13 nov. 2012

De ce atata Chiliman?

E o intrebare pe care o aud destul de des de cand a inceput campania electorala si, culmea, nu de la adversarii USL. De ce atata Chiliman pe panourile electorale din sectorul 1? De ce fiecare candidat de la PNL si PSD a ales sa se afiseze cu primarul liberal pe panourile din sectorul 1? Are nevoie Calin Popescu Tariceanu sa fie garantat de Andrei Chiliman? Explicatia e simpla si, in primul rand, cat se poate de pragmatica. Primarul sectorului 1 are cea mai mare cota de incredere dintre liberalii bucuresteni. Dupa cum spunea, mai mult sau mai putin in gluma, Ludovic Orban, la lansarea candidatilor USL sectorul 1, "cota de incredere a lui Andrei Chiliman se apropie de cer".

Lasand gluma la o parte, da, e de aproximativ 85%, si chiar si Calin Popescu Tariceanu are nevoie de sustinerea acestuia. Mai mult, in campania electorala de la locale, 70% din votantii PDL declarau ca au incredere in Chiliman! Este probabil motivul pentru care nici nu a fost nevoit sa pronunte, atunci, numele contracandidatului. De ce sa o faci, cand adevarata lupta nu era intre cei doi, ci pentru a castiga primaria cu unul dintre cele mai mari procente din Romania. Ceea ce s-a si intamplat.

In plus fata de asta, Andrei Chiliman reintoarce, prin prezenta sa in campanie, ajutorul dat de Tariceanu, Orban, Diana Tusa, Corlatean si ceilalti, in campania de la locale. Deci inca o data... asa e de bun-simt si normal. Sa le puna toata increderea de care se bucura la dispozitie, unor oameni alaturi de care face politica de atatia ani si in care are, la randul lui, incredere.



9 comentarii:

Anonim spunea...

chiliman ii este dator lui Tariceanu, pentru ca votul oamenilor lui a stat la baza debarcarii ultimului premier liberal

Si tot chiliman l-a mandatat pe orban sa demareze puciul anti-tariceanu in 6 ianuarie 2009.

Asta ca sa nu se uite istoria recenta

Lilick Auftakt spunea...

OK, dar de ce... anonim?

Pana la urma, dupa toate aceste lupte interne de care pomenesti, e bine ca pot sta la aceeasi masa, ca isi dau mana, ca pot colabora, chiar excelent. Daca s-ar fi ajuns la cutite infipte adanc pe la spate, te asigur ca acestia nu ar mai fi facut azi echipa. Pentru ca, vrem nu vrem, sunt o echipa excelenta.

Mihai spunea...

Nu stiu. USL nu ma convinge. Daca nu ar fi problema de a scapa de aia, nu stiu daca as fi convins sa ies la vot.

Scrie opinia ta spunea...

Nu stiu de ce incredere se bucura Chiliman intre bucuresteni, insa increderea mea in el este zero.

Daca as face ipotetic o lista ai celor care ar trada ca sa ia de la Basescu, Chiliman ar fi in Top3.

Parerea mea.

Lilick Auftakt spunea...

Scrie Opinia Ta, vad ca esti influnentat total gresit, probabil de niste talibani. Chiliman a facut anul trecut in Bucuresti cea mai eficienta campanie impotriva basistilor, cea impotriva Elenei Udrea, in care a castigat. In plus, i-a batut pe basisti (Murgeanu) de pe cand PDL-ul castiga mai totul pe-aici. Oricum, asta e opinia bucurestenilor, asa is manifesta increderea, si aici candideaza Tariceanu si Orban. Si, mai mult decat probabil, in sect 1 PDL va fi spulberat din nou de Chiliman.

Anonim spunea...

Chiliman asta vrea sa fie seful PNL, de ce il critica violent pe Crin? Vrea dezbinare in USL? Vrea la ARD, pe care nu o critica? Sa se duca daca-i place.

Lilick Auftakt spunea...

Chiliman critica ce vrea, nu stiu... Rezultatele conteaza. Cumva Crin e necriticabil? O fi si el perfect, ca Basescu?

Anonim spunea...

Bine te regasesc Lilick, sunt putin ingrijorat de dihonia si de extremismul unor comentatori ce se pretind liberali. Imi poti raspunde, pe scurt, cum se explica ura manifestata de Roxana Iordache impotriva lui Chiliman si Tariceanu?
Merci(c), Un Opinant Liberal.

Lilick Auftakt spunea...

Opinant Liberal, nu pot sa iti/imi explic, pentru ca eu personal nu urasc niciun politician, nicidecum vreun liberal. Daca nu agreez un politician, cel mult il iau la misto sau il ignor. Dar ura??? Doamne fereste! :)