16 dec. 2009

Atac la Crin Antonescu


Crin Antonescu atacat de pe toate flancurile:

Ion Cristoiu - Jurnalul National

Ioana Lupea - EVZ

Cristian Teodorescu - VoxPublica

Mihai Palsu - ZIUA

Am dat doar patru exemple, insa e plina presa astazi de atacuri la adresa lui Crin. Asta spune ceva, nu? :) Cum comentati?

42 de comentarii:

Traian spunea...

Comentez simplu: muie celor patru semnatari .

Lilick Auftakt spunea...

@Traian

Atat de simplu? Poate aude Patapievici... :))

Dragos V. spunea...

Da, inseamna ca procedeaza corect, asa cum Legea salarizarii unice e perfecta fiindca nemultumeste pe toata lumea...

DANGA Marius spunea...

Semne bune, anul are!
M.

Lilick Auftakt spunea...

@Dragos V, @Marius Danga


:) Iar aseara, la B1, a fost tocat marunt tot de Mos Tristoiu, la brat cu Nasu Moraru.

hendrix spunea...

Cel mai penibil este palsu, conform caruia Crin este un looser si un extremist!!! De ce extremist? Pentru ca vrea sa fie premier. Omul asta o fi normal?
Penibil ramane in continuare si cristoiu, foarte deranjat de faptul ca Crin este nefericit de noul mandat basescian. Deversarea umorilor sale este gretoasa, precum modul in care imbatraneste acest hidos pupincurist basescian.
Teodorescu este in nota lui obisnuita de la Coti, adica incearca sa para neutru dar este portocaliu total. El da glas unui scenariu basescian facut de structurile securiste: un PSD ,,retusat'' care ar putea trece de partea lui ba-secu!!! Scenariul mi se pare ,,sifi'', cred ca ba-secu se va multumi sa ciuguleasca unii tradatori dupa modelul patentat de draga stolo in PNL. Daca cei 4 pesedisti si un liberal trecuti in barca portocalie sunt nerelevanti, astept ziua in care indivizi de genul lui oprisan, mitrea si rus vor trece OFICIAL la pedelepre. Asa cum au trecut si oprea, iordanescu sau ontanu.
Interesant editorialul scris de Lupea, singura fiinta oarecum rationala de la gazeta portocalie EVZ. Ea crede ca :,,PNL va avea de înfruntat o primejdie: încremenirea în proiectul anti-Băsescu''. Mai mult, exista riscul marit ca PNL sa ajunga ,,monomaniac''! Considera aiurea lupta lui Crin ,,cu un inamic care nu va mai exista'', adica cu fantoma lui ba-secu!!! Desigur ea se refera la faptul ca este ultimul mandat basescian. Dupa mintiuca ei ar trebui ca sa astepte Crin 5 ani pana vom sti cine va fi urmasul la tron?
Ea crede ca ,,marota „dictatorul Băsescu” nu s-a impus''. Oare??? Verdictul ei:,, PNL este obligat să-şi diversifice repertoriul politic şi să privească spre era post-Băsescu. '' Acum am inteles perfect, ba-secu trebuie menajat, sa nu mai fie criticat. Ha ha ha ha ha (hahait basescian)!
In final Lupea recomanda:,,PNL este condamnat să facă opoziţie şi faţă de PSD.'' Aha! Va sa zica opozantii sa se lupte intre ei iar ba-secu sa se amuze, n'asa?
CONCLUZIE: toti l-ar vrea pe Crin mai putin vocal, mai putin prezent in presa audio-vizuala, mai putin virulent fata de ba-secu, eventual mai dur cu pesedistii. Le este FRICA in continuare de el, ceea ce este de bine! Daca nu le-ar fi frica nu l-ar ataca in halul asta. Si, vorba lui ba-secu din campanie, de ce ti-e frica nu scapi!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Da, exact asa vad si eu. Mai scrie ceva si Pora in 22. Tot pe aceeasi linie. Le e frica! :)) O frica teribila.

hendrix spunea...

