11 dec. 2009

PNL a castigat un capital electoral pentru care trebuie sa faca totul sa nu-l piarda

Acum doua zile cand am creat pe facebook grupul “Traian Basescu NU e presedintele meu”, ulterior aparand si alte grupuri cu aceeasi tema, nu m-am gandit deloc la viteza cu care vor adera la el sute de persoane, in general tineri si foarte tineri, fara sa-i fac o publicitate speciala. Remarca acest fapt si o activista portocalie care s-a infiltrat in grup, dorind sa intoxice. Scria ca ii e frica de faptul ca astia sunt tinerii Romaniei: dupa ea, "frumosi si indoctrinati".

Cautand la BEC situatia votului in turul I, am descoperit insa un lucru extraordinar : Crin Antonescu a castigat detasat, cu peste 40%, pe alocuri aproape 50%, in sectiile electorale din apropierea celor mai mari centre universitare ale lumii. Si va dau deocamdata un singur exemplu : Boston-ul. Cu Harvard-ul.

Desi e foarte interesant de remarcat si situatia altor metropole importante americane (Washington), sau Marea Britanie si Germania, unde din nou Crin Antonescu a avut un procent foarte mare, de peste 40%. Tokyo, de asemenea. Tarile Nordice. E un alt motiv pentru care nu recomand demonizarea in masa a diasporei. Centrele de inteligenta au ales ca noi, majoritatea celor care citim si postam aici. Adica pe Crin. Si, desi, ca numar de voturi, "capsunarii" din Italia si Spania intrec cu mult acest vot inteligent din diaspora, potentialul pe care acesti tineri il reprezinta nu trebuie deloc neglijat.

Eu cred ca liderul liberal are o imensa responsabilitate. Si intregul PNL. Trebuie sa aleaga spre ce se indreapta. Din cate inteleg, luni, vor vota. Vor alege intre guvernare si opozitie. Dar totodata vor alege si intre foamea unor primari din teritoriu (in special din rural) si visele electoratului urban pe care il reprezinta. Daca as fi in locul lui Crin, alegerea mea ar fi simpla. I-as alege pe cei care imi pot face lobby gratis, cu argumente inteligente, cu informatii bine structurate, cu idei. Si as pune usor pe locul doi electoratul care cere imediat de mancare si trebuie tinut si cumparat cu beneficii materiale.

O citez in final pe Anca Radu, care vine cu argumente foarte clare pe blogul lui Mihai Voicu:
"Tot pentru ca sunteti un partid nu foarte mare, tot timpul va bateti pe problema mobilizarii mediului rural. Solutia nu e sa va apropiati de mediul rural, ci sa acaparati cat mai mult din mediul urban – aveti toata Transilvania la dispozitie, si eu in locul vostru mi-as face un scop din asta, fara discutie. (Si as incepe cu Clujul.) Tinerii se mobilizeaza repede, se adapteaza repede la strategii dinamice, cum a fost decizia sustinerii lui Geoana. Sunt un electorat care va permite multa flexibilitate/…creativitate.

In plus, nu prea aveti cum sa concurati in mediul rural cu PSD si, in ultima vreme, PDL. (Si nici mesaj n-aveti pentru asta.)
Cel mult puteti acapara petece de rural. Decat sa aveti un mix rural-urban pentru care tot timpul veti avea nevoie de doua strategii de campanie diferite, mai bine un public tinta omogen, usor de mobilizat cu fonduri putine."


Din pacate, in momentul de fata, mesajul tinerilor catre Putere e cel exprimat in piesa hip-hop de mai jos: "Nu ne-am nascut in locul potrivit". Cele 300.000 de vizionari de pe You Tube de pe una din variante, si faptul ca multi comenteaza exprimandu-si teama ca Basescu ar mai putea sa isi doreasca si sa obtina si un al treilea mandat, spune multe.

P.S. - Desi nu cred in petitiile online, poate e bine sa fie semnata si cea care cere oprirea fraudelor electorale. Am pus sus, in dreapta, o poza cu trimitere la petitie. Pana acum au semnat peste 11.000 de persoane.



Mai jos, raspunsul Puterii catre tineri:



George Paduraru, presedintele de onoare al Uniunii Studentilor din Romania, acuza autoritatile de politie politica. Cititi AICI.

35 de comentarii:

Liviu spunea...

Pura curiozitate - si fara a avea vreo intentie de a trage concluzii de aici.

Ce s-a intamplat in turul II in sectiile din strainatate pe care le pomeneati si in care a castigat in turul I dl. Antonescu?

