21 iun. 2014

Ce spun procurorii: "Cazul Basescu afecteaza grav intregul sistem judiciar."

Sa lasam pentru cateva clipe toate scenariile politice la o parte. Da, si eu cred ca in declansarea scandalului Mircea Basescu sunt implicate serviciile romanesti si straine, si ca DNA-ul nu s-ar fi miscat de data asta fara un impuls clar, (cel mai probabil venit de afara), dar sa ne concentram asupra a ceea ce spun procurorii. 

Ei, bine, cazul Mircea Basescu e probabil cel mai grav si mai important din ultimii 24 de ani. Asa cum apare scris in rechizitoriu, nu e un simplu caz de coruptie, ci este un atac grav la adresa intregului sistem judiciar din Romania. Si aici nu mai e vorba de declaratii politicianiste. Ci de un proces in toata regula care, probabil, va duce in final la schimbarea raportului de forte pe planul separatiei puterilor in stat si, poate, la un moment dat, la o reala "domnie a legii". 

Dar iata ce spun exact procurorii in documentul trimis instantei care a decis in final arestarea preventiva a lui Mircea Basescu.  

"Trebuie subliniat că, prin modul în care inculpaţii au conceput săvârşirea faptelor, au afectat în mod grav relaţiile sociale referitoare la buna desfăşurare a raporturilor de serviciu în ceea ce priveşte instituţiile din întregul sistem judiciar, de pe toate palierele: Ministerul Public, tribunal, curte de apel, chiar Înalta Curte deCasaţie şi Justiţie, pentru aceasta din urmă pe mai multe planuri (recursul, cererea de strămutare, conform procedurii în vigoare la data faptelor), iar faptele care fac obiectul acestui dosar au aptitudinea de a afecta încrederea în întreg sistemul de justiţie." 

Cu alte cuvinte, anchetatorii arata ca faptele savarsite de Mircea Basescu şi Marian Capatana, dincolo de "gravitatea inerentă unei infracţiuni de corupţie, au un grad de pericol deosebit".  

Atentie! Apropiatii si simpatizantii lui Traian Basescu vor incerca sa devieze aceasta discutie, care este esenta intregului scandal, acoperind totul cu o ceata deasa de scenarii si speculatii. Vor incerca sa apere persoana Traian Basescu si vor uita brusc ca trebuie sa apere in acest caz tocmai sistemul de justitie si statul de drept. Pentru ca, sigur, poate parea absurd cum tocmai din familia celui mai mare aparator al independentei justitiei, exact sistemul de justitie si statul de drept sa fie atacate atat de grav. Si nu, Traian Basescu nu are absolut nici cel mai mic argument in favoarea si apararea sa. Presedintele stia de (cel putin) un an despre gravitatea cazului. Si a tacut. 




19 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Vă rog din sufletul meu mic și negru să nu mai prezumați scenarii politice din partea grupărilor mafiote. Ăștia acționează doar la inspirația de moment (vezi erata CCR scrisă în miez de noapte!)
Fără difuzarea imaginilor de către Antena 3, "eroii din servicii" ar fi continuat să-l apere pe jegul statului.
În noua situație, cu imbecilul filmat în timp ce-și asuma că "m-am trezit cu mormanul de dolari în brațe", n-a mai rămas decît soluția arestării.
Acum serviciile încă speră ca bulgărele să nu ia proporții. Degeaba!!! Se anunță noi înregistrări cu dedicație pentru capii rețelei mafiote securiste, înregistrări făcute de un țigan șmecher.
Dacă voi vreți să credeți că "elita serviciilor secrete americane" l-a racolat pe Băsică să facă toată mafia securistă mafiotă, dați-mi voie să... ha...

P.S. PENALUL STATULUI ȘI REȚEAUA MAFIOTĂ SUNT ATÂT DE CRETINI ÎNCÂT AU FOST FĂCUȚI DE NIȘTE INFRACTORI FRUSTRAȚI!!!

Lilick Auftakt spunea...

