10 mar. 2011

Ghiciti de ce seamana asa de mult aceste declaratii...


- Adriana Săftoiu: PNL să-l "judece" pe Voiculescu aşa cum a făcut cu Mona Muscă http://www.evz.ro/detalii/stiri/adriana-saftoiu-pnl-sa-l-judece-pe-voiculescu-precum-in-cazul-mona-musca-923662.html

- Sulfina Barbu: PNL să fie la fel de intransigent cu Voiculescu cum a fost cu Mona Muscă http://www.evz.ro/detalii/stiri/sulfina-barbu-pnl-sa-fie-la-fel-de-intransigent-cu-voiculescu-cum-a-fost-cu-mona-musca-923641.html

50 de comentarii:

Anonim spunea...

Adriana Saftoiu nu este la prima declaratie de acest gen. A mai scris si faptul ca PNL-ul daca face alianta cu PC-ul si PSD-ul nu mai este un partid de dreapta.
Sincer nu inteleg ce cauta acesta persoana in PNL si te rog sa ma crezi Lilick ca nu este nici un pic de rautate in vorbele mele, nu inteleg si pace.... PNL-ul are atatia oameni de valoare, oameni inteligenti care cred cu adevarat in valorile liberale..... cum de ajunge in Parlament un asemenea om?
http://theodora0303.wordpress.com/2011/01/14/ce-jocuri-face-adriana-saftoiu-sau-cum-sa-faci-rau-propriul-partid-ii/

Anonim spunea...

Ma scuzati Doamnelor dar daca chiar e adevarat...

Lilick Auftakt spunea...

@Christyan,

Adica? La ce te referi? Eu am pus o intrebare. Raspunzi cu alta?

radu spunea...

Doamna Saftoiu, ce mai asteptati? Intoarceti-va la Presedintele iubit. N-ar fi trebuit niciodata sa plecati de langa El, ca doar El e "ultima speranta"! Poate vi se pare mai putin securist decat Voiculescu.

DANGA Marius spunea...

Uiti Chrysthyan ca, pur si simplu, Voiculescu nu este membru PNL. Asa cum nu ne-am permis sa cere PD-ului sa exclua vreun om cand eram impreuna in ADA asa, daca e sa respectam regulile unui parteneriat, nu avem cum sa cerem ceva PC-ului. Eu zic main intai PD-ul sa rezolve problema lui Sorin Buta (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8378091-cum-reactionat-pdl-dupa-deputatul-buta-fost-declarat-colaborator-securitatii-nu-putem-dam-afara-pierdem-vot-parlament.htm) si apoi a lui Silvian Ionescu si poate .... alui Traian Basescu si apoi mai vorbim.

Anonim spunea...

Trebuie sa judecam securistii in reformati si nereformati?
PNL chiar ar trebui sa se delimiteze total de Securitate, indiferent ca azi e de dreapta sau stanga.
Asta ca sa nu se intoarca in mormant inaintasii lor.
Acum am fost destul de clar?

Anonim spunea...

Ok,uite si raspunsul, chiar daca asta sustin unii care nici macar nu au ce cauta acolo... adevarul e de partea lor, daca Felix a fost securist trebuie sa plateasca.
Ce uita cele doua doamne mentionate mai sus si comentate de inca doua doamne, ca la fel, si capitanul de vas trebuie sa raspunda.
Intelegi?
Ori ii iertam pe toti, ori ii eliminam pe toti.

atreides spunea...

Conteaza mai putin de ce seamana declaratiile, intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este cum reactionam noi dupa verdictul de azi al ICCJ. Mai mult, cum reactionam facand total abstractie de ceea ce spun vuvuzelele portocalii, plecand de la premisa ca aceste vuvuzele nu au a ne da noua lectii de morala in ce priveste Securitatea. Deci, ignorandu-i pe toti papagalii portocalii, intrebarea este: noi ar trebui sa discutam cazul sau sa punem batista pe tambal, invocand interesul national (acela de a scapa de portocalii). Altfel pusa intrebarea: ce aduce servicii/deservicii electorale pentru PNL, discutarea sau politica strutului? Nu am un raspuns ferm la aceasta intrebare. Dar parerea mea este ca daca Voiculescu ar fi in vreun fel convins, fara scandal, sa faca un pas inapoi, de exemplu sa-si dea demisia din Parlament, PNL nu ar avea decat de castigat. Ca se pierde un vot in parlament? Doar temporar, sunt convins ca la alegerile partiale in colegiul lui Voiculescu un candidat bun al PC (Daniel Constantin sau Dumitru Pelican) ar castiga fara probleme.
In fond, la ce mama dracului ii foloseste lui Voiculescu ca e in Parlament?