Ar fi intreresant de stiut - repet, nu ca s-ar putea trage neaparat vreo concluzie de aici.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Inca nu am gasit datele. Pentru primul tur insa gasim aici:

http://www.bec2009p.ro/Documente%20PDF/Rezultate/Rezultate%20finale%20turul%20I/P/statistici/p_strainatate_2.txt

Lilick Auftakt spunea...

Banuiesc ca in toata diaspora a avut mai mult Basescu. Insa voiam sa remarcam faptul ca daca in turul doi era Crin, situatia e foarte posibil sa fi fost schimbata.

Marius Mina spunea...

Daca in turul 2 ajungea Crin Antonescu inclin sa cred ca situatia era asemanatoare. Fura la fel.
Basescu il fura si pe D-zeu. Ai vazut diavol corect?

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Ba poate era nevoit sa fure si mai mult, nu? Am fi fost si mai puternici.

Traian Breazu spunea...

Absolut de acord Lilick, si eu as merge chiar mai departe. Imediat.
Inainte de asta as propune un argument mult mai puternic, cel care mi se pare cel mai important, pentru care PNL nu are voie sa cada la nici o intelegere cu portocolii. Si anume situatia economica, prapastia economica si financiara in care a bagat pdul romania in 2009.

Ce a facut basescu si guvernul girat de el boc, pogea, videanu, din punct de vedere economic si financiar in 2009? Nimic pozitiv. Tot ce au facut a fost sa contracteze cel mai mare imprumut extern (si alte imprumuturi interne) din istoria Romaniei, pentru a acoperi cheltuieli curente. Adica incasari extraordinare pe credit, pentru a aacoperi plati curente. E ca si cum eu sau cineva dintre noi ar fi luat un credit in 2009 pentru a plati chiria, intretinerea, alimentele si vacantele.
In 2010 va fi prapad. Pentru ca nu va mai fi credit pentru platile curente, si in plus vor fi scadente ratele pentru creditul luat.

Daca liberalii ar intra la guvernare acum, ar fi ca si cum ar fi girat aceasta politica dezastroasa pentru care nu poarta nici o raspundere. (Problema este nu creditul in sine ci faptul cum a fost cheltuit, in plati curente, si nu in investitii generatoare de venituri in viitor). Liberalii si-au oferit acum un an responsabiltatea de a guverna in vremuri grele, pretul cerut era atunci functia de prim ministru. A asuma acum raspunderea pentru greselile si incompetenta portocaliilor, cred ca nu ar putea fi rasplatita nici cu 5 functii succesive de prim ministru sau alte garantii. De aceea pdul care a amanetat bugetul tarii pe urmatorii 5 ani si a jucat totul la cacialma, acum e disperat sa-i convinga pe liberali sau pe isarescu sa preia ei politele. Calul troian nu era nimic fata de "cadoul" oferit acum de pd unor potentiali prim-ministrii din afara lui. Parerea mea e ca PNL-ul trebuie sa ramana in opozitie si sa sustina eventual prin delegarea unor parlamntari un guvern monocolor pdl, chiar guvernul negoita.

Traian Breazu spunea...

Despre capitalul electoral al liberalilor, cum spuneam as merge mai departe: daca nu fac greseli, liberalii nu doar ca nu-l vor pierde. Sunt convins ca ar putea sa-l multiplice.

Sa nu uitam, Crin este presedintele liberalilor doar de la sfarsitul lui martie, nu au trecut nici noua luni. Inainte nu avea o mare notorietate de lider politic important. Cu toate astea a reusit sa convinga foarte multa lume. In Bucuresti in marile orase din Ardeal. Si in diaspora cum evidentiezi Lilick. Chiar si in turul 2, in Bucuresti Geaona de la 25% a urcat peste 50%, si asta cu o prezenta mai mare la urna. Deci mai mult decat dublu. Asta inseamna ca liberalii in viitor vor castiga si de la psd si de la pdlistii nemultumiti. De la desteptii care-si vor da seama ca au facut acum ultima greseala votand portocaliu. Chiar si in rural nu cred ca totul depinde de primari, si ca oamenii, daca sunt mai bine informati, si deziluzionati de realitate, nu vor mai vota pentru o galeata sau un cadou electoral.

P.S. Total de acord cu Anca, care parca mi-a citit gandurile.

hendrix spunea...

