23 dec. 2009

Ruleta revolutiei: Republica Securista Romania

Dupa 20 de ani de la Revolutie traim in Republica Securista Romania. Cu un presedinte securist, cu un partid la putere, PD-L, plin de securisti, care incearca azi sa-si alipeasca o ideologie crestin-democrata adusa pe tava de Magureanu, Talpes si Milut.

Cu un Patriarh cu epoleti sub sutana, ungandu-l pe tron pe Basescu Intaiul, ce-l tine la dreapta sa, consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale, pe cel care a intocmit harta desfasurarii trupelor armate in Cluj, in cadrul actiunii de suprimare a manifestatiilor.

Republica Securista Romania, o tara in care angajatii serviciilor nu mai sunt 15.000 ca inainte de 1989, ci 35.000. Cu un guvern in care un mafiot, Oprea, va conduce armata. Intr-o astfel de tara o revolutie nu poate avea succes. Nu are cum... Ruleta Revolutiei din '89 a desemnat un castigator. Traiasca Republica Securista Romania!

Update: Cititi va rog si la Mihai Voicu despre bugetul Serviciilor. Ca sa fie si mai clar in ce tara traim.

9 comentarii:

Claudia Muresan spunea...

"Republica" e un cuvânt mare. Eu aș spune "Maneaua Securistică România."

Peter spunea...

Urât adevăr, dar... excelentă piesă.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Bine zici. Macar acum stim clar ce vedem prin gaura din tricolorul Revolutiei. (Ah, tocmai am auzit cum e strigat sa voteze, in Parlament, generalul Badalan)

Lilick Auftakt spunea...

@Peter

Da. Foarte buna. :)

Daniel Mălăelea spunea...

"Dar, in ceea ce priveste grupul PNL, pot sa va spun ca aproape toti parlamentarii liberali au votat la vedere impotriva Guvernului. E adevarat ca avem 2-3 care nu au votat la vedere, adica nu li s-au vazut bilele, ei sunt susceptibili sa fi votat pentru (...) Cu siguranta, ca si in cazul votului la motiunea de cenzura, pentru parlamentarii care si-au ascuns votul voi propune excluderea lor din partid. Practic, parlamentarii care au votat altfel decat era dictat de vointa alegatorilor care ne-au incredintat votul s-au plasat singuri in afara partidului", a spus Orban, precizand ca demersul excluderii parlamentarilor in cauza va fi facut dupa sarbatorile de iarna.
Cine sunt ei? Ar trebui sa-i cunoastem.

william spunea...

..pai bugetul alocat Securitatii (comparabil cu cel al Sanatatii) ne arata cum vrea Secu' sa conduca Romania + cat de bolnavi sunt cei care l-au votat!

Anonim spunea...

Dumnezeu nu-l va ierta pe cel care a jurat stramb cu mana pe sfanta Biblie in postul sfantului Craciun ! IPF-ul nu-l poate salva cu cadelnitarea aia din Parlament !
Dumnezeu il va lovi la vremea potrivita !

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel

Nu cred ca ii vom cunoaste de data asta...

@William

Da, da... SRI are prevazuta in buget suma de 1,2 miliarde, iar sanatatatea 2 miliarde. Asta arata clar ce fel de "reforma" in sanatate va face acest guvern. Senatul Romaniei are prevazut un buget de 94.9 milioane, STS unul de 305 milioane. Dar facem Parlament Unicameral. Alta "reforma" securista. :)

Aia care l-au votat pe Basescu sunt ori prosti ori securisti. Numai vazand aceste cifre ar trebui sa li se aprinda un beculet celor care nu sunt securisti, dar n-ai sa vezi...

@Anonim

Ei, Dumnezeu nu loveste. Isi sapa groapa singur.

renata spunea...

Cât mai există blogosfera, cât nu rămân doar blogurile unor impotenţi mintal, ăia care scriu numai cu k de la kilogram şi ăia care vând uşi de garaj, nu pot decât să mă bucur că exişti.
Sunt aproape invidioasă, de fapt fericită, că ai dezosat adevărul: republica securistă românia.
Asta suntem după 20 de ani de aşteptare.
E ca şi cum, aşteptând înfrigurat, zeci de ore, să intre un tren în gară, apare o roabă, pe şine. Împinsă de un alcolist.
Două roţi pe şine şi aia din faţă, prima, la mijloc, face: boc, boc, boc, peste traverse...