Otilia spunea...

Pentru ca ambele declaratii au o mare doza de BUN SIMTZ!
Vad ca talibanii PNL sunt mai penibili in a cauta scuze decat portocalele.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthyan

Cu cine te certi? Trebuie sa iti traduc postarea asta?

Da. E tot despre o colaborare. Tot o colaborarea cu securitatea. Pardon, doar cu securistul de la Cotroceni.

Lilick Auftakt spunea...

@Otilia, si tu esti tot.. colaboratoare?

Lilick Auftakt spunea...

Eu nu vb aici de un securist pe care il stim de atatia ani, despre Felix. Ce sa spunem despre el? PNL a spus intotdeauna tot ce trebuia despre securisti. Eu vorbesc despre colaborarile de sub nasul nostru, de colaboratorii din ziua de azi.

Crăciun Florin spunea...

Lilick, fii calmă. Sulfina încearcă să facă politică iar Adriana face o frecție la un picior de lemn. Nu uita că Adriana este printre cei care nu au fost de acord cu ACD. Acum îi face „un afront” lui Antonescu.

Nu este singura. Sunt și alții din PNL care promovează o astfel de abordare a problemei.

Normal și corect, după părerea mea, este să nu ocolim problema și să o tratăm ca atare. Voiculescu există, este președintele fondator al PC însă nu este o persoană relevantă pentru alianța ACD. Nefiind membru al PNL nu este treaba PNL să ia decizii în ce îl privește.

Vlad Cel Groaznic spunea...

Daca mai se lasa cineva prostit de circul asta infect, inseamna ca nu mai are scapare!

Ma duc sa-l injur pe Basescu si haita.

Dramoleta spunea...

Exact asa gandesc si eu, Lilick. Ce mai putem discuta azi pe tema Voiculescu? Inca din anii '90 stiam ca a colaborat, sau ca a fost securist; l-am banuit ca a ascuns si chiar a pus mana pe banii lui Ceausescu.
Ce a decis Curtea ieri, nu ne mai intereseaza.
Daca o luam strict juridic, Curtea nu a decis nimic. Doar a respins contestatia lui Voiculescu la solutia CNSAS. Deci, discutam despre ceva ce s-a intamplat acum nici nu mai stiu cati ani de zile.
Iar vor portocaliii sa ne faca sa inghitim broasca :))
Nu trebuie sa ne abatem de la drumul nostru. Jos Basescu :)

Vezi ce fac portocaliii ăştia din noi? Tu intrebi una, noi răspundem ca şi cum ne-ai fi întrebat altceva. Jos Săftoiu :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Florin, in legatura cu abordarea problemei: pai si eu il vreau pe Voiculescu retras din politica. Sa ne lase pe toti. Face rau in primul rand propriului partid. Deci nu asta e problema. Ci felul identic cum o abordeaza cele doua doamne, conectate parca, dupa cum scria cineva, la aceeasi mufa.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Dramoleta, exact asa e. Ce ar fi sa apara maine in presa o stire ca Basescu e securist si noi sa scriem toti: "Vaaaai, cum se poate asa ceva?" Intelegi... Am ras citind mai devreme o scrisoare a tineretului PDL catre Tineretul PNL, in care ii roaga sa li se alature, ca sa scape de beciurile securitatii in care ii atrage Voiculescu. :)) Adica sa se alature securistului Basescu ca sa scape de Voiculescu! :)) Sunt amuzanti!

CRadu25 spunea...

