18 dec. 2009

Guvernul Boc: Un cadou otravit pentru economia romaneasca


Dupa 20 de ani de capitalism, economia romaneasca a ajuns pe marginea prapastiei. Bazata aproape in exclusivitate pe consum, economia va trece in prima parte a anului viitor prin cea mai puternica incercare. "Va trebui sa isi scoata de sub pres gunoiul ascuns in toti acesti ani", spune Gheorghe Piperea, considerat "parintele" legislatiei insolventei in Romania.

"In februarie 2010 va expira termenul legal, de cel mult 240 de zile, in care creditele neperformante pot fi amanate, urmand ca bancile sa treaca la executarea silita. Va fi un moment al adevarului in care vom vedea, cu adevarat, cat de grava este criza in care se afla economia", a mai declarat Piperea, pentru DailyBusiness.ro.

Expertul spune ca nu este exclus ca multe dintre bancile straine sa incerce sa evite momentul printr-un exit din Romania. In opinia expertului, situatia este dificila pentru multe banci mari, printre care BCR, BRD, Unicredit, Raiffeisen si altele. "Pana acum, bancile straine prezente in Romania au avut tot interesul de a cauta sa ascunda adevarul. Uitati-va, spre exemplu, ce s-a intamplat cu marile banci straine, de la RBS, la Lloyds etc. care, desi ajutate masiv de stat, se zbat sa scape de activele toxice".

Cititi va rog articolul inspaimantator din care am citat, dupa care cititi va rog si cateva solutii pe care le propune Piperea. Apoi mai ganditi-va, inca o data, ce cadou otravit ne-aduce de Craciun Traian Basescu, la pachet, in Palatul Victoria, cu ministri ca Videanu, Udrea si altii.

10 comentarii:

Florin Matei spunea...

Lillick,

Eu am ajuns la o concluzie fermă, pe baza conceptului care spune că ţara asta n-a ajuns încă atât de rău pe cât merită. Concluzia e că există două Românii: una care îşi merită soarta şi alta care şi-o blestemă. Eu locuiesc în cea de-a doua.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin Matei

Buna! :) Adevarat zici! :)

Lulutza spunea...

Legile la care se refera dl. Piperea sint in vigoare de multi ani in Franta, de exemplu. Au fost atent "armonizate" cu sindicatele, patronatele etc, in general cu toti cei afectati.

Asta se numeste "responsabilitate sociala" a statului, dar "ai nostri" conducatori vor numai haos social si continuarea a ceea ce se poate numi, cit se poate de serios si ingrijorator, un "razboi rece civil" declansat de cit se poate de sus, de citiva ani, sub privirea ingaduitoare a inteleptilor dinozauri din CCR.

In timpul asta, in tara, prefectii au declansat suspendarea/demiterea primarilor neportocalii, cu sau fara organizarea asa-zisului referendum "democratic", in Parlament continua racolarea "democratica" a celor din PNL si PSD, Valeriu Stoica susura la urechea parlamentarilor uninominali ca, daca nu vor guvernul Boc IV neconditionat, Parlamentul va fi dizolvat. Nu m-ar mira sa fie un "vizionar" binevoitor, deoarece marele "reconciliator" a spus si repetat zilele astea ca prioritatile lui sint indeplinirea promisiunilor fata de popor: modificarea Constitutiei, miniparlament uninominal etc.

Asadar, razboiul rece civil continua, in numele asa-zisului "interes national", asa cum este el vazut de undeva, de sus de tot si declarat de cel care are telefon pe linie directa cu natiunea...

Si intreb si eu, ca nu dau cu parul: "Responsabilitatea sociala" a statului capitalist multilateral dezvoltat si ghidat de "interesul national" este sa incinga acest fatis razboi rece civil si sa toarne gaz pe focul... violet al spaimelor sociale???

Eu as zice ca "Statul" de tipul asta a dovedit, cu adevarat, o unica insusire "de dreapta" si "capitalista": egoismul social extrem, exploatat intr-un mod colectivist si... proletar. Eu as zice sa ne abtinem la votarea falangii acestui... Stat... in cur pe tron in fata... focului de tabara (violet?) al natiunii - Guvernul Boc - si sa-l lasam un pic sa-si arate muschii de colagen, botox...

Si o sugestie pentru asa-zisa "presa libera": ochii si limba ascutita (nu catifelata!) pe putere, nu pe opozitie! Asta e sensul spiritului critic si adevaratului curaj civic! Altfel, foarte curind, in presa asta 'telectuala nu vor mai fi decit vadimi, tristoi si penibili colabo'! Care scriu in vreun simulacru de "Scinteia", "Romania libera", "Informatia", "Saptamina"...

Lulutza spunea...

