1 dec. 2010

Google ne vede in portocaliu de Ziua Romaniei!









"Dictatorul a fugit!" - In Kazahstan deocamdata.

8 comentarii:

vali plesca spunea...

e galben :)

Lilick Auftakt spunea...

Dada, un galben mai rosu, asa. Ca galetile PDL-ului. :)

neacsu spunea...

ce prosti astia de la goagăl, au uitat sa puna frunza... huoo :)

ADRIAN spunea...

eee ... nu e portocaliu, asta e o rautate ... e oranj :)
... dar ce stiu barbatii in materie de culori ? :)))

Adrian Stoica spunea...

si-un pic de verde

Lilick Auftakt spunea...

@Emil, sa vezi ce le face Nutzi. :D

@Adrian

Oranjgutania - :))

@Adrian Stoica

Dar nu sunt nici macar toate literele de la Google. Zici ca scrie GOLE sau GLE...

Anonim spunea...

Este un fel de cacaniu spre portocaliu :( Si verdele ala din L ma cam enerveaza

Mihai Pop spunea...

E culoarea guvernului de dupa 2012. galben-portocaliu.

Acum, motivul real pentru care tineam sa comentez la acest pseudo-articol e o mica povestioara de la care am invatzat ceva, poate va pune pe ganduri. Si asta pentru ca am stat de vorba cu mai multi membrii PNL in ultima vreme si chiar am purtat discutii decente.

S-a intamplat azi. Citeam pe realitatea pe banda de jos ca google are sigla dedicata. Deschid calculatorul si se deschide messengerul automat. Un prieten avea la status aceeasi informatie. Intru pe google sa vad cum arata dupa care, impreuna cu amicul din lsita, incercam sa ne dam seama daca e doar pe .ro sau nu, timp in care mi-am pus si eu un status asemanator. Faptul ca google a gandit o sigla dedicata Zilei Romaniei este de apreciat. Intre timp, o prietena a intrat pe mine sa ma intrebe daca o promovez pentru ca e portocalie. Am ras, ea s-a prins ca era din cauza inclinatiei ecranului ei de la laptop, dar m-am intrebat "cum de nu m-am gandit eu la asta?" dupa care mi-am pus intrebarea "de ce mi se pare ciudat ca nu m-am gandit eu la asta?". Asta pentru ca vad tot mai des cum incearca sa fie indusa culoarea asta. Cel putin in Cluj sunt suficiente exemple de chestii portocalii, de altfel a si existat un articol scris de Lilick pe tema asta.

Dupa care am ajuns la concluzia la care am inceput sa meditez. Am ajuns sa asemanam lucruri cu partide in functie de culori. E oare un efect al apartenentei la mediul politic? Chiar daca da sau nu, nu e bine! Sau e? Cred ca oricata ironie este in articolul si comentariile de mai sus, faptul ca ne gandim asta e un lucru rau. Nu ii inteleg impactul negativ momentan, dar mi se pare un lucru rau. Inca il analizez, dar cred ca suntem prea aproape de acea bariera, pe care eu mi-o imaginez ca fiind limita pana la care intram in jocul politic. Fac politica pentru ca nu pot sa stau cu mainile incrucisate si sa astept sa se schimbe clasa politica, vreau eu si alti tineri pe care ii sustin sa fie clasa politica "de maine" (pe unii chair i-am votat in proiectul 2012 pentru 2012 si ii sustin chiar daca avem o diferenta de opinii). Ei, ce ma astept eu de la noua clasa politica ii sa fie mai putin coruptibila, sa inteleaga ca ei sunt reprezentnati ai oamenilor, indiferent de functie si ca interesul national primeaza in fata culorilor politice. Afirmatie pe care nu o argumentez, pentru ca poate fi luata drept falsa pe alocuri, insa tot ce spun e ca mai degraba ar trebui sa gandim asa, noi tinerii care credem in schimbare, decat sa gandim totul in rosu portocaliu galben si verde. Pana la urma si in interiorul unui partid sunt diferente de opinii sau invers, in partide diferite pot exista 2 oameni cu aceeeasi opinie. Ar trebui sa transam lucrurile prin prisma unor principii/ideologii politice si nu prin culori. Poate prea multa filozofie pentru o banalitate, dar cel putin pe mine m-a pus pe ganduri, mai ales ca acel comentariu a venit de la o prietena pe care nu o intereseaza politica, un cetatean obisnuit daca vreti.