Avand de ales intre guvernare si opozitie ACUM, decizia este usor de luat: opozitie! Intreg capitalul electoral al lui Crin s-a construit impotriva modului de a face politica basescian, o politica total nedemocratica. El a exclus inca din 23 noiembrie orice colaborarae cu dementul ba-secu, ca o confirmare a campaniei sale electorale, fara compromisuri. In ultimele sale aparitii, alaltaieri seara la A3 si ieri la RTV, Crin nu doar ca a spus raspicat ca este exclusa intrarea la guvernare cu pedeleprele, dar a oferit si argumente imbatabile in acest sens. Nu stiu ce importanta mai are acel vot de luni, sincer!
Despre ideile promovate de @Anca nu pot decat sa fiu de acord cu ea. PNL n-a fost niciodata un partid de mase, niciodata! PNL se adreseaza cu precadere oamenilor dinamici, intreprinzatori, liberi cu adevarat, care nu asteapta ajutorul divin al statului. Asa cum se prezinta azi electoratul rural, fost ceapist cu preponderenta, distrus de decenii de comunism, el nu poate fi decat vanat de fesenisti. Asa cum ilici isi avea bazinul electoral la tara, la oamenii cu cel mai scazut nivel de educatie si informare, imbatranit, a sosit randul pedeleprelor sa imparta aceasta masa amorfa, ca un autentic partid ,,de dreapta''! Nicio problema, sa-si dispute pesedistii si pedeleprele acest bazin electoral! PNL trebuie sa continue cu politica axata pe electoratul urban, in special in Ardeal si Banat. Confuzia intretinuta de pedelepre privind falsa lor ideologie ,,de dreapta'' a dus la scoruri incredibile in aceste zone. Cand oamenii se vor dezmetici PNL va ajunge lejer la o cota de peste 30% iar impostorii pedelisti se vor intoarce de unde au plecat.

Lilick Auftakt spunea...

@Traian si @Hendrix

Va multumesc mult, mult pentru comentarii. Cred ca vor alege opozitia. Ieri s-au intalnit la Senat toti cei din Alianta, iar decizia se pare ca a fost urmatoarea: ori merg toti in opozitie, ori la guvernare, in guvern de uniune nationala, dar neaparat cu Crin prim-ministru.

beatris spunea...

Cu toate inversunarile noastre impotriva unuia sau al altuia dintre cei 2 catindati eu sunt sigura ca de suferit tot noi cetatenii, care suntem curtati de politicieni in campaniile electorale, o sa suferim…..eu sunt OARBA dar tot “vad” ca TOTI politicienii se bat pentru putere…parlamentul,ales tot de noi,nu discuta despre buget….legi……sunt ocupati cu lupta pentru putere. Pentru eliminarea adversarilor politici este timp,vezi rapiditatea cu care sa intrunit comisia pentru audierea sefului STS….pentru noi cetatenii parlamentul lucreaza cu 2 viteze…incet si foarte incet….asa ca dai si lupta dai si lupta pina la victoria finala….

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

Toti politicienii din lume, si de cand e politica asta, da, se bat pentru putere. Cum? Nu stiai?:) E ca si cum ai spune ca toti fotbalistii se bat ca sa castige meciul. In rest, nu stiu cum sa-ti spun, dar nu e bine sa generalizam. Conteaza si cum se bat si cu ce arme. Din 1990 si pana azi nu am auzit de exemplu ca PNL a incercat sa fure alegerile pentru a castiga. Nu? Iar noi aici vezi ca ii sfatuim sa ramana in opozitie. Cand o sa-i vezi si pe portocaliii de pe bloguri ca isi sfatuiesc partidul sa ramana in opozitie mai vorbim despre acest TOTI. Pana atunci... eu zic sa i te adresezi lui Basescu si PD-L-ului. Ei sunt puterea.

alina spunea...

Ai dreptate cu tinerii din centrele universitare; acelasi lucru s-a intamplat si la noi in tara. In Cluj, de exemplu, Crin Antonescu a fost primul, detasat, in toate sectiile speciale destinate studentilor; si a mai fost primul in cel mai bun cartier rezidential, in zona veche a Clujului, adica acolo unde locuiesc oameni de valoare, si nu parvenitii din ultimii ani. Si asta spune ceva....
In turul doi diaspora a votat cu "dreapta", fara sa stie prea multe despre aceasta. La fel cum, in multe sectii de vot din strainatate, in 2000, Vadim Tudor a avut un scor mai bun decat Iliescu.
Daca ar fi ajuns Crin in turul doi...altfel ar fi stat situatia...ar fi trebuit fraudat mai mult decat se putea pentru a castiga Basescu....

hendrix spunea...

