14 dec. 2009

Carnavalul de rugina



Si cateva cuvinte...
1. Vom avea inca cinci ani de circ portocaliu.
2. Crin s-a luptat azi pentru fiecare vot. Pentru noi.
"Daca Basescu m-ar propune pentru functia de prim ministru, as face guvernul, dar nu o sa se intample lucrul asta, asa ca vom face din opozitie tot ce se poate".

25 de comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Raspund la postarea anterioara. Da, am scos VoxPublica si o sa scot orice opinie portocalie. Omul Nou, Portocaliu, nu are ce cauta pe aici, decat daca vreau eu sa il fac de ras. :)

Petrisor spunea...

Lilick, n-am indraznit sa-ti spun, dar nu pot decat sa ma bucur de decizia ta de a scoate VoxPublica din blogroll. :)

Lilick Auftakt spunea...

Ei, stiu ca m-ati rugat mai multi. Daca voi va bucurati, ma bucur si eu. :)

Vania spunea...

Ete, scârţ, cinci ani! Nici cinci luni!...

Chat Noir spunea...

În Crin îmi este speranța. Bine că ai scos OxPublica.

Anonim spunea...

Teoria formelor fără PNL...

Liviu Jicman spunea...

1. Daca va fi circ portocaliu, atunci va fi 7 ani foarte probabil, nu doar 5
2. Cu cine s-a luptat AZI Crin?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu Jicman

1. Ei, sa nu exageram... :)
2. Cu cei care vor guvernare cu PD-L.

Marius Mina spunea...

Cine vrea la cascaval e liber sa mearga, e o tara libera inca. Spun doar atat, pe cei care-i mananca in poponetz de guvernare cu Basexu, s-ar putea ca foarte curand mancarimea sa se transforme in durere acuta, Prea tarziu insa. Vor fi mancati cu fulgi cu tot. Cine vrea sa fie coleg de banca cu agentu' Milut si aripa lui moarta de PNTCD , n-are decat sa plece la guvernare.In maxim 6 luni vor fi spulberati .

Marius Mina spunea...

Daca se mai fac multe presiuni din partea pofticiosilor din PNL , Antonescu ar trebui sa-i lase singurei, sa-i vad atunci cum se descurca cu un maxim 5%. Cifra optimista ...

Lucia Verona spunea...

Da, Crin Antonescu îmi place tot mai mult. Să sperăm că va rezista.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Tu stii f bine ca eu am tinut la Congres cu Tariceanu, ca doar ne-am si certat din cauza asta. Insa acum, daca a fost ales Crin, si se vede ca a si adus alaturi de partid atatia sustinatori tineri, din urban, mergem cu el. Imi place mult, in continuare, de Tariceanu, dar eu cred ca acum Crin poate sa faca mai multe pentru partid. Iar cine nu vrea sa mearga alaturi de el, sa plece la portocalii. Nicio pierdere. Sunt altii, o groaza, care vor sa se inscrie in PNL acum. Oameni de calitate.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da, si eu mi-am schimbat impresia. Eram mai indiferenta ba chiar ma iritau anumite iesiri. Dar, vorba Madalinei: proba caracterului. Deocamdata a trecut la proba asta.

Daniel Mălăelea spunea...

Si eu am facut putina curatenie in blogroll. L-am scos pe Dan Badea, ziaristul Presedintelui. Ma gandesc daca nu ar trebui sa o scot si pe Cristina Pocora. Astazi au fost 7 abtineri si un vot impotriva in cadrul Delegatiei Permanente a PDL.Stiu ca s-au abtinut Tariceanu, Motreanu, Pocora si a votat impotriva David. Oare cine sunt ceilalti 4 care s-au abtinut. Era dreptul lor sa se abtina si asta inseamna ca exista democratie in PNL. Dar e de urmarit ce vor face acestia in viitor.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel

A, sigur, pot sa se abtina sanatosi. Si sa voteze si contra. Dar ai dreptate, trebuie sa ii stim. Sa nu aiba cumva alte interese decat cele ale partidului si ale noastre.

Liviu Jicman spunea...