AristotelCostel, cred ca nu faceti decat sa dati apa la moara aparatorilor lui Basescu cu afirmatiile acestea. Dupa dvs tiganii fac legea in tara asta. Ridicati in slavi statul tiganesc si justitia tiganilor?

Nu e chiar asa... Iar Felix doar incearca sa profite acum de tot acest scandal.

Unknown spunea...

Sa comentez...,ce?;Vorbim sa ne aflam in treaba....Atatea scenarii,atatea"shituri",atata ura incat la un moment dat,zici ca este implicata INCHIZITIA...!
A gresit Mircea Basescu,a gresit Presedintele ca ii este frate,sau am gresit noi,atunci in 1990,cand 96%au votat Ion Iliescu...?Suntem fara vina..?...:atunci sa fim primii care"ridica piatra".Ura care se preteaza astazi,veninul care otraveste societatea romaneasca,-va-ti intrebat de unde vine oameni buni...?10 de dictatura,..o spune presa,tv,si tot ce este pseudo-politic,10 ani cu Basescu...!Daca ne-am uita fiecarea in "ograda" lui,am vedea ca in acesti 10 ani am realizat lucruri frumoase,si povesti de nespus,si asta intr-o tara unde Dictator este Basescu...!Vor mai trece multi ani,iar unii dintre noi ne vom trezi batrani,neputinciosi,si intrebandu-ne ce a fost aceasta mascarada si ce a urmat dupa..!

Anonim spunea...

Dragă Lilick, în realitate,cu Mircică Basescu și cu Bercii, lucrurile sunt mai complicate.
Sau mai simple.
Și, mă repet: nu vă grăbiți, acum, cu PDL-ul. Iar Iohannis este exact la fel de liberal, pe cât a fost, este sau era și Theodor Stolojan.
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Important e sa nu mutam greutatea discutiei pe alt plan decat cel pe care l-am expus in postare.

Victor Calinescu, despre ce dictator vorbiti? Normal ca suntem de vina toti pentru ceea ce se intampla in politica si pentru toate aceste personaje jalnice promovate.

Lilick Auftakt spunea...

Mmmm, Magnus, schimbarile politice de ultima ora sunt necesare si urgente dintr-o perspectiva ce tine de pozitia Romaniei in prima linie a NATO si a statelor democratice din Estul Europei. A fost pana acum destul timp de gandire. Nu ne permitem instabilitate politica aici. Din punctul meu de vedere Johannis nu e chiar asa important, dar o sa vedem...

AristotelCostel spunea...

Țiganii nu fac nicio lege. Tot clanul a ajuns la pârnaie.
Fără Antena 3, Mircea Băsescu ar fi fost liber, iar Traian Băsescu n-ar fi dat verde DNA-ului s-o lase moartă în privința șantajului și să-l cazeze pe fratele de sacrificiu.
În ce capcană cad?

Felix e subiectul propagandei securiste, iar Antena 3 e ultimul bastion nesupus mafiei securiste. Dacă reușesc să-l elimine, ne așteaptă o nouă epocă de aur.

Știu că sunt mulți 'telectuali, deșteptați în partea a doua a lunii iunie, care îmi vor spune că astea-s prostii, dar trusturile media ale lui patriciu și vântu au devenit componente ale propagandei securiste pentru retardați, imediat după ce au fost răpuși de mafia securistă.

Părerea mea, confundați condamnările cu răzbunările mafiei securiste. Vântu s-a ținut tare, având-o mică și a rămas fără ea. Patriciu a cedat inteligent, fiind slab, a rămas fără ea, dar cu altele. Voiculescu s-a dovedit nuca tare.

Visați la o justiție care să rezolve corupția din România? Fără destructurarea mafiei securiste care controlează justiția?

... ha

Lilick Auftakt spunea...

AristotelCostel, Antena 3 doar profita de scandal, repet. Felix incearca de asemenea sa atace justitia din disperare. Justitia isi va face datoria si in cazul lui, curand. Oricat ar incerca Felix sa amane acest deznodamant. Nu intrati in lupta asta mica si personala dintre cei doi, dintre Felix si Basescu. Lupta la care trebuie sa participam este incurajand acetele de justitie, impotriva infractorilor Basescu si Felix.

