3 dec. 2010

PDL fura si la Bruxelles


Daca nu ati aflat inca citind pe Inpolitics, aflati ca PDL a ajuns sa fure si la Bruxelles. Delegatia PNL reactioneaza si protesteaza fata de incalcarea, fara precedent, a procedurilor de vot in Comisia PETI:

"Comunicat de presă,/Bruxelles, 2 decembrie 2010/

Delegaţia PNL în Parlamentul European protestează faţă de încălcarea, fără precedent, a procedurilor de vot în Comisia pentru Petiţii, în cadrul căreia s-a dezbătut, astăzi, petiţia depusă de membrii Federaţiei MEDIASIND cu privire la includerea presei în Strategia Naţională de Apărare, la capitolul vulnerabilităţi.
Şefa delegaţiei liberale Norica Nicolai, prezentă la dezbateri, a criticat dur modul în care PPE a permis înlocuirea membrilor de drept în Comisia PETI cu eurodeputaţi români:

"Este jenant că cei mai mulţi membri PPE din comisie au fost înlocuiţi cu eurodeputaţi români, şi anume opt, pentru a vota în favoarea închiderii acestei petiţii. În raport cu Articolul 195 al Codului de procedură al Parlamentului European, referitor la votul acordat petiţiilor, votul de azi a încălcat flagrant regulamentul. Preşedinta Comisiei pentru Petiţii, Erminia Mazzoni (PPE, Italia) a permis ca eurodeputaţii propriului grup politic, în majoritate români, să voteze. Vom sesiza Conferinţa preşedinţilor, mă refer aici la celelalte grupuri politice, în legătură cu aceasta încălcare. Dorim ca această petiţie să fie repusă pe ordinea de zi a Comisiei!"

În timpul dezbaterii din Comisia PETI, Norica Nicolai le-a atras atenţia colegilor săi europarlamentari asupra gravităţii gestului făcut de unul dintre eurodeputaţii români afiliaţi PPE de a transmite acestei comisii stenograme ale unor înregistrări telefonice:

"Vi s-au prezentat o serie de stenograme dintr-un dosar penal care este pendinte de către o instanţă judecătorească.
Stimaţi colegi, Codul de procedură penală român interzice utilizarea unor probe din dosar până ce cauza nu este judecată. Din păcate, aceste interceptări telefonice în România sunt o practică şi cine va răsfoi presa românească va vedea că este plină de interceptări telefonice şi nimeni nu face referire la legalitatea obţinerii acestor probe. Utilizarea şi scoaterea lor din dosare penale este considerată infracţiune, conform legii penale române."


Coordonatoarea ALDE în Comisia pentru Petiţii, Adina Vălean, va înainta o scrisoare adresată tuturor liderilor partidelor politice reprezentate în PE, cu excepţia celor afiliate PPE, în care va solicita sprijinul în vederea redeschiderii petiţiei jurnaliştilor români. În acelaşi timp, Adina Vălean va interpela în scris Comisia Europeană pentru a cere clarificări referitoare la aplicarea articolului 7 din Tratatul European cu privire la respectarea valorilor comune europene şi la modul în care acest articol s-a aplicat în cazul petiţiei jurnaliştilor români."

5 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Wow! Cred că va ieşi un mega-euroscandal! E bine că şi-au dat arama pe faţă şi la Bruxelles!

Lilick Auftakt spunea...

Sper ca va iesi! Astia fura oriunde. De la jafuri la drumul mare, vezi pedelistul ala din Constanta implicat intr-un jaf la o banca, si pana la Bruxelles.

Adrian Cici spunea...

Diversiune. Discreditarea institutiilor. Reduse institutiile de drept. Dezastru. Familie conducere - egal fara precedent - delicventi. Borfeta. Recompensa.
PDL ridica discursul la sublim.

atreides spunea...

E obligatoriu sa iasa un mega scandal, sper ca PNL sa mearga pana in panzele albe cu treaba asta, l-ati auzit pe jegul de TRU la emisiunea Danei Grecu cum ca faptul ca o campanie de presa e comandata nu trebuie probat? Era sa sparg televizorul de nervi. Stiti ce, eu cred ca nenorocitii astia o fac intentionat, ca sa ne imbolnavim noi de nervi.

Lilick Auftakt spunea...

L-am auzit si pe Preda la Ciutacu cum incerca sa o scalde...