7 dec. 2009

"Un fleac, i-am ciuruit!" - o declaratie premeditata. Un mesaj...

10 comentarii:

ana_idu spunea...

si eu tot asta cred. e atat de previzibil in ranchiunosenia lui.

Matilda spunea...

Sinistru. Ca şi personajul nostru.

Mircea spunea...

"Dar de ce „un blestem“? Raspunsul e simplu. Fiindca demagogia lui Basescu „place“ multora. Satisface „pofta de sange“ fara a remedia nimic! Dimpotriva, adanceste criza. Basescu se suie, din cand in cand, pe putregaiul clasei politice romanesti, ca pe un soclu, si vorbeste despre „grupuri de interese“ sau despre „intoarcerea la popor“. A priceput ca romanii sunt gata sa treaca peste faptul ca el insusi e corupt, ca e inculpat penal pentru ceea ce s-a intamplat cu flota, vazand in el „singura solutie“. Falsul „sfant Gheorghe“ de la Cotroceni are picioarele putrede si, in loc de sulita, un par, dar ce conteaza? Fanii sai vad in el un „salvator“."

Octavian Paler- Falimentul democratiei, in Cotidianul, 21.02.2006

Bine ca n-a apucat domnul Paler sa-i vada pe romani alegand a doua oara "canalia perfecta"...

Petru Avram spunea...

Vă ia Băsescu jucăria. Atenţie!

Bogdan spunea...

Lilick, este posibil ca pe Tariceanu sa-l aiba Tampitu de marinar la mana cu vreun dosar?
sau este doar dorinta lui de razbunare pe Crin si dorinta de a lua conducerea PNL?

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Nuu. Nu-l are cu ABSOLUT nimic.

gicu spunea...

Rezultatul alegerilor pentru mine e o enigma.Cum adica 50%la 50%?
exact la fel ca la alegerile prezidentiale anterioare (cand a pierdut Nastase).E greu de crezut . dar...uite un scenariu.Sa zicem ca prima parte a zilei a fost dedicata fraudei "civile", alegatori care se bat la prima ora a zilei sa voteze(pentru ca sa fie remunerati sau sa plece sa voteze si in alta parte),turismul electoral ,sectiile speciale supraaglomerate etc.Care dau o anumita structura pana la o anumita ora.Structura decelabila la exitpol de catre o institutie de sondare discreta si profesionista.
Scopul este aducerea cat mai aproape de 50%la %50%(daca dimpotriva scorul este clar in favoarea candidatului dorit etapa a doua va urma mult mai relaxat).Dar in fiecare judet trebuie sa fie si sunt un numar de alegatori siguri(absolut siguri)pentru candidatul dorit: alegatori siguri si extrem de disciplinati.Care nu voteaza pana la o anumita ora la care se prezumeaza matematic un scor prin sondaje , scor careva fi o valoare de referinta pe care se lucreaza de acum incolo pana la inchiderea urnelor. Urmeaza a doua etapa , necivila sa zicem .Etapa exersata la alegerile pentru parlamentul european pentru eba.Grupul compact de alegatori disciplinati , care voteaza cu candidatul dorit , de la aceasta ora .Cine sunt acesti alegatori? Probabil ultrasii (existenti in fiecare partid) dar mai degraba membrii administratiei si mai ales cei din structurile militarizate. Toti acesti alegatori sunt perfect numarati si se stie clar care este aportul lor procentual in fiecare sectie ,responsabilul acelei zone (sectii)(civil sau nu) poate fi chiar tras la raspundere pentru acest rezultat perfect previzibil de la scorul de referinta.Si acestia voteaza.(in perioada campaniei electorale structuri administrative au fost trase la raspundere de exemplu pentru ca afisele unui candidat au fost mazgalite sau lipite nealineat)In acesta etapa s-a ajuns la acel 50,3%.
Etapa a treia .Voturile diasporei nu pot fi controlate in niciun fel . Dar pot fi prezumate ca procent in favoarea candidatului dorit , care mai este si seful ierarhic al tuturor ce misuna prin ambasade.
Lupta a fost foarte strinsa si foarte bine controlata .Si la ora 21 se putea sti clar procentul alesului.Pentru scenariu asta e necesara o singura conditie : candidatul sa fie dorit de acele structuri.

PS Rusine institutelor de sondare !

Liviu spunea...

Dati-mi si mie voie sa fac o gluma sinistra.

Noua, celor care l-am votat pe Geoana nu ne ramane decat sa emigram. Nu de alta, dar se pare ca vazut din strainatate Basescu arata mult mai atragator, de vreme ce concetatenii nostri de acolo il voteaza masiv.

lucian burjuiul spunea...

sunt dezolat de rezultat. sotia deasemenea, poate mult mai deprimata.
nu-mi vine in cap decat o singura idee, mai ales ca veni vorba de modificarea constitutiei cu proxima ocazie: interzicerea a 2 mandate de presedinte consecutive. nu mai mentionez avantajele. ma limitez sa spun ca nu vad nici un dezavantaj pentru nimeni, ba chiar conduce la un exercitiu democratic la puterii in timp.

Lulutza spunea...

Ce mult a evoluat in ultimii 10 ani, mult iubitul si stimatul, inteleptul si necoruptul tata al natiunii:

http://web.archive.org/web/20011215002205/adevarul.kappa.ro/eco403-05.html

Ce-o sa zica atunci cind s-o indura sa ne-o lase mostenitoare a tronului pe geniala Eba? Un fleac, i-am reformat si modernizat!