1 feb. 2010

Guvernul? Un dezastru!

Noua ordonante neconstitutionale si inca patru pe cale de a fi declarate neconstitutionale. Transildania a inceput sa faca lista tristului bilant a ceea ce a insemnat si inseamna guvernarea Boc/Basescu, cea mai paguboasa guvernare din ultimii 20 de ani. Poate ca "reformatorii" de la PD-L ar trebui sa explice cum e posibil ca un specialist in drept constitutional, asa cum e Emil Boc, sa aiba un bilant atat de dezastruos, chiar si pentru cariera lui profesionala, dar mai ales pentru tara.

17 comentarii:

Matilda spunea...

Care Constituţie ? Care reformatori ?

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Constitutia pe care o incalca frecvent Basescu si ai lui... Iti imaginezi ce reforma vor sa faca loazele astea portocalii? Dupa bunul plac.

vali plesca spunea...

o constatare: cateva dintre ordonante sunt din 2008...

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Si daca sunt din 2008 ce? Uite una din 2008 de exemplu: http://www.ziare.com/actual/politica/09-08-2009/deputatii-au-respins-ordonanta-prin-care-geoana-devenea-vicepresedinte-csat-879400

Lilick Auftakt spunea...

http://www.ziare.com/actual/politica/01-16-2009/cc-nu-impiedica-guvernul-sa-interzica-cumulul-salariu-pensie-prin-lege-618207

Sunt mai multe din 2008. Uite inca una.

vali plesca spunea...

uite, lilick, sa fie si mai clar, una din 2007: http://www.e-juridic.ro/stiri/plata-salariilor-bugetarilor-prin-card-este-neconstitutionala--4391.html
demersul de pe blogul transildania e excelent, insa accepta faptul ca nu boc a inventat roata. el nu face decat sa perpetueze un mod de proasta guvernare vechi de 20 de ani. bineinteles, nu are nici o scuza ca la fel de prost prim ministru ca tariceanu sau ca nastase...

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Si Tariceanu a avut ordonante neconstitutionale. Insa Boc a avut cu mult mai multe si mai grave, si a avut 70% in Parlament, sustinere. Nu 20%. Plus ca cea mai "IMPORTANTA" ordonanta neconstitutionala a lui Tariceanu a fost aceea cu majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Neconstitutionala, dar sa tinem cont ca legea nu s-a pus in vigoare nici acum.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Pai tu o compari pe aia cu cardurile cu celelalte, deosebit de grave, ale lui Boc? OK, aia era o prostie, dar mai conteaza si gravitatea ordonantelor, pe cati oameni afecteaza si in ce fel. Ai gasit cel mai prost exemplu. Eu macar ti l-am dat pe cel cu salariile profesorilor.

vali plesca spunea...

lilick, stiu pozitia ta: peneleul cel mai tare, pedeleul la talpa iadului. foarte bine, e optiunea ta politica. atata doar ca demersul lui transildania isi pierde orice valoare daca e folosit doar pentru ping-pong intre partide

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Nu iti cer decat sa compari si tu. Daca nu esti in stare, nu e vina mea.
PNL nu e cel mai tare...eu nici macar nu ziceam ceva de PNL pe-aici, insa PD-L e de departe dezastruos.

vali plesca spunea...

lilick, incearca sa recunosti ca te-ai grabit si ai postat neatent, referindu-te la buvernarea boc, cand fundamentele referintei erau mai largi. asta pe de o parte, pe de alta, eu nu fac comparatii intre ordonanta neconstitutionala a lui x si ordonanta neconstitutionala a lui y. ai dreptate, nu pot. eu vad doar ordonante neconstitutionale, punct.

[D][S][N] spunea...

Am rezolvat problema!... L-am trimis pe Boc in Haiti, fara bani de bilet pentru retur ! :D

Liviu spunea...

Ce inseamna ordonante 'pe cale de a fi declarate constitutionale'? Sa inteleg ca exista stiri 'pe surse'?

Dincolo de asta, nu e nicio indoiala ca e un guvern catastrofal, inclusiv din perspectiva legiferarii prin ordonante de urgenta.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

M-am grabit sa ce? Sa arat ca guvernul e un dezastru? Pai asta e sensul postarii de pe blogul Transildania. Daca tu vii sa imi dai ca exemplu o ordonanta taricenista care se refera la niste carduri de salariu, inseamna ca esti rauvoitor. Ti-am spus eu care a fost cea mai importanta si cea mai grava a lui Tariceanu, fara sa spui tu.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Pe cale de a fi declarate ... neconstitutionale, nu constitutionale. Adica sunt neconstitutionale toata ziua, dar inca nu s-a pronuntat CCR.

Lilick Auftakt spunea...

DSN :))

transildania spunea...

@Vali Plesca
ti-am raspuns si la mine.
Intentia mea nu a fost in primul rand de a politiza acest subiect, totusi nu se poate trece cu vederea ca este parte din raspunsul meu la campania referendumului.
Care a sugerat ca reducerea numarului de parlamentari, desfiintarea senatului, si grabirea procelui legislativ ar insemna reforma, si solutie la probleme. Am aratat cred ca lucrurile nu stau chiar asa. Iar din pacate au fost Boc si Basescu cei care au sustinut sus si tare aceste lucruri si ne-au bombardat si ne bombardeaza in continuare cu aceleasi mesaje, tariceanu n-a facut-o nici liberalii.
In al doilea rand, chiar daca am deschis o lista, incompleta inca, dar corecta, pentru ca am inclus si ordonantele neconstitutionale ale guvernului Tariceanu, asta nu inseamna ca nu trebuie facute comparatii. Una e sa fii guvern minoritar, si alta e sa ai majoritate de pana la 70%. Una e sa fie declarata neconstitutionala obligativitatea platii salariilor doar prin transfer bancar, si alta e sa-ti fie declarata neconstitutionale in doua randuri doua ordonante de politizare a institutiilor nepolitice, sau sa introduci prin ordonanta incalcarea dreptului de a fi ales, sau posibilitatea de a abroga sau modifica legi inainte ca acestea sa intre in vigoare. E o diferenta enorma.