4 dec. 2009

Juramantul

Cel mai important moment al dezbaterii, si care printre romani va inclina clar balanta, este momentul juramantului. Orice credincios va descoperi aici niste semne clare in legatura cu cel care aseara a mintit sau nu. Nu va spun mai mult. Dar priviti, va rog, cu multa atentie. Imaginile sper ca se vor derula maine si pe televiziuni. Va mai dau un amanunt: cativa portocalii josnici, care nu au niciun Dumnezeu, au simtit deja pericolul si au atacat exact pe subiectul asta. De fapt, de asta le e frica. Cu cat mai multa lume va vedea aceste secvente, cu atat mai multi o sa stie ce sa voteze. In 1996, tot intr-o dezbatere, credinta lui Emil Constatinescu a inclinat balanta atat cat trebuie pentru a-l face castigator. Remember...

Si as mai adauga ceva. Un lucru care nu se vede. Geoana a luat Biblia acasa...


23 de comentarii:

Lulutza spunea...

Introducind "pumnul" in... ecuatia morala, Basescu a dovedit, inca o data, ca nu are constiinta nici macar cit o rima si ca ar sacrifica pe oricine pentru scopurile lui meschine, mai putin propria "vulnerabilitate" blonda.

Intimplator, l-am auzit in direct pe dragul nostru Gavroche de la Ploiesti, care a confirmat ca a primit de la "domnul" Basescu "o palma in stern" si "dosul palmei peste fata". Asta este! Adultii insuficient de maturi si responsabili fac lucruri traznite.

Dar, pentru ca macar de data asta, Basescu nu a impartit nimanui nici capete in gura, nici palme, nici pumni, nici injuraturi explicite si nu a plecat cu telefonul mobil al cuiva, ii daruiesc o maxima a lui Jean de La Bruyere, care i se potriveste ca o manusa:

"La unii, aroganța ține de măreție, neomenia de fermitate și viclenia de spirit."

Si felicitari pentru transparenta perfecta! Care a permis multora sa vada cine este cu adevarat si cine se ascunde in spatele lui...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Astazi Vantu a fost Dumnezeul lui Basescu. Iar Turcescu a jucat scena finala magistral.

Traian Breazu spunea...

Initial nu mi-am propus sa urmaresc acesta dezbatere, pe urma am urmarit-o partial, si mai mult pe audio. am scultat realitatea Fm, singura transmisie care mergea pe net, si mai ales am ascultat pe urma si parti din emisiunile realitatea ulteriore dezbaterii, ora de foc, cu invitati tolontan si ct popescu intre altii, si pe urma editie speciala cu dragotescu si cei doi de la voxpublica, pastrasconiu si rogozeanu.

vreau sa fac cateva comentarii,si sa o felicit pe lulutza pentru comentariile ei anterioare.

1.Stiam ca ultimele 2 saptamani de campanie vor fi foarte negre avand in vedere ca unul dintre candidati nu stie decat sa joace cu mijlaoace murdare si are la dispozitie toate armele, adica vreo 9 armate de securisti si vreo 5 armate de propagandisti. Ce am vazut insa astazi (ca punct culminant la ceea ce s-a intamplat deja) mi-a intrecut imaginatia. Limitele ipocriziei, diversiunii, si manipulirarii, dar si a lipsei de bun simt au atins noi cote.
Mi-e greu sa gasesc cuvinte pentru absurdul, grotescul pe care l-am vazut si auzit, si care e in stransa legatura cu acest vot uninominal, o perversiune a democratiei, dar si cu jurnalismul manipulativ, o perversiune a jurnalismului adevarat (voi explica mai jos). Ca sa gasesc o comparatie pentru absurdul spectacolului as spune ca o piesa a lui Eugen Ionescu e un manual de logica in comparatie lucrurile la care am fost martor.

