20 dec. 2009

Telefoanele lui Basescu


Vi se pare normal ca Traian Basescu sa dea personal telefoane pentru a constitui guvernul? Am aflat ca i-a dat telefon lui Baconski (Baconschi?), la doua zile dupa alegeri, sa il invite sa faca parte din guvern. Pentru a-l convinge, l-a trimis si pe Patapievici (zis Pinocchio) la Paris. Deci cu Aurescu nu a fost decat un zvon...

De-a dreptul amuzant e insa cum l-a sunat Basescu pe Iliescu si cum a decurs convorbirea dintre cei doi. Amanunte AICI si AICI.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Putea sa-i ceara domnului presedinte pe blog sau pe tuitar sa-l lase pe Sarbu, ca ii luau prietenii nostri portocalii apararea imediat.

Lilick Auftakt spunea...

Sper sa nu mai zica vreun portocaliu ca PD-L sau Boc au avut vreun cuvant de spus. basescu a facut guvernul de sus si pana jos.

Liviu spunea...

Ce nu inteleg este de ce a trebuit Basescu sa-l trimita pe Patapievici la Paris ca sa-l convinga pe Baconsky sa accepte Externele. Una la mana, in PDL nu cred ca isi permite cineva sa miste in front in fata lui Basescu, doua la mana, banuiesc ca Bakonsky, carierist cum e, abia astepta sa primeasca si el o 'pleasca', ceva, la impartirea prazii.

Cat despre ortografie, tatal noului ministru semna "Baconsky" - sa inteleg ca fiului ii e rusine de acel y cu aer alogen? :)

Matilda spunea...

Băsescu face şi desface guverne, asta e clar . Pe Ion Iliescu trebuia să-l întrebe cum să procedeze corect, fără a mai călca în picioare Constituţia . Măcar atît să înveţe de la Iliescu.

mirko spunea...

bacon-sky! iar tarisoara se duce pe pirtie, spre surprinderea lor, la vale!

Vania spunea...

Oare se va maturiza băiatu'?

Florin Matei spunea...

Acesta e doar începutul celei de-a doua domnii. O nouă demonstraţie de forţă, dacă mai era cazul. Nici măcar nu se mai ascunde. Vrea să ştie ,,românii'' cine e şeful şi să ia aminte. Bunul plac al Ciuruitorului e la modă. Iar ,,românii'' lui plesnesc de bucurie că ne-o face, iarăşi, şi iarăşi...

Jenika spunea...

Mi se pare incredibil tot acest circ.
El anticomunistul a ajuns sa il sune pe cel pe care tocmai il infiera ca si comunist....
Cum o fi oare sa scuipi pentru ca mai apoi sa te apleci cu umilinta sa si lingi acelasi loc....
Caracterul si moralitatea acestui Presedinte nu sunt decat un joc de ucninte in mintea celor care l-au votat cu ochii inchisi

Claudia Muresan spunea...

Mie mi se pare normal. Sa dea telefoane, sa conduca, sa faca ce vrea, Basescu. Asta e mandatul primit de la jumatatea de bobor roman care-l iubeste neconditionat. Cel putin jumate din romani vor asta. Sa fie calariti, jefuiti, luati de prosti, insultati. O merita. Chiar si o parte din ceilalti 50% o merita. Cei ca V. Ciutacu, care anunta sustinerea pentru Crin noaptea la 12 fara 5 minute, de exemplu. Carora sarcasmul si cinismul le stateau bine, dar sustinerea fatisa a unei alternative, nu. Si toti cei care, liberali, pesedisti, pedisti, au contribuit la scaderea prestigiului institutiilor acestei tari numind prieteni, fini, cumnati, amanti, pe ideea ca 'se descurca'. 'S-or descurca' si astia din noul guvern Boc, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

El nu e oficial PD-L, dar cred ca nu asta e problema. Ci faptul ca nici macar nu se stia oficial atunci daca Basescu chiar a castigat alegerile, si cine va forma guvernul, si el il si suna pe Baconski si trimtea soli. Nu stiu de ce Baconski ar fi refuzat... dar cine poate sa stie ce jacuzzi il mai atrageau si prin Paris. :) E ceva la mijloc, dar nu cred ca vom afla.

Da, cred ca ii e rusine sa se semneze asa, cu toate ca la Paris suna aiurea cu "schi". Dubios om.

@Matilda

:)) Da. Cum sa nu incalce Constitutia facuta de Iliescu. Lasa ca isi face el una dupa chipul si asemanarea lui. Brrr...

@Mirko

Parca le pasa...

@Vania

Ei, mai face si el prostioare. :))

@Florin Matei

Asta e culmea. Ca unii stau cu sufletul la gura sa afle ce mai zice si ce mai face tatucul. Si mor de drag sa ii asculte si respecte ordinele. Oameni care probabil nu au facut in viata lor ceva de capul lor. Cand n-o sa mai fie Basescu multi cred ca o sa se sinucida. :))

@Jenika

El, ca si PD-L, si-au facut un obicei din a face asta. Spun ca nu a fost decat un joc de campanie. Doar nu trebuie acum sa fie si crezuti. Bineinteles ca 5 milioane de prosti l-au crezut.

Lilick Auftakt spunea...

Of, @Claudia. Ce cinica esti. :)

Claudia Muresan spunea...

As mai adauga si ca Guvernul Boc reflecta atit opinia majoritatii, cit si pe cea a opozitiei despre femei:
- Base - femeia amanta - in guvern.
- Crin - femeile care 'tin casa' - acasa, deci. Toata lumea multumita, nu?

Lilick Auftakt spunea...

Da. :) Sa fie toata lumea multumita. :)

Ionut spunea...

Partea de-a dreptul tragica este ca ministrii desemnati de Basescu prin telefon par a fi mai competenti decat cei alesi prin vot democratic in interiorul partidului. :( Acesta ar putea fi un subiect serios de meditatie asupra functionalitatii sistemelor politice de selectie...