@atreides: "la ce mama dracului ii foloseste lui Voiculescu ca e in Parlament? ". Pai... imunitate? Niciodata nu stii de unde rasare dosarul daca n-ai imunitate. Nu se va reusi niciodata convingerea cu frumosul a lui Voiculescu sa "step back". Cat despre doamnele in cauza, in principiu au dreptate, dar in practica n-are un partid cum forta partenerul de alianta sa-si excluda membrii. Nu ca nu mi-ar placea sa existe un astfel de mecanism de presiune si sa-l ia dracu' pe Felix pe mana liberalilor.

Lilick Auftakt spunea...

Cu atat mai mult ca PNL nu are cum sa forteze alt partid sa-si excluda membrii, nu stiu ce cauta declaratia asta a Saftoaicei in presa...

Arogantu' spunea...

Ca SHulfinica isi da cu parerea - nu este vreo problema, este in job description pentru orice portocala. Ca bate cimpii dindu-si cu parerea - este problema ei si a imaginii pe care si-o creaza. In definitiv - se chiombeste la paiul din ochiul altuia si nu prea vede bine din cauza birnei din ochiul propriu ! :D
Problema este cu A. Saftoiu - care are, nici vorba, dreptul sa-si exprime opinia, dar ... Dar faptul ca o face in actualele imprejurari - cind pericolul este in alta parte - ma face s-o privesc ca pe o 'udrea sub acoperire' !
In definitiv - parca de la PNL a plecat si frunzulita de Pleshcoa ...

Shadow spunea...

@Copii

:-)

Intradevar voiculescu nu face parte din pnl deci nu poate fi vorba de vre-o modalitate de a fi "exclus" din pnl. Conteaza insa pe mai departe daca voiculescu va ocupa sau nu posturi in stat. Pt ca daca conducerea pnl cere propriilor membri sa "il voteze" pt functii de "vice", etc in parlament sau sa il voteze ca ministru intr-un eventual guvern atunci intradevar ceea ce spune saftoiu devine realitate.

Asta daca vrei sa ai principii si sa te vada oamenii ca partid cu principii.

Ceea ce de exemplu a cerut Vosganian este de BUN SIMT. Pregatirea partidului pt cazul in care voiculescu si al sau pc impreuna cu psd cer posturi pt acesta. Decat sa fi intr-o situatie dificila mai tarziu mai bine "rupi pisica" acum.

Sulfina bate campii din alte motive, inclin eu sa cred decat madam saftoiu. E ridicol ca taman colaboratoarea cea mai buna a securistului lui basecu de la anvers sa dea lectii de "moralitate" altora.

PS. Exista insa altceva care "greveaza" extrem de mult imaginea pnl azi. Si de data asta nu din vina lui basecu, pdl sau altor adversari ci din vina presedintelui acestui partid. Absentele. E o problema veche care putea fi "rezolvata" de multa vreme. Vad insa ca din pacate Crin Antonescu incearca doar sa o tina "cap de afis". Si e pacat ca nu o discutam Lilick. Crin ar trebui sa ia aminte mult mai atent la criticile sustinatorilor pnl. Absentele din Parlament fara cauze obiective (90 si ceva la suta nu poate avea cauza obiectiva decat in cazul lui voicu - "arestarea") nu sunt "ingurgitabile" de catre votantii nici unuia din partide.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, pe tema aia cu absentele nu avem ce sa discutam. Am mai scris ca in nicio tara liderii marilor partide nu participa decat la cele mai importante sedinte ale Parlamentului, in cazul in care sunt si parlamentari. E adevarat, pentru asta, portocaliilor si altora le trebuie si putina informare.

Da, Vosganian propune lucruri de bun-simt.

Lilick Auftakt spunea...

@Arogantu', pai da.

Oricum, sa nu uitam un lucru important: pe cand era la PDL, dna Saftoiu facea ea insasi punctajele pt PDL. Sa le faca oare tot ea si acum?

Arogantu' spunea...

