11 dec. 2009

Liberali, asta e reconcilierea javrelor. Luati aminte!

Nici macar nu se mai ascund sa-si dezvaluie planurile. Asta in timp ce cheama PNL la discutii, negocieri... Cum se numeste asta? Amenintare si santaj.

"Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca ar trebui convocate alegeri anticipate daca PDL nu reuseste sa formeze o majoritate consistenta, care sa asigure implementarea proiectelor politice ale presedintelui ales si declansarea procesului de revizuire constitutionala, relateaza NewsIn.

Fostul consilier prezidential a spus, in cadrul unei dezbateri a Institutului de Studii Populare, ca presedintele ales trebuie sa beneficieze de o majoritate clara care sa asigure punerea in aplicare a proiectelor sale, validate de catre electorat.

"Presedintele trebuie sa construiasca un guvern suficient de larg pentru a permite revizuirea Constitutiei (...) Nu trebuie sa pescuim cinci binevoitori pentru o majoritate. Daca nu se constituie, trebuie sa ne intoarcem la urne, sa-i intrebam pe cetateni daca vor o conducere divizata intre un presedinte cu proiectele sale si o majoritate parlamentara ostila. Daca nu se gasesc resurse pentru un guvern, trebuie sa mergem la urne", a spus Preda.

'Gabriel Oprea nu se califica pentru un proiect de reforma a statului'

El a pledat pentru un Cabinet de tip Sarkozy, in care sa fie inclusi oameni din mai multe partide politice si care sa fie interesati de reusita procesului de modernizare a statului. "Este necesara preluarea oamenilor cu adevarat valorosi interesati pentru modernizarea statului. Domnul Gabriel Oprea nu se califica pentru un proiect de reforma a statului. Cred ca trebuie construit un guvern cu oameni de calitate, indiferent de apartenenta politica. Daca nu, suntem intr-o improvizatie fara sfarsit", a spus Preda.

De asemenea, el s-a pronuntat pentru "o federatie" a dreptei care sa asigure reprezentarea tuturor curentelor din interiorul dreptei politice. Pe de alta parte, Preda nu a exclus decaderea PNL ca urmare a bipolarizarii sistemului politic, daca PDL va reusi sa detina monopolul curentelor de dreapta.

"Exista posibilitatea ca spatiul politic sa fie bipartizan, cu un mic satelit care se cheama UDMR. Un sistem de "doi si un sfert", spre deosebire de "doi si jumatate", cum e in Germania", a spus Preda, afirmatie care a provocat rasete in sala, datorita similaritatii cu porecla DGIPI. "Ma rog, doi si o treime... Oricum, interesanta lectura dumneavoastra", a spus Preda, usor surprins de reactia pe care a provocat-o.

Din acest motiv, a mai spus politologul, liberalii s-ar teme de modificarea sistemului politic actual. "PNL se teme de acest lucru, pentru ca al treilea clasat risca sa piara. Exista forma pe care o privilegiez: o federatie a dreptei cu sensibilitati foarte diferite", a conchis Cristian Preda."
- HotNews

21 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Excelent spus, reconcilierea javrelor!
Dar e clar, viitorul este foarte exact descris de Cristian Preda. Mă rog, viitorul aşa cum îl văd ei. Numai că tare mă tem că vor reuşi...

Anonim spunea...

O greseala capitala pentru liberali , ca si pentru PSD - ambii au fost nebuni - cand s-au aliat cu partidul asta de hoti si profitori.
Astia in afara de FURAT bani nU ANALIZEAZA nimic.
Pe Preda asta ca si pe Matroz , si fata il arata cam plecat cu sorcova.
A pus mana de 15000 Euro salariu si acum face talente de aniticpate.
PNl daca reuseste sa-l puna la respect pe tariceanu , cu CRIN are chiar un viitor care va fi mult, mult mai bun decat al PDL.

CRIN va si speranta pentru viitor ...si Geoana un arivist...care l-a terminat pe Iliescu cu mana lui Nastase...ca sa-l termine el.. Nu e prostanac ci PROST DE BUBUIE.
Trebuie sortati.. car ela spital care la puscarie...

Anonim spunea...

Bineînţeles. Doar asta latră Pârţescu de vreo patru ani!
Constituirea unui front de largă concentrare democrată, Frontul Naţional al Socialiştilor Liberali Creştini Democraţi, acapararea Parlamentului, executarea opoziţiei corupte şi trădătoare, preşedinţie pe viaţă, guvernare aşişderea, prin rotaţie!
Totul pentru Front, totul pentru victorie!
Nu e de râs, dar nici de plâns. E de 9. Spitalul 9.
Cu tancurile sovietice în spate, se putea. Cu alea yankee, n-aş pre'aş crede! No more, man! Really!

Marius Mina spunea...

Si cine trebuie sa ia in seama ce declara oligofrenul asta de partid? Eu l-am cumparat si vandut de mult pe propagandistul bolsevic, Cristan Kap Patrat Preda

Marius Mina spunea...

