18 mar. 2011

Cu cine sa tii?

Chiar asa, cu cine? Cu Blaga sau cu Basescu? Cu dracu’ sau cu tac-su? Orice-am face, de meciul asta n-o sa scapam. Evident, pe noi aparent nu ne intereseaza disputa. E alt partid... Ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Dar nu ma pot abtine sa nu ma uit la tot circul de-acum din PDL. Cei doi si-au impartit partidul in doua, iar cea de-a treia aripioara, intelectualii, a cazut, vorba lui Patriciu, intre scaune...

Mai precis, intelectualii si-au cautat scaune care pe unde au putut. Asa ca TRU, oportunist de viteza, s-a si repezit sa ocupe un scaun mai in fata in tabara lui Blaga, in timp de Voinescu, Macovei, Cristian Preda, oricat de suparati ar fi pe PDL si pe viata, o sa ia loc cumintei in spatele lui Basescu. Spun Basescu si nu Boc pentru ca, oricum, "chestia asta" numita Boc - asa cum zicea Crin Antonescu - chiar nu conteaza!

Cand eram mica eu tineam cu greierele, nu cu furnica. Si asta nu din pricina dragostei mele pentru muzica, ci din instinct. Mi se parea just sa tin cu cel mai slab. Asa fac de multe ori si astazi. Dupa ce la inceput se parea ca tabara Blaga e mai puternica, evenimentele din ultimele ore, si in special zborul lui Flutur, ne-a aratat limpede cine ramane adevaratul jupan in PDL. Asa ca primul motiv pentru care as tine cu Blaga tine de irational, de dorinta de a-l proteja pe cel mai slab.

Al doilea motiv pentru care judec asa este faptul ca am memorie. Si nu pot sa nu-mi amintesc cat rau a facut Basescu acestei tari, in general, si liberalilor in special. Nu mai intru in amanunte...

Insa al treilea motiv ma indeamna sa-mi schimb complet « favoritii ». Si este un motiv puternic, pentru ca este un motiv rational, nu tine de sentimente, pareri sau umori. Acest motiv este simplu si limpede: daca tot este sa castige cineva, atunci sa castige iar Basescu! Pentru ca partidul sa nu-si gaseasca lideri noi si sa moara sufocat. Sa fim siguri ca se face praf!

11 comentarii:

Micawber spunea...

Va dau dreptate. Si eu vreau sa ramane pe loc argatul lui Basescu (e vorba de Boc), atat in postul de premier, cat si in cel de presedinte de partid, nu de alta, dar sa stie lumea cand s-o face bilantul cine e de vina, sa nu se poata pasa vina si sa nu fie prostit electoratul (si asa indobitocit) cu tot felul de 'tehnocrati' si 'independenti' cu izmene portocalii.

Lilick Auftakt spunea...

Da. :) Lumea nu trebuie din nou ametita cu tot felul de alte personaje si "solutii". Marioneta Boc e reprezentativa pentru acest partid.

Anonim spunea...

Indiferent cu cine tii, Basila face jocurile si-i vor iesi asa cum "vrea muschii lui" Ceilalti sunt de manevra. Mai grav e ca nu prea mai pare rational si cine stie ce prostii si-o fi pus in gand. Faptul ca e irational este confirmat de atitudinea sa la Consiliul Europei, unde s-a bagat ca musca-n lapte, dar si de lipsa de reactie la provocarile unguresti.
S-auzim numai de bine!
Ica St. O. Victor

Anonim spunea...

Lilick, de ce trebuie sa tineti cu Boc, sau Blaga, sau Basescu? Tineti cu PNL, cu USL implicit, este suficient. Iar Boc, indiferent cum este prezentat, conteaza: a facut armata la securitate, deci este probabil ofiter de securitate in rezerva (in masura in care securitatea are ofiteri in rezerva si nu doar in activitate), daca nu chiar ofiter acoperit, nu tine de biserica ortodoxa ci de cea baptista, adica are propriile relatii in America, a fost in activul superior UTC, deci stie cum e politica de culise, iar rolul pe care il interpreteaza nu cred ca il interpreteaza pe gratis, probabil ca isi pune deoparte parale serioase. "Chestia" - buna porecla data de dl Antonescu - are si o parte nevazuta.

Lilick Auftakt spunea...

@dlNimeni, cred ca te-ai prins ca glumesc. Cum sa tin cu-adevarat cu cineva de la PDL? Tocmai eu? :D

alex.dumitrascu spunea...

Mi bine tii cu viitorul primboc. Nu mai e nici macar de la PDFS(partidul democrat fost socialist).
Spun unii ca viitorul Boc va fi trei in unu'.
-tehnocrat
-de la BNR
-de la PNL

Si il cheama Bogdan Olteanu.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex, aiureli. :)

Lupus spunea...

Nu ca as tine cu Basescu, dar, pe langa relele pe care le-a facut, liberalilor le-a adus, din neantul marii, prima functie de premier din perioada postcomunista. Conteaza ca tot cu incalcarea Constitutiei... de catre jucator?
Meciul de pe terenul portocaliu se va termina cu un rasunator blat, in huiduielile publicului spectator.

radu spunea...

Acum e clar, bok va castiga cu o singura motiune. Blaga probabil ca nu se va mai prezenta, din lipsa de sustinatori. A vota acum cu Blaga inseamna a vota impotriva lui basecu. Se incumenta cineva?
PD a arata ca e o adunatura de impotenti si de parasute, dependenti ever de un sef suprem care i-a facut ceea ce sunt.
Mult respect domnului Mircea Giurgiu, un om decent care nu-si avea locul in cloaca aia si care a votat cu noi la toate motiunile. Eu il astept sa vina in PNL.

Anonim spunea...

Eu prefer sa nu tin ci sa-i las...

Anonim spunea...

N-am decat un comentariu: Intarata-i, drace!