31 dec. 2010

"30 decembrie"

Nu am vrut sa lasam sa treaca nici aceasta zi nemarcata, chiar daca toata lumea se pregateste de un an nou. Horatiu Buzatu a scris, si a scris foarte bine. S-au implinit 63 de ani de cand republica a fost instaurata ilegal, de un Parlament ilegitim, intr-o sedinta fara cvorum. De atunci, romanii accepta sa traiasca in minciuna.

Noi, restul, 10 persoane, am impartit fluturasi, am aprins lumanari, iar Lucretiu Tudoroiu a tinut un scurt discurs, la minus 7 grade, langa statuia lui Carol I din Piata Palatului. Cateva poze, mai jos:

La anticariatul "I.C. Bratianu"















In Piata Palatului:















La un ceai, dupa:

4 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Lilick
Nu am trait in acea perioada, si nu am citit in cartile de istorie ... doar incerc sa-mi imaginez.
Tara fusese sfartecata, o parte importanta a ei era sub ocupatie straina. Familiile fusesera si ele sfartecate, multi pierdusera tatal pe front, in altele acesta fusese dus in Siberia, si chiar daca niciunul din aceste lucruri nu se intamplase, oricine simtea aerul inghetat al Pitestiului, Gherlei, Aiudului sau Portii Albe. Oricine s-ar fi incapatanat sa gandeasca altfel decat cele cateva mii de provocatori comunisti. Pe strazi patrulau soldatii sovietici.
Si-atunci, ce era de facut? Era disponibila o singura alegere: aceea intre supravietuire si demnitate. Si cei mai multi au ales supravietuirea. Fiindca ... asta au ales. Au sperat, poate, ca alegand supravietuirea, vor pastra o mica sansa de a redobandi demnitatea.
De atunci, ne-am cam pierdut demnitatea ca popor, si umblam ca bezmeticii sa o recastigam. Fara prea mari sanse, evident.
Si, totusi, o mare contributie la toata aceasta nenorocire a avut-o si regele. Ma refer la regele Carol, care a legiferat raptul teritorial. Ma intreb ... daca finlanda a putut, si a avut curaj - ma refer la razboiul de iarna - noi de ce nu?
Nu cred ca voi gasi raspuns acestei intrebari...

Rromania tiganeasca spunea...

Vaaai, deci o actiune deosebita, ceva extrafin!
Deci gata!
Anticomunismul a invins pe meleagul Indorromaniei, satra UE.
Deci au disparut tigania, maidanezii, etnobotanicele, iar pe autostrazile de sute de mii de km ale Indorromaniei, satra UE, curge numai lapte si miere.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, o sa dezvoltam subiectele astea dupa sarbatori. :)

@Rroman tigan

Noi traim intr-un Bucuresti superb, precum se vede. In ce satra stai tu? Ca sa venim sa dam cu insecticid...

gicacontra.eu spunea...

Eu mai am pe acasa niste Cyclon B ... :)