@Lilick Imi este imposibil sa o citesc pe pora, imi provoaca greatza instantaneu modul absolut ticalos in care face din alb negru si viceversa, ticalosia ei, veninul ei de tzatza imbatranita in rele. Mi-e sila de ea, crede-ma! Evident ca si ea scrie la fel, la comanda, asa cum toate hoarele sunt intruite sa indruge aceleasi texte. Am impresia ca armata de propagandisti portocalii este instruita in corpore de stafful lui ba-secu, precum activistii pcr erau instruiti permanent la sedinte de partid cu ideologia lui tovarasu'. Daca l-ai ascultat pe un propagandist practic i-ai ascultat pe toti! Difera doar ,,ambalajul'', tehnica scrierii, ideile sunt aceleasi. N-ai observat ca ideea de baza pana acum a fost ca ba-secu a invins ,,de unul singur'' o intreaga armata mafioto-mediatica? Si da-i si lupta, si lupta si da-i!!!
Stii ce este incredibil? Ca toti acesti ,,ziaristi'' isi bat joc de propria lor meserie. In loc sa fie critici ai puterii, ca in orice tara democratica, ei sunt criticii acerbi ai opozitiei! Exact ca dupa mineriada din iunie 90, cand toata presa fesenista se napustise impotriva opozitiei. Se pare ca ne apropiem de o noua ,,democratie originala'', de data asta basesciana si nu iliesciana, dar care este diferenta? Niciuna.

Vania spunea...

Cum să comentez? Mă uit la semnatari şi-mi văd de treabă...

Anonim spunea...

Pai cum comentez..
In calul care trage se da cu biciul....
Le e frica de el... la toti mafiotii portocalii

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Da, critica opozitia. Oamenii astia au oroare de democratie. Sunt dependenti de autoritate, fara de care nu ar putea nici sa respire.

@Vania

Ei, lasa si tu o urma peste numele lor... :)

Dar de ce @Anonim? Ca spui foarte bine ce spui. :)

Anonim spunea...

Poate este bine pentru el sa aiba o monitorizare negativa in presa... Basescu a castigat prezidentialele desi timp de 4 ani de zile a fost tocat continuu in mass-media. Daca Anonescu va pactiza in continuare cu Antena 3 (vezi editorialul din EVZ) nu-l vad bine...

Teo Negura spunea...

Crin e fara indoiala omul politic al momentului, o spune cel mai bine atitudinea PSD, care iata ca se dovedeste incapabil sa vina cu o solutie proprie de premier, fiind pus in situatia jenanta pentru ei de a-l sustine pe Crin. E omul care prin abilitate si discurs a polarizat extremitati politice despre care ai fi zis pana mai ieri ca sunt ireconciliabile. desigur, nu e pe placul lingailor concilianti doar cu tenta portocalie, dar Crin le-a cam aratat degetul mijlociu tuturor, elegant si vertical.

Anonim spunea...

Lilick, am avut curiozitatea sa citesc doar Ziua.

Ce sa zic?

Zice omul ala singur:
- "alura pretioasa de buric al pamantului"
- "prima gaura a fluierului politicului romanesc"
- "conditii de neacceptat pentru orice roman cu scaun la cap"
- "locul trei - locul looserului"
- "Principiile sunt bune in politica atunci cand nu sunt extremiste"
- "100% extremist"
- "cei mai neperformanti ministri liberali: Orban si Varujan"
- "fraierii alegerilor prezidentiale"
- "Nu imi place deloc Tariceanu"
- "o decizie proasta"
- "din trupele de elita fac parte cei mai buni, nu looserii"

Asta am extras dintr-un text de 1300 de caractere, cu 4 propozitii si 4 fraze.

Are rost sa mai argumentez?

Eu pot scrie ceva mult mai acid, mai argumentat, tot in 4 fraze si 4 popozitii - 1300 de caractere cu tot cu spatii - SI MAI ALES GRATIS!

Lilick Auftakt spunea...

@Teo Negura

PSD nu vine cu nicio propunere pentru ca nu are nici cea mai mca sansa ca acel om sa fie si desemnat. Ar fi penibili sa faca asa ceva, sa impuna ei un om.

