16 dec. 2009

Crin Antonescu: "Nu ne puteţi bloca accesul la Opoziţie"

Guvernul este expresia unei majoritati parlamentare - Consultarile PNL la Palatul Cotroceni from Crin Antonescu on Vimeo.


In consultarile de astazi, Crin Antonescu l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca incearca, in ciuda declaratiilor privitoare la guvernarea de dreapta, sa blocheze accesul PNL la putere. "Dar nu ne puteti bloca accesul la Opoziţie", a spus liderul liberal, adaugand ca Basescu si PD-L reprezinta un pericol pentru statul de drept.

In consultarile cu PSD, Traian Basescu a avut o deschidere ceva mai mare, propunand un guvern de uniune nationala si chiar oferind PSD-ului un post de ministru pentru Marian Sarbu. O alta incalcare a Constitutiei, presedintele neavand prerogativele sa numeasca vreun ministru.

14 comentarii:

Anonim spunea...

"O alta incalcare a Constitutiei, presedintele neavand prerogativele sa numeasca vreun ministru"

:D :) :))

Cred ca poate sa calce Constitutia si cu buldozerul, nu doar cu vorba si tot se vor gasi vreo 5 milioane sa-l voteze...

Noi la astia 5 milioane trebuie sa ne gandim. "Ce-i mana pe ei in lupta?" Chestia cu democratia e un fleac... a fost deja ciuruita...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Ei, noi spunem. Pana ce si ultimul prost din tara asta va intelege. Sau pana cand vom fi lasati sa mai facem opozitie prostiei agresive. Vorba Luciei Verona: noi, cei care am inteles de prima data, de ce suntem nevoiti sa mai vedem inca o data acest film prost?

Claudia Muresan spunea...

pe unii puterea ii desfigureaza. Pe altii ii face sa infloreasca. de azi am puternica speranta ca Crin e din categoria a doua, foarte putin numeroasa.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Pe multi a inceput sa ii inspaimante Crin si forta lui. Obisnuiti cu Basescu, care a calcat orice in picioare ca sa aiba puterea, faptul ca Antonescu nu ar face orice compromis ca sa acceada la putere ii deruteaza, ii socheaza... Privesc prostiti si tampiti si nu le vine sa creada. Si tot ce stiu ei sa faca e sa atace. Nu inteleg de ce, dar frica ii face sa atace.

Claudia Muresan spunea...

off-topic: va dati seama ca daca dadea Domnu zapada asta de alegeri le bloca alora autobuzele? G.O.D. loves Băse (or hates us a little).

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Tot rau spre bine. Cu toate riscurile, cei care au spus ca dragostea (unora, fata de Basescu) trebuie sa se consume pana la capat, poate au avut dreptate. Poate trebuie sa trecem si prin asta ca sa ne eliberam total.

Deceneu spunea...

Posibil ca PSD-ul sa se intoarca la guvernare in totalitate sau pe bucati.

Basescu are interesul sa atraga PSD-ul la guvernare, pentru ca PSD-ul are de partea sa multi lideri sindicali care ar putea creea probleme guvernului.

Nu-i exclus ca PNL-ul sa ramana singura opozitie, eventual cu o grupare dintr-un PSD dezbinat.

Claudia Muresan spunea...

Nu prea cred eu in asta, cu 'tot raul spre bine'. Tot raul spre rau. Am avut conversatia asta si cu Anca. No use crying over spilled milk, dar asta nu inseamna ca 'binele' risipit n-ar fi fost mai 'spre bine' decit raul care s-a reales . Ia uite ce fraza mi-a iesit. :) Intunericul intunericeste si o sa devenim si mai si mai 'capsunari ai mintii' decit suntem acum, in urmatorii cinci ani.

J.V. spunea...

Totusi, se pare ca majoritatea a basculat. Vom vedea la votul de investire, dar este posibil ca portocalii sa voteze impotriva, sa iasa anticipate.

william spunea...

... eu am remarcat ca Secu' i-a cerut lui Crin sa iasa din campanie, el, care e in campanie continua (chiar si cand merge la culcare cu nutzii)
... plus ca in loc sa i se se arunce la picioare (unde crede el, in mintea lui bolnava, ca se afla tzara acum ), liberalii i-au spus ca il considera pe 'mnealui nitelus cam periculos pentru statul de drept...
cata lipsa de consideratie pe liberalii astia sa nu respecte dictatura poporului, mai,mai

cat despre premierul de care il va desemna maine, de preferinta la OTV, este cel din filmul "Competenta intruchipata se intoarce"

Vedeti trailer-ul aici:
http://www.youtube.com/watch?v=5IEaIUd4Obs

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu,

Voiam sa iti raspund la tema precedenta: nu, nu il va numi in veci pe Tariceanu. Tariceanu i-a produs lui Basescu o trauma. Poate ai vazut ca si azi, la consultari, l-a pomenit. Ca exemplu negativ, sigur.
Ce spui acum de PSD e foarte posibil. Basescu isi doreste mult mai mult PSD la guvernare, sau cel putin o parte, din motivele spuse de tine.

@Claudia Muresan

Depinde, cred, si de noi.


@Epigon portocaliu

Ma plictisesti. Raspund numai oamenilor inteligenti.

@William

Dictatura poporului tembelizat de securitate, la OTV. :))

Moshul spunea...

Foarte bine! In opozitie. Bravo Crin! Basescu chiar credea ca a trecut hopul si acum toata lumea o sa plece capul? Nu suntem o tara de boci.

Lilick Auftakt spunea...

@Moshul

Chiar e nevoie mai mult decat oricand sa aratam ca nu suntem o tara de boci! :)

Teo Negura spunea...

Nici nu ma asteptam la altceva de la Traian Basescu, e-atat de expirat, incat nici previzibil ori cameleon nu mai e-n stare ca sa fie. Dar Crin m-a mangaiat si am zambit in sinea mea, mi-am inderptat spinarea si mi-am zis ca a vorbit exact asa cum asteptam s-o faca un reper moral. Chiar in curva asta numita politica.