4 mar. 2011

Un tanar studios si evlavios victima a sistemului

Nu m-am uitat niciodata la 10TV. Dar iata ca gasesc pe YouTube fragmente din emisiunea Nasul, unde Mihail Neamtu, invitat, se adreseaza unei persoane din public:

«Doamna, desi am doua licente si un doctorat si un masterat in Anglia, eu nu pot sa patrund in sistemul universitar romanesc, asa cum este el acum asezat, pe temelii bine gandite si de domnul Marga si de doamna Andronescu si de ceilalti, pentru ca mafia nu-mi permite. Toate posturile sunt aranjate, toate concursurile sunt masluite. De ce am ajuns aici?» Sau... «Nu stiti ce inseamna un juriu international care te valideaza»



Iti vine sa plangi cand il auzi pe acest tanar studios, povestind cu atata patos cum nu-si poate el construi viitorul in tarisoara, din cauza mafiotilor Marga si Andronescu, intr-o emisiune de propaganda portocalie. Mai ca mi-ar fi dat si mie lacrimile, ca doamnelor din sala, daca nu as fi stiut ca tanarul suge cu trei guri de la vaca cea grasa, statul. O data ca lector la Universitatea Bucuresti, a doua oara ca director stiintific la IICCMER (unde beneficiaza si de masina cu sofer) si inca o data ca invitat permanent intr-o emisiune a Rodicai Culcer la TVR.

Ma mai uit o data la filmulet si imi dau seama ca tanarul Neamtu nu minte intr-atat cat probabil incearca sa se autodenunte. «De ce am ajuns aici?», se intreaba. Chiar! Cum a ajuns, sarmanul, aici, prins in aceasta retea a asistatilor de lux? Cum a ajuns sa fie nevoit sa minta in halul asta pentru bani? Cum a ajuns sa stie atat de bine ce-nseamna posturi aranjate, concursuri masluite, jurii internationale (sic!) care te valideaza. Bunaoara, vezi bursa pe care a obtinut-o de la ICR - Patapievici: Plesu (Noua Europa) l-a propus, Stanomir (seful de la IICCMER) l-a evaluat la Bucuresti, iar Tismaneanu (bossul cel mare) a facut parte din juriul international care l-a validat.

Ma opresc deocamdata aici, desi ar mai fi multe de spus despre aceasta adevarata increngatura mafiota, nu inainte de a-l mai cita o data pe tanarul doct, «victima» a sistemului: « (...)eu nu sunt membru al nici unui partid politic si nu am adoptat pozitii partizane. Numirea mea s-a facut la recomandarea profesorului Vladimir Tismaneanu - fapt care ma onoreaza. Justificarile pentru aceasta numire sunt strict profesionale - (nota: nu este calificat pentru ceea ce face la IICCMER) nici prof. Tismaneanu nu este un om politic.» Ca nu a abordat niciodata pozitii partizane, se vede in clipul de mai sus. Cat despre colaborarea sa cu ISP, asta nici nu se mai pune, atata timp cat nici macar nu o recunoaste (probabil de rusine) in declaratia de interese.

28 de comentarii:

codeus spunea...

nici nu-ti vine sa comentezi
deci nu poate patrunde intr-un sistem...bla bla bla. ca sa ajungi lector la varsta lui, ca-l vad cam tanar nu-i putin lucru pentru un om care s-ar ridica prin propriile puteri. ca sa ajungi director stiintific la un institut prin propriile puteri e chiar utopic
Dar ii dau dreptate intr-un sistem alcatuit de Marga si Andronescu asta chiar nu are ce cauta, deci normal ca nu ar putea patrunde

Lilick Auftakt spunea...

Hahahahaha! Cody, hai ca ai fost tare! :)))

atreides spunea...

Mda, mai sa ma inece plansul auzind tragedia bietului baiat. Numai ca in timp ce dadeam sa-mi sterg o lacrima am vazut-o p'aia ca nu a adoptat pozitii partizane si era sa cad de pe scaun de ras. Toti portocalii astia sunt niste jegosi nenorociti, indiferent de studii. Traim vremuri in care parca se verifica si mai mult ceea ce spuneau cei mai batrani si mai intelepti decat noi, ca tara asta nu duce lipsa de inteligente, ci de caractere.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, absolut. Si mai erau multe de scris. Dar ma durea pe mine capul de increngatura si mi-e si jena de felul in care sunt nevoita sa il umilesc. Dar se pun singuri in situatia asta, pentru ca mint cum respira. Intre Hoara, Talmacean, Popoviciu, Funeriu sau Neamtu nu e nicio diferenta de caracter. Nu are loc in sistem dar e lector la Unibuc, nu a adoptat pozitii partizane dar mai are putin si canta manele portocalii pe scena la Nasul... etc.

