13 dec. 2009

Marul trebuie lasat sa se usuce...


Ai grija ce iti doresti ca... da, e posibil sa ti se indeplineasca. Visul lui Basescu de a avea si guvernul intreg, nu e departe de a se realiza. Si cred ca ar fi foarte bine. Marul PD-L trebuie lasat sa se coaca, sa se usuce si sa cada, o data si inca o data, pana ce pamantul il va inghiti.

Isi va dori peste un an Traian Basescu sa faca anticipate? Ma indoiesc. O guvernare 100% portocalie va eroda in asa hal acest partid, incat numai anticipate nu-si va mai dori. Un guvern "Lache-Livache"? Excelent. Cu Oprea, cu Videanu... De ce nu, din nou, cu Nutzi?

In rest, noi, bine asezati pe fronturi de sustinere civica a opozitiei politice, nu trebuie decat sa suflam in marul lui Basescu pana cade. Si el, o data cu marul. Dupa care vom putea forta anticipatele. Ce ziceti?

25 de comentarii:

Liviu spunea...

Subscriu.

Sa formeze Basescu guvern cu PD + cozile de topor de la alte partide si sa guverneze, daca 'poporul' ii iubeste intr-atat.

Eu as zice ca PNL, PSD si alte partide nu ar trebui sa voteze acest guvern. Oricum PD va reusi sa racoleze cate voturi ii trebuie. In felul acesta PD nu va mai putea sustine mai tarziu ca guvernul a fost votat si de celelalte partide asa ca - deh - poarta si ele raspunderea etc.

The winner takes it all, zic unii zilele astea. Daca e bal, bal sa fie.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Si daca nu strange cozile de topor necesare? Sa fie vot secret, ca de obicei, dar totusi partidele sa se asigure ca va trece. Insa, normal, fara sa il sustina.

Anca spunea...

Astazi mirele Flutur ne-a incantat din nou: a confirmat la Q&A ca Boc e prima optiune de prim ministru. Ludovic a fost iar de-o genialitate pentru care-am sa-l iubesc toata viata -- i-a intors-o lui Flutur la un moment dat, dupa ce istetu' mire aruncase in prealabil noi declaratii de dragoste si invitatii sub plapuma liberalilor, scapandu-se insa cu enormitatea ca tooot Basescu va numi prim ministrul: "Degeaba povestim cu PDL ca tocmai ne-a anuntat domnu' Flutur ca oricum Basescu numeste premierul." =))

Lulutza spunea...

Eu nu inteleg si pace cum de-si permit toti portocaliii sa invoce necesitatea "proiectului politic" al presedintelui lor de la Cotroceni, cind Constitutia nu-i permite presedintelui nici macar apartenenta la vreun partid, daramite sa impuna cuiva vreun "proiect politic" pe care il stiu numai pedalistii astia bezmetici!!!

Si cum nu sare acum ca muscat de fundul democratic nici vreun ONG pentru drepturile omului sau antidiscriminare, nici vreo "onorata curte"?! Toti cotcodaceau ca apucatii daca se intimpla ca Ion Iliescu sa apara in aceeasi poza cu vreun PSD-ist, iar acum toti deontologii vad naiba stiu ei cum numai democratie, libertate si fraternitate in "proiectele politice" cotroceniste!

Mai, oameni buni si deontologi ONG-isti, in ce film coreean ne-ati aruncat pe toti? Si unde-i iesirea din cinematograful asta sordid? In ideile ciuce ale lui Kim Ir Sen?

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

PNL trebuie tinut cat mai ferit de cocina portocalie si ajutat cu toate fortele. Am vazut ca cineva cu simpatii PSD ti-a lasat un link la blog. Am citit acolo si scria ca PNL s-a remarcat ca cel mai anti-basescu partid. Sper sa nu se spurce deloc acum cu portocaliii. De fapt, na, daca ascult ce zic Crin sau Orban ... nici gand. Dar trebuie ca toti sa inteleaga asta.

Lilick Auftakt spunea...

Lulutza

Multi s-au compromis. Uita-te la unul ca Patapievici. Terminat, dupa ce s-a bagat de buna voie si in ultimul scandal sexual. Usor, usor se compromit multi...

