern de uniune nationala si chiar oferind PSD-ului un post de ministru pentru Marian Sarbu. O alta incalcare a Constitutiei, presedintele neavand prerogativele sa numeasca vreun ministru.

Atac la Crin Antonescu


Crin Antonescu atacat de pe toate flancurile:

Ion Cristoiu - Jurnalul National

Ioana Lupea - EVZ

Cristian Teodorescu - VoxPublica

Mihai Palsu - ZIUA

Am dat doar patru exemple, insa e plina presa astazi de atacuri la adresa lui Crin. Asta spune ceva, nu? :) Cum comentati?

O noua minciuna de campanie marca Basescu. Geoana nu putea sa intervina in dosarul FNI

04. decembrie. 2009 - "Traian Basescu crede ca Mircea Geoana ar fi facut totusi un angajament fata de Vantu, in conditiile in care cu doar 24 de ore inainte fusese arestat in Jakarta Nicolae Popa, martor principal in dosarul FNI.
"A mintit la dezbatere. Cum sa spui ca nu stii cine e Nicolae Popa? S-a facut un tam-tam in presa urias dupa ce a fugit din tara, dupa condamnare. (...) Puteam, dar nu am vrut sa se termine emisiunea acolo, in acel mod", a atentionat seful statului, explicand ca banuieste ca Mircea Geoana ar urma, in cazul in care ajunge presedinte, sa intervina in Dosarul FNI." - ziare.com

Va mai amintiti acest episod de campanie. Va amintiti cand Basescu insinua ca dorinta lui Geoana de a o schimba pe Kovesi se leaga strict de o interventie in Dosarul FNI. Ca vizita la Vantu avea ca scop o intelegere in acest sens. Imediat, Secta Oranj a propagat acest zvon, asa cum face cu toate temele venite de la Cotroceni, pentru ca Omul Oranj nu e in stare sa gandeasca cu propria minte.

Dar iata ce spune astazi, intr-un interviu, insasi Kovesi:
" - Presedintele Traian Basescu spunea ca Mircea Geoana pregatea schimbarea dvs. pentru a opri dosarul Fondului National de Investitii (FNI).
Kovesi: - Nu comentez nici aceasta declaratie, dar referitor la dosarul FNI trebuie sa spun ca noi nu avem in lucru in acest moment un dosar care sa priveasca activitatea FNI. Toate dosarele au fost trimise in fata instantelor de judecata si s-a dat o solutie definitiva in 2009 cu privire la aceste fapte." - Romania Libera

15 dec. 2009

Reconcilierea portocalie


Ii tot vad pe pedelisti declarand ca nu se pune problema desemnarii unui alt prim-ministru decat cel al PD-L. Pai, si atunci, unde e... reconcilierea pe care o anunta cu surle si trambite presedintele? A umplut orasul de afise pe care scrie ca o parte din electorat i-a acordat increderea, o alta parte i-a dat o lectie. Pai ce a inteles din lectia asta? Jumatate din tara i-a spus clar ca nu-si mai doreste un presedinte autoritar, care incearca sa supuna Guvernul, Parlamentul, alte institutii ale statului, un presedinte care nu respecta separatia puterilor in stat. Pai, ce facem? O luam de la capat? Reconciliere, dar sa fie totul portocaliu? Iar ne arunca in fata declaratii demagogice? Desigur, eu ma asteptam la asta. Dar am vrut doar sa punctez, pentru naivii care l-au votat, ca declaratiile cu reconcilierea au fost doar vorbe goale. Un guvern controlat tot de Basescu nu duce la nicio reconciliere. Sau poate la una realizata cu cutitul la beregata... Iar PD ramane, in continuare, un partid nedemocratic.

(Desenul: Ion Barbu, ca de obicei, extrem de inspirat)

Despre Curtea Constitutionala

Ieri, Onorata Curte Constitutionala s-a pronuntat in unanimitate in favoarea realegerii Conducatorului Iubit.

