15 dec. 2009

Reconcilierea portocalie


Ii tot vad pe pedelisti declarand ca nu se pune problema desemnarii unui alt prim-ministru decat cel al PD-L. Pai, si atunci, unde e... reconcilierea pe care o anunta cu surle si trambite presedintele? A umplut orasul de afise pe care scrie ca o parte din electorat i-a acordat increderea, o alta parte i-a dat o lectie. Pai ce a inteles din lectia asta? Jumatate din tara i-a spus clar ca nu-si mai doreste un presedinte autoritar, care incearca sa supuna Guvernul, Parlamentul, alte institutii ale statului, un presedinte care nu respecta separatia puterilor in stat. Pai, ce facem? O luam de la capat? Reconciliere, dar sa fie totul portocaliu? Iar ne arunca in fata declaratii demagogice? Desigur, eu ma asteptam la asta. Dar am vrut doar sa punctez, pentru naivii care l-au votat, ca declaratiile cu reconcilierea au fost doar vorbe goale. Un guvern controlat tot de Basescu nu duce la nicio reconciliere. Sau poate la una realizata cu cutitul la beregata... Iar PD ramane, in continuare, un partid nedemocratic.

(Desenul: Ion Barbu, ca de obicei, extrem de inspirat)

16 comentarii:

dramoleta spunea...

Antonescu premier, sustinut de psd, udmr si minoritati :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Pai asta e singura reconciliere. Sigur. Ca ambele jumatati ale tarii sa fie reprezentate la putere. Daca nu, in opozitie, din nou dusmani, din noua tara rupta. Dar Basescu nu e in stare decat de asa ceva.

Moshul spunea...

Eu raman la parerea mea ca a sta in opozitie va asigura intrarea la guvernare in 2012 din prima pozitie.

Lilick Auftakt spunea...

@Moshul

Fii sigur ca asta o sa se si intample.

Matilda spunea...

Reconcilierea lui Băsescu înseamnă de fapt refacerea partidului-stat, pe care să-l manipuleze şi conducă după buna sa plăcere.

Liviu spunea...

Cred ca indiferent de 'reconcilierile' anuntate, jocurile sunt facute, in lumina discutiilor cu UDMR si a recolarilor din ultimile zile.

Basescu va avea exact ce guvern doreste, eventual chiar cu Boc premier. Si, la urma urmei, nici nu e asa rau, o sa le fie mai greu sa dea vina pe altii.

mirko spunea...

pd nu este partid, doar o adunatura dupa chipul si asemanarea hotului no.1! udmr n-ar trebui sa existe, dar atunci membrii ar trebui sa invete lb.romana, asta nu ca ar sti macar sa scrie corect in lb. lor materna! in-dependentii trebuiau sa ramina la mama lor, aia naturala iar minoritatile fac ce stiu! crin +psd, asa cum e acum, in opozitie, si mai vedem la primavera!

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Pai asa e.

@Liviu

Treaba lui. Dar in cazul asta sa nu mai indrazneasca sa spuna ca si-a dorit reconcilierea. Ultimele sondaje (chiar si portocalii) arata clar ca cei mai multi romani isi doresc, dupa alegeri, un prim-ministru ca Johannis sau Crin.

@Mirko

Adunatura se crede partid. :)

Anonim spunea...

Vezi să nu! Cei de l-au aleseră tocmai de aia şi-au băgat votul în urna lui, ca să nu-i mai vadă pe ăia răi şi mulţi şi corupţi (parlamentarii coalizaţi împotriva lui Făt Frumos din cocină) cum pun beţe-n roate bunei guvernări portocalii.
Aşa că tot ce-şi doresc ei acum e o delicioasă oranjadă, fără nici un amestec de suc de roşii sau de limonadă. Pură, pentru cei puri!
Mesajul lansat de Pârţescu e clar: "Să se reconcilieze, primesc, dar să nu se schimbe nimic! Sau să nu se reconcilieze, primesc, dar atunci să se schimbe pe ici, pe colo, şi anume prin punctele esenţiale! Adică (fără virgulă) constituţionale! După referendum, potopul! Box bopuli!"
Aveţi puţintică răbdare, stimabililor! Cu sau fără scrisorică video, deznodământul se apropie, tropăind de zor prin zăpada portocalie!

