7 dec. 2009

Despre frauda

Sa fie clar: un vot pus in urna e bun pus. Indiferent daca e introdus in urma unei fraude sau nu. Cel care fura, incalca legea, chiar prins, nu poate sa anuleze in vreun fel frauda, o data cu numaratoarea votului. Daca PSD acuza acum, as vrea sa stiu ce au facut ca sa impiedice asta...

Sa fim seriosi: si PD-L si PSD au avut tot interesul sa se poata frauda. Au fost la guvernare impreuna si nu au facut nimic sa fie impiedicat acest lucru, din contra. De ce? In speranta ca fiecare va fura mai mult? Pana nu se schimba nimic in sensul asta cred ca e inutil sa acuzam si sa ne dam unii altora in cap. Noi, cand am putut, am avertizat. Dar e responsabilitatea partidelor.

Probabil acest scrutin va ajunge in justitie. Faptul ca nici PSD nici PD-L nu vor sa isi asume infrangerea, imi intareste convingerea. Ar fi de vorbit, mult, si de fraudarea morala a acestor alegeri. Mie asta mi se pare chiar si mai important. Pentru ca de aici iesim in pierdere toti.


P.S. - Pentru prima data, la apelul lui Crin Antonescu, electoratul PNL a reactionat ca unul disciplinat. Aproape 70% dintre cei care au votat cu el in primul tur, au votat cu Mircea Geoana in al doilea. Cei din PNL ar trebui sa se gandeasca bine la acest lucru. Nici maghiarii nu au mai reusit performanta asta in acest scrutin.

19 comentarii:

Vania spunea...

Da, ar fi multe de zis. Însă, sintetizând, rămânem pe baricade împotriva mârlăniei!

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Sigur! :)

Paul spunea...

Eu sunt inca sub stare de soc. Nu e posibil asa ceva. Cineva a tradat. Eu mizez, culmea, pe niste liberali. Dar nici cu PSD-istii nu mi-e rusine.

Oricum...in acest moment...pot spune doar ca, dintr-o nevoie aflata pe piramida lui Maslow, inca sper sa se intample ceva.

Ceea ce simt eu cred ca se cheama frica. Si e un sentiment deloc placut!

mirko spunea...

pnl a reactionat ca un partid serios, cu oameni seriosi!am avertizat si aici la tine de reactia udmr! au votat cu base in marea majoritate, atitia citi au iesit la vot!mai suportam inca 5 ani de betivanie?good god!

Lilick Auftakt spunea...

@Paul

Nu ii putem acuza pe liberali pentru ca s-a vazut cum au votat. Au facut imposibilul: au dat un electorat disciplinat.

IULIAN spunea...

LOLLLLLLLLLLLLLLLL

bye bye

tony spunea...

Nici mie nu-mi vine sa cred!Ar fi un cosmar ca betivul sa ne conduca inca 5 ani!

Traian Breazu spunea...

Corect Lilick, trecrea la un procedeu de vot care face IMPOSIBILA fraudarea, trebuie sa fie o prioritate mai ales pentru libeli (ei intotdeauna au de pierdut), acum poate si pentru psd. au majoritate in parlament SA FACA O LEGE!
nu e asa de greu, te uiti cum rezolva francezii, englezii sau nemtii situatia si aplici 1:1 solutia lor.
Solutia de fapt nu e grea: NU EXISTA SECTII SPECIALE DE VOTARE. Cine e in alt oras voteaza prin scrisoare.
In acelasi timp trebuie usurata procedura de schimbare a (nu buletinului) ci a adresei in buletin. Adica un student, militar sa-si poata schimba fara complicatii adresa din buletin la primaria orasului in care locuieste de fapt, si implicit locul in care voteaza. In Germania schimbarea adresei in buletin dureaza maximal 5 minute la primarie, si esti obligat sa o faci daca de fapt nu mai locuiesti la adresa trecuta in buletin.
(apropos, astfel s-ar afla si cati oameni locuiesc cu adevarat in orase, mai ales cele universitare)


Iar cei din diaspora trebuie sa se inregistreze la ambasade pentru a vota acolo, sau voteaza prin scrisoare in tara.

Elisa spunea...