Anonim spunea...

@anka
I could make Mireille Flutur to papillion and/or to butterfly and/or to combustion - just in time for the 20th ANNYVERSARY of the REVOLUISVUITON :)

Anonim spunea...

LOL
bai dar voi liberalii aveti vreun plan pe mediu macar?? ca vad ca pe termen lung ...

Lilick Auftakt spunea...

Bai anonim,

Are Basescu un plan pe termen scurt, mediu, lung si foarte lung. Sa creeze omul portocaliu. Cu tine a reusit pe termen foarte scurt.

Anonim spunea...

william:
lilik - compararea PDL-ului cu mar putred e inadecvata... reiau ce am spus la alta postare

PDL= ABOMINATION:
"Abominations are large, strong, virtually brainless amalgams of animated corpses. The Scourge created them from bits and pieces of various corpses, and they served as powerful troops in the Third War"
http://www.wowwiki.com/Abomination

Avem deci de-a face deci cu o creatura hidoasa formata prin coaserea laolalta de membre, organe si parti provenite de la corpuri diferite (de ex -mana 'dreapta' taiata pnl-ului de muribundul stolo, organul PSD-ului-Gabriel Oprea, etc.), inarmata cu o barda si un carlig (arme preferate si de pirati, ca de' :))...

Dan Stoica spunea...

Crezi sincer ca tactica lui Antonescu (asteapta 8 ani ca pana la urma devii presedinte - de partid!) este potrivita? L-am auzit odata de Tariceanu care spunea ca batalia se va da pentru ca PNL sa ocupe locul PDL (urma sa piarda tiranu, PDL se prabusea, etc, etc). Teoria a devenit preferata sustinatorilor PNL care uita ca pentru a castiga alegerile (nu poti cere postul de PM pentru partidul de pe locul trei fara a te acoperi pana la urma de ridicol - nu te lasa prostita de promisiunea lui Geoana ca il face pe Antonescu PM, prosta ar fi in stare sa promite ca iriga Sahara pentru a nu se scufunda) trebuie sa te lupti - organizatii puternice, campanii, programe, dezbateri (care este replica PNL la Institutul pentru Studii Populare, tot "Jos tiranu), lideri credibili (Adriana Saftoiu i-a spus de un an si jumatate lui Orban ca trebuie sa aduca si altceva in afara de "Jos Basescu" dar flacaul asta este incapabil sa inteleaga), nu sa astepti caderea perei malaiete (sau daca poftesti, a marului). Ce sa mai vorbesc de tactica falimentara din al doilea tur de scrutin cand v-ati legat (sper sincer ca nu viitorul) nu de un perdant (asta ar trece, s-ar uita) ci de unul care intra in antologia prostiei si demagogiei...

Anonim spunea...

william, (continuare la PDL Abomination)

...pentru cei ce vor sa vada poze cu it morar&co: scrieti in bara de cautare google 'abomination warcraft' (satisfactie garantata)

Deceneu spunea...

@Lilick "Isi va dori peste un an Traian Basescu sa faca anticipate? Ma indoiesc."

Nu se stie. Depinde de modul cum actiooneaza PSD-ul si PNL-ul.
Daca vor face opozitie dura, se ajunge la anticipate pe care le castiga PD-L-ul lejer.
Daca voteaza toate masurile economice, si acolo unde au alta opinie vor spune ca e o prostie dar daca guvernul si-o asuma ei nu o blocheaza, nu-i dau presedintelui motiv de anticipate, si daca chiar insista sa le faca, o sa fie taxat de electorat.

PNL-ul trebuie sa-si prezinte public pozitia de sustinere din opozitie a tutror masurilor economice, dar nu si a "reformei statului" prin care Basescu doreste sa centralizeze si sa personalize puterea.

Pentru reducerea numarului de parlamentari ar trebui sa propuna votul null valabil sau votul impotriva tuturor, care sa aiba ca efect locuri libere in parlament si in consilile locale, corespunzator voturilor nule sau impotriva.
Pentru reducere cheltuielilor parlamentare sa propuna desfintarea cabinetelor din teritoriu si reducerea bugetului institutiei prezidentiale, la nivelul celi din '97.
Daca Presedintele Constantinescu a putut gestiona o situatie conflictuala cu un buget, si actualul presedinte poate functiona cu acelasi buget.