Va rog mult sa nu mai postati cu ANONIM. Am la moderare mai multe astfel de mesaje, venite de pe mai multe IP-uri, dar nu le scot, mai ales ca sunt si de la portocalii. Dar si cele care nu sunt... Va rog frumos: daca nu stiti sa postati cu un nick, intrebati-ma si va ajut. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini


Si poate ca ai observat ca "analistul" respectiv nu stie sa scrie nici macar cuvantul "loser" :))

Anca spunea...

Pai cum sa comentam? De-a dreptul:
Doamne, ca mare ti-e puterea.

Merry Cristoimass!

Serios acum, e un semn bun, Crin a reusit sa-i uneasca pe toti romanii. Toata lumea se gandeste la el. Sigur, din directii diferite, dar ne intalnim, dom'le, ne intalnim intr-un gand: Crin. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Mie cel mai mult imi place cand fac spume si ataca portocaliii. :)))

Valentina spunea...

In spiritul adevarului : mesajele date in mod orchestrat/coordonat au inceput de vreo doua-trei zile. Cristoiu la RTV : Antonescu sacrifica partidul de dragul viitoarei candidaturi si pentru ca a inceput sa-i placa lumina reflectoarelor. Dan A. preia leapsa si da fix acelasi mesaj in postarea sa de a doua zi de dimineata. Flutur zice si el ceva asemanator. Avem deja triada : formatorul de opinie - jurnalist, analistul, politicianul. Aseara a urmat valul doi - sa atinga tot publicul : Nasul spumega; ideea se preia si pe Vox si OTV :). S-o auda si Elodia :). Azi e punctul de apogeu. Concluzia ? Da, le sta in gat :)

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Incearca sa-l "fragezeasca" pentru a-l putea slabi mai mult in proiectul lui de a nu se preda...nimic mai simplu. S-au intors armele...

Lilick Auftakt spunea...

@Valentina

Ai observat excelent. Si eu i-am urmarit si o sa-i mai urmaresc. Am vazut si ieri la B1, sigur. :))


Pentru cel care comenteaza de zor sub nick "Omul Portocaliu" (si are mesajele la moderare)

Tu esti Omul Transpirat. Nu pentru ca esti portocaliu nu iti bag mesajele, ci din alt motiv.

Lilick Auftakt spunea...

@Codrin

Le va fi foarte greu. Nu au cu ce sa il atace dar se straduiesc. :)

Anonim spunea...

william:

corul hienelor poate sa vina
hrana de suflet, si-asa e putina

nicole spunea...

Evident ca le este frica de Crin. Este inteligent, hotarat, corect. In plus, jigodiile portocalii stiu ca sunt milioane de oameni reprezentati de liderul opozitiei Crin Antonescu.
Despre dejectia cristoiu nu vreau sa aud. Nici despre restul pup-in-basestilor. Astazi mi-a fost scarba sa privesc "ceremonia de validare" a basescului. Hunor nu s-a jenat sa participe la acel circ!? E de acord cu furtul electoral?

Andrei H spunea...

Mergand pe logica binelui pentru tara vazut dintr-o anumita barca, a poporului care a decis ( apropo azi la validarea de la CCR domnul Tranai Basescu pomenea de 22 mil de romani intre granite si alti 10 mil in afara granitelor, va rog sa refaceti acum procentul acela pe care l-a avut in diaspora, procent raportat la cei cu drept de vot ) probabil doamnele si domnii respectivi au dreptate sa-l traga pe domnul Antonescu de haina si sa-i bata obrazul, este dreptul lor de a avea o OPINIE, dar nu despre asta vreau sa vorbesc ci despre jurnalism.

Daca vi se pare ca am dreptate va rog sa luati in calcul pe viitor o analiza a mass media din Romania. Eu cred ca avem o media suprasaturata de analisti si editorialisti, este plin de parerologi care folosind epitete si metafore mestesugite ne deschid noua ochii. Este trist ca s-a ajuns aici, jurnalistii au ajuns sa semene leit cu politicienii cu diferenta ca politicienii pot mult mai usor sa practice pupatul in ”Peata Endependentii”.

