9 dec. 2009

Felicitari, PNL!

PNL exclude posibilitatea de a face parte dintr-un guvern marioneta. PNL exclude posibilitatea de a face parte dintr-un guvern cu PD-L. PNL ramane consecvent valorilor democratiei.

Unii dintre voi ati fost sceptici poate. Eu nu am avut emotii. PNL e cel mai democrat partid si stiam ca va tine cont de opiniile noastre, ale celor care l-am votat. Inca o data felicitari! :)

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Cu Crin la comanda nu putea fi altfel. Am putut sa-l votez pe Geoana si ma indoiam de PNL? Poate sa o faca cineva pe Raluca Turcanu sa fie directa, fireasca sa lase mierea (fierea ii merge mai bine)?

Claudia Muresan spunea...

poate sunt paranoica, dar n-am auzit sa fi spus 'Dintr-un guvern cu PDL" , ci dintr-un guvern marioneta. Suna intr-un fel ca si "colaborator cu securitatea ca_politie politica_", sau ca "te iubesc_mult_" in loc de "te iubesc".

Liviu spunea...

Mie din declaratia din seara asta a d-lui Antonescu nu mi-a fost deloc clar ca se exclude participarea la guvernare alaturi de PD. D-sa a spus ca e mandatat sa participe la negocieri saptamana viitoare cu toate partidele.

Sunt multe nuante aici - retin si refuzul de a participa la un guvern-marioneta al lui Basescu. Nu vad insa cum in situatia data (Basescu va fi sigur validat de CC) se poate participa la guvernare alaturi de PD fara ca formula respectiva sa se afle la ordinele lui Basescu.

Poate-s eu greu de cap.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Orban a rostit si PD-L, si ce am scris mai sus au scris astia de la Realitatea.

Dar sa luam declaratia din ziare.com:


"PNL nu este dispus sa faca niciun compromis cu liderii care trateaza institutiile statului ca pe propriile feude. PNL exlude posibilitatea de a face parte dintr-un grup marioneta si il mandateaza pe Crin Antonescu in discutiile pentru formarea unui Guvern"

Stiu ca a mai spus ca va merge sa discute cu PD-L dar asta e ca si cum ai merge sa discuti cu un... functionar.

Daniel Mălăelea spunea...

E clar faptul ca PNL ar intra la guvernare chiar si cu PDL, dar numai daca ar fi Crin prim-ministru. Este de apreciat pozitia adoptata astazi, dar ar fi bine sa stim si noi cine au fost cei care s-au abtinut si cine este cel care a votat impotriva.

Claudia Muresan spunea...

:) om trai si om vedea.

cineva spunea...

Felicitari mai ales lui Crin Antonescu! Este singurul om politic la ora actuala care a demonstrat ca orice compromis in politica are o limita peste care chiar nu se trece! Cum spuneam si zilele trecute mai plastic putin: rusine lu' tariceanu! N-a dovedit deloc un caracter mai mare decat al lui Crin. Dimpotriva. Si Roxana Iordache avea aceeasi parere. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Pai, nu se poate. E ca si cum ai zice ca nu vrei sa faci parte dintr-un guvern de marionete, dar te duci sa vorbesti despre guvern cu Boc, papusa sefa.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel

Orban a vorbit despre o "majoritate zdrobitoare".

Lilick Auftakt spunea...

Va anunt ca mizeriile pedeliste, care pana acum se rugau de liberali sa intre la guvernare (ati vazut poate pe blogul lui Mihai Voicu sau prin alte parti) deja au trecut la starea lor naturala: ne injura. :))))))))

Daniel Mălăelea spunea...

Lilick au fost 6 abtineri cand s-a luat prima hotarare si au fost o abtinere si un vot impotriva atunci cand s-a luat cea de-a doua hotarare. Nu stiu ordinea in care s-a votat. Cred ca mai intai s-a discutat despre pozitia PNL fata de intrarea la guvernare si apoi votul de incredere acordat lui Crin. Sau invers.

Lilick Auftakt spunea...

William,

Te rog sa vezi mesajul de la tema cu "Fraudarea"

Vania spunea...

Nu-s liberal propriu-zis, ci doar, de regulă, votant al lor. Văd azi că n-am votat ca boul...

Pro DOC spunea...

Il urmaresc acum pe Crin Antonescu la Antena 3. Imi place enorm ce spune! Sper sa duca intreg partidul
in directia care coincide si cu asteptarile mele. Iar, daca nu intreg partidul, daca Basescu reuseste sa mai rupa o halca din el, atunci macar acea parte a PNL care se regenereaza si se intareste dupa fiecare plecare a unui val de oportunisti ori de santajabili.

atreides spunea...

Hm, eu zic sa nu ne grabim cu felicitarile. Inteleg ca luni urmeaza o delegatie permanenta, si am citit prin ziare ca sunt zvonuri ca Tariceanu inroseste telefoanele cu oamenii din teritoriu care vor la putere cu orice pret. Mie mi se pare extrem de evident ceea ce se intampla: Tariceanu vrea sa forteze intrarea la guvernare, astfel incat Crin fie sa isi dea demisia fie sa fie inlocuit-cu cine oare?-la viitorul congres, care inteleg ca va fi anul viitor. De-aia vrea sa pupe Tariceanu papucul sultanului, nu de dragul guvernarii ci din dorinta de a redeveni presedintele PNL.

Lilick Auftakt spunea...

Foarte posibil. Sa-ti spun drept, eu as fi foarte curioasa cat ar ceda Basescu. Totusi, nu cred ca Tariceanu e atat de prost sa-i faca jocurile, daca patru ani i-a rezistat.

Anonim spunea...

antonescu este un cacealmist, joaca de 2 ani la cacealma si nu face nimic, sta numai pe margine si arunca cu pietre si noroi. E usor sa critici cand nu faci nimic. Vb. aia - nu muncesti, nu gresesti. Macar sa lase partidul ala in pace daca nu are chef sa faca nimic. In privinta rezultatelor "extraordinare" pe care le-a obtinut la alegeri.. sunt f. slabe pentru un partid aflat in opozitie in vreme de criza.. Tariceanu a dus pnl-ul la 19% fiind la guvernare, supus eroziunii.. Deci.. antonescu e zero barat - parerea mea.

Immortal Ping spunea...

felicitari si pentru limbajul suburban (suborban?) al liderilor PNL

Anonim spunea...

I-am luat apărarea în afacerea cu Mircea Badea, am considerat că un intelectual nu merită acest tratament. Am greşit!

marius spunea...

Aveti dreptate, PNL este cel mai democrat partid. Intr-o tara in care a spune adevarul a devenit un act de curaj. Eu sunt curios,doar, pe ce baze se va pune statul de drept din Romania urmatorilor ani si, daca e acesta pe care il vedem, in ce fel se vor face reformele ? (sau..."reformele")