Adica un presedinte si candidat B, care s-a intalnit de zeci de ori cu "mogulul" presupus infractor V, care poate nu ar fi ajuns presedinte fara sustinerea V, care nu a facut nimic ca V daca tot e presupus infractor sa fie judecat (nu condamnat), care a fost sustinut ani intregi de un aparat mediatic si propagandistic al lui V, al carui propagandisti erau toti angajatii lui V. Acest B il acuza pe contracandidatul sau G ca s-a intalnit cu V. Adica pana unde merge ipocrizia? Poate merge mult mai departe.
Dupa dezbatere (apropos toate 3 dezbaterile au fost moderate de fosti sau actuali jurnalisti ai lui V, si mai degraba sustinatori ai lui B), la televiziunea lui V, mai multi fosti sau actuali jurnalisti ai lui V(ziaristi ar fi cuvant mai potrivit, jurnalisti nu sunt multi in Romania), il infierau pe G ca s-a intalnit cu V.
V mai intervine la telefon si se contreaza cu proprii sai moderatori. Halucinant. Teatru. Insasi faptul ca acest subiect este folosit de sustinatorii lui B si ziaristii lui V, in loc de a discuta teme de interes public cu 3 zile inainte de alegeri este o o piesa de teatru de diversiune jucata cu maiestrie.

2. I se reproseaza lui Geoana ca a fost prea bland, ca nu a raspuns cu aceleasi arme. Foarte bine a facut! macar asa a demonstrat ca mai are un minim de decenta si corectitudine. La ce se asteptau cei care-l fac slab pe Geoana? sa pluseze la mitocanie, impostura si ipocrizie in fata ipocritului sef? asta se cere si de la viitorii candidati la presedentie?

Lilick Auftakt spunea...

@Traian

Da, asta isi doreau ultrasii PD-L. Pumni in gura, scantei. Neintelegand ca noi, liberalii, deci cei care am fost miza acestei dezbateri, voiam exact pe dos. Si am si dovada. Articolul pe care il scrisesm inainte de dezbatere. Cel cu cina.

mirko spunea...

imi pare tot mai rau ca antonescu n-a fost aseara la pupitru.era intr-adevar ALEGEREA.asa, ce-mi mai ramine decit sa ma uit la rubrica meteo...

Unknown spunea...

Nu m-a interesat dezbaterea de aseara, dupa cum nu m-a inflamat filmuletul cu Basescu.

Opinia mea era demult formata - Basescu trebuie sa cada. Restul sunt detalii.

Claudia Muresan spunea...

dar ce a zis Geoana, ca se pun pe facut parlament unicameral, o fi adevarat? dezbaterea de aseara nu m-a binedispus deloc, dar nu era importanta. Eus stiu de ce vitez cu Geoana. E o alegere rationala. Admitind ca ambele tabere sunt formate din hoti, mincinosi, mafioti, securisti si nesimtiti (ceea ce, in cazul de fatza, nu e nicid e departe asa) - alternanta la putere mai limiteaza daunele. Principiile simple si sanatoase ale democratiei.

Anonim spunea...

Multumesc Lilick pentru clip si pentru articol.

Cu permisiunea ta l-am mentionat si eu.

Devine din ce in ce mai greu pentru cineva neimplicat sa faca o alegere in mizeria asta care s-a tot adunat in lumea politica de pe plaiurile mioritice.

Sper ca ceea ce ai tot scris, am scris si au scris si multi altii sa ajute la o alegere corecta duminica.

Inca ceva. Daca cei doi ar fi primit aseara aceeasi intrebare ca la Cluj ("care este ultima carte citita"), raspunsul ar fi venit in cor: PE ARIPILE VANTULUI!

Anonim spunea...

Acum (11:40), pe Realitatea, e Prigoana care spune ca Geoana nu a jurat cu mana pe Biblie, ca o tot ridica.

Mai e unul care spune ca nu se jura pe Biblie (in conditiile in care din 90 incoace toate investiturile - presedinti, ministrii, parlamentari, primari, consilieri locali - se fac prin juramant si acesta se face cu mana pe Biblie si pe Constitutie).

Pe la un colt al televizorului a inceput sa se scurga niste materie maro...

