1 mar. 2011

Legea Capitalei da peste cap Legea Educatiei

Ce trebuie sa stim, pe scurt, despre Legea Capitalei (Elena Udrea):

- Nu vor mai exista primarii si primari de sector, ci doar viceprimari in Primaria Municipiului, alesi din randul consilierilor municipali, la propunerea Primarului Municipiului si a consilierilor, si nu direct de catre cetateni. Schimbarea viceprimarilor se poate face oricand de catre Consiliul Municipal.
- In Primaria Municipiului vor exista 7 secretari salarizati din bugetul local. Cate unul corespunzator fiecarui sector, subordonati unui Secretar General.
- Consiliul Municipiului Bucureşti va fi compus din 55 de consilieri alesi uninominal. Se desfiinteaza consiliile de sector.

Acum, avem o prima problema. Pe celelalte le voi trata in alte articole. Legea Educatiei (Funeriu), asumata de guvernul din care face parte si Elena Udrea, specifica in articolul 96 ca, in unitatile de invatamant de stat, din consiliul de administratie trebuie sa faca parte cate un reprezentant al primarului si cate unul, doi sau trei consilieri, in functie de marimea unitatii de invatamant. Se pune, logic, o intrebare: cum vor putea cei 55 de consilieri care vor exista odata cu impunerea acestei legi sa ia parte la sedintele consiliilor de administratie din cele aproximativ 500 de unitati scolare din Bucuresti? Cat despre prezenta reprezentantului primarului, nici nu se mai poate pune problema... Desigur, in spirit portocaliu, poate exista si solutia desfiintarii unor scoli, astfel incat reprezentantii primariei sa poata face fata sedintelor.

Am spus ca legea Elenei Udrea e comunista. Scuze, am gresit. Nici macar comunistii nu au facut legi atat de aberante!

8 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Am citit acum legea capitalei, merci pentru link. E cea mai aberanta lege, ok, poate cu exceptia legii educatiei, forfetarului, bugetului, salarizarii, pensiilor.


Dar vad ca in afara unora, foarte putini, nu se agita nimeni. Se schimba statutul administrativ al capitalei, who cares? se introduc prevederi demne de lumea a treia, ce conteaza? Multi, chiar din cei care fac politica, chiar la liberali, nu sunt DELOC interesati de legile cele mai importante,care vor afecta pe urma pe toata lumea, daca se pun in amplicar. Mai bine s-ar lasa de politica atunci, cei nepasatori si dezinteresati.

ADRIAN spunea...

asa e in lege? ca in egea anterioara a educatiei era prevazut ca exista reprezentanti ai primarului si ai consiliului local in consiliul de administratie al gradinitelor, nu spunea ca trebuie sa fie consilieri si nici nu se preciza natura relatiei dintre reprezentantul numit de primar si acesta ...

Anonim spunea...

La legea asta, miza nu sunt doar banii... Puterea politica in bucale este de o mie de ori mai atragatoare decat cei 2-3-4 miliarde de euro anuali imprastiati de o parte si de alta a malului Dambovitei.

Desi...

Matilda spunea...

Este o lege băsistă, ca toate celelalte care au trecut pe blat prin Parlament.
Sunt curioasă dacă au curaj să-şi asume responsabilitatea.
Ce părere au bucureştenii, mai contează ? A venit ţaţa asta din Pleşcoi să organizeze Capitala şi noi trebuie să ne dăm acordul, sau nu ne întreabă nimeni, ca de obicei ?

Augustin Radescu spunea...

La multi ani, Lilick!

Matilda spunea...

Parcă şi un număr important de spitale era sub oblăduirea Primăriei Capitalei. De ele cine se va ocupa ? Poate ministrul UDMR...

Lilick Auftakt spunea...

@neinfectat

ai dreptate.

@Adrian, pai si asa... Primarul o sa trimita femeile de serviciu poate... :)

@Atitudini, sigur. Putere.

@Matilda, e foarte grav. Da.

Multumesc mult, Augustin! :)

Daa, Matilda, si nu numai spitale! :)

alinutza spunea...

Nutzica a declarat ieri ca nu va candida la primaria capitalei. De ce oare? Daca e atat de buna si de minunata legea propusa de ea, de ce nu lupta pentru ea?