"Daca cineva nu stie inca de ce avocatii marilor corupti isi freaca deja mainile de bucurie, sa se uite pe biografiile actualilor membri ai Curtii. Iata-l pe d-l Gabor Koszokar. Domnia sa, (...), pretinde ca e “licentiat in stiinte politice”. In realitate, e vorba de o biata diploma a scolii de partid “Stefan Gheorghiu”. Dupa o cariera ca procuror, d-l Koszokar devine, pentru 8 ani, senator. Ce au gandit cei care l-au numit la Curtea Constitutionala nu stiu, pentru ca d-l Koszokar nu are nici o carte, nimic care sa dovedeasca o calificare acceptata in dreptul constitutional. Cazul lui Constantin Doldur e similar. Un birocrat din Ministerul de Justitie, nici domnia sa nu e specializat in drept constitutional, in acceptiunea normala a termenului. Uluitor pentru cineva care ar trebui sa fie specialist macar intr-o ramura oarecare a dreptului, nici d-l Doldur nu pare sa fi publicat vreo monografie serioasa. La randul sau, d-l Nicolae Cochinescu este un alt exemplar al faunei care a facut cariera in institutiile regimului Ceausescu, la Procuratura Generala (1973-1990). Nimic din trecutul sau nu il recomanda ca un expert in constitutionalism. Inca si mai scandalos este cazul lui Acsinte Gaspar. Acest personaj a fost politician, fiind secretar al Camerei Deputatilor (1990-1996) si ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Cu toate ca am incercat, nu am reusit sa descopar la acest personaj absolut nici o urma a vreunei competente autentice in stiinta dreptului constitutional. Tot asa si d-l Petre Ninosu. Unul din clientii notorii ai regimului Iliescu, d-l Ninosu pretinde, pe pagina de Internet a Curtii Constitutionale, ca este autor de “lucrari de specialitate, articole si comunicari stiintifice”. Care ar fi acestea, mister total. Poate expertul nostru a publicat pe alta planeta, pentru ca in catalogul online al Bibliotecii Centrale Universitare termenul “Ninosu” nici nu apare printre autori. Politician a fost si Ion Predescu, intre 1990 si 2004. Nici domnia sa nu pare sa aiba o calificare in drept constitutional. Nici nu are cum sa aiba, pentru ca d-l Predescu nu stie nici engleza, nici germana si nici latina, fara de care accesul la literatura si terminologia de specialitate este practic imposibil. Situatia d-nei Aszpasia Cojocaru este la fel de clara. Conform CV-ului de pe pagina de Internet a Curtii, doamna, care a publicat doar in domeniul dreptului civil, nu cunoaste decat franceza si rusa. Stimata doamna Cojocaru, cum ati citit dvs. Constitutia americana, cea mai veche constitutie scrisa, inca in vigoare? Sau despre deciziile Curtii Constitutionale germane, despre habeas corpus, despre Bill of Rights sau despre checks and balances? In ruseste? Serban Viorel Stanoiu este sotul d-nei Rodica Stanoiu, membra PSD, cercetata penal. Format si el in institutiile ceausismului, pe care l-a slujit ca “cercetator” in ale dreptului socialist, d-l Stanoiu pretinde si el ca este autor de “monografii, studii, comunicari stiintifice”. In catalogul electronic al principalei universitati din Romania, domnia sa figureaza doar cu o lucrare din 1977, despre dreptul accidentelor de munca. Cat despre Ioan Vida, actualul presedinte al Curtii Constitutionale, ce sa mai spun? Finis coronat opus, vorba latinului. Domnul Vida a fost si el, aproape doua decenii, unul dintre politrucii de la “Stefan Gheorghiu”. Mai e ceva ciudat la aceasta ilustra galerie. Priviti inca o data la specializarile lor, daca le putem numi asa. Chiar daca admitem ca unele dintre personajele de mai sus au o pregatire si o activitate intr-un domeniu al dreptului normal, atunci acela ar fi mai degraba dreptul penal si civil. Multi sunt fosti avocati sau procurori. In aceasta calitate sau prin rarele lor scrieri de specialitate, ei sunt mai familiari cu lumea declaratiilor date pe coltul mesei, dictate de militianul de la sectie, decat cu dreptul constitutional, care este extrem de diferit ca stiinta. Intr-adevar, nu am detectat nimic care sa ne indice ca membrii Curtii au o intelegere superioara a unor domenii esentiale analizei unei constitutii, cum ar fi istoria dreptului, drept comparat, dreptul conflictelor sau dreptul international. Nu mai vorbesc de domenii conexe, cum ar fi etica. Stiti ce este trist? In alte tari, normale, specialistii in constitutii sunt niste somitati, adevarate spirite enciclopedice, cu o cultura si cu o pregatire iesite din comun. In Romania insa, avem o multime de impostori fabricati de Partidul Comunist. O adevarata Transnistrie juridica. Trecand acum la problema mai generala a justificarii Curtii Constitutionale, ni se spune ca aceasta ar fi o institutie esentiala democratiei. Nimic mai fals. Cititorii stiu deja ca cele mai avansate democratii nu poseda o Curte Constitutionala (Marea Britanie, Suedia, Japonia, Statele Unite, Elvetia). Sa vedem acum in ce companie selecta se afla Romania, care are o asemenea institutie. In Europa, gasim ultimul stat stalinist, Belarus, unde dictatorul Lukasenko se simte foarte bine cu o Curte Constitutionala. Sau Albania, Moldova si Federatia Rusa. Exista si curti constitutionale regionale, precum in republica Baskiria, Tatarstan sau Kalmukia. Poate ca acolo merg juristii nostri la schimburi de experienta, pentru ca la Chicago sau la Edinburgh e mai greu cu limba, nu-i asa? In Africa, unde probabil vom ajunge si noi in curand, gasim alte exemple de democratii implinite, cum ar fi Mali, Ruanda sau Togo. In Asia, Azerbaidjan si Uzbekistan. In Orientul Mijlociu, Siria si “Autoritatea Palestiniana”. E perfect, pentru ca vor putea sa-i cheme pe expertii Hamas, sa le spuna cum e cu libertatea de expresie sau a cultelor religioase. Curtea Constitutionala, asadar, nu e un element necesar al democratiei, dar desfiintarea sa trebuie sa astepte abolirea actualei Constitutii, pentru ca existenta ei este prevazuta in textul din 1991, republicat in 2003. Intre timp insa, exista alte cai pentru a scapa de marii specialisti rusofoni. Nu ma astept, totusi, ca actualul presedinte al Curtii, d-l Vida, sa dea dovada de ratiune si sa puna in aplicare articolele 64 si 67 din Legea 47, cu privire la obligatii si la incompatibilitati. Asa incat ramane posibilitatea ca Executivul, conform art. 75, sa aprobe un buget virtual egal cu zero pentru Curtea Constitutionala, punand-o pe aceasta in imposibilitatea de a emite decizii aberante. Sigur, membrii Curtii ar putea, in teorie, sa lucreze si in lipsa banilor. Ceva ma face sa ma indoiesc ca ei vor altceva. Dreptate, in nici un caz, din cate ne-au aratat pana acum."