@Lilick
Pentru d'alde Tinel, Talmacean, Gelu Visan, Costica Canacheu (ah - sint fascinat de aceasta cacofonie !) sigur ca este nevoie de un 'cap limpede' gen Zambila Iorga (sau, ma rog, p-aici) sa le faca agenda zilei, dar credeam ca prin PNL n-au mai ramas asemenea specimene dupa plecarea prostolojenilor ... :D
Acum cam inteleg eu de unde vin aceste accese ale Adrianei Saftoiu - probabil e plictiseala mare sa n-ai cui sa faci agenda !

Arogantu' spunea...

PS Despre Shulfinica am vrut, initial, sa scriu ca 'se uita precum curca-n lemne' - dar m-am temut sa nu fie o aluzie la ceea ce pare a fi chiar un defect fizic ... In definitiv - nu este vina mea ca ea a intrat in politica avind o asemenea privire ...

Six spunea...

Eu zic ca Sulfina Barbu vrea sa scape de Basescu si se va "regasi doctrinar" numai in PNL! :)

Lilick Auftakt spunea...

Dar nu cred ca se va regasi PNL in ea... :)

Anonim spunea...

Monumentele hoţiei şi şpăgii: Manual de mâncat fonduri europene – Caraş-Severino
http://sfinx777.wordpress.com/2011/03/11/monumentele-hotiei-si-spagii-manual-de-mancat-fonduri-europene-caras-severino/

Arogantu' spunea...

Am cautat o inregistrare cu declaratiile respective, dar nu am gasit decit asta:
http://www.youtube.com/watch?v=WqxBxm6YzkI&feature=player_embedded
Nu se distinge prea bine care ce spune fiecare, harmalaia generata de eveniment este cumplita. Dar nici nu are prea mare importanta - dat fiind ca ambele spun acelasi lucru, cum bine ai observat ... :D
De ce seamana spusele lor - ei bine asta se pare ca va ramine o taina !

Lilick Auftakt spunea...

A reactionat si Crin: http://www.realitatea.net/antonescu-saftoiu-scoate-tipete-ascutite-dar-e-o-moralista-second-hand_812905.html

:))))))))))

Shadow spunea...

@Lilick

Nu asa se raspunde unei femei mai ales cand aceasta nu este o "udrea". Poate pe voi va amuza dar pe mine nu ma amuza deloc. Crin Antonescu se infunda in acelasi marasm educational marca basecu. Si cum nu este "modul sau natural" nu ii vine bine si nu ii va aduce voturi. Ba mai mult risca sa nu mai scoata o mare parte din electorii traditionali pnl la vot.

Cine castiga din asta te las pe tine sa raspunzi.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, eu chiar ma intreb ce liberal ar vota-o pe Adriana Saftoiu. Stiind ce colegiu a avut si cum i-au fost servite voturile, nu cred ca mai da cu nasul de sansa asta a doua oara.

Arogantu' spunea...

@Shadow
Nu am vazut declaratia lui Antonescu 'pe viu', am citit doar ceea ce a spus.
Eleganta nu prea mai are ce cauta intr-o asemenea situatie - e ca si cum i-ai raspunde elegant lui ba'secu dupa ce ti-a spus 'daca te asezi pe masa - iti arat cum se face'. Scuzele mele pentru comparatie.
De cind PNL a refuzat categoric orice legatura cu PD - A.S. s-a remarcat prin declaratii al caror continut (nu forma) nu se deosebea de declaratiile portocaliilor. Care, in esenta, spuneau acelasi lucru: PNL face o greseala ca nu militeaza pentru consolidarea dreptei (alaturi de pedei adicatelea), ca face jocul PSD, al mogulilor, al martienilor etc.
Mi se pare ca Antonescu a tacut PREA MULTA VREME in ceea ce o priveste pe A.S., iar confuzia pe care declaratiile ei recente a stirnit-o in media (si, probabil, in cercurile liberale) merita o riposta dura. Si, dupa parerea mea, asa dura cum este - inca este prea eleganta, fata cu declaratiile neavenite ale acesteia.
Din cite stiu - exista un purtator de cuvint al PNL care NU este A.S.

Arogantu' spunea...