Sa se reconcilieze intre ei dar sa se si filmeze , poate vedem si noi vreun film de lung metraj pe urma.

Lilick Auftakt spunea...

Eu cred ca toata lumea trebuie sa stie ca un europarlamentar practica la nivelul asta amenintarea si santajul.

Marius Mina spunea...

Lilick - imbecilul asta e si schizofrenic. Altfel nu avea ce cauta langa celalalt schizofrenic, BaSecu.
Stiu ca mai baga ochiul pe la tine , poate mai are dispozitie sa ma provoace la vreo discutie, ca pe vremuri.

Marius Mina spunea...

Traduceti-i declaratia de presa si trimiteti-o la PE, la grupul PPE sa vada si loazele alea ce rasa de spurcaciuni au acceptat in randurile lor.

Marius Mina spunea...

Ma intereseaza cine l-a introdus pe psihopatul asta pe lista consilierilor lui Milica Constantinescu. Sper ca nu cine banuiesc eu. Ma interesez si revin cu amanunte.

Lilick Auftakt spunea...

I-a fost student doamnei Zoe. Cred ca i s-a bagat pe gat.

Teo Negura spunea...

Pentru portocalii, reconcilierea e sinonima cu abdicarea neconditionata, cu acceptarea fara rezerve a "adevarului" lor, unic, suprem, absolut. Liberalii nu vor cadea in aceasta capcana, n-am nicio indoiala, pentru ca o cunosc si au un lider care s-a maturizat, ca vinul bun.

Anca spunea...

Eu imi sustin in continuare teza ca PDistii vor muri de alegeri peste alegeri. :)

Liviu spunea...

Uite de data asta sunt si eu de acord cu Cristian Preda, in sensul ca daca nu se atinge repejor marele 'consens', sa se tina alegeri anticipate.

Macar cu ocazia asta se va demonstra inca o data marea iubire a 'roman'lor' pentru marele conducator. Si noi, cei mai putin 'romani' si mai ciuruiti, putem sa ne ducem naibii la ale noastre.

Traian Breazu spunea...

Doamne Dumnezeule!
Asta e politolog? Cine i-a promovat lucrarea de diploma?

Ori este COMPLET INCOMPETENT in materie de politica, ori MINTE CU NERUSINARE.

Spune: "Exista posibilitatea ca spatiul politic sa fie bipartizan, cu un mic satelit care se cheama UDMR. Un sistem de "doi si un sfert", spre deosebire de "doi si jumatate", cum e in Germania".

Spatiul politic german nu este bipartizan si nici "doi si jumatate" (doua partide mari si unul mijlociu), spatiul politic german este PENTAPARTIZAN.
Sunt 5 partide cu reprezentare parlamentara, toate peste 10% si consolidate. Nu exista 2 partide mari. Partidele mari devin tot mai mici, iar partidele "mici" devin tot mai mari. Votul este proportional si nu exista probleme in a se forma coalitii.

Mai multe detalii pt domnul politolog aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alegerile_federale_germane,_2009

Mai adaug ca nimeni in Germania nu doreste consolidarea in doar doua blocuri, nimeni nu doreste renuntarea la reprezentativitatea proportionala. Bipartidismul este noul vis erotic al antidemocratilor vopsiti. Ce era inainte unipartidismul, clar nu se mai poate ca bate la ochi, deci sa fie doar 2 partide care-si impart vesnic puterea, si sunt umflate artificial, iar cellalte partide sa fie scoase afara prin mijoace artificale...

tony spunea...

Are dreptate in legatura cu alegerile anticipate.Daca PSD si PNL amana cat mai mult anticipatele,javrele portocalii vor avea mari probleme.

casandra spunea...

Ei, asta este cel mai fierbinte vis neoconservator, stimulat de marile multinationale. Daca reusesc sa promoveze sistemul bipartizan peste tot in lume, costul tranzactiilor scade. E mai usor sa manevrezi politicile daca ai doar doi actori in piata politica. Si cum Base si ciracii lui sunt toti obedienti neoconservatorismului dur, dau si ei cu teoria prin livezile patriei. Celalat vis al neoconilor este un spatiu juridic mondial cat mai uniform. Si aici avanseaza. Tot din motive de reducere a costului tranzactiilor.A se citi tranzactii de toate felurile. Au invatat si ei ca nu-i nevoie sa te duci peste hotentoti cu armatele, e suficient sa le decizi structura politicia si pe cea juridica. Si gata.
In Europa e mai greu cu povestea asta. Incearca pe la marginile continentului, pe acolo pe unde gasesc cozi de topor. De aceea este vital ca liberalii sa nu se lase digerati. Si nici UDMR-istii. Si nimeni.
O zi buna!

Anonim spunea...

Cei de la "Ziua" vazand ca Patriciu nu vrea sa-i cumpere se pare ca au dat-o cu Basescu.

Palsu vine si trage in Orban cum ca e raul care trebuie extirpat ! Adica sa ramana Tariceanu & Co. ?

http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-12-12&id=263083

Am mai zis undeva, daca liberalii se pupa in bot cu Basescu, la alegerile parlamentare viitoare votez cu PRM !