@beatris Asa oarba cum esti ,,vezi'' ca acesti politicieni se lupta pentru putere! Dar pentru ce ai vrea sa se lupte, pentru Dumnezeu? Esti la nivelul unui copil de gradi care vede multe dar nu intelege nimic. Auzi, tanti, de ce iti pierzi vremea cu politica daca nu intelegi nimic? N-ar fi mai bine sa te uiti la telenovele?
Mai spui acuzator ca Parlamentul nu discuta bugetul! Auzi mamaie, CARE BUGET??? Ala care trebuia facut de sluga basesciana boc inca n-a ajuns in Parlament, ai inteles? Care trebuia sa fie gata inca din octombrie, conform legii, ai inteles?
Spui asa:,, Pentru eliminarea adversarilor politici este timp,vezi rapiditatea cu care sa intrunit comisia pentru audierea sefului STS''. Asta sa fie dupa mintiuca ta eliminare a adversarilor politici??? Vezi ca in asta este specialist idolul matale, securistul ba-secu! Iar individul chemat ieri, seful STS, este o mostra de grobianism cum rar am mai intalnit.
Din tot ce scrii razbate un puternic damf populist de cea mai josnica speta. Dupa modul in care scrii despre politicieni, despre Parlament, este clar ca esti portocalie, dupa cum ti-am mai zis si in alte dati. Am 2 intebari pentru tine:
1. Cu cine ai votat in cele 2 tururi? De ce?
2. Daca ai votat cu ba-secu, ce dracu mai cauti pe blogul asta?

beatris spunea...

@Lilick

Cam asa este,ai dreptate cu blogosfera, dar trebuie sa ne aducem aminte ca noi traim si in lumea reala :)Am inteles ca exista un proiect de buget pt.2010 de ca parlamentul nu se intruneste in sedinta extraordinara pt al dezbate, nu ti se pare ca se consuma prea multa energie pentru lupta politica?? Si pot sa-ti spun ca in primul tur am votat Crin iar in turul 2 am pus stmpila pe ambii candidati ca sa se anuleze votul meu.....nici unul dintre cei 2 nu mai au ce cauta in politica.....asta e parerea mea, o zi buna!!

Lilick Auftakt spunea...

@Alina

Iti multumesc pentru informatii. Deosebit de utile. Si cele cu clujenii, dar si cele cu Vadim. Chiar asa? Vadim a fost votat mai mult in turul doi in 2000? Incredibil!

@Hendrix

Nu am vrut sa-i mai spun lui Beatris ceva ce m-a amuzat, dar vad ca tu ai remarcat. Deci STS e un adversar politic... :))

Lilick Auftakt spunea...

Beatris

:) OK! O zi buna.

hendrix spunea...

@Lilick Daca pentru idioata asta de @beatris STS este un ,,adversar politic'', iti dai seama ca un Crin este chiar DUSMAN AL POPORULUI!!! Idioata asta tot scrie pe blog, dar nu inteleg de ce! Are totusi un talent sa ma enerveze cu tampeniile sale...parca m-ar injura thor insusi! Am senzatia ca o face deliberat, sa fie un autentic glas al boborului basescian, care sa ne transmita cam ce gandesc oranjgutanii. Sa vezi dupa 20 de ani asemenea specimene este ingrijorator! Brrrr! Ceasca n-a murit, tatucul comunistilor este de 5 ani ba-secu. Si, din pacate, se mai profileaza inca 5, gratie furtului cu ghiotura de duminica. Bravos STS, devenit ,,adversar politic''! Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ei, se mai scapa lumea. Dar cand te scapi asa, esti de buna-credinta totusi. Doar cam dezinformat. :D

tony spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6711663-mostenirile-lui-iliescu-pcr-psd-uascr-unsr-vladimir-tismaneanu.htm
Ce zici de boul de Tismaneanu care jigneste studentii pe care ii face utecisti?

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Pai imi confirma ceea ce am scris eu. Tinerii devin o forta si jigodii ca Tismaneanu vad in asta o amenintare. Are tupeul sa scrie ca tinerii au amenintat fortele de ordine. Hahahahah!

hendrix spunea...

