29 dec. 2009

Zeus decide totul iar Tapalaga face ce stie: manipuleaza.

Scriam cu cateva postari in urma despre "Piramida Pupin" si despre faptul ca undeva, aproape de varful ei, Dan Tapalaga ocupa un loc binemeritat. E unul dintre cei mai abili manipulatori portocalii din mass-media. Cititi va rog articolul "Baiatu' lu' tata". Domnul Tapalaga pare, desigur, foarte indignat. Cum e posibil ca un pitiponc ca Honorius Prigoana sa ajunga sa candideze in Colegiul 1? Aproape va vine sa-l aplaudati pe jurnalist, nu?

"E pitiponc sau nu e pitiponc? Asta-i mai greu de stabilit. Cert este ca nimic nu-l recomanda pentru pozitia de candidat, la inaltimea stachetei ridicate de PDL si Traian Basescu." - scrie Tapalaga.

Bun. Jurnalistul critica persoana Honorius Prigoana si atinge vag si partidul, atragand atentia ca acesta face o noua gafa, ca si in cazul Elenei Basescu. Insa despre Traian Basescu nu spune nimic, in afara de faptul ca ar fi impus o stacheta foarte ridicata (???).

Unde e manipularea? Pai candidatura lui Honorius a fost impusa "de sus". A impus-o Boc? Ma indoiesc. Cand va conduce el acest partid, si nu Traian Basescu, o sa-l pot lua in calcul. Partidul lui Boc decisese de fapt un alt candidat: pe finul lui Becali. Un mafiot slinos. Atat au fost ei in stare. Nu asta e problema... Insa, asa cum ne-a obisnuit, intr-o maniera total nedemocratica, asa cum e condus acest partid, desemnarea lui Prigoana a venit si de data asta direct de la Traian Basescu. Se indoieste cineva de asta? Se indoieste cineva ca Boc nu l-a sunat pe Basescu sa-l intrebe: "pe cine pun?". Explicatia oficiala a partidului e legata strict de Traian Basescu si de familia lui. Cititi, va rog, si la Cepeca.

Ei bine, daca era de buna-credinta, asa trebuia sa analizeze Tapalaga acest subiect. Sa se intrebe ce se intampla cu acest partid total nedemocratic, condus intr-o maniera dictatoriala de Traian Basescu. Dar nu o face. Insira "meritele" unui nimeni, dintr-o familie de gunoieri politici, de ca si cum ar fi vina lui, a acestui Honorius, ca s-a catarat unde s-a catarat. Iar Basescu habar nu are de asta, nu?... El are stachete. Jurnalistul evita cu maiestrie cauza si se napusteste furibund asupra efectelor.

Ce s-a intamplat de curand in Franta intr-o situatie similara? "Jean Sarkozy, fiul preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, a cedat în faţa acuzaţiilor de nepotism. După un lung scandal, care a declanşat fel şi fel de proteste şi reacţii, tânărul a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al instituţiei ce administrează un important cartier de afaceri, de lângă Paris. Totul după un protest neobişnuit. Cu câte o banană în mână, câteva sute de francezi au protestat în Paris, faţă de candidatura lui Nicolas Sarkozy la conducerea EPAD."- Video News.

Totusi, fata de Romania, Franta este o tara democratica. Cu o societate civila ceva mai responsabila si cu jurnalisti profesionisti. Cateva sute de oameni si presa, care a tratat serios subiectul nepotismului, au avut succes. La noi nu e cazul.

19 comentarii:

Liviu spunea...

Nicio noutate - "voda", saracu', e bun, aia mai micuti sunt rai si - eventual nu-l lasa sa savarsasca faptele bune pe care (firesc) le-ar savarsi daca nu i s-ar pune bete in roate.

"Bun" era si Ceausescu, "rea" era "ea". El era bun, activistii si securistii erau rai etc.

Mai recent, Basescu are un program maret, dar alde Antonescu e rau, ca din cauza lui am ajuns iar pe mana lui Boc. etc.

Tapalaga nu are nici macar scuza originalitatii.

william spunea...

lilik. asa cum spuneam deunazi,

o noua specie si-a facut aparitia in "urbis et orbis" : "tarfa portocalie iesita la produs" (pentru base'cu) ...cu subspecii precum cele de mai jos:
-'fapturi ale noptii'- andreea pora (atentie, nu afirm ca damei cu trandafir "ii iese si banu" la afacerea asta,dupa unele marturii multi clienti au rupt-o la fuga cand i-au vazut chipul la lumina brichetei :)
- "nefericite suflete pierdute" -patapievici si cartarescu ( eu sun convins ca astia doi cel putin, in al saptelea cerc isi vor petrece timpul pana la sfarsitul lumii)
-"sarmani bufoni cu ochii tristi" (si buzunarele doldora de $$$)- patrascoiu&biju"fatza de porc"
- 'bureti de mare retardati mintal' gen paleologu J.R. (imi cer scuze buretilor de mare pentru comparatia jignitoare)

................................

... cat despre tapalaga, el face parte (IMHO) din subspecia de tarfe portocalii cu cei mai numerosi indivizi - 'hidden (pathogenic) secret agent", care a erupt in presa dupa 2004

Anonim spunea...