@Shadow
PS Pina acum - A.S. s-a comportat de parca chiar ar fi o 'udrea' !
Vezi interventiile udrei pe diverse teme - aproape ca nu este subiect lansat de Cotroceni pe care sa nu se pronunte si 'stratega de balta' !

Lilick Auftakt spunea...

Eu zic ca trebuie sa ne ingrijoram daca Crin Antonescu se ia de Marius Oprea. Ei, da. Atunci merita sa ne punem intrebari. Dar cand se ia de Saftoaica, nu e absolut niciun pericol pentru liberalism. Din contra.

radu spunea...

@Arogantu: Safoaia e geloasa pe udrea, dar degeaba, basexu e sensibil la farmecele cocoasei pempante, nu la ofilita de saftoiu.
Eu m-am saturat de diversiunile astea cu securisti pt. oligofreni drogati cu principii. L-as vota si pe Nicolski (care e mort) impotriva lui basecu, in momentul asta.
Mare noutate, ce sa zic. Stiam ca Voiculescu e securist din `90. De lupi moralisti sunt satul, cand simt cizma securistilor basecu, culcer, mireille radoi si multi, multi altii. Unde s-a dus vergil magureanul cu marian munteanul-securila, aud? La sfantul basecu, mantuitorul neamului. High pa, pupinbasistilor si pupinudristilor, cu diversiunile voastre pentru cretini setati pe cliseele din Piata Universitatii!
Bun, OK, sa-si mai puna-n cui cucuiatul de Voiculescu pofta cu presedintia Senatului. N-o merita. Si-n rest, gata cu basismele!

Arogantu' spunea...

Povestea cu Marius Oprea m-a nedumerit si pe mine. Bun, au hotarit oranjgutanii ca nu mai are ce cauta in fruntea institutului infiintat de el pentru ca - nu-i asa? - numai securistii din PD stiu mai bine ce si cum cu comunismul si securitatea, asta e ! Dar nu am inteles declaratiile lui M.O. si nici nu am reusit sa le aflu vreo justificare. Cu intentie sau fara - ele fac rau Opozitiei in ansamblu, nu unei persoane sau alteia. In acelasi fel privesc si declaratiile Adrianei Saftoiu - tara arde si ... unii se piaptana !

Arogantu' spunea...

@radu
Pe Nikolski - NU, dar poate pe Birladeanu ... :)
Putin imi pasa care sint motivele Adrianei Saftoiu; in particular - ar putea fi chiar corecte (ceea ce nu prea este cazul). Pe mine ma intereseaza ca asemenea declaratii dau apa la moara oranjgutanilor si reincalzesc ciorba sleita a propagandei duse impotriva ACD.

Arogantu' spunea...

Off topic (nu sint prea sigur !)
http://ivanuska.wordpress.com/2011/03/11/tsunami/

Lilick Auftakt spunea...

Pe mine nu ma deranjeaza ce zice Marius Oprea. El are autoritatea morala sa spuna ce spune. Ma deranjeaza ca isi permite o persoana ca Saftoiu, profund imorala, sa dea lectii.

Arogantu' spunea...

@Lilick
I agree.

Lilick Auftakt spunea...

:)

Arogantu' spunea...

Uitati-va-ti si voi cine mi-a facut ziua mai frumoasa - jihadul de aici:
http://www.cotidianul.ro/139603-Lovitura-fatala-pentru-Elena-Udrea

Arogantu' spunea...

Seara buna tuturor !
Un minut pana la inchiderea magazinului. Vanzatorul lenes strange toate lucrurile. Intra o doamna.
- Vai, ce bine ca am reusit sa ajung! Gaini aveti?
Vanzatorul deschide frigoriferul si scoate de acolo ultima gaina. Pune atent pe cantar - cantareste 1kg.
- Dar mai mare nu aveti? - intreaba femeia.
Vanzatorul pune gaina inapoi in frigorifer si o scoate a doua oara. Pune pe cantar gaina si apasa cantarul incet cu degetul. Cantarul arata 1,5kg.
- Foarte bine, - se bucura femeia - le cumpar pe ambele.

Lilick Auftakt spunea...

Daaa. Stirea o vazusem ieri. Dar articolul e minunat! :))

Shadow spunea...