Intre ghilimele am citat pe cineva... Oare pe cine? :))

14 dec. 2009

Carnavalul de rugina



Si cateva cuvinte...
1. Vom avea inca cinci ani de circ portocaliu.
2. Crin s-a luptat azi pentru fiecare vot. Pentru noi.
"Daca Basescu m-ar propune pentru functia de prim ministru, as face guvernul, dar nu o sa se intample lucrul asta, asa ca vom face din opozitie tot ce se poate".

Pentru liberali: a aparut caseta cu sex intre pesedisti si pedelisti




Cititi, va rog, la Mos Califar. Pedelistii, si cateva jigodii pesediste vandute, au astazi, pentru PNL, o dedicatie: filmul "porno" cu Geoana. Ca tot au delegatia permanenta si trebuie sa ia o decizie. Deci mare atentie!

"Stim de pe-acum ce ne-asterneti la drum..."

Cineva mi-a recomandat astazi (nu intamplator) sa vad un film: "The Caine Mutiny" - 1954. Despre un capitan de vas cu o personalitate paranoida. Vi-l recomand si voua. Rolul principal e interpretat excelent de Humphrey Bogart. O secventa din finalul filmului m-a amutit. Stiam ca o mai vazusem recent, intr-o alta interpretare. Despre ce e vorba? Iata:



13 dec. 2009

Marul trebuie lasat sa se usuce...