Vlad Cel Groaznic spunea...

Ma doare-n cur de diplomele si acreditarile lor ;) ! EU REFUZ sa mai am de-a face cu sistemul de invatamant din ROMania, intrucat este un PUROI VIERMUIND de gaozari ca William Branza (stiti ca s-a jucat cativa ani de-a profesorul universitare de DREPT, da?!)!

Ah, si PALTANEA, starostele la SRI Prahova acu' cativa ani, care a furat si a participat la infractiuni care au ingrozit Europa, preda ETICA la universitate :) ! Luati lumina stiintei de la securisti! Cacatii dracului, au imputit locul peste tot!

atreides spunea...

In alta ordine de idei, observ ca in studio erau Abramburica, Visan, Tusa si Neamtu, adica doi de la opozitie, unul de la putere si unul care, nu-i asa, nu are pozitii partizane. Adica opozitia era majoritara. Sa intelegem ca pupincuristul Nasu' favorizeaza opozitia? Huo, sa vina CNA-ul!!!!!

Shadow spunea...

@lilick

sarmanul neamtu nu mai stie cum sa se dea "intelectual". Habar n-are ce e aia dreapta, cu ce se mananca economia, ce reprezinta o doctrina, diferenta fata de ideologie, notiunea de principiu (mai nou aruncata la cosul de gunoi de catre plesu), etc. Orice numai sa "reuseasca" in mafia din sistem.

iar parcursul sau "educational" da perfect masura acestei mentalitati mafiote folosite de portocali prin icr, icmerr, etc.

Niste "nimeni" cu ifose atat si nimic mai mult.

Rasputin spunea...

Sedinta de partid. Orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare.

http://www.220.ro/funny/Nud-Masculin/Hi9Y7DKXru/

Iasi spunea...

Intotdeauna cica e bine sa asculti ambele parti pentru a nu judeca gresit. Daca asculti numai monologul lui iti faci o idee. Daca citesti si comentariile de dupa filmulet intri in ceata.

Arogantu' spunea...

Am aflat, in sfirsit, ce se petrece in maimutarie !
"dacă pui laolaltă un câine şi o gâscă, nu se deşteaptă gâsca, ci se prosteşte câinele" :D
Sursa:
http://www.jurnalul.ro/opinii/editorial/felii-de-mandarina-570507.html

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad, William Branza inca e profesor.

@Atreides, daaa, ai remarcat bine. Si ieri la Realitatea (Dragotescu) erau un pesedist un pedelist si... Pora. :))

@Shadow, corect. In plus eu imi aduc aminte ce scria si pe vremea cand era anti-mafia care azi il sustine. :)) Mor de ras cand imi aduc aminte.

@Rasputin, ok! :)

@lasi, nu citisem. :)

Arogantu', multumesc!

radu spunea...

Neamtzu aista e cel mai agresiv tzutzar al lui Volodea, angajat cu norma-ntreaga si la securista culcer. Mai e unul pe la institutul lui Peste prajit care face pe desteptul si zice in "22" ca trotzkism egal mensevism, dupa ce D. Patricu a fost facut de kko pt. ca a zis acelasi lucru. Asta-i viata, geme tara de agramati si sfertodocti pusi in posturi grase cu bani de la bok. Numai ca Neamtzu aista e un agitator profesionist care, dupa cum se manifesta, a fost uns demult de servicii. Si cand a iesit basecu presedinte, si cand a scapat de referendum in 2007 Neamtzu facea agitatie pt. Sefu in Piata Universitatii. Cand a castigat basecu a doua oara, tot el facea guverne pe hotnews si a eliminat cativa ministri inainte de a fi numiti, ca cica nu-i conveneau lui Bacon-sky. Va zic unul, Catalin Croitoru, in locul caruia l-a adus pe rumegatorul de funebriu. Pupinul asta e agent de influenta mie-n suta, n-am par in cap sa spun de la cate oi a supt, dupa ce s-a remarcat ca legionar in revista Rost.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, agitator, bine spus. :)

Adrian Stoica spunea...

Hm ... are un mare viitor politic acest mironosit. Are toate calitatile necesare.


http://casteluldenisip.blogspot.com/2011/01/paiata.html

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, sange proaspat in PDL. Merci! Citit! :)

Anonim spunea...

