22 mar. 2011

USL nu sustine si nu va vota uninominalul intr-un singur tur la alegerile primarilor

"USL nu susţine şi nu va vota proiectul de modificare a legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale care prevede alegerea primarilor şi a preşedinţilor de CJ într-un singur tur, deşi acesta a fost semnat, în calitate de iniţiatori, şi de către parlamentari PNL şi PSD."

"O propunere legislativă de modificare a articolului 97 din Legea nr 267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale a fost depusă, în 15 noiembrie 2010, de un grup de parlamentari PDL, PSD+PC, independenţi, ai minorităţilor naţionale şi deputatul PNL Pavel Horj.

Conform proiectului de lege, alineatul doi al articolului 97 ar urma să stipuleze că "este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin", al treilea alineat precizând că "în caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candiaţii care se află în această situaţie".

Proiectul se află la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată."
Gandul

7 comentarii:

Rational Idealist spunea...

Inca o dovada de haos si incompetenta la USL. Nu puteau sa-si clarifice pozitia inainte ca oamenii lor sa semneze ca initiatori? E penibil sa aiba semnaturi pe un proiect de lege 100% basist, menit sa salveze PDL la viitoarele alegeri locale.
Opozitia asta a noastra seamana cu o gluma proasta, imi pare rau.
Ei ar trebui sa stie la orice ora din zi si din noapte ce pozitie au intr-o chestiune atat de importanta, nu sa-si dea cu stangul in dreptul ca niste... (mai bine ma abtin).

Arogantu' spunea...

@Rational idealist
Fara suparare - nu esti nici rational si, dupa umila mea parere, nici idealist nu prea pari.
Un om cit de cit rational ar tine seama de cele precizate in text (eventual sa verifice 'pe teren'):
"O propunere legislativă de modificare a articolului 97 din Legea nr 267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale a fost depusă, în 15 noiembrie 2010, de un grup de parlamentari PDL, PSD+PC, independenţi, ai minorităţilor naţionale şi deputatul PNL Pavel Horj."
Mai stii cind s-a infiintat USL ? Iti spun eu: cind bocozaurul a inceput sa se isterizeze ca il papa 'alianta socialista' !

De ce spun ca nici de idealism nu prea suferi ? Pentru ca expui, cu o satisfactie prost mascata, teza favorita a strategilor lui ba'SECU: 'toti E la fel' !
Hai - PA, mai mergi la reciclare ! :D

Lilick Auftakt spunea...

In primul rand... nu va certati, va rog.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational idealist

Ba tocmai ca este o pozitie ok a USL. Pe cand s-a initiat legea USL nu exista. Acum stiu si parlamentarii PSD si PC si PNL care e pozitia aliantei.

Arogantu' spunea...

ok

Rational Idealist spunea...

OK, retrag, m-am grabit cu afirmatiile fara sa ma uit in amanunt pe chestiunea in cauza. M-au influentat alte cazuri de balbe clare ale opozitiei, dar asta nu e o scuza, ar fi trebuit sa fiu mai atent.
Apreciez precizarile Arogantului, mai putin tonul.

Arogantu' spunea...

@Rational idealist
Ok, se mai intimpla ...
Dar ... tonul face muzica !
De ce mi-as mai pastra acest nick daca nu l-as justifica - macar din cind in cind, atunci cind trebuie sa atrag atentia ?
:)