Jenika spunea...

Madam Lilick....
Sper sa fie asa....
Insa trebuie recunoscut ca Geoana a gafat ca de atat de multe ori nepermis....
Iar asta o sa il coste ceva....
Din pacate...

hendrix spunea...

Scena juramantului basescian arata perfect ca ,,caracter'' are acest nemernic. El a preferat sa minta cu nerusinare cu mana pe Biblie, a incercat sa-l fenteze pe Dumnezeu! Spunand ca el ,,n-a lovit cu pumnul'' RECUNOASTE CA A LOVIT CU PALMA!!!, lucru care reiese evident din filmuletz, atingandu-l pe copil cu un dos de laba. MINCIUNA este simpla, spunand cu ce n-a lovit, omitand sa spuna cu ce l-a lovit, adica cu palma!
Pacat ca Turcescu n-a intervenit cu o intrebare ajutatoare: DAR CU PALMA L-ATI LOVIT??? Nu l-a intrebat, desi intrebarea era pe buzele oricarui om de buna-crdinta! A avut insa grija sa-l puna pe Geoana sa-i identifice pe mogulii pe care nu ii va avataja. De ce n-a intervenit? Era obligatia lui Turcescu sa-l puna pe ba-secu sa raspunda la intrebarea simpla si clara daca l-a lovit sau nu pe baiat! Nu-i nimic, modul in care a ,,raspuns'' securistul de la Anvers arata clar ca este vinovat. Despre minciuna lui cu mana pe Biblie, ce poti sa mai zici? El de mult nu mai are frica de Dumnezeu, de mula vreme incalca zilnic cele 10 porunci. De cand? De cand a semnat pactul cu diavolul, recte cu Manastirea Secu, adica de pe vremea cand era un biet student la marina. Toata viata lui de mai apoi a fost un sir lung de nemernicii, de ticalosii. Avem acum ocazia sa-i spunem ca ne-am saturat de el, de ticalosiile lui! Cat despre relatia lui cu Dumnezeu...va avea timp sa mediteze dupa 6 decembrie. Ilici macar a recunoscut ca este un ,,liber cugetator'', spre deosebire de dement.
Ar fi oare prea tarziu ca astazi, ultima zi de campanie, sa-l cheme Turcescu sa jure pe Biblie si sa raspunda corect la intrebare? Corect ar fi ca Turcescu sa-i ceara sa raspunda la intrebare, din moment ce ieri n-a raspuns! Oare cer prea mult?

Draghi spunea...

Ce am vazut eu:

Geoana avea o privire bucuroasa cand jura, cam ca si aceea a studentului care a tras un subiect pe care il stie bine. Si-a adus si parintzii in ecuatzie, si-a facut cruce si a spus "asa sa imi ajute Dumnezeu".

Basescu, pe langa eschiva penibila pe care a incercat-o "cu pumnul", avea privirea speriata. Nu si-a facut cruce si nu a spus asa sa imi ajute Dumnezeu. Avea un discomfort vizibil si tremura.

Ionut spunea...

scena asta cu juramantul este cu dus si intors. In primul rand, hai sa luam bazinul electoral al celor doi: Geoana domina zona rurala, unde oamenii sunt credinciosi, bisericosi, deci a punctat unde nu era nevoie..la ai lui. Basescu, la randul sau, e votat de alcoolici, drogati si curve:P:))))..astia nu sunt cu Dumnezeu, nu ii intereseaza deci.
Ramanem noi, liberalii..ori noi, nici daca s-ar pogora Sfantul Duh sub forma de porumbel pe chelia alcoolicului nu il vom vota, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Crin e ceva mai ... rau. In sensul ala bun. Mai pasional, are replici mai acide... Normal ca ni-l doream pe el. Dar faptul ca nu a fost el la pupitru, asa cum zici, te face sa-l vezi pe Basescu mai frumos? Nu cred. Asa ca baga votul. Fii rational.