@ Lilick
Nu am fost prezent la sedinta, dar sper ca a fost o decizie luata democratic in partid in care majoritatea a decis. Si mai sper ca a fost o analiza, o dezbatee si nu o lupta... Si chiar de ar fi fost o lupta, oricum Crin nu o ducea singur, sunt multi lideri PNL care s-au exprimat impotriva guvernarii alaturi de PDL, asa ca mai degraba opozantii probabil ca au fost intr-o situatie de lupta pentru fiecare vot, tocmai pentru ca nu le avea. Am intervenit ca mi s-a parut putin fortata expresia, tocmai asta diferentiaza PNL de PDL, niste mecanisme democratice care formeaza o institutie, nu vointa unui om, fie el si un reper moral.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Pai ma refeream la lupta de convingere. La argumente. Daca pana la urma a fost doar un vot impotriva, cred ca au contat argumentele, dar si faptul ca s-a votat la vedere. Am auzit ca Diaconu sau Topescu au avut niste interventii foarte bune. Am citit si eu.

Daniel Mălăelea spunea...

Am mai aflat doi: Florin Ţurcanu si Victor Paul Dobre. Mai am de aflat 2 dintre cei care s-au abtinut.

Lilick Auftakt spunea...

Merci, @Daniel. Te rog sa imi spui daca mai afli.

Marius Mina spunea...

Ziceai ca printre liberali nu sunt si fenomene nevertebrate? Uite ca exista, era normal ca gaska lui Olteanu(care manevreaza din umbra tot acest bullshit) folosindu-l pe Tariceanu ca varf de (tocit)lance.Oricum l-a manevrat tot timpul cat a stat langa el.Olteanu nu se poate relaxa linistit cu salariul de "specialist" la BNR. Trebuie sa presteze asa cum i-a promis Basescului.Asta e pretul pe care trebuie sa-l plateasca pentru magariile din trecut si TVA urile neplatite.Sa-i vad dupa anticipate pe toti loserii astia incotro apuca , parlament numai vad nici cu binoclul.

Marius Mina spunea...

De Victor Paul Dobre le-am atras atentia din primul tur ca a tras pentru Basescu la greu. Si nu ca ar fi singurul...Sunt gramezi. Intrebati-l pe Tariceanu si Motreanu ca stiu mai bine.

Anonim spunea...

william

*) Now, that's good news!
Fara BIJU FATZA DE PORC si fara mashina de bale de la box pu(b)lica.. wow, at last!

**) 5 years? That thief?
Poate...dar am auzit destule persoane care 's-au uitat in viitorul lui' si care sustin ca n-o sa treaca anul si, atat de des invocatii romani, o sa se bata in strada pentru o bucatzica din el...

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Fiecare isi proiecteaza cum vrea viitorul. Alaturi sau nu de PNL.

@William

Haha. Asa, daca e sa ma iau dupa previziuni, si in astrograma ii apare ca nu termina mandatul. :)

Crăciun Florin spunea...

Nu cumva ne radicalizam ?

Eu nu cred ca Tariceanu este un tradator al PNL. Mai cred ca Antonescu vrea sa impuna, cu sprijinul celorlalti dar si in speranta ca sunt multi tineri care adera la PNL un alt stil de "a face" liberalism. La guvernare sau in opozitie. Pana acum a reusit sa impuna PNL un dinamism de care Tariceanu nu a fost capabil. Timpul este in favoarea lui Crin Antonescu, este un timp in care are loc un schimb de generatii, inclusiv in PNL, este un timp in care tinerii vor sa fie recunoscuti ca valori liberale iar Crin se ofera sa ii conduca. Tariceanu este de moda veche, dar are o valoare mare ca fost ministru si premier si o experienta in relatia cu Basescu si PD-L care poate fi folosita dupa ce PNL va hotari directia. Pentru ca nu este un revolutionar, Tariceanu va aplica hotararile PNL chiar daca nu ii sunt favorabile la un moment dat. Sigur, la Congresul din primavara (februarie, martie dupa cum spune si Crin) Tariceanu va incerca, statutar, sa obtina presedintia partidului. Sper sa castige Crin si pana atunci, opozitia PNL fata de Basescu si PD-L sa aiba rezultate care sa il sprijine in actiuni.

Dupa parerea mea este bine ca in PNL sunt pareri diverse, sunt mai multe optiuni pentru ca da garantia ca PNL poate, in orice moment, sa actioneze intr-un fel sau altul.

Sper ca in PNL sa functioneze principiul unicitatii comenzii, asa cum au tot declarat liderii acestuia. Din moment ce au luat o decizie la nivel central, toti liberalii sa actioneze potrivit acestei decizii. Inclusiv Tariceanu, Dobre si ceilalti. Altfel, PNL va pieri.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin

Asa cred si eu. Iar daca nu actioneaza asa cum au decis la nivel central, mai bine pleaca. Nu va fi cazul la Tariceanu. El stiu sigur ca se va supune fidel deciziilor partidului.