Lilick Auftakt spunea...

Acuzati un securist aliindu-va cu un altul? E penibil, sincer.

AristotelCostel spunea...

Penibil e să cred că instituțiile statului murdărite de mafia securistă pot acționa pentru binele cetățenilor României.

Filmele țiganilor puteau fi difuzate și de Realitatea, unde ar fi fost văzute de tanti Veta și de unchiul Mișu, iar mercenarii ar fi luat subiectul în râs.

Azi, Mircea Băsescu este în arest datorită Antenei 3 și audienței acesteia.

Ce veți mai spune dacă se va dovedi ceea ce bănuim cu toții, cei neatinși de virusul băsismului, prin România liberală, cei care n-avem treabă cu mafiile imobiliare sau cu fuziunile cu blaga, dacă vor cădea mai mulți capi din justiție?

Sigur, e un atac murdar al lui voiculescu; rușii vor să cucerească SUA lovindu-i în... stanciu.

Răbdare... și nu mai catalogați realitatea în fel și chip. Tot ce a construit Băsescu în 10 ani e o simplă mafie securistă ceaușistă într-o epocă a vitezei circulației informației.

Lilick Auftakt spunea...

AristotelCostel, vad ca sunteti un fan absolut al Antenei 3 si al securistului Felix. Si nu intelegeti ca nu trebuie sa intram in razboiul personal dintre cei doi infractori. Fiti sigur ca in curand ambii vor fi judecati de justitie asa cum merita.
Si Traian Basescu si Voiculescu.

Shadow spunea...

@Lilick
Trebuie sa recunosti ca daca nici o televiziune nu facea publice imaginile alea "basica", "isaura" si eventual tot clanul bercea intra in puscarie pe motiv ca-l santajau pe "eminentul" fratior prezidential.
Fara imaginile antenei care si ea urmareste scopurile ei doar clanul bercea intra la "bulau".

DNA-ul a actionat "precipitat" cum au aparut imaginile alea in public. Incearca si incercau sa ascunda faptul ca ei "studiau"(vorba vine) cazul inca de acum un an. Perioada in care nu s-a intamplat nimic.

Ia sa vedem de ce este acuzat mircica?
Doar pt "trafic de influenta"? Mai sa fie. Toti "opozantii" prezidentiali luati in vizor de dna aveau "liste impresionante" de acuze.
De la constituirea in grup organizat mafiot la uneltire la interesele Romaniei, tradare si alte alea.
Cum ramane cu incercarea de obstructionare a justitiei prin declararea la dna ca sunt "victime de santaj" nu mai vb.

Sarmanul fratior are doar o acuzare destul de "subtirica" dpdv al unei decizii judecatoresti. Pariem ca de data asta dna-ul nu va face recurs la o eventuala decizie (fara puscarie - cu suspendare) si dosarul nu va "urca" la "inalta curte" pt a mai face "vreun exemplu".

Raul cel mare in Romania continua sa fie basescu si oamenii serviciilor. O sa devina raul cel mare si psd-ul si ponta si altii. Dar pana nu scapi de primul "rau" nu are rost sa te "razboiesti" cu celelalte rele care "intretin" un "echilibru firav".

PS. Daca "infractorul" voiculesc "cadea" la judecata asa cum au cazut "vantu", "patriciu" si altii azi in Romania "tiganii lui bercea faceau si ei legea". Felix profita din "plin" e drept dar fara profitul lui erai deja in plina dictatura si scriai manifeste sau scriai "ode" (functie de curajul si interesul fiecaruia) comandantului suprem.

Lilick Auftakt spunea...

Shadow, desigur pe institutia presedintiei a pus mana un grup infractional organizat. Ma gandesc acum, de exemplu, ca Basescu are chiar un consilier pe relatia cu grupurile interlope (mascata in "relatia cu minoritatile"), pe Murgeanu, de care imi aduc bine aminte din campania de la locale din sect 1, si tot ce facea cu gruparile mafiote Chira si Buba.