Sandi

Deceneu spunea...

Din declaratile lui Preda dar si din comentarile lui Cristoiu se poate trage concluzia ca Basescu urmareste alegeri anticipate inainte de a lua masuri nepopulare, respectiv acum la inceput de an, sau daca numeste un premier al opozitie dupa ce acesta adopta masurile nepopulare.
Victoria i-a adus un capital de simpatie, contestare fara dovezi a alegerilor si prelungirea crizei politice de catre PSD poate dezamagii pe unii votanti antibasescu, sa-i determine sa nu mai partidcipe la vot, ceea ce ar face ca PD-L-ul sa ia o cota procentula mai mre de 40%.
Posibil ca Basescu sa-l numeasca pe Crin Premier, ca sa-l compromita, asta si in cazul cand refuza si in cazul cand ar accepta si ar fi obligat sa puna in aplicare masuri nepopulare.
Masurile propuse de Preda nu sunt noi.

Liberalii ar trebui sa fie pregatiti pentru orice varianta si ar trebui s ase distanteze de PSD fara sa se apropie de PD-L.
Ambele partide sunt "toxice".
Ei ar trebui sa afirma pe toate canalele ca un guvern minoritar poate fi stabil, cuma a fost cel liberal, si poate sa-si puna in aplicare masurile daca este sustinut de o majoritate parlamentara, chiar daca nu toate partidele din majoritatea parlamentara iau parte la guvernare.
O alianta cu PD-L-ul e compromitatoare pentru PNL, in consecinta voteaza un guvern PD-L si va aproba in Parlament orice masura economica a unui guvern minoritar PD-L.
Nu va aproba nici o masura de "reforma a statului" in viziunea lui Basescu, care in opinia lor este indreptata impotriva democratiei, respectiv parlament unicameral, sau sistem electoral uninominal, si sa explice si de ce aceste masuri sunt nedemocratice si nu sunt prioritare in momente de criza.
Sa propuna masuri anticoruptie respectiv pentru ca functionarii publici cu fucntii de conducre sa nu mai fie politizati, ei sa ocupe posturile pe durata unui mandat si in urma unui concurs, organizat pe calculator cu intrebari cu variante de raspuns, cala circulatie.
Sa propuna un sistem de motivare a functionarilor ca sa obtina rezultate, respectiv veniturile sa fie corelate cu rezultatele.
Sistemul de premiere pentru rezultate peste medie sa fie introdus in institutile statului, insotit de un sistem de eliminare a celor care nu au rezultate.
La parchete transparenta sa fie totala, evidenta dosarelor si a problor sa fie informatizata si date statistice privind performanta procurorior sa fie publice.

Coruptia prospera pentru ca in institutile statului functionarii in posturi de decizie sunt numiti pe o perioada nedeterminata de catre politcieni.
PNL-ul trebuie sa arate ca aceasta-i cauza coruptieie si reforma trebuie sa-si propuna scoaterea functionarilor publici din posturi de decizie de sub influenta politicului, si transformarea lor intr-o casta profesionala deschisa accesibila si tinerilor care studiaza in occident.

Anonim spunea...

william:
"federatia dreptei"? Aceasta constructie nu poate contine PDL

PDL= ABOMINATION
Alinierea :Undeads (ca tot i-au votat mortii)...
Rel de subordonare cu:Dread Lord (stiti voi cine), Lich(Stolo), CryptLord
pot fi combinati cu : acolyts (gen Cristian Preda), crypt fiend, gargoyles
Pentru cei ce n-au auzit de Warcraft 3, gasiti definitia aici:
http://classic.battle.net/war3/undead/units/abomination.shtml

cred ca analogia e destul de clara- o creatura hidoasa formata prin coaserea laolalta de membre, organe si parti provenite de la corpuri diferite (de ex -mana 'dreapta' taiata pnl-ului de muribundul stolo, organul PSD-ului-Gabriel Oprea, etc.) inarmata cu o barda si un carlig (arme preferate si de pirati, ca de' :))...

Razvan spunea...

PDL va face o alianta cu PNL cu conditia ca Johanes sa fie prim ministu.

Doru T spunea...

Este evident ca Basescu si PDL urmaresc sa spele pe maini pe seama altora, de aici si ideea cu reconcilierea. Daca va esua, vor merge pe o singura carte, declansarea alegerilor anticipate si impunerea unui regim politic monocolor. Din pacate, spre asta ne indreptam. Si liberalii si asa numitele elite intelectuale nu au forta necesara de a stopa acest drum, sunt lipsiti de viziune politica si mai grav sunt ahtiati dupa putere. Ne meritam soarta dragilor. Multi dintre noi regreta regimul totalitar, asta vom avea! Suntem lipsiti de alternativa fiind miopi si impotenti. Singura alternativa viabila pentru a schimba cursul si a ne asigura ca astfel de "personalitati" si pericole nu vor mai exista, este revenirea la traditia istorica: MONARHIA CONSTITUTIONALA! Cand ne vom trezi, va fi probabil prea tarziu.