7 oct. 2015

Radu Portocala si o noua carte. Despre Jaguarul Regelui

Update: Cartea va fi lansata miercuri, pe 28 octombrie, la ora 18.00,  in Foaierul Ateneului.  

In curand, Radu Portocala lanseaza cartea "Istoria intortocheata a Jaguarului albastru". O poveste captivanta, dar, din pacate, cu un final destul de trist, despre masina pe care, se spune, Regele a iubit-o cel mai mult. In 1973 scriitorul a reusit sa o achizitioneze. Insa povestea nu se termina aici, pentru ca trebuia reconditionata.

Cum a reusit Radu Portocala sa o achizitioneze, cum a reusit sa o scoata din tara in timpul regimului comunist, cum a ajuns in Grecia, cum a fost reconditionata in Anglia, cum a ajuns mai apoi la Paris, dar si cum a ajuns Regele sa o revada dupa aproape o jumatate de secol, aflati din cartea cu valoare de document ce nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui regalist sau pasionat de masini de epoca. Revin cu amanunte despre lansare...



4 comentarii:

Marian spunea...

Ai mare , MARE DREPTATE : intrebarea care s e impune este , " CUM A REUSIT S-O SCOATA DIN TARA SI MAI ALES CUM A REUSIT { SI PE CE BANI } S-O DUCA TAMAN IN ELVETIA LA ...Majestatea Sa , in acele vremuri cand , si pentr-o viza catre " tarile socialiste si pretene " erai luat la puricat fie c-aveai , fie ca n-aveai " carcaletzi " prin cap ! Eu unul , am incercat foarte multi ani sa fac o " excursie " doar pana ..." aci'" in Yugoslavia { evident ca , nu mai reveneam nici daca pe Dambovita ar fi curs doar lapte si miere } si ....am fost tratat cu refuz plus "indemnul tovarasesc ": "- Baga-ti mintile in cap mai baiete ca...si-n RSR avem destule locuri ce s e pot vizita "si....mi-a fost dat ca exemplu Canalul .....Dunare -Marea Neagra . In mod evident pe langa Majestatea Sa , prin cercul d e apropiati ai Casei Regale au fost " atasati " destui " ciripitori " insa....ma opresc , pentru a nu lasa loc de interpretari !Am o singura parere de rau si anume , parerea d e rau ca Majestatea Sa nu-i mai tanar cu...macar vreo douazeci d e ani .Tare mi-ar mai fi placut ca in loc de Republica Romania sa ne fi numit : REGATUL ROMANIEI !!!!!!!!!!!!

Lilick Auftakt spunea...

Marian, putina rabdare sa citesti cartea si o sa afli ce si cum. Nu pot sa povestesc acum. Dar te asigur ca e explicat in amanunt. Masina nu a fost in Elvetia, la Rege. Ci Regele a revazut-o la Paris, dupa 47 de ani. :)

Marian spunea...

Fara suparare insa...chiar nu ma intereseaza cartea domnului respectiv !!!!!!!!!!!!!! Acum , azi citesc , d e fapt recitesc { a cata oara....doar Dumnezeu poate tine socotela } , " Agonie si extaz " a lui Irving Stone { carte pe care ti-o recomand cu deosebita placere } si-s infinit mai multumit . Ieri am facut ceva " meditatii " cu nepoata-mea , predandu-i aleia { are doar opt ani si-i in clasa a doua } poezii pe tema toamnei , azi insa , ma reintorc la ce mi-a placut dintotdeauna : Michelangelo Buoanarroti .

Lilick Auftakt spunea...

Foarte frumos. :)