Insa nu stiu daca e chiar asa.. Daca e meritul Antenelor ca au dat... Desigur, Felix incearca sa isi aroge acest merit, pe de o parte, si incerca sa atace justitia, pe de alta parte. Si nu e chiar asa. Adevarul e ca serviciile aveau toate dovezile, ii monitorizau si pe berci si pe basesti de ani de zile, ii ascultau, si acum au decis sa apase pe niste butoane. Ca resorturile actionate au activat si televiziunea lui Felix, care si-au pornit ventilatoarele de rascolit rahatul, e una. Dar e singurul lor "merit". Ca au "ventilatoarele" necesare. Adica televiziunea. Nu au niciun merit mai mult. Pentru ca daca aveau, scoteau aceste dovezi din 2012. Dar nu au avut. Acum au decis serviciile sa le livreze.

Lilick Auftakt spunea...

Cum ar fi fost caM Basescu sa fie arestat brusc, fara ca nimeni sa nu stie despre ce e vorba? Trebuia sa apara toate dovezile undeva...

Augustin Radescu spunea...

Nu, Lilick, Antena 3 n-are niciun merit, Voiculescu nici atit. Adevaratul merit e al lui Chiliman. Ala de la PDL, daca nu stii despre cine vorbesc. ( A propos, i-au dat si vreo functie, ceva, de bun (re)venit?)
Ala cu "nasu'" in suflet, ca sa fiu mai exact.
Vad ca te dai de ceasul mortii sa pui pe aceeasi treapta pe basescu si Voiculescu. Asta arata cit de indoctrinata esti si ce gindire sablonarda ai. Dar ia incearca sa raspunzi logic: Cit rau a facut Romaniei basescu, si cit a facut Voiculescu? Esti in stare sa faci aceasta comparatie? Sincer, nu sint prea optimist, din cite te stiu ...

Lilick Auftakt spunea...

Augustin, nu stiu ce il bagi in asta pe Chiliman. El a reclamat clanurile mafiote din campania din 2008. Uita-te aici daca ai uitat:

http://www.youtube.com/watch?v=iLTTCAELr7M

In rest, da, Basescu si Voiculescu sunt fete ale aceluias sistem. Doi securisti imputiti adica.

Eu sunt indoctrinata ca de ani de zile spun asta? Sau tu ca insisti sa te aliezi cu unul dintre securisti? Dar e treaba ta. Succesuri!

Augustin Radescu spunea...

Cit rau a facut Romaniei basescu, si cit a facut Voiculescu? Esti in stare sa faci aceasta comparatie?

Lilick Auftakt spunea...

Nu am de ce sa le compar. Sunt fete ale aceluias sistem securist si mafiot.

Shadow spunea...

@lilick
mie mi s-a luat de aceaasta "atacare a justitiei". Ce a putut sa "invete" voiculescu? nu ca este mai breaz sau mai putin (de poprit) decat "ilustrii" sai predecesori.

DNA = dosar la comanda, serviciile asisderea. Scoatem info in presa si brusc dna-ul se sesizeaza, probe indirecte nu conteaza puscarie "pt exemplu".

In fraza de mai sus am dat exemplul de "NON justitie". Cine vrea sa o atace beneficiaza de sprijinul meu.

kovesi, morar, sefa iccj, imbecilii din csm, cei din CC nu reprezinta justitie ci pura politie politica.

secu nu da la public decat cand nu are incotro sau cand vrea sa "orienteze" treburile. era cazul tuturor stenogramelor in presa pt care csm-ul nu se ofusca ca apareau in faza de ancheta.

Altfel ca tot nu omoara pe nimeni ridicolul, boii aia de la csm au dat drumul la inspectia judiciara pt ca bercea care este arestat, in puscarie, alea alea "ataca" si pune presiune pe "justitie" celor doua imbecile.