Basescu are niste idei populiste si nedemocratice, care pot fi contracarate prin alte idei populare, mai putin toxice sau chiar benefice.

Liberalii nu ataca cu idei, ei ataca persoana lui Basescu. Basescu se victimizeaza si castiga. Chestia asta se intampla de multi ani, inca inainte de referendumul de suspendare si vad ca liberalii nu invata din erori.

Imi pun intrebarea daca batalia asta e chiar sincera sau este doar o simulare.
Intre PSD-PD-L stiu ca e o lupta mediatica si ca fac parte din aceeasi familie FSN-ista, dar si liberalii au intrat in acest "joc politic"?

Vania spunea...

De câteva zile gândesc că ar fi bune toate astea, dar am o presimţire că personajul o să dispară... N-aş vrea să intru în detalii obositoare.

Anonim spunea...

In PNL sunt cam 21-23 de filiale pentru intrarea la guvernare... Maine se decide.

Eu nu stiu ce sa zic...

joness spunea...

Riscant.

Cred ca PNL ar trebui sa iasa odata din raportarea obsesiva la Basescu. Din cate stiu se numeste Partidul National Liberal si nu Partidul Anti Basescu.

Daca nu ma insel, obiectivul sau politic ar trebui sa fie promovarea politicilor liberale si nu daramarea lui Basescu ce, by the way, e infipt bine acolo la Cotroceni pentru inca 5 ani. :(

Cred ca din perspectiva aceasta trebuie gandit. Daca Basescu&PDL vor face o oferta onorabila, de genul celei facute de Geoana (prim-ministru cu garantii solide de independenta, credibile pentru liberali, si program de guvernare in care sa fie preluate elemente importante de orientare liberala), momentul trebuie valorificat. Daca nu, nu.

Nu cred ca e de admirat o pozitionare rigida, "noi stam in opozitie orice ar fi si asteptam sa moara capra vecinului".

Si daca nu moare?


In fine, cred ca deocamdata noi ne agitam degeaba, si e mai inteleapta pozitia PNL ce pur si simplu asteapta. E foarte posibil ca Basescu sa ne tranteasca un Boc V si atunci toate discutiile guvernare vs opozitie nu mai au nici un sens...

Crăciun Florin spunea...

Nu subscriu la idee. Este falita pentru PNL pe termen mediu si lung.

PNL are vocatia guvernarii. La fel ca celelalte partide. A accepta oferta PD-L sau a accepta un guvern PD-L minoritar sau subtire (cu minoritati si "independenti") este o sinucidere politica.

Vezi, Lilick, Crin a adus in discutie un principiu care nu prea umbla nici in presa si nici pe net. Guvernul isi trage autoritatea din vointa Parlamentului si nu din cea a Presedintelui. A renunta la acest principiu inseamna a da dreptate lui Basescu si a renunta, astfel, la democratie.

PNL trebuie sa isi caute aliati pentru o majoritate parlamentara asa cum PD-L face acum. De va obtine castig de cauza PNL, UDMR nu se va alatura PD-L si nici minoritatile nationale. Basescu nu va mai putea impune un guvern daca nu va respecta vointa majoritatii. Va risca el alegeri parlamentare anticipate ? Ce garantie are ca aceste alegeri ii vor aduce castig de cauza maine, cand isi vor produce efectele "masurile economice basesciene" ? La cati sunt azi afectati de guvernarea Boc se vor adauga aproape 200.000 de functionari publici cu familiile lor, muncitorii concediati din CFR si alte intreprinderi, profesorii (care se pare ca au cam votat cu Basescu) si alte categorii care vor intelege ca viata lor mizera are un nume: Traian Basescu.

PNL trebuie sa se alieze parlamentar cu PSD pentru a impune o majoritate parlamentara.

Basescu trebuie fortat sa respecte Constitutia. Alta actiune inseamna capitulare politica. Daca PNL capituleaza, putem trece la formarea altui partid liberal !

Peter spunea...