"Totusi, fata de Romania, Franta este o tara democratica."

Stii ce ne lipseste. Nu democratia. Aia cica ne-am castigat-o in '89 tot pe vremea asta.

Ne lipseste experienta democratica. Si nu exista nicaieri in lume vreo scoala unde sa inveti sa traiesti si sa gandesti democratic. Degeaba are cineva libertate economica si de gandire daca mintea este blocata intre "sa ni se dea", nevoia de tatuc si lipsa oricarei responsabilitati sociale individuale.

Din pacate, experienta democratica nu se poate capata prin vreo solutie instatnt. Ai pliculetul cu praf de experienta, adaugi apa (sau whisky) si iese gata. Experienta si trairea democratica se capata in zeci de ani. Stiu ca 20 sunt deja "zeci" dar nu sunt sificienti pentru a forma inca o noua genratie. Cand copii celor nascuti incepand cu 1989 vor vota prima data abia atunci vom putea vorbi despre maturitate democratica in Romania.

Paula spunea...

Ce uiti sa spui si tu e ca in Franta vorbim de o functie publica. O oaresce diferenta :)
Dar, nu'i asa, asta e f putin important.
Cand ai ceva de demonstrat.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Nu, haha. Nici macar original..

@William

Nu e o specie aparte? :)

@Atitudini

Of, da. Ca bine spui.

@Paula

Nu te face ca nu intelegi. Aici e vorba de un principiu democratic.

Florin Matei spunea...

Lilick,

Mi-aş permite o mică rectificare: faţă de România, TOATE ţările Europei sunt democratice.

Altfel, şi pentru Tapalagă - şi pentru atâţia alţii - Traian Băsescu este o pleaşcă zeusească. Crezi, cumva, că Tapalagă îl adoră aşa, pur şi simplu, pe Tătuc? Sunt sigur că nu... Că nu crezi!

Lilick Auftakt spunea...

@Florin Matei

Sigur ca NU CRED! :)

Vania spunea...

Adevărat, băsescu a ridicat ştacheta! Acum, ca să te alegi, trebuie să fii derbedeu de derbedeu, cum s-ar zice...

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Haha! Eu eram la tine si iti admiram noul look.

Da, te pomenesti ca la asta se referea Tapalaga. :))

Matilda spunea...

Tapalaga este unul din mulţii pupinbăseşti, plătiţi gras din buzunarele noastre. Aflu că bugetul de cheltuieli pentru Cotroceni s-a dublat, la ministerul lui Videanu s-a triplat, şi aşa mai departe...La toate aceste mizerii cum "pledează" tapalagii şi alţi patapievici ?

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

La capitolul asta se abtin. :)

octavpelin spunea...

UN AN NOU FERICIT! LA MULTI ANI!

Lilick Auftakt spunea...

La multi ani, Octav! :)

lucian burjuiul spunea...

Dupa antologica "Ciocu' mic, ca acum suntem noi la putere" iata ca urmeaza "sa se bucure poporul ca nu am pus-o pe Bahmuteanca pe lista"....
Si uite asa, siga, siga, cum zice grecu', o sa ajungem sa spunem ca cea mai buna investitie din urmatorii 5 ani e un pasaport si un bilet dus...
Dar sa ne bucuram ca s-a mai dus un an din care am mai invatat cate ceva si sa ne dorim un an mai bun pentru fiecare dintre noi! La multi ani si sanatate!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian

Pacat ca pentru altii trec anii si nu invata nimic niciodata. Dar, asta e. Noi sa fim sanatosi. :) La multi ani! :)

Traian Breazu spunea...

Tapalaga vrea sa faca pe impartialul, dar nu cred ca mai fraiereste pe nimeni dupa prestarea en gros de servicii electorale in campaniile trecute. Isi dau si ei seama ca si-au pierdut credibilitatea si cititorii, si atunci din cand in cand mai baga cate un articol critic, si acela manipulativ, cum remarcai Lilick. La fel a procedat si in cazul Eba, dar asta nu i-a impiedicat sa-i urmareasca pas cu pas si zi cu zi campania electorala, si sa-i faca multa publicitate.

Cazul acesta evidentiaza si alt aspect, mult mai important. Facand acum abstractie de la persoanele concrete, prigoana si tudorache. Tudorache acela a fost ales si desemnat candidat de catre organizatia de sector prin vot. In pd acest procedeu democratic nu valoreaza 2 bani pentru ca a biroul permanent national decide candidatul. Deci zero democratie interioara in acest partid. Acest partid, in care domneste cea mai crunta dictatura, si care nu si-a mai tinut un congres de 3-4 ani de zile, isi aroga pretentia de reforma constitutia, sistemul electoral si democratic. Daca sunt lasati va ramane in urma o constitutie si un sistem "democratic" dupa chipul si asemanarea celui din interiorul pd. O dictatura.

Lilick Auftakt spunea...

@Traian

E de groaza faptul ca acest partid total nedemocratic vrea sa impuna "reforma" constitutionala. Doamne fereste.

mirko spunea...

daca mai ai timp anu' asta, ai o leapsa...neplacuta la mine!
la multi ani...miine!

Ionut spunea...

Tapalaga doar mani pula re stie!