26 ian. 2012

Basescu si-a incurajat mica armata. Restul ramanem decisi: Jos Basescu!

Nicio clipa nu ni s-a adresat ieri Basescu noua, celor care protestam. Noua, celor aproape 90% care il contestam. Pentru noi, discursul a insemnat 100% sfidare, daca nu chiar amenintare. Presedintele si marea majoritate a romanilor raman astfel pe pozitii ireconciliante.

"Basescu - un Comandat de nava care nu a ratat niciodata destinatia". Asa au denumit un filmulet de propaganda pe care il posteaza de zor pe facebook cei de la Institutul de Studii Populare. Un mesaj exclusiv pentru sustinatorii lui Traian Basescu, fie din PDL fie din zona sinecuristilor fara carnet de partid. Restul slugilor din online, Blogary, In Linie Dreapta, Noua Republica... etc reactioneaza pe linie, prin postari super-elogioase, promovand discursul mobilizator al presedintelui. Iata, mai jos, o mostra:

“Aproape a inaugurat un nou mandat”.
Ăsta e mesajul cel mai important, un “aproape” nou mandat, întoarcerea la cei care l-au votat, distanțarea de partide și politicieni, determinarea de a antrena veritabila societate civilă în reforme, determinarea de a nu mai intra în alegeri cu un electorat de dreapta dezamăgit, blazat și absent. Luciditate, curaj, viziune.


Avand in vedere cele de mai sus: de ce se agita atat televiziunile sa-i promoveze mesajul adresat micii lui armate?

9 comentarii:

Alex spunea...

Eu cred ca dupa toate tampeniile facute Basexu a fost totusi sincer. Oricine ar fi la Cotroceni nu poate ramane indiferent la protestele care au fost. Eu am detectat o schimbare de atitudine.

Lilick Auftakt spunea...

Eu nu am detectat nicio schimbare. Reactiile au fost pe masura. Mica armata s-a mai mobilizat, noi ramanem la fel de decisi.

radu spunea...

The Bad Cop basecu a transmis marti un mesaj pentru Opozitia cea hada, moguli, rusi.
Miercuri, The Good Cop basecu a avut interventia cu romanii.
Dar cine sunt romanii?
Romanii sunt sustinatorii lui basecu sau cei pe care i-a dezamagit putzin, dar ii poate recupera, ca doar ailalti e si mai rai.
Sustinatorii "partidelor nereformate" nu sunt romani, nu cu ei a avut Mesiache de la Anvers treaba ieri.
Dintre "romanii lui", s-a referit cu precadere la:
1) ONG-urile bune, albacazapadiste. Tocmai am citit postarea unui curci basiste, @Ileana de pe blogul lui Cristian Preda. Bleeaaaah!
2) intelectualii basisti dezamagiti, care au nevoie de noi idealuri "de tara noua" (God, ce ceausist suna!!!)
3) papagali din piata pt. care PDL egal USL egal aceeasi mizerie si care trebuie reprezentati in Parlament pe spinarea unor vehicule politice care sa-l sustina pe basecu si sa absoarba zona "echidistanta" a neimplicatilor politic. Adica noi iluzii pentru noi tampiti plini de intentii bune, dar care n-au aflat ca Alba ca Zapada e o koorva batrana si fardata a societatii basiste in civil.
Nu in ultimul rand, basecu a dat un semnal ca nu mai mizeaza in primul rand pe PD, si ca se va debarasa de ei daca nu-s in stare sa modernizeze statul cum vrea muschii lui.
Marea problema e ca, orice-ar face, nu poate renunta la Udrea.
O problema si mai mare, cruciala chiar, e dispretul lui total fata de parlamentarism si separatia puterilor in stat. Comanda navei e incompatibila cu democratia, mai ales cand Komandantul e la ordinele serviciilor. Unde mai pui ca flota pe care-a facut bisnita a fost vanduta, tot de el, unui armator din Grecia, cu care Doamne feri sa ajungem in aceeasi situatie (cica).
Restul sunt regurgitatii mesianice blenoragiste. Nici Ceausescu n-ar fi fost Ceausescu fara armata de lingai propagandisti. Dupa mine, astia sunt la fel de vinovati ca basecu, poate chiar mai vinovati.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, atata timp cat Basescu o alege pe Udrea, atunci cand are ales dintre Udrea si Romania, sa fim linistiti. Nu se va alege cu nimic! Nici macar cu Udrea. :))

Anonim spunea...

Păi, chestia asta ieftină, cu destinația atinsă, mi se pare ceva absolut normal, pentru un comandant de navă autohton (și, cât de cât, treaz), și nicidecum vreo cine știe ce mare scofală!
Pentru restul de agitatori și răspândaci, ca și pentru nea Emil Boc, care tocmai a schimbat coasa, pe lopata de zăpadă(omul e fabulos, în felul lui...) am un singur îndemn creștinesc:
Hai sctir, măi băieți!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Destinatia inspre care indreapta Basescu nava e un zid. :)

George spunea...

Cu ce argumente denumiti Noua Republica drept sluga? Sunt curios sa aflu.

Lilick Auftakt spunea...

Pupat in fund Basescu. Cel mai greu argument.

Lilick Auftakt spunea...

Pentru basistii care intreaba de unde stiu eu ca suntem 90%. In absolut toate sondajele increderea in TB e de 9-10-11%.