Ai grija ce iti doresti ca... da, e posibil sa ti se indeplineasca. Visul lui Basescu de a avea si guvernul intreg, nu e departe de a se realiza. Si cred ca ar fi foarte bine. Marul PD-L trebuie lasat sa se coaca, sa se usuce si sa cada, o data si inca o data, pana ce pamantul il va inghiti.

Isi va dori peste un an Traian Basescu sa faca anticipate? Ma indoiesc. O guvernare 100% portocalie va eroda in asa hal acest partid, incat numai anticipate nu-si va mai dori. Un guvern "Lache-Livache"? Excelent. Cu Oprea, cu Videanu... De ce nu, din nou, cu Nutzi?

In rest, noi, bine asezati pe fronturi de sustinere civica a opozitiei politice, nu trebuie decat sa suflam in marul lui Basescu pana cade. Si el, o data cu marul. Dupa care vom putea forta anticipatele. Ce ziceti?

12 dec. 2009

Pentru Curtea Constitutionala: In Ucraina a fost posibil in 2004! Plus fanaticii de peste Prut

1. In Ucraina, in 2004, a existat un al treilea tur decis de Curtea Suprema, dupa ce s-a observat ca turul doi fusese castigat de comunistul Viktor Ianukovici prin nenumarate nereguli: votanti noi aparuti pe listele electorale, intimidare, presiuni facute inaintea votului si altele...






2. Exista pe facebook un grup al moldovenilor de peste Prut: "Traian Basescu este presedintele meu." Propun sa le facem presedintele cadou. Mai ales ca apar acolo si mesaje din care deduc ca, la alegerile prezidentiale urmatoare, se spera ca vor fi si mai multi moldoveni care il vor vota. Tot inainte spre al treilea mandat Basescu, moldoveni! Luati-l si spalati-va pe cap cu el. Votati-l Presedinte pe viata! Si aveti grija: procentul de 95% a fost mic. 99,99% data viitoare. Sa stiti o treaba... :))

Pentru un afon politic...

Redau comentariul lui Traian Breazu de la tema precedenta, pentru ca domnul Preda trebuie sa mai invete:

"Traian Breazu spunea...
Doamne Dumnezeule!
Asta e politolog? Cine i-a promovat lucrarea de diploma?

Ori este COMPLET INCOMPETENT in materie de politica, ori MINTE CU NERUSINARE.

Spune: "Exista posibilitatea ca spatiul politic sa fie bipartizan, cu un mic satelit care se cheama UDMR. Un sistem de "doi si un sfert", spre deosebire de "doi si jumatate", cum e in Germania".

Spatiul politic german nu este bipartizan si nici "doi si jumatate" (doua partide mari si unul mijlociu), spatiul politic german este PENTAPARTIZAN.
Sunt 5 partide cu reprezentare parlamentara, toate peste 10% si consolidate. Nu exista 2 partide mari. Partidele mari devin tot mai mici, iar partidele "mici" devin tot mai mari. Votul este proportional si nu exista probleme in a se forma coalitii.


Mai multe detalii pt domnul politolog aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alegerile_federale_germane,_2009

Mai adaug ca nimeni in Germania nu doreste consolidarea in doar doua blocuri, nimeni nu doreste renuntarea la reprezentativitatea proportionala. Bipartidismul este noul vis erotic al antidemocratilor vopsiti. Ce era inainte unipartidismul, clar nu se mai poate, ca bate la ochi, deci sa fie doar doua partide care-si impart vesnic puterea, si sunt umflate artificial, iar cellalte partide sa fie scoase afara prin mijoace artificale..."

11 dec. 2009

Liberali, asta e reconcilierea javrelor. Luati aminte!

Nici macar nu se mai ascund sa-si dezvaluie planurile. Asta in timp ce cheama PNL la discutii, negocieri... Cum se numeste asta? Amenintare si santaj.

"Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca ar trebui convocate alegeri anticipate daca PDL nu reuseste sa formeze o majoritate consistenta, care sa asigure implementarea proiectelor politice ale presedintelui ales si declansarea procesului de revizuire constitutionala, relateaza NewsIn.

Fostul consilier prezidential a spus, in cadrul unei dezbateri a Institutului de Studii Populare, ca presedintele ales trebuie sa beneficieze de o majoritate clara care sa asigure punerea in aplicare a proiectelor sale, validate de catre electorat.

"Presedintele trebuie sa construiasca un guvern suficient de larg pentru a permite revizuirea Constitutiei (...) Nu trebuie sa pescuim cinci binevoitori pentru o majoritate. Daca nu se constituie, trebuie sa ne intoarcem la urne, sa-i intrebam pe cetateni daca vor o conducere divizata intre un presedinte cu proiectele sale si o majoritate parlamentara ostila. Daca nu se gasesc resurse pentru un guvern, trebuie sa mergem la urne", a spus Preda.

'Gabriel Oprea nu se califica pentru un proiect de reforma a statului'

El a pledat pentru un Cabinet de tip Sarkozy, in care sa fie inclusi oameni din mai multe partide politice si care sa fie interesati de reusita procesului de modernizare a statului. "Este necesara preluarea oamenilor cu adevarat valorosi interesati pentru modernizarea statului. Domnul Gabriel Oprea nu se califica pentru un proiect de reforma a statului. Cred ca trebuie construit un guvern cu oameni de calitate, indiferent de apartenenta politica. Daca nu, suntem intr-o improvizatie fara sfarsit", a spus Preda.

De asemenea, el s-a pronuntat pentru "o federatie" a dreptei care sa asigure reprezentarea tuturor curentelor din interiorul dreptei politice. Pe de alta parte, Preda nu a exclus decaderea PNL ca urmare a bipolarizarii sistemului politic, daca PDL va reusi sa detina monopolul curentelor de dreapta.

"Exista posibilitatea ca spatiul politic sa fie bipartizan, cu un mic satelit care se cheama UDMR. Un sistem de "doi si un sfert", spre deosebire de "doi si jumatate", cum e in Germania", a spus Preda, afirmatie care a provocat rasete in sala, datorita similaritatii cu porecla DGIPI. "Ma rog, doi si o treime... Oricum, interesanta lectura dumneavoastra", a spus Preda, usor surprins de reactia pe care a provocat-o.

Din acest motiv, a mai spus politologul, liberalii s-ar teme de modificarea sistemului politic actual. "PNL se teme de acest lucru, pentru ca al treilea clasat risca sa piara. Exista forma pe care o privilegiez: o federatie a dreptei cu sensibilitati foarte diferite", a conchis Cristian Preda."
- HotNews

"Cine bate noaptea la fereastra ta? E Securitatea, nu te speria!"

Cineva comenta ca s-a schimbat totusi ceva. Acum Securitatea bate in fereastra de messenger. :))

Varujan Vosganian a scris un text azi. Cititi-l, va rog, ca e important. Mi-am adus aminte de toate momentele scandalului in care liderul liberal a fost implicat fara sa vrea. Cu tot concursul presedintelui si al serviciilor. Lulutza, Cepeca, Bogdan69, Hendrix si altii poate isi mai amintesc, de pe articolele din Cotidianul, ca acesta a fost unul din momentele care au declansat razboiul dintre noi si portocalii...

In legatura cu proaspata retinere a lui Catalin Voicu, George Serban scrie asa, raspunzand la un comentariu:

"George Serban a spus"
11/12/2009 la 12:37
@Theodora, intuitia mea care in ceea ce il priveste pe Basescu nu m-a inselat niciodata. Curtea Constitutionala se afla in pragul unei concluzii care il dezavantajeaza. Adica sa invalideze turul 2. Basescu stie, ca doar n-om fi tampiti sa ne imaginam ca nu le asculta discutiile. Deci trebuie creata o diversiune din care sa rezulte ca decizia CC ar putea fi viciata daca va fi in defavoarea lui."