Ceea ce cred eu ca inseamna jurnalism avem aici:

http://www.money.ro/editoriale/degecap-degesi-degeciat-ghici-ce-s-si-dupa-aia-ghici-cat-consuma-din-banii-tai.html

Repet, nu vad jurnalistii vad doar parelogi afectati, mi-ar placea sa ma insel si sa nu pot vedea eu adevarul din cauza manipularii careia i-am cazut in capcana.

william spunea...

ha ha... am reusit sa ma inregistrez...
lilik.. .tocmai am iesit din anonimat ca sa stalcesc mutre portocalii... chiar daca sunt stalcite de la nastere (biju fatza de porc...)

Theodora spunea...

Buna ziua!
Crin este bun, este foarte bun asta e clar.
Cateii de presa ai lui Basescu il latra si inearca sa il muste.
De Cristoiu ma mir, ce naiba s-a intamplat cu el? Parea un om responsabil. Ce i-o fi dat Basescu?
Cu respect

Lucia Verona spunea...

PSD ar putea propune lejer cîţiva prim-miniştri. Şi la ce i-ar folosi, în acest moment?
Dar faptul că presa portocalie atacă PNL şi PSD, şi în special pe Crin Antonescu, propus prim-ministru şi susţinut de ambele partide, înseamnă că pedeleii se simt nesiguri şi nelegitimi.

vlad rosca spunea...

Atacurile din presa la Crin au fost "sustinute" de mailuri la fel de ticaloase transmise in cursul zilei de ieri.

Realitatea lui Petria spunea...

Dă-i în spanac...

casandra spunea...

Lilick,

Eu nu sunt liberala, dar am simpatie pentru dl. Antonescu. Multi oameni, inclusiv dintre cei care au votat acum cu Basescu, il privesc atent pe dl. Antonescu.

Tocmai pentru ca nu a fost pana acum ceva timp in plina lumina a reflectoarelor, unii incearca sa-l determine sa greseasca, sa replice la porcariile din mass-media si sa se piarda intr-un dialog steril cu jurnalistii in solda si sub ordin.

Sa nu-l lasati sa faca aceasta greseala. Antonescu trebuie sa dialogheze cu electoratele, al sau si al celorlalti. Dar nu cu jurnalistii agresivi, chiar si atunci cand vorbeste cu ei.
Este stapan absolut pe cuvintele sale. Sa nu se lase tras in mocirla pregatita de acesti ciocli ai jurnalismului romanesc.
Au inceput atacurile pentru ca sunt grabiti sa-i fabrice zonele de umbra si spera sa-l provoace. Aprati-l si dati-i sfaturi bune. Sa nu raspunda nicicum la aceste atacuri. Sa aiba o atitudine senina, inteleapta si iertatoare fata de toate acestea. El nu trebuie sa se coboare la o infruntare cu argatii puterii din umbra. Trebuie sa aiba replici si infruntari doar cu stapanii umbrei.

Anonim spunea...

Hahaha!!! Fiarele simt cine e noul lider al opozitiei... La PSD e degringolada, Geoana e pe faras, pe Tariceanu l-a lovit insolatia in plina iarna (omul asta e chiar de neinteles, dupa modul admirabil in care i-a tinut piept tiranului...) iar Basescu a vazut pe pielea lui ca nu-i bine sa faca glumite cu Antonescu, ca si-o ia peste bot de nu se vede. Concluziile sunt evidente: "Ala e seful, dati tare in el!"

Draghi spunea...

Eu zic ca robotul din "Pierdutzi in Spatiu" - DANGER WILL ROBINSON, DANGER!

Draghi spunea...

@Lilick

Atentie la ortografie te rog. Se scrie "labe 1 TV"... :P

Daniel Mălăelea spunea...

Acum cativa ani imi placea Palsu. Am citit articolul despre Crin si m-a deceptionat profund. Pe doamna Pora n-am citit-o niciodata. Stiu ca n-am pierdut nimic. Imi este foarte greu sa o urmaresc si la televizor. Atunci cand vorbeste ea, schimb canalul si apoi revin.Problema este ca ea doreste sa vorbeasca tot timpul si probabil ca astfel o sa mi se strice telecomanda.

