6 dec. 2009

Manipularea cu cifre false


In primul rand vreau sa va spun din start, ca sa nu fie discutii, ca niciun Institut de Sondaje nu a dat nici macar "pe surse" vreo cifra. Nimic dupa dezbaterea de joi. AICI o dovada. Exista insa muulta manipulare si multa mizerie si intoxicare. Am primit si eu, ca multi dintre voi, un sms azi, care imi dadea date despre ultimele sondaje ale INSOMAR, CURS, CCSB si CSOP. Trec momentan peste subiectul legat de o intrebare pe care orice om normal si-o pune: cine sunt si de unde au avut numarul meu?

Dar sa revin la sondaje si la manipulare. Acum cateva zile un "Barbos" (habar nu am cine e si nici nu ma intereseaza) a dat niste date care au circulat pe blogurile portocalii. Sub forma de gluma... Dar de-ajuns incat perceptia unora sa fie usor influentata si pedeleii sa prinda aripi. Desi, repet, datele oficiale nu ii indreptateau deloc. Ultimele sondaje aratau o diferenta clara intre Geoana (favorit) si Basescu. Am avut impresia de la inceput ca acest Barbos face jocurile cuiva, dar azi citesc ca nu numai eu am avut perceptia asta. Iata:

"Liviu spunea...
Nevasta-mea a primit un sms de la "cifre reale" in care sunteti mentionati si voi. Cica ca voi ziceti Geoana 52% si Basescu 48%. Cine o fi trimis sms-urile astea?

05 DECEMBRIE 2009 19:20
Anonim spunea...
Si eu am prmit un sms similar. Ce naiba?

05 DECEMBRIE 2009 20:30
Turambar spunea...
Be cool. SMS-urile fac parte din efortul de campanie. Totul pleaca de la site-ul lui Barbosu de la Catavencu. El zice ca a facut un spirit de gluma si un experiment. Eu cred ca a facut altceva.

05 DECEMBRIE 2009 22:07
Sergiu spunea...
Turambare,

Macar spune-ne daca se intampla chestii sau nu se mai intampla nimic....fiecare va intelege ce vrea.....si la ora asta....

05 DECEMBRIE 2009 22:18
Doc spunea...
"El zice ca a facut un spirit de gluma si un experiment. Eu cred ca a facut altceva."

Un pic de publicitate pentru blogul lui? Eu ma uit cati vin pe blog la mine cautand "sondaje turul II" doar ca sa intre pe un articol de anul trecut de la alegerile pentru primari :D...

05 DECEMBRIE 2009 22:39
Turambar spunea...
Neah. Altceva. Stii tu ce...

Nu-i mai suspectez de mult pe cei din presa de naivitate, inocenta, jucausenie, gratuitate sau obiectivitate.

Altceva. Cu totul altceva. Stii tu ce...
"

Sursa: Turambarr

(V-as ruga sa observati si intrebarea usor naiva a lui Doc. Alt "caldut" si fin manipulator, care joaca cartea impartialitatii, desi i se vede cerul gurii oranj de la o posta.)

In concluzie: nimeni nu ne poate influenta sau manipula votul masiv anti-Basescu pe care il vom da maine. Cu furie! Iar chestiile astea, de obicei, se intorc impotriva celui care le face. Cred insa (cu tarie, vorba lui Geoana :D ) ca Basescu va incerca ORICE METODA pentru a manipula si fura in scrutinul de maine. Iar aceasta stire mi se pare cat se poate de reala. Pentru ca stim cine e Basescu si ce ii poate pielea. In rest, sa nu credeti azi si maine decat in mana voastra cu stampila. Si sa nu uitati ce i-a scapat consilierului prezidential Lazaroiu pe un blog portocaliu: "Cu cat vin mai multi in al doilea tur cu atat e mai evident ca se creaza un curent anti-Basescu"

4 comentarii:

Anonim spunea...

La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor, purtători ai numelui Sfântului Ierarh Nicolaie !
Nouă, tuturor românilor : Doamne Ajută!
“Repetabila scrisoare”

Am adormit
cu gândul la fereastră
unde-am lăsat
doar gheata mea de suflet
spre o poveste
cu “a fost odată”
un Moş bătrân
ce tainic,
fără chip,
ne aducea,
în miezul cel de noapte,
un vis cuminte
agăţat în plic.

I-am scris mereu,
ani după ani,
de-a rândul…
Nu i-am cerut
decât, din toate,-un strop:

Moş Nicolae,
adu-mi altă soartă
şi lasă-mi
în ghetuţă
şi noroc.
Moş bun,
cu lacrima,
te rog…

Mi-am lustruit cu sârg
ghetuţa schioapă
din sufletul
ce la vedere-l port.
I-am pus
şi o lumină,
lumânare,
ca drumul să nu-l rătăceşti…

Te rog,
nu mai zbura
peste fereastra mea,
gheata-i acolo,
către geana ta.

Atena-Mariana Zară, Bacău,
28 noiembrie 2008

http://www.youtube.com/watch?v=iMHcOot03vU
http://www.youtube.com/watch?v=E8ORtFIqe_Y&feature=related
Sibilla

Lilick Auftakt spunea...

La multi ani, sarbatorito! :)

Liviu spunea...

Nu ma mai uit de ceva vreme serios la sondaje. De altfel m-am decis de cateva saptamani cu cine votez in turul II (eram pregatit sa accept pilula amara Geoana, acum o s-o si inghit).

Se pare ca nici la exit poll-urile de maine nu prea are rost sa privim serios. Asteptam rezultatele.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Sa te uiti si la tema asta si la urmatoarea. Am facut trimitere pe pagina site-ului CURS. Au scris ca nu au dat niciun sondaj si nici macar nu au masurat dupa dezbatere. Insa Turambarr, pe blog, da o veste si mai buna. Ei au masurat dupa dezbatere. Nu s-a schimbat NIMIC fata de masuratorile lor facute inaintea dezbaterii, pe teren. :)