Lulutza spunea...

Mosule, Lilick, nu va pot impartasi entuziasmul. De 5 ani, Basescu asta incalca drepturi elementare ale unuia sau altuia, a asmutit pe cei mai primitivi si ticalosi impotriva celor care le sint superiori. Si nimeni nu protesteaza, decit eventual pentru pielea personala... :(

Basescu a profitat de labareala aia cu "Condamnarea comunismului", pentru a lansa o diversiune grosolana, prin care a aruncat stigmatul asupra unor masuri de "stinga" si beneficiarilor lor, adica protectia sociala, sansele egale, solidaritatea, rezistenta la coruptie si interesul public, pentru ca este un ticalos care s-a crezut intotdeauna mai presus de lege, de morala, de judecata oamenilor. Un supraom, nu-i asa? Care este sprijinit de un partid de supraoameni, de care nu se poate atinge nimeni si a fost votat de 5 milioane de oameni pentru care a fost intotdeauna mai comod sa stea in umbra supraoamenilor. De unde isi bat joc cu sirg si entuziasm "revolutionar" de restul: o masa de suboameni. Totul numai din cauza urii, lacomiei, setei de razbunare si complexelor de inferioritate ale unei canalii perfecte.

Ati mai vazut voi popor in Europa care sa tolereze senin batjocorirea unor disidenti, daca un asa zis lider politic ii arata cu degetul? Si sa mai si numeasca asta curaj? Ati mai vazut voi vreun democrat european care sa blameze presa care-i critica abuzurile si s-o acuze de manipulare? Ce soi de indivizi or fi prin ONG-urile astea servile pina la greata in fata reprezentantilor statului si comandantului lui suprem?

Eu, cind am vazut dupa alegeri echipamentul de centralizare a voturilor de la sediul PD-l si faptul ca vreo 200 de sectii speciale de votare din strainatate erau in biserici ortodoxe, penticostale, baptiste, in manastiri, gradinite de copii, cinematografe, firme de transport, turism, sedii ICR, resedinte private, hoteluri etc.

Iar acum, ca toti privesc asta ca pe ceva foarte normal si nu pun nici un fel de intrebari, mi-am dat seama ca nu mai are nici un rost sa se arunce banii aiurea pe alegeri. Partidul-stat va lua in veci exact atitea procente cite va vrea, iar pe generozitatea "supraoamenilor" astia numai un naiv se poate baza.

Cred ca democratia din Romania ar fi mai cistigata, daca s-ar adopta un sistem electoral prin tragere la sorti.

Lulutza spunea...

Ce-i toata tevatura asta cu... iarna nu-i ca vara? Guvernul demis parca tocmai a facut, acum 1-2 saptamini, un contract de 50 de milioane de euro (+TVA) numai pentru dezapezire, cu firme portocalii... Si multe alte contracte la fel de grase, pentru multumirea tuturor partenerilor strategici si a "supraoamenilor" fideli...

Anonim spunea...

william @mirko:

asa ziceam si eu despre pedelepre pana mai ieri- ca sunt o adunatura fara doctrina... insa acum nu mai e valabil ..
-PDL SUNT GRUP INFRACTIONAL constituit in scopul furtului (de voturi, bani, blazoane (PNT) inimi de tzigan si creiere in moarte clinica (gen patavieci&cartarescu))

Now on topic @lilik :
lilik chiar daca i-as lua individual (? cam nepotrivit termenul, recunosc -despre ce indivizi poate fi vorba intr-o haita?) eu nu ma reconciliez cu brutele inculte, securistii, mafiotii, nulitatile, impostorii si lingaii... asa deci... a mai ramas cineva in pdl ce nu face parte din aceste categorii? Nu!
pai atunci sa se reconcilieze ei intre ei, respectand de data asta totusi datina stramoseasca: mortii cu mortii, vii cu vii (ca prea au votat haotic, duminica):)

Lilick Auftakt spunea...