Lulutza spunea...

La fascismul si pornografiile imprastiate in ultimii ani de portocalii, de la Cotroceni si pina-n ... ziarul Ziarul, Curentul, EVZ, Cotidianul etc, sa-ti spuna astia ca esti "extremist", pentru ca nu li te supui orbeste unor fascisti, este un adevarat compliment! Cea mai gogonata a fost cererea aia sa ne inchida Base Voda in lagare de concentrare pe toti oponentii: voci critice pe forumuri, jurnalistii, partidele etc... Apelurile sa fim prinsi si supusi lobotomiei... Iar ultima bomboana pe coliva reconcilierii nutzionala a fost scrisoarea mitraliera si baioneta din Hotznews impotriva lui Mircea Diaconu! Astept cu interes nu al XIV-lea Congres, ci tot mai multe scrisori ale oamenilor muncii de la orase si sate, in care sa se ceara executii publice pe stadioane, ca prin China revolutionara si Romania Mare de acum citiva anisori.

Sincer acum, sa te numeasca o astfel de jivina "extremist" ramine pur si simplu o gluma cazona, ! Aaaaa, mi-am adus aminte si de canibal, care ne chema pe toti cetatenii sa punem mina pe arme si sa-i omorim pe toti membrii guvernului Tariceanu! Doamne, ce dezaxati! Deontologii Rudotel!

Iar armata aia de Suca din Chisinau, minata cu biciul si zaharelul de slugoii lui Base, spurca forumurile cu pornografii, xenofobie si antisemitism, de-ti vine sa-ti iei cimpii pe Marte! Ca razbunare, ce-ar fi sa ridicam toti romanii si sa mergem sa le votam cu 99% presedinte pe WCTudor - maestrul in democratie al canaliei perfecte... Numai ca presupun ca mie nu mi se cuvine dreptul sa-mi bat joc de viitorul lor. Cind eu tot spun ca Inamicul public nr. 1 al omenirii este prostia agresiva... Punem mina de la mina si le asiguram un tratament combinat de Lecitina, Rudotel si Xanax - creste IQ, reduce agitatia, face viata roz. Poate poate or mai fi si unii recuperabili...

Traian Breazu spunea...

1. De acord cu Hendrix, in special a doua ta postare si cu Valentina.
Si eu m-am gandit deseori la acest mod de organizare concertata, care bate tare la ochi. Baietii (si fetele) primesc probabil indicatii dar nu le spune nimeni "mai rasfirati, baieti!". Important e ca mesajul sa fie raspandait concomitent pe cat mai multe canale, si sa repete aceleasi cuvinte cheie.

2. Pe langa tot restul non-motivelor pentru care acuzat Crin, mi se pare interesant cum cei 4 (si altii vor urma) sa-l impinga pe Crin in apropierea "mogulilor". Lupea il acuza ca apare la antene, Cristoiu nu poate face acelasi lucru fiind angajat acolo, dar in schimb tot pune emfaza pe 10 pentru Romania, incercand sa-l insinueze o apropiere fata de Vantu. Ata e doar inceputul, pentru o piesa de teatru de acelasi absurd ca si episodul Geoana-Vantu, cand Geoana era jupuit in direct la televiziunea lui Vantu de catre oameni platiti de acesta pe motivul ca s-au intalnit.

3. Interesanta mi se pare si practica amenintarii si santajului extrem de asemanatoare cu cea exemplificata de Lilick intr-o postare anterioara. Asa cum Curtea Constitutionala era amenintata cu desfiintarea sau taierea bugetului, asa acum Cristoiu ameninta cu votul uninominal. Altii ameninta cu aducerea in guvern a unor PNL-isti din teritoriu (in parlament si-au dat deja seama ca nu mai e mult de rupt din PNL). Liberalii in opinia mea trebuie sa se pregateasca foarte bine si din timp pentru acest razboi pe uninominal. Si nu doar sa informeze lumea ce ar insemna, ci sa si vina cu o contrapropunere, un sistem electoral proportional dar inbunatatit.