@Cristian

Foarte corect si sanatoasa atitudine. :))

@Claudia

Si sa nu uitam nici ca in 2004 liberalii au facut o alianta tot cu stanga. Pentru ei acum, partidul asta de stanga e mai bun. Corect. Votam rational.

@Atitudini

Eu iti multumesc. Si da, Pe aripile Vantului ar fi trebuit sa fie singurul raspuns. Si, Doamne, oare ce mai urmeaza? O caseta cu Basescu?... :))Interesante vremuri traim.

Da, sa-i urmaresti ca vor ataca exact sinceritatea juramantului lui Geoana. Pentru ca al lor a jurat stramb si trebuie sa ii gaseasca si lui ceva. :)


@Jenika

Asa e. Noi, ca simpatizanti liberali sau taranisti, am fi stiut sa-i raspundem lui Basescu imediat.I-o trageam de nu se vedea. Geoana nu a stiut, sau nu e facut sa bage cutitul (la modul politic). Unele lucruri nu sunt permise pentru ca politica are latura ei deosebit de dura pe care trebuie sa o stapanesti. Nu e normal sa nu stii ca vei fi atacat cu Vantu, cand toata ziua au circulat imaginile alea. Totusi, trebuie sa-i apreciez buna-credinta, atacul curat, sinceritatea. Una peste alta Geoana e de 1000 de ori mai de votat decat Mitocanul. Si rational dar si din punct de vedere uman.


@Hendrix

Nu mai are rost sa insistam la urcescu pe un lucru despre care si tu spui ca toata lumea l-a vazut. Da, toti au vazut ca Basescu a jurat stramb si a incercat sa manipuleze cu mana pe Biblie. Pana si un copil a inteles. Sa lasam asa. Pentru Basescu a fost umilitor. Ti-e si jena sa il ataci mai tare, sincer. S-a facut de cacao.

@Draghi

Stii ca ai vazut foarte bine? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Hahahah! Noi, sigur! Dar or mai fi pedelisti bisericosi. Dupa bautura si manele unii se mai duc si la biserica. :)

Anonim spunea...

Legat de ce urmeaza... Un blogger foarte cunoscut tot asteapta o caseta doboratoare cu Geoana.

Nu m-ar mira. Pentru cine are dubii, sa isi aduca aminte un vechi slogan care promova Romania in lume (Romania, mereu surprinzatoare).

Exemple din ce se intampla pe strada:
- aseara, la sediul PD din sectorul 6, aruncau intr-o masina de URBAN zeci de baxuri de ziare. Am luat 2. Ziarul Ziarelor si inca ceva asemanator aflat la anul I, nr. I. Habar n-am de ce erau aruncate, dar cantitatile erau de ordinul a 150.000 - 200.000 de exemplare (cam 4 boxplaeti).
- tot in sectorul 6 au iesit pe strada la "munca de jos" (dat de pungi pe la usi) oameni care nu au pupat niciodata asa ceva (ii stiu personal pe cativa dintre cei pe care i-am intalnit pe strada, asa ca stiu ce spun).

Nu stiu cat de interesante sau relevante sunt aspectele astea. Dar prezenta pe strada a cuiva care inainte avea probleme chiar si cu raspunsul la telefon arata un pic de disperare...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Procentele momentan sunt tot in favoarea lui Geoana. Mai incearca si pedeleii sa recupereze. Dar uita-te si la tv la fetele unora sau ale altora si iti vei da seama cine e ma disperat. :)

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Vania spunea...

Azi m-a inspirat acelaşi detaliu. Dar, Muza mă cam vizitează, conexiunea la net nu prea...

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Venim si cititm. Tup-tup. :)

tony spunea...

Eu il puneam sa jure ca nu a furat cat a fost presedinte! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Cine stie ce zicea ca n-a furat. Rata cu care a fost prins in gura. :))

tony spunea...

Ma uit cu ce dezinvoltura minte.Chiar si el crede ca e adevarat ce spune.Va ajunge sa nu mai fie crezut chiar daca va spune adevarul ! :)