Ati citit acest interviu cu Cristian Badilita: http://www.ziarultimpul.ro/articole/2011/02/cristian-badili%C8%9Ba-%E2%80%9Ecand-e%C8%99ti-injurat-%C8%99i-de-talibanii-atei-%C8%99i-de-talibanii-teocra%C8%9Bi-dormi-foarte-bine-%C8%99i-lucrezi-cu-spor%E2%80%9D/ ? Merita. Exemplu: "Neamțu, cu care n-am avut prea mult de-a face, e un penibil arivist, dar ambițios și harnic. M-a frecventat cât eram „profitabil”, apoi, când a văzut că-și poate șterge nasul de unul singur, a devenit „anti”."

Anonim spunea...

Uite sa iti zic o chestie adevarata despre Doamna Antonescu.
Am facut Politehnica si nefiind din Bucuresti am stat in Regie.
Vanzarea camerelor de camin era la ordinea zilei acolo.
Prin anul trei m-am trezit cu ea rector in Politehnica. Nu iti spun ce mafie a trebuit sa infrunt inainte de ea.
Imi amintesc cum am vazut-o in fata la P19 cu televiziuni si politie dupa ea surprinsa de modul in care se vindeau camerele in Regie.
Nu pretind ca ma pricep la femei, poate se prefacea, poate mintea dar ca om am simtit-o sincer surprinsa de mafia caminelor din Regie.
Femeia asta pur si simplu nu putea sa conceapa ca un loc in camin se vindea cu 200 de euro, o gramada de bani pe atunci cand salariul celor care isi trimiteau copilul la facultate era pe undeva la 50 de euro.
Cam atat de mafioata e Doamna pe care o acuza tembelul asta.
S-o fi schimbat Doamna Antonescu dar mi-e greu sa cred ca a devenit un Godfather al coruptiei din Universitati.
Si e suficient sa ii vezi vorbind la televizor, si Doamna, si Domnul impun respect.
Vrei sa iti povestesc de membrul PD, sef de camin in P17 care mi-a cerut 100 de euro ca sa intru in camera mea, data de Domnul Hadar, profesor de Rezistenta Materialeor si Pro-Decan pe vremea studentiei mele?
Oamenii astia au fost exact ca Ceausescu, naivi, singura lor vina a fost ca nu isi imaginau asa ceva.
Am fost student, stiu ce profesori am avut si crede-ma ca 80% dintre ei erau oameni de admirat.
Restul erau ca tembelul pe care tocmai mi l-ai prezentat ca eu am incetat sa ma uit la TV.

Lilick Auftakt spunea...

Andronescu... Da, asa e.

Anonim spunea...

Dupa cum probabil stii... in Politehnica se bea.:)
Cam mult!
Dar cine e "mutulica" asta de se ia de profesorii mei?

Lilick Auftakt spunea...

Unul platit sa se ia de ei. :)

transildania spunea...

Teologul asta care e platit de guvern sa investigheze crimele comunismului mai bine s-ar dedica acestei activitati. Mi se pare absolut scandalos sa fie invitat permanent la TVR acest propagandist sa-si dea cu parerea el, alaturi de economisti de profesie despre sistemul de pensii si despre alte lucruri de care nu are habar. De fapt mesajul sau e unul singur: liberalii sunt de vina. A se vedea si aici:

http://www.youtube.com/watch?v=ufSAQPJl2ao

Lilick Auftakt spunea...

Asta e pus la IICCMER tocmai sa nu investigheze nimic. Sa isi faca imagine. Multumesc, Transildania. O sa avem nevoie de materialele astea si in campanie. Salvam tot. :)

Vlad Cel Oribil spunea...

Unde mai e prof Branza?! Stiam ca s-a carat de pe meleagurile noastre, ca impute locu' prin alte parti... Detalii, detalii... Da-l "pe surse"!

Lilick Auftakt spunea...

E la Dimitrie Cantemir. :)

Unknown spunea...

Chiar are mare dreptate!
Unde trebuie sa-l agatam?
Pe el si pe toti astia studiatii?
Felicitari pentru ca faci politica. Si ca alegi cu capul!

Lilick Auftakt spunea...

@Jiony, multumesc mult. :)

Donkeypapuas spunea...

Pleşu, prin acest nou "Ştefan Gheorghiu" care se numeşte Colegiul Noua Eurpă (dar i se spune, în dispreţul Legii Pruteanu în engleză) a sprijinit numai escroci internaţionali de gen Bădiliţă-Pizduliţă şi Mihai Neamţu. Căutaţi în trecut ce personalităţi ale Bisericii (şi culturii) au înjurat şi o să vă daţi seama cât de teologi sunt în realitate. Păi tot atât cât de istoric este şi Răzvan Ungureanu (alt "sprijinit de NEC) cel care spunea despre Iorga că este un... nimeni. Ăştia sunt pupilii lui Pleşu: gunoaie umane prezentate drept genii.

Lilick Auftakt spunea...

@Donkeypapuas

Corect!