4. In general e doar o mica mostra pentru ce-i asteapta pe liberali si pe Crin in urmatorii ani. Important mi se pare ca Crin sa ignore total aceste atacuri si sa lase pe altii sa raspunda. Nu de alta, dar daca ar raspunde permanent la aceste atacuri n-ar mai face altceva decat sa stea in defensiva, si sa nu poata comunica altceva. E si acesta un scop.

P:S. se pare ca Boc e "noul" prin ministru. Sper ca parlamentarii care au tradat acum PNL sa fie dati urgent afara din partid si sa nu mai fie primiti niciodata inapoi.

Liviu spunea...

Cea mai caraghioasa a fost 'evolutia' lui Ion Cristoiu.

Pana acum un an si ceva tuna si fulgera impotriva lui Basescu si ii ridiculiza pe Radu Moraru si Robert Turcescu.

Apoi s-a sucit si a anuntat ca il apara pe Basescu, deoarece acesta urma sa piarda alegerile.

Basescu n-a pierdut alegerile, dar Cristoiu se pare ca n-a aflat asta :)

Cat despre cei doi corifei ai presei romanesti, Moraru si Turcescu, azi Cristoiu nu are nicio inhibitie sa zburde voios in emisiunile acestora.

Superb exemplar uman individul asta, daca nu exista trebuia inventat.

Vania spunea...

Nu pot să las nicio urmă pe numele semnatarilor! Am un principiu: nu-mi profanez urina!

Deceneu spunea...

Basescu ataca PNL-ul ca sa-l elimne de pe scena politica.

Vad ca basescu lanseaza ideea unui guvern de uniune nationala.

Chestia cu premier de la PDL a fost ca sa rasufle lumea usurata, de la ce ar fi putut fi si ce bun e Presedintele ca a scos un om valoros.

Nu m-ar mira sa-l propuna pe Tariceanu.

Voi ce ziceti?
E in stare?

Cu asta ar da sah mat la liberali si cu o dezertare in masa de la PSD ar avea "un Guvern sigur" care sa "securizeze stabilitatea guevrnamentala".
Ar putea transfera toate efectele reformei pe umerii liberalilor si ale lui Tariceanu.
Daca refuza o sa-i demonizeze si o sa declanseze alegri anticipate, pe motiv ca nu pote guverna cu un guvern minoritar.

Eu am avertizat pe liberali sa faca public din timp ca vor sustine orice maasura economica si de restructurare a cheltuielilor bugetare, dar se vor opune la masuri care submineaza democratia.
Sa spuna ca vor sustine din opozitie un guvern PD-L.

Vad ca nu faca asemenea afirmatii si o sa fie "prinsi la inghesuiala".

Pentru basescu lupta nu s-a terminat si nu se va termina atata timp cat exista opozitie.

monica spunea...

Am citit articolul lui Cristoiu din "Jurnalul" (chiar ma mir ca cei de la ziar ii mai ofera spatiu!) si am facut un comentariu acolo. Celelalte surse nu le citesc, ca le stiu orientarea. E firesc sa se intample asta, dupa cele intamplate azi (in privinta deciziei de a ramane in opozitie, sunt multumita, considerand ca e cea mai buna atitudine). Cohorta de laudatori s-a pus in miscare. Sunt curioasa ce va face cabinetul Boc 3 sau 4, cu ministrii in legatura cu care am citit ca vor alcatui guvernul, desi nu ma astept la nimic bun si in general la nimic, dupa capacitatile pe care si le-au "dezvaluit". Din pacate noi, cei care am avut alta optiune, vom suporta, alaturi de votantii lui Basescu,consecintele acestor competente.

tony spunea...

Azi Crin Antonescu a punctat frumos in fata lui Basescu.Asa trebuie procedat in continuare.Ziceam ca nu o sa-l mai injur pe Basescu,dar vad ca nu rezist.Eu n-am cum sa ma reconciliez niciodata cu hotul asta si cu slugile lui jegoase colorate in portocaliu.