@William

Adevarat graiesti. :))

Lulutza spunea...

Mi-am adus aminte ca, intrigata de unanimitatea sovietica si trufasa a "fratilor" din Moldova sovietica, am citit putin ziarele din Chisinau, postarile pe forum, bloguri diverse... Am constatat cu mare surpriza ca-i urasc cu ardoare pe romanii din Romania, care cauta pete in "soarele" basesc, ca improasca cu mare sirg si pe cei de acolo care incearca sa-i mai tempereze.

Am fost de citeva ori pe acolo si stiam ca sint cam inapoiati si naivi, dar am descoperit ca tot ce apreciaza si doresc ei de la regimul Basescu este, cetatenia - pasaportul de UE. Ca sa plece ei in lume, nu ca nu s-ar bucura sa ne inchida Base granitele, ca sa aiba ei loc mai mult sa respire in Europa, fara "comunisti" ca opozantii lui Basescu. :)

In plus, am descoperit ca, in ultimele luni dinaintea alegerilor, au fost pe acolo mai multi de la Ministerul Afacerilor Externe din Romania, care au avut grija sa raspindeasca zvonuri cum ca Basescu o sa le "dea" si acces liber, fara viza, in SUA. Asta i-a minat ca pe niste vite sa-l voteze pe ala care se lauda pina mai ieri cu "vitejiile" lui de cind servea PCR si securitatea si acum isi elimina toti rivalii politici pe motiv ca... ba tu esti un comunist imputit si nu meriti sa fii presedinte! Boi la cub!!!

De parca nu eram destul de ingretosata, am nimerit si pe un forum moldovenesc antisemit! Groaza si teroare! Xenofobia si antisemitismul este in floare pe acolo si indivizii au o ura in ei, ca le pling de mila prietenilor evrei si rusi din Chisinau, care nu au vrut sa emigreze.

Si sper sa ajunga cit mai putini fanatici din aia pe aici, ca ne-am ars! Nu numai ca o sa-i dea apa la moara xenofobului suprem, dar o sa-l faca sa-si dea complet arama pe fata ca este doar un WCTudor ceva mai incult si mai ticalos. Si vom avea de suferit si mai rau toti astia cu singe "impur".

Oricum, am inceput sa-mi socotesc procentele personale de singe din fiecare etnie, ca nu vreau sa mi le calculeze vindeanu sau nutzy braun! Doar vreo 25% ma calific la "competenta etnica", in rest e jaleeee! Si asta numai daca ramine UDMR in guvern, fara sa livreze iar "spioni si tradatori" pentru masina suprema de tocat nervii natiunii!

Mai spionez citeva zile pe forumuri moldovenesti, dupa care imi fac bagajele. Si-mi trec averea de aici pe numele unui arian de incredere, daca o exista asa ceva printre supraoamenii portocalii.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Haha! Si la mine e jale.. :))

marius spunea...

Reconcilierea societatii romanesti nu poate fi facuta decat pe baza de Adevar si Dreptate. Altfel nu este altceva decat o alta "reconciliere farfuridica", cu incalcarea tuturor conditiilor de aderare a Romaniei la structurile democratiilor occidentale si cu plasarea tarii noastre in postura de stat-problema-in-devenire.
In legatura cu cele doua jumatati de tara, ele sunt de fapt trei. Cea de-a treia inca nu a votat, deoarece "voteaza" cam o data la 20 de ani, cand este "obligata" sau in caz de razboi(ceea ce nu este cazul,ca doar nu suntem in Kosovo). Intr-un viitor nu prea indepartat s-ar putea sa se prezinte si ei la "urne". Fara prefacatorii, deoarece votul lor este existential, daca se poate folosi o astfel de exprimare.