16 ian. 2013

Decretul 92/1950 - Nationalizarea imobilelor

Ponta a dat astazi lista chiriasilor din casele RAPPS. Aveti aici documentul, daca vreti sa il consultati.

Vreau sa va arat insa si altceva, un document si mai important. Decretul 92/1950 si lista proprietarilor si a imobilelor din Bucuresti care au fost nationalizate. Peste 9000 de familii distruse, unele care nu mai au urmasi, fiind eliminate cu totul de pe fata pamantului de comunisti. Si inca nu sunt toate imobilele in lista de mai jos. E prima transa de nationalizari.

Alaturi de condamnarea gestului de la 30 decembrie 1947, de declarare a republicii ca ilegitima, nicio condamnare a comunismului nu se poate face fara restituirea imobilelor celor distrusi de comunism.


 pentru nationalizarea unor imobile
 EMITENT :    CONSILIUL DE STAT
 Publicat  in BULETINUL OFICIAL nr. 36 din 20 aprilie 1950
by  


15 comentarii:

ADRIAN spunea...

Mi-l trimiti si mie, te rog, in PDF (ca nu vreau nici scribd si nici facebook)?

Lilick Auftakt spunea...

Da, iti trimit.

ADRIAN spunea...

Am mai consultat acest documant candva caci am dat in el peste numele arhitectului Doneaud ca fiind unul dintre expropriati, cu 11 apartamente, parca. Ernest Doneaud a facut mai multe cladiri importante, cea mai cunoscuta fiind Hotel Lido.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, stii cumva si ce s-a intamplat cu familia, urmasii lui?

ADRIAN spunea...

Marturisesc ca nu. Un coleg de-al meu ar putea sa fi aflat mai multe caci facea un dosar de clasare unei case care ii este atribuita ca autor. Cu ocazia asta poate a aflat ceva despre el si din punct de vedere al vietii private.

berenger spunea...

nu cumva ponta spunea nu cu mult timp in urma ca retrocedarea proprietatilor e una dintre cele mai mari nedreptati postdecembriste?

Lilick Auftakt spunea...

Nu, berenger, nu ai inteles. O sa iti explic exact la ce se referea. Putin mai incolo.

berenger spunea...

da, am gasit citatul si contextul exact: „Legea 247 din 2005, din punctul meu de vedere, a fost cel mai mare rău pe care puteam să-l facem României”

Lilick Auftakt spunea...

Berenger, tu stii in ce context a spus? Tu stii cate afaceri s-au facut cu legea asta si cati au devenit peste noapte "mostenitori"? Scriam chiar in articol de familii care au disparut total. Casele lor, ramase, au fost vanate de hiene care au devenit brusc mostenitori. In contextul asta a spus Ponta si mi-ar fi placut sa mearga chiar mai departe cu acuzatiiile, dar ar fi lovit si in unii imbogatiti din PSD.

berenger spunea...

lilick, omu spune ca legea retrocedarii e proasta, nu aplicarea ei. plus ca e o lege din 2005, an in care premier era...

Lilick Auftakt spunea...

Legea e proasta. Nu faptul ca trebuie facute retrocedari. Asta e esential! Problema e ca urmasii de drept nu au primit inapoi proprietatile, cat imbogatitii, falsi mostenitori de tranzitie. Din cauza legii proaste. Avem nevoie de o lege care sa restituie celor in DREPT mostenirile. Stiu bine ce spun de legea asta, cunosc cazuri concrete.

ADRIAN spunea...

Pai asta ar fi insemnat sa piara "baietii destepti" , tot dintre aia care si cumparau "drepturile litigioase" dupa care, ca prin minune, dupa indelungi frecusuri si tergiversari ale mostenitorilor de drept, situatia pentru acesti baieti se limpezea pe loc ...

Lilick Auftakt spunea...

Pai da, Adrian, si cine a avut interesul...

Gabriela Savitsky spunea...

Să lăsăm, atunci, piaţa să reglementeze.
Cred că libertarianismul şi-a atins limitele chiar acolo unde funcţionează doar Piaţa.
E nevoie de un nou curent de gândire, nu doar economică ci integrată. În fond, ecomomiştii n-au făcut decât să pună în formulă observaţiile asupra societăţii. Pentru că statul nostru e tembel, hrăpăreţ şi vag idiot, nu înseamnă că statul trebuie să moară. Franţa lui Napoleon s-a dezvoltat pentru că a avut un stat articulat, reguli clare şi legi.

SimP stejarul spunea...

Mafia revendicarilor vazuta de la Cluj.

Lilick, am scris o postare la mine pe blog:

http://stejarul.wordpress.com/2013/12/19/mafia-revendicarilor-vazuta-de-la-cluj/

Daca ipotezele mele sunt reale, atunci apreciez ca peste 90% din retrocedarile in natura sunt false ceea ce face din legea retrocedarilor, varianta FSN-ista a legii nationalizarii din 1950 (exproprierea FSN-ista).

Comunisitii au luat cu japca proprietatiile in 1950 iar fii lor s-au auto-improprietarit cu aceste imobile prin legea retrocedarilor.