12 dec. 2009

Pentru Curtea Constitutionala: In Ucraina a fost posibil in 2004! Plus fanaticii de peste Prut

1. In Ucraina, in 2004, a existat un al treilea tur decis de Curtea Suprema, dupa ce s-a observat ca turul doi fusese castigat de comunistul Viktor Ianukovici prin nenumarate nereguli: votanti noi aparuti pe listele electorale, intimidare, presiuni facute inaintea votului si altele...






2. Exista pe facebook un grup al moldovenilor de peste Prut: "Traian Basescu este presedintele meu." Propun sa le facem presedintele cadou. Mai ales ca apar acolo si mesaje din care deduc ca, la alegerile prezidentiale urmatoare, se spera ca vor fi si mai multi moldoveni care il vor vota. Tot inainte spre al treilea mandat Basescu, moldoveni! Luati-l si spalati-va pe cap cu el. Votati-l Presedinte pe viata! Si aveti grija: procentul de 95% a fost mic. 99,99% data viitoare. Sa stiti o treaba... :))

11 comentarii:

Liviu spunea...

Nu stiu in ce masura situatia de la noi e comparabila cu cea din Ucraina in 2004.

In primul rand, nu stiu care-s legile la ei, nu stiu ce dovezi au adus unii si altii etc.

In al doilea rand - si poate mai important - in Ucraina a existat o imensa presiune din partea societatii pentru aflarea adevarului.

La noi, asa-zisa societate civila doarme in bocanci de ani buni, asta cand nu lauda regimul portocaliu, desigur sau nu tine simpozioane cu alde Valeriu Stoica. Se vede cu ochiul liber cate nereguli au fost - ati vazut vreun ONG important sau, doamne fereste, vreun grup de ONG-uri care sa iasa in fata si sa spuna sus si tare ca s-a furat ca-n codru?

A ajuns, culmea, PSD sa joace rolul jucat in mod obisnuit de societatea civila. Iar PSD, prin antecedentele sale, e putin credibil, ca sa nu mai spun si ca are un interes, avand un candidat.

Iata unde suntem in anul de gratie 2009 si de ce nu ma grabesc sa gasesc similaritati cu situatia din Ucraina.

Anonim spunea...

william:
lilik, ma tem ca jocurile sunt facute... cei de la CCC, sunt doar niste judecatori santajabili (mai corect,santajati),nu te astepta la acte de vitejie din partea lor- pur si simplu vor ignora dovezile PSD-ului si vor valida frauda
asta nu inseamna ca trebuie sa capitulam in fata presedintelui ILEGITIM si a gretzosilor sai acoliti ( uriasi limacsi portocalii ce lasa in urma lor o dara vascoasa)
trebuie sa ne pregatim de opzitie, oricat de putini am ramane in fata uzurpatorului

Anonim spunea...

Buna seara.

Iti aduci aminte cum a fost motivat mandatul 2000-2004 al lui Ilici, in fata acuzelor cum ca ar fi al treilea si, in consecinta, neconstitutional?

Pai pana in 1992 a fost alta constitutie...

Daca se va modifica esential constitutia (si modificarea sistemului parlamentar e un argument), cum crezi ca va fi discutia in 2014? Nu cumva mai merg 2?

Dar pana atunci ne omoara prezentul....

Anonim spunea...

DAN

News alert!!!

Executie publica

El Comandate a ordonat executarea lui Boc si Videanu in EVZ. Mircea Marian s-a conformat si le-a tras un glonte in ceafa, dupa care i-a spanzurat. Interesant, nu?

PS

Si eu cred (din pacate) ca judecatorii CCR vor face jocurile lui Basescu. Eu tin statistica "meciurilor" de la CCR. Ei dau o decizie in favoarea Opozitiei si doua in favoarea PD-L (Basescu). Ultima mostra: cele trei legi asumate de guvern. 1 a picat la CCR, doua au trecut. Zilele trecute CCR a decis (sesizare PD-L)ca trecerea registrului comertului INAPOI la Camera de Cormert este neconstitutionala. (In 2003 Boc urla in Parlament ca Stanoia a incalcat Constitutia trecand registrul sub tutela Justitiei.
Acum CCR a aprobat renumararea nulelor. Frectie la un picior de lemn. Nu astea trebuiau reverificate. Fie renumarare totala cu comparare de CNP-uri, fie verificarea CNP-urilor si a declaratiilor pe proprie raspundere din diaspora si sectiile speciale.
PS2

Dupa 1 ianuarie lansez o initiativa civica (e nevoie de 100.000 de semnaturi) pentru modificarea Legii electorale pentru a se evita fraudele. Amanunte in curand

Vania spunea...

L-aş exporta pe tip, uşor fezandat...

Pro DOC spunea...

O analiza care mi se pare corecta:

http://www.nymagazin.com/pdf/nr646_Editorial_Grigore_L._Culian.pdf

Lilick Auftakt spunea...

Bun articolul lui Culian, asa e.

Ciucuda spunea...

BASESCU TRAIAN recunoaste in inregistrarea de pe www.blog.imperiaonline.me urmatoarele:

1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);

2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA. ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;

3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.

Teo Negura spunea...

Eram poate prea mic ca sa imi amintesc, dar parca nici odiosul nu scotea, de ochii lumii, procentele astea ametitoare. Le mai scadea cu-anulate, ce dracu'?

Anonim spunea...

nu stiu cat de sofisticati sunt "intelectualii" liberali. observ insa pe mai toate blogurile "liberalilor" si a simpatizantilor sai atacuri referitoare la diaspora si in special la basarabeni. observ si ca in guvernarea tariceanu s-au dat zi cu zi palme comunitatilor romanesti din afara granitelor, atat a celor din imedoata apropiare, cat si celor aflate la distanta. deh, istoria .... deh...ce aveti voi cu liberalismul istoric romanesc? bratienii au respectat si consolidat comunitatile din afara. gunoaiele de azi le improasca. noroi, mult noroi. de ce? pt ca "intelectualii" liberali au memorie scurta si buzunarul larg. nu au capacitatea sa inteleaga geopolitica, politica externa, orizonturile imediate, decat prin intermediul costumelor si papioanelor de fitze. sigur, nu-i papionul vinovat. oricum, pt ca am parcurs acest blog si observ ca nu are sens sa dau argumente oricarui retardat, mi-am perimis sa fac si eu niste prin screen-uri. iaka asa, sa aiba diaspora ce folosi in alegerile urmatoare, atunci cand catelusii pnl o sa cerseasca voturile diasporei. mult succes!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Proasto, aici sunt simpatizanti liberali, nu liberali cu carnet. Fa cate print-screen-uri vrei. Uite, iti dau motiv sa faci si la comentariul asta. Si apoi sa ti-l lipesti pe frunte. Vezi sa nu-ti fac si eu cateva print screen-uri la IP. Hahaha! Hai, plimba ursul si bea niste apa dulce sa-ti revii... N-are nimeni nevoie de voturile voastre de colhoznici umili.