Probabil că aceasta ar fi cea mai buna soluţie în acest moment. Să fie lăsaţi să facă guvern şi să guverneze. Iar noi să stăm cu ochii pe ei ca pe butelie: orice eroare trebuie popularizată, orice chestie nelegală (pentru că sunt convins că vor mai apare) trebuie pusă pe tapet. Iar concomitent, cred că ar trebui "luate la puricat" toate afacerile "portocalii" cu iz de necurat (şi sunt destule).

Deceneu spunea...

@Craciun Florin
Eu sustin ideea lui Lilick - PNL sa lase pe Basescu si pe Boc sa culeaga rezultatul "investitilor" pe care le-au facut in 2009 din creditul FMI.

De ce sa ia PNL-ul masurile la care s-a angajat Boc si Basescu?
Daca PNL participa la guvernare si ia masuri de reducere a functionarilor nu ar fi sinucidere sigura?

Anonim spunea...

@Lilick
Si sa-l faca odata si pe d-l Patapievici Ministrel de Cultura plin dracului c-asa cum e acuma la ICR se pare ca sta cu scuzati-mi expresia in mai multe luntrele ca Eba :)
http://babydac.wordpress.com/files/2009/12/patafumuri_01.gif

hendrix spunea...

Sunt de parere ca obiectivul PNL ar trebui sa fie solidar cu psd, impotriva lui ba-secu. Daca printr-o minune ba-secu ar respecta Constitutia, majoritatea parlamentara constituita, coalitia creata dupa debarcarea guvernului portocaliu ar face guvern in jurul lui Crin. Daca ba-secu se va crampona ca si pana acum de numirea unui premier dupa cum vrea muschiuletzul sau ar fi necesara o plangere la Curtea Constitutionala. Care sa fie intrebata daca o majoritate parlamentara are sau nu dreptul sa-si impuna un premier. Atentie, cand spun ,,impune'' nu ma refer la o persoana anume, ci la o persoana agreata de coalitie. Eu am scris la momentul potrivit, in octombrie, ca ar necesara apelarea CC. Solutia nu putea fi decat de partea coalitiei, nicaieri in lumea asta (democratica, of course!)un premier nefiind decat o persoana dorita de o coalitie majoritara in Parlament.
Solutia opozitiei trebuie luata in calcul doar in situatia in care PNL si psd nu acced impreuna la guvernare. Pot sa lase pedeleprele sa formeze singuri un guvern, daca vor fi in stare.
Alegeri anticipate??? Din cate stiu eu acestea au loc doar intr-un singur caz: CAND NU SE POATE FORMA UN GUVERN! Se poate forma un guvern? Da, al coalitiei. Daca ba-secu va insista si va dizolva Parlamentul dupa 2 invalidari ale unor premieri numiti pentru a sfida majoritatea, in ciuda existentei unei largi majoritati parlamentare, va avea o mare problema! Si nu doar in tara, in UE! Oare cum va explica el refuzul nominalizarii unui premier cerut de o coalitie majoritara???

Anonim spunea...

William

THE GOOD:
cred ca se va usca destul de repede:
http://www.gardianul.ro/Flutur-Emil-Boc-este-solu%C5%A3ia-optim%C4%83-pentru-func%C5%A3ia-de-prim-ministru-s150725.html

THE BAD:
ne vom usca si noi odata cu ei..

THE UGLY:
cu piticania acefala asta nu cred ca mai prindem 2012:
http://www.whowillsurvive2012.com/

simona_ionescu spunea...

Ar trebui lasati sa guverneze singuri. Ar fi pentru prima oara. Sa vedem ce pot! N-ar mai avea pe cine da vina.

Teo Negura spunea...

Cred ca e cea mai realista viziune, din perspectiva rationala ce n-are cum sa te plaseze in livada lui Basescu. Sa se usuce si el, si ai lui, si sa cada cu totii, ar fi un spectacol pe cinste si-apoi, ne-ar mai prinde si bine, sa taiem putregaiul, sa sadim un vlastar si sa facem o gradina in mijloc cu-n crin.

Incasha spunea...

Buna, interesata de schimb de linkuri?

astept un mesaj la mine pe blog :)
Seara faina!