Da,s-a furat la voturi asa cum ma temeam eu tot timpul de cand a fost dat Geoana cu 2 procente in plus.Si s-a furat ca asa au vrut rOMANII,FIINDCA NU EL BASELU A FURAT CU MANA LUI,L-AU AJUTAT UNII DIN TARA ASTA SI ALTII DIN DIASPORA.
Este clar ca majoritatea din noi este mizerabila este groaznic sa spun asta,romanilor le e bine cu minciuna cu hotie cu balcanism,le place scandalul,le place sa vada moartea in direct,sunt cruzi si jodsnici,sunt dispusi pentru coruptie,le este comod sa stie ca pot da ciubuc sau mita si sa rezolve ceva dar le este si mai placut sa stie ca pot lua ciubuc si mita fara sa-i deranjeze nimeni.
Asa este majoritatea asta cu un procent mai mare decat minoritatea cu un procent mai putin.

KingSnake spunea...

Sper din tot sufletul ca PNL sa nu intre la guvernare cu PDL. :-?

Paul spunea...

@Lilick

La ce nervi am acum, lasa-ma sa cred ca toti sunt de vina. Asa ceva nu este posibil, in nicio tara normala o majoritate de 65% nu te poate da undeva sub 50%. Matematic e imposibil. Ma rog.

PSD si PNL au uitat, probabil, ce trebuie facut in astfel de situatii. Intr-adevar, liberalii (Antonescu mai degraba)au dovedit ca si-au "pus" de-un electorat disciplinat. Avand in vedere ca Basescu e presedinte...nu stiu in ce masura o sa ii poata mentine.

In acelasi timp, un alt guru al electoratului disciplinat (ma refer la Vadim) tocmai ce-a iesit din politica mare.

UDMR, la fel, a jucat la doua capete. Nu au tras pe bune pentru Geoana. Iar treaba asta s-a vazut. Nu conteaza participarea, conteaza ca multi au mers spre Basescu.

Iar sa revin si la rezultatele de la Sibiu (ca tot il vad pe Johannis ca da declaratii perdante), s-a dovedit ca primarul Sibiului este viitorul Ciuhandu al politicii romanesti.

Trist.

nicole spunea...

Ce sanse sunt sa facem o lista cu semnaturi pentru contestarea rezultatului ? Sunt fraudate clar!
Ce a cerut basea la ora 21 a dat BEC dimineata.
Si organizarea altor alegeri fara sectii speciale.

Lilick Auftakt spunea...

Imi pare rau ca pe unii poate o sa va dezamagesc, dar ce scriu acum e pentru liberali si pentru sustinatorii lor. PNL trebuie sa aiba o atitudine decenta si de BUN-SIMT. Orice rezultat ar fi. Fara scandaluri si fara iesiri in strada si alte tampenii. Votul e vot. Cum a fost a fost. Si singura solutie rationala pentru PNL e acum e OPOZITIA. Singuri, daca e nevoie. Nu poti sa stai alaturi de un loser, pentru ca politica e politica si asta te costa. Dar nu poti sa stai nici langa cel langa care aproape te-ai jurat ca nu stai. Daca vreti, o sa analizam totul la rece.

Anonim spunea...

WILLIAM
unde cred ca (sigur) s-a fraudat :
in straianate, unde la primul tur au votat 50000 (din cate imi amintesc), in turul 2 cica ar fi votat 150000-TRIPLU????!
de unde au mai venit la vot inca 100 000 de oameni?
plus ca se zice ca in straianate basescu ar fi castigat cu cifre zdrobitoare
dupa calculele mele votul din straianate reprezinta circa 1,43% (nu ca l-a turul anterior circa 0,5%) ceea ce poate rasturna votul in conditiile date!

Deci, in loc de concluzie.... in straianatate s-a votat TRIPLU pentru basescu (inclusiv si mai ales dupa aflarea rezultatelor)

nicole spunea...

Daca e vot si nu furt. Esti sigura ca nu e furt masiv?
Sper sa nu ma dezamageasca liberalii si sa lucreze vreodata cu pedeleprele.

Lilick Auftakt spunea...

Important: postare noua. va rog mult sa cititi ca e vorba de liberali.

Anonim spunea...

trist...

marius spunea...

Un vot pus in urna e bun pus ? Indiferent daca e introdus in urma unei fraude sau nu ? Chiar daca prin acest procedeu cat si prin multe altele se incalca "libertatea votului", care-mi va afecta mie, ca cetatean, urmatorii ani din viata ? Chiar daca "vointa poporului care trebuie sa comstituie baza puterii unui stat, trebuie sa fie exprimata prin alegeri nefalsificate"...?
I N T E R E S A N T.

Lilick Auftakt spunea...

Marius,

Imi pare rau dar PSD trebuia sa faca mult mai mult inaintea alegerilor. Acum depindem, precum vezi, de CC.