6 aug. 2011

Propunerea tinerilor liberali clujeni a dus la ruperea coalitiei PDL-UDMR

"UDMR a rupt protocolul cu PDL la Cluj-Napoca; situaţia va fi discutată luni în coaliţie", anunta Mediafax. E stirea zilei! Cei de la UDMR s-au suparat pe pedelisti ca au deschis o piata volanta fara sa ii consulte. Si totusi, multi nu stiu de unde a pornit, de fapt, totul. "Pietele volante - un sprijin pentru producătorii locali" a fost tema pe care au abordat-o saptamana trecuta cei de la TNL Cluj. A existat si un comunicat oficial, cu o propunere pentru primarul Clujului, de unde s-a aprins scanteia. Iata cateva fragmente din comunicat:

"Intervenţia comunistă a primarului Sorin Apostu asupra stabilirii preţurilor din pieţele administrate de către municipalitate afectează negativ producătorii locali. Aceştia sunt obligaţi să-şi vândă produsele de calitate superioară la aceleaşi preţuri precum produsele de import sau din alte zone ale ţării, care, deşi sunt de o calitate mai slabă, stabilesc preţul maxim de vânzare pentru cele de calitate, conform dorinţei edilului şef.(...)

Drept urmare, TNL Cluj-Napoca propune Primarului organizarea unor pieţe volante sâmbăta şi duminica, în câteva locaţii prestabilite din oraş, pentru a da clujenilor alternativa de a cumpăra alimente direct de la producătorii clujeni şi nu doar de la intermediarii care vând în cea mai mare parte produse de import. Existenţa acestor mici pieţe, dedicate exclusiv producătorilor individuali, amplasate după nevoia locuitorilor şi cu orar limitat de funcţionare, elimină micile înţelegeri de tip cartel, existente între aşa-zişii producători, aflaţi zi de zi în pieţele oraşului şi oferă cumpărătorilor şansa de a achiziţiona produse proaspete, de calitate, la preţuri decente. (...)

Lipsa de respect pentru munca ţăranului român este o moştenire catastrofală datorată comunismului, moştenire de care edilii clujeni trebuie să scăpe, prin acţiuni concrete de încurajare a micului producător, nu doar prin declaraţii de intenţii care ţin o vară."


Nu pot decat sa ii felicit pe cei de la TNL Cluj!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cu o floare...se pune de-o toamnă politică?
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Magnus, se pare ca e a patra floare. Adica al treilea judet (dupa Bihor si Satu Mare), impreuna cu "floarea" Czeke. E posibil sa se compuna un buchet funerar frumos tocmai la Cluj, unde funar sau funeriu suna premonitoriu.

Lilick Auftakt spunea...

Si parca ar mai fi si Maramuresul...

Anonim spunea...

Dragă Lilick, chiar dacă ai dreptate, nu cred că d-l Kelemen Hunor,amicul declarat al d-nei Udrea, va fi de acord cu ruperea coaliției. Poate numai dacă-i vor pune piciorul în prag (și sula-n coaste), distinșii săi colegi Marko Bela și Laszlo Borbely. Altfel...
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, pai coalitia se mai tine doar in liderii de la Bucuresti, cum s-ar zice. In teritoriu, unde de fapt conteaza pentru alegeri, jocurile se fac altfel. Important e ca si parlamentarii UDMR din teritoriu au anuntat ca nu vor mai vota in Parlament la ordinul PDL, si asta e cel mai bine, daca chiar respecta ce au zis, pentru ca asta e o rupere a coalitiei de facto. Sa vedem....

Horia-Eugen Cristea spunea...

Da, pana se termina 2012, generatia indigo va fi la putere. Se pare ca intreg Universul va ajuta aceasta generatie. Deci, tot ce putem face e sa fim langa ei, la propriu.

Horia-Eugen Cristea