@Lilick, @Aro

Voi stiti ca eu va "iubesc" pe amandoi :-).

In linkul dat de tine Lilick Antonescu nu se abtine doar sa o "traga de urechi" intr-o forma mult prea dura pe Saftoaica(eu nu o votez din alte considerente pt ca nu o consider o liberala ci doar o oportunista) dar ataca si alte voci din PNL.
Ma refer aici la "Dinu Patriciu şi Călin Poepscu Tăriceanu"(am copiat direct din link cu eroarea de rigoare).
In acelasi timp Marius Oprea spune ( si de ce ar spune-o daca nu ar fi amenintat) ca risca sa fie dat afara din partid.

@Aro
Eu nu mai votez presedinti care sa reprezinte "clone" ale presedintelui actual. Nu cred ca sunt singurul care o face. Pe vremea "luptei noastre la Ziua) contra lui nastase faceam misto de nastase pe buna dreptate ca incerca sa-l copieze pe basecu. Si ceea ce la basecu era "natural" la nastase iesea ca un "scremut". Exact acelasi lucru se intampla azi cu Crin. Se "screme" sa semene cu basecu.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, pai na, de ce trebuie sa fie un secret ca Saftoaica a fost adusa de Patriciu in partid, din interesele lui personale? Tariceanu a acceptat doar. De ce sa se creada ca Saftoaica e o voce care reprezinta partidul? Orban, Vosganian, da. Ei chiar reprezinta partidul. Dar Saftoaica? Lumea trebuie sa cunoasca bine niste nuante, si e ok ca presedintele partidului le face. Observa ca nu s-a luat de Orban, de Marius Oprea, de Varujan... Doar de Saftoaica. Iar de Patriciu doar prin prisma asta, a Saftoaicei...

Arogantu' spunea...

@Shadow
Am serioase indoieli ca Antonescu ar incerca sa-i semene lui ba'SECU ...
Imi pare rau pentru Saftoaica - mie imi placeau reactiile ei chiar si pe vremea cind era la Cotroceni: prompte, la obiect. Si asta - in ciuda faptului ca era unde era ...
Antonescu este profesor - si orice profesor adevarat stie cind trebuie sa mustruluiasca pe cineva din 'clasa'.
Ca doar a urmat si el cursuri de psihologie/pedagogie ...
In rest - a expus excelent Lilick situatia.
O seara buna tuturor - de data asta pi buni !
PS Stiati ca moldovenii nu consuma E-uri ?
Pentru ca ei maninca numai paini, lapti etc (ati inteles ideea - nu mai stau sa caut bancul).

Anonim spunea...

Dupa numarul asociat stirii, prima declaratie ar fi a Sulfinicai, iar o intrebare ar fi aceea daca avem de-a face cu doua declaratii independente (coincidenta) ori ba. Daca mai uit la declaratiile complete, atunci fiecare pare a zice altceva: Sulfinica, in buna traditie pedista, ofera adversarilor politici sfaturi cum sa se organizeze mai bine spre a obtine victoria, iar dna Saftoiu face morala peneleului din interior. Sondajul din EVZ ( cu cititori admiratori ai presedintelui) pare a da dreptate Sulfinicai. Doar ca ambele fete uita ceva: Dana/Eva a fost - altfel nu se poate - sustinuta de o intreaga structura informativa in ascensiunea ei in PNL si ADA; dna Musca pare a fi fost si o activa delatoare, din moment ce un denunt depus la perchet impotriva unui fruntas pesedist poarta antetul si stampila ADA si semnatura (pare ca, totusi, nerecunoscuta) a dnei Musca.

Anonim spunea...

De ce? Ia sa vedem:
-pentru ca sunt prea tampiti ca sa gaseasca mai multe argumente
-pentru ca au descoperit diviziunea muncii
-pentru ca initiativele personale sunt interzise (brrr!)
-pentru ca sunt suficient de puturosi ca sa se multumeasca cu copy-paste
-pentru ca sunt spalati pe creier ( desi nu imi imaginez de ce ai spala un creier pe care musca patineaza...)