@Tony Stai sa vezi ce va scrie boul de tismaneanu despre parlamentarii care l-au audiat pe seful STS! Daca nefericita asta de @beatris a fost in stare sa scrie:,,Pentru eliminarea adversarilor politici este timp,vezi rapiditatea cu care sa intrunit comisia pentru audierea sefului STS'', iti dai seama cu cata manie proletara vor fi infierati acei parlamentari???
Stii ceva? Eu ma astept la o noua mineriada gen 13-15 iunie 1990, editia revazuta si readaugita 2009! Daca in iunie 90 ilici a organizat acea mineriada salbatica impotriva celor amasi in PU doar pentru a avea un pretext sa bage spaima in opozitie( partidele istorice, sustinatori, ziarele democratice), de ce n-ar face si ba-secu asta din nou? Crezi ca n-ar fi in stare? Acum nu mai trebuie sa lupte electoral pentru un nou mandat, isi va da arama pe fata, de securist! Eu unul ma astept la orice.

Claudia Muresan spunea...

Mi se stringe inima cind ma gandesc ca vom sarbatori 20 de ani de la revolutie nu cu Doina Cornea, pe care au desconsiderat-o toti cei care i-au dat un vot securistului, ci sub semnul lui Brucan. Antrenati-va stomacurile pentru aniversari 'Timisoara' si 'Bucuresti' cu generali securisti si 'anti-comunisti' post-factum gen ... stiti voi cine, mi-e sila sa-i insir din nou.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Crezi ca seful securistilor va avea tupeul? Posibil. Dar mi-e ca iese cu un imens scandal.

Tismaneanu spunea...

fuck antonescu fuck psd.. fuck mogulii.. fuck you all comunistilor

Lilick Auftakt spunea...

Jigodiile zgarie usa... I-am dat drumul unuia sa vedeti ce disperat e. :)))

Lilick Auftakt spunea...

Nu postez comentariile anonimilor isterici si agramati. Nu mai insistati. :)

Lulutza spunea...

"Tismaneanu" asta e doar un Tonton Macoute al lui Papa Doc Base! Se stie ca ei au nu numai misiunea de a "lua pulsul" supusilor Marelui Carmaci, ci si de a-i intimida si ameninta, de a crea o atmosfera prielnica pentru a face pe victimele...

@Hendrix - Razboiul rece dezlantuit si intretinut de Basescu si oranjgutani impotriva partenerilor politici si a intregului popor are efecte mult mai grave si toxice asupra mentalitatii generale decit o mineriada. Prin propaganda asta basista de atitia ani, care nu are absolut nici o justificare pe timp de pace, oranjgutanii au produs fanatici si roboti. Au indus altora, ceva mai putin vunerabili la manipulare, teama de ideea ca nu vor parasi puterea cucerita cu atita "lupta" decit printr-o baie de singe...

Totusi, un lucru bun, pe multi i-au facut sa vada foarte clar ca "imparatul e gol", iar agresivitatea i-a eliberat de orice frica in a-si apara drepturile, fara sa cedeze nici un centimetru!

Radio Erevan spunea...

PD lasa Internationala Socialista pentru Grupul Popularilor din PE

In ciuda zvonurilor aruncate cu generozitate, democratii nu doresc sa-si schimbe doctrina social-democrata. Singurul adevar in povestea transformarii PD in formatiune crestin-democrata il constituie posibilitatea tot mai atent analizata a scoaterii partidului din Internationala Socialista si inscrierea lui in Grupul Popular din cadrul Parlamentului European. "Sub nici o forma!", a reactionat unul din liderii democrati in fata informatiei ce dadea ca certa transformarea PD in partid crestin-democrat. "Singura noastra problema e la ce grup din Parlamentul European vom adera. PD se poate integra fara a-si schimba doctrina social-democrata in Grupul Popular din cadrul Parlamentului European. Si partidul domnului Barosso se numeste social-democrat, dar face parte din Grupul Popular. Nimic nu ne impiedica si pe noi sa facem acelasi lucru", a declarat sursa citata.

Posibilitatea iesirii din Internationala Socialista se afla in atentia PD de mai mult timp. Democratii sunt nemultumiti, in principal, de faptul ca liderii Internationalei nu si-au mentinut neutralitatea si in cursul campaniei electorale din 2004 au sustinut, la nivel declarativ, cealalta formatiune social-democrata, PSD-ul condus atunci de Nastase. In plus, cat timp s-a aflat in opozitie, PD a tot sesizat forurile Internationalei Socialiste asupra faptului ca PSD exercita presiuni politice in vederea eliminarii democratilor de pe scena politica romaneasca, insa demersurile lor au ramas fara raspuns.

6 mai 2005

Anonim spunea...