PNL a castigat un capital electoral pentru care trebuie sa faca totul sa nu-l piarda

Acum doua zile cand am creat pe facebook grupul “Traian Basescu NU e presedintele meu”, ulterior aparand si alte grupuri cu aceeasi tema, nu m-am gandit deloc la viteza cu care vor adera la el sute de persoane, in general tineri si foarte tineri, fara sa-i fac o publicitate speciala. Remarca acest fapt si o activista portocalie care s-a infiltrat in grup, dorind sa intoxice. Scria ca ii e frica de faptul ca astia sunt tinerii Romaniei: dupa ea, "frumosi si indoctrinati".

Cautand la BEC situatia votului in turul I, am descoperit insa un lucru extraordinar : Crin Antonescu a castigat detasat, cu peste 40%, pe alocuri aproape 50%, in sectiile electorale din apropierea celor mai mari centre universitare ale lumii. Si va dau deocamdata un singur exemplu : Boston-ul. Cu Harvard-ul.

Desi e foarte interesant de remarcat si situatia altor metropole importante americane (Washington), sau Marea Britanie si Germania, unde din nou Crin Antonescu a avut un procent foarte mare, de peste 40%. Tokyo, de asemenea. Tarile Nordice. E un alt motiv pentru care nu recomand demonizarea in masa a diasporei. Centrele de inteligenta au ales ca noi, majoritatea celor care citim si postam aici. Adica pe Crin. Si, desi, ca numar de voturi, "capsunarii" din Italia si Spania intrec cu mult acest vot inteligent din diaspora, potentialul pe care acesti tineri il reprezinta nu trebuie deloc neglijat.

Eu cred ca liderul liberal are o imensa responsabilitate. Si intregul PNL. Trebuie sa aleaga spre ce se indreapta. Din cate inteleg, luni, vor vota. Vor alege intre guvernare si opozitie. Dar totodata vor alege si intre foamea unor primari din teritoriu (in special din rural) si visele electoratului urban pe care il reprezinta. Daca as fi in locul lui Crin, alegerea mea ar fi simpla. I-as alege pe cei care imi pot face lobby gratis, cu argumente inteligente, cu informatii bine structurate, cu idei. Si as pune usor pe locul doi electoratul care cere imediat de mancare si trebuie tinut si cumparat cu beneficii materiale.

O citez in final pe Anca Radu, care vine cu argumente foarte clare pe blogul lui Mihai Voicu:
"Tot pentru ca sunteti un partid nu foarte mare, tot timpul va bateti pe problema mobilizarii mediului rural. Solutia nu e sa va apropiati de mediul rural, ci sa acaparati cat mai mult din mediul urban – aveti toata Transilvania la dispozitie, si eu in locul vostru mi-as face un scop din asta, fara discutie. (Si as incepe cu Clujul.) Tinerii se mobilizeaza repede, se adapteaza repede la strategii dinamice, cum a fost decizia sustinerii lui Geoana. Sunt un electorat care va permite multa flexibilitate/…creativitate.

In plus, nu prea aveti cum sa concurati in mediul rural cu PSD si, in ultima vreme, PDL. (Si nici mesaj n-aveti pentru asta.)
Cel mult puteti acapara petece de rural. Decat sa aveti un mix rural-urban pentru care tot timpul veti avea nevoie de doua strategii de campanie diferite, mai bine un public tinta omogen, usor de mobilizat cu fonduri putine."


Din pacate, in momentul de fata, mesajul tinerilor catre Putere e cel exprimat in piesa hip-hop de mai jos: "Nu ne-am nascut in locul potrivit". Cele 300.000 de vizionari de pe You Tube de pe una din variante, si faptul ca multi comenteaza exprimandu-si teama ca Basescu ar mai putea sa isi doreasca si sa obtina si un al treilea mandat, spune multe.

P.S. - Desi nu cred in petitiile online, poate e bine sa fie semnata si cea care cere oprirea fraudelor electorale. Am pus sus, in dreapta, o poza cu trimitere la petitie. Pana acum au semnat peste 11.000 de persoane.



Mai jos, raspunsul Puterii catre tineri:



George Paduraru, presedintele de onoare al Uniunii Studentilor din Romania, acuza autoritatile de politie politica. Cititi AICI.