8 dec. 2010

Lobby impotriva propriei tari: Ponta versus Macovei

Raluca Turcan cere anchetarea lui Victor Ponta in cazul presupuselor afirmatii pe care acesta le-ar fi facut in fata oficialilor europeni cu privire la admiterea sau neadmiterea tarii noastre in Spatiul Schengen. Ponta este acuzat de catre blonda pedelista ca ar fi intreprins demersuri pentru blocarea aderarii Romaniei la acest spatiu de libera circulatie.

Adevarate sau nu, aceste acuzatii sunt catalogate drept actiuni contra Romaniei. "Actiunile politice impotriva Romaniei din partea unui lider politic roman au consecinte politice si diplomatice la Bruxelles si este obligatoriu ca liderul PSD sa dea explicatii institutionale.(...) De altfel, declaratiile lui Victor Ponta de la Bruxelles au produs surprindere chiar la nivelul oficialilor europeni, pentru ca niciun politician, indiferent de conflictul Opozitie-Putere din tara, nu a facut pana acum lobby politic impotriva propriei sale tari, a spus d-na Turcan. Deputata pedelista spune in continuare ca Ponta “arata o logica de pitic politic, care ii afunda pe romani in noroi”, si ca liderul PSD “(…) boicotand circulatia libera a romanilor in Europa, face un rau romanilor",

Nu discut acum daca acuzatiile aduse lui Ponta sunt adevarate sau nu. E posibil sa fie. Ponta insa dezminte categoric faptul ca ar fi facut acest lucru. Altceva este interesant: chiar niciun politician roman nu a facut pana acum lobby politic impotriva propriei sale tari? Ce scurta memorie are doamna deputat! De cazul Monica Macovei nu-si mai aduce aminte?

In luna iulie a acestui an, Monica Macovei considera ca raportul Comisiei Europene privind stadiul reformei justiţiei din România, care urma să fie făcut public in acea perioada, ar trebui să fie "foarte dur" şi să sancţioneze "lipsa voinţei politice" în lupta anticorupţie.

Intr-un alt rand d-na Macovei afirma raspicat: "Eu spun adevarul si aici si la Bruxelles. Daca este critic. Este singura modalitate de a face ceva ca sa repari ce nu merge. Numai spunand adevarul esti credibil. (…) Voi face presiuni asupra autoritatilor romane sa isi puna la punct mecanismele de verificare".

In plus, PPE afirma despre Macovei in luna mai 2009: "Ea foloseste evenimentele externe drept ocazie pentru a-si critica tara si pentru a-i califica drept corupti pe adversarii politici. Macovei chiar a spus recent ca Romania nu ar trebui sa mai primeasca fonduri de la UE, in mod clar o chestiune contrara interesului acestei tari “, afirmau atunci socialistii europeni.

In martie 2009, Gyorgy Frunda (UDMR), membru în Comisia de justiţie şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului European (APCE), a dezvăluit că Monica Macovei, invitată în calitate de expert anticorupţie la o conferinţă în Berlin pe tema eradicării impunităţii, ar fi făcut trei afirmaţii false despre justiţia din România. „Doamna Macovei a participat ca expert independent. Şi cu toate că problema, discuţia generală era impunitatea, problema impunităţii în ţările membre şi ce să facem pentru tragerea la răspundere a politicienilor corupţi, doamna Macovei a discutat expres numai despre România spunând că în România, atunci când vrei să faci o percheziţie imobiliară, trebuie să ceri autorizaţia învinuitului, ceea ce nu-i adevărat, a spus că atunci când ţi se ascultă telefonul trebuie întâi să aduci la cunoştinţa învinuitului că ţi se ascultă telefonul… ceea ce nu-i adevărat. A spus că nici un înalt demnitar nu a fost deferit justiţiei şi nu i s-a suspendat imunitatea, ceea ce nu-i adevărat. Or, cred că un asemenea om care susţine lucruri neadevărate… eu a trebuit să apăr Guvernul şi sper că nu v-am deranjat că am pus la punct lucrurile…”, a declarat Frunda.

Şi europarlamentarul PSD Adrian Severin afirma cu acea ocazie: “Doamna Macovei spune peste tot aceleaşi lucruri, pot să vă spun că oficiali ai UE mi s-au adresat oripilaţi de faptul că doamna Macovei creează mai multe probleme României decât creează inamicii României în descrierile mai puţin laudative la adresa ţării noastre”.

Mai ramane ceva de adaugat?

5 comentarii:

Shadow spunea...

@lilick

Poti astepta "adaugiri" dar de data asta nenea niku-l nu iti va face placerea de a ne explica cum e cu "babele" si cu mosii. Pt el macovei este "fecioara anticoruptiei" si a "competentei" :-).

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Sa iti spun un secret: niku-l crede in povesti de adormit copiii. :D

Anonim spunea...

Am vazut interviul doamnei Macovei de pe Hot News.
Am voie sa afirm ca femeia are probleme mari de logica si coerenta?
Chiar nu inteleg, se iau etnobotanice in PDL de ei nu vad situatia reala?

neinfectat de ipocrizie spunea...

Daca lobby impotriva propriei tari ar fi un delict penal Basescu, Boc si Udrea ar fi la inchisoare pe viata.

Rational Idealist spunea...

Turcan bate campii. Orice declaratii politice ar fi facut Ponta acolo, el va deconta politic. Este absurd sa ceri comisie de ancheta pentru declaratii politice, doar nu suntem in Turcia!
Se aplica si la ce a spus Monica Macovei, chiar daca in mare parte nu sunt de acord cu ea. Ea de fapt si-a sabotat si propriul guvern cand era in echipa Tariceanu, n-a cerut nimeni o ancheta atunci pentru ca inca exista simtul ridicolului :)