Cand vezi ca adversarii sint prea agresivi, prea amenintatori, prea... tulburati la minte, pe mine personal ma cuprinde asa un curaj si-o hotarire, incit simt ca nu mai am de pierdut decit lanturile! :) Lulutza

Iar nu mai pot posta.... Grrrmmm...

Teo Negura spunea...

Cu mult aplomb, si mai ales cu o aproape bizara coloana vertebrala, Crin Antonescu e, indiscutabil, omul politic al momentului: e viu, comunica, nu are nimic de ascuns si se impune. Desigur, e doar un inceput de drum, poate mai greu prin lipsa ocolisurilor dambovitene, dar e un drum pe care nu e singur, daca-l va mentine. Ba dimpotriva, eu cred ca tot mai multi vor ii vor veni alaturi.

Cristi spunea...

Lilick, dragilor,

Ma feream sa mai las comentarii, dar fac o exceptie. Da, diaspora din US/Canada cred ca ar fi votat masiv cu Crin/liberalii in turul 2 (majoritatea cred ca suntem liberali in gandire). Nu, n-a votat cu Vadim acum 9 ani, chiar daca si-a blestemat ceasul cand a trebuit sa-l parafeze pe Iliescu. Dar de ce gasesc si prin randurile voastre atitudini ostile "dreptului la vot al diasporei", placa aceea absurda cu "lipsa de informare" (cand la era Internetului vezi live ce se intampla la 10000 km distanta), orbirea de care dati dovada cand, in fanatismul vostru de a-l da jos pe Base, nu mai vedeti ce japitze erati s-aduceti la putere pe partea cealalta? Stiu, sunteti activisti politici. Vreti putere (cum o sustineti sus si tare) si-aveti pretentia ca boi, care traim si-o viata diferita pe continentul american, sa traim euforia/tembelismul/derizoriul politicii din Ro la fel ca voi. Ca nu de lipsa de informare e vorba, ci de activism.

Va mai zic un lucru (si dati dovada de ratiune cand reactionati): sunt f multi pe la noi care un singur lucru au vazut zilele astea din urma: doua tabere, dintre care una se-apuca aiurea sa contesteze un drept fundamental al unui cetatean roman (indiferent unde traieste si cu cine/de ce/la ce a votat), sa arate cu degetul, iar cealalta din care apare tiranul/tatucul/securistul (...completati voi cu restul de epitete prin care il infierati constant) Base, ce pune simplu punctul pe i: "nu puneti sub semnul intrebarii diaspora, fiindca miliardele trimise de ei doar anul acesta au acoperit deficitul economic al Romaniei".

Interesant ca ma asteptam ca de la liberali sa vina discursul acesta, ca pe la noi asa se manifesta liberalismul: economic, pe ce conteaza de fapt, pe argumentul cel mai sanatos cand vine vorba de rolul urias al diasporei pt Ro (ca voi acolo aveti infinita mai multa nevoie de noi decat noi aici). Cand colo ...ati dat-o pe discursul tembel al lui Nastase si al pesedistilor. Stiu, e mai nuantat (cum face Lilick aici), dar tot arata lipsa de clarviziune. Si RESPECT.

Lilick Auftakt spunea...

@Cristi

Dar cu cine vorbesti? Eu am sustinut sa nu fie demonizata diaspora. Am scris doua articole despre asta. E adevarat, sunt si tembeli in Rep. Moldova care il vor pe Basescu si pentru al treilea mandat. Am aratat in ultima postare asta. UIta-te.

Cristi spunea...

ti-am vazut comentatori, in special pe threadul cu "Diaspora", cu acelasi gen de iesiri extremiste ca ale pesedistilor.

Tu ne descriai acolo ca "rupti de realitate" si ma-ntrebam cine vorbeste in necunoastere de cauza. Cat ai investigat realitatea de aici, ca sa afirmi asta? ;)

Anyway, fac un pariu cu tine, ca sa vezi ca de aici le simtim mai bine? In urmatoarele zile bate palma PNL-ul cu "tiranul", pe pariu? :))

Cristi spunea...

ps: vezi ca-n primul comment am scris "pretentia ca boi". evident, era "noi", dar cu moderarea asta iti dispare ce-ai scris :)

Lilick Auftakt spunea...

@Cristi

Eu nu stiu cine esti tu... Sorry... Faci parte din cele trei categorii din diaspora care l-au votat pe Basescu? Din care? Nu pun niciun pariu, desi stiu foarte bine ce decizie vor lua Crin Antonescu si PNL.