Precizari: prefectii care "lupta" impotriva primarilor "dusmani ai poporului" sint toti din PD-l, iar "visul" boborului, transmis spre infaptuire "creierului natiunii" prin ultimul referendum cotrocenist ultraconstitutional este miniparlamentul unicameral... :D Mai usor de umplut 94,9% cu dobiboci si "tehnocrati" de SRI, SIE, STS...

Un lucru "onorant" - parerea mea! :D - pentru creierul natiunii: pe complicii tradatori din jurul fostului maret PNL-ist Dragastolo ii tine in vitrina, ca pe sfintele moaste, doar ca sa le incaseze pensioarele si rentele viagere de "adevarati liberali". De proaspata excrescenta taranista Milut de pe obrazul PD-l, nu mai zic nimic, ca mai mult dupa sediul PNTCD - mare afacere imobiliara - le curgeau balele deontologilor din FSN-PD. Dupa principiul politic sfint al bolsevicilor: Cine a tradat o data... tovaras temporar de drum se numeste!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Bine le face ca nu pupa unul picior de scaun in guvern. :))

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Sefa, astept comentarii pe componenta guvernului Grinch. Esti de acord sa-l numim astfel? Ca si-asa il asociaza toata lumea cu Craciunul. Cream si noi un brand macar :-)
http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/12/guvernul-lui-grinch.html

Lilick Auftakt spunea...

@Codrin

Am citit si mi-au placut nominalizarile de la tine. :) Ma gandesc si eu. :)

Lulutza spunea...

Dupa ce am studiat istoria si "conceptia despre viata" a acestui partid al dreptei anticomuniste, fost FSN, fost PD-FSN, fost PD, actual PD-l, viitor PNTCD (sau cine stie cum altfel), am depistat citeva principii "ideologico-revolutionare" ultraradicale, care i-au adus succesul suprem:

- opozitia "constructiva" = opozitie totala = cea mai buna aparare este atacul

- in functii de putere, dar in proportie total nesatisfacatoare = rol de victime ale unui regim autocrat = cea mai buna aparare este atacul

- in functii de putere, dar in proportie de partid mare si puternic, dar inca sub 50%+1 = rol de victime ale unei opozitii dictatoriale si nelegitime = cea mai buna aparare este atacul

- la putere in teritoriu, central si in capul statului, dar inca obligati de o "majoritate conjuncturala" din Parlament sa-i racoleze... virfurile sistemului ticalosit = rol de victime ale fortelor retrograde si tradatoare = singurii reprezentanti legitimi ai boborului = orice "concesie" este semn de slabiciune si orice "negociere" este semn de coruptie = cea mai buna aparare este lovitura letala data oponentilor = cel mai bun atac este recursul la misiunea data de popor prin voturile organizate si "armonizate" de reprezentantii "adevaratei majoritati"

- la putere peste tot, la toate butoanele "democratiei populare", intre 80%-99%, cu o opozitie de vitrina si o presa "sanatoasa" = competenta si legitimitatea suprema e data de vointa poporului = Comandantul suprem este D-zeu, noi sintem trimisii lui D-zeu pe pamint, numai D-zeu poate sa ne judece = "democratie simplificata" = "dictatura legii si poporului"

- etapa finala, la care aproape s-a ajuns, cu sprijinul continuu si "neprecupetit" al dinozaurilor comunisti (sau "comuisti"? hă hă hă!) din CCR: Mai misca cineva in Frontul Salvarii Interesului Nutzional si Patrihotzic? Hă hă hă! Te-am ciuruit! In numele poporului suveran!

Fir'ar al dracului de mogul idiot si de agenturi straine manipulatoare! Mi-a murdarit uniforma cu singele lui de lifta spurcata!!! Bye bye, popor iubit! Nu uita sa urmaresti viitoarea sedinta ordinara si trimestriala a Micii Adunaturi Nutzionale de pe Televiziunea Poporului Liber si Suveran - Zero TV - si sa-ti exprimi vointa absoluta si suverana, prin apasarea butonului corespunzator, indicat de Vicepresedintele Romaniei si scumpul meu prieten fidel, Dan Diaconescuuuuuuu! Livache, baga repede mira aia cu m.ie, ca le ajung dobibocilor dracului 2 ore de TV pe zi!

william spunea...

no surprise here, lilik
Pai, cum altfel ar putea fi un guvern facut pe principiul: "SA MOARA DUSMANII"?

PS: apropo de manelizarea lui catranescu sesizata si de doamna zoe petre...sper ca atunci dupa votare i-a facut nevasta-sa niste gratare :)

Teo Negura spunea...

In toata povestea asta, mai trist e ca nici macar sapa de lemn nu-i va trezi pe cei cu creierele mici, spalate cu jeturi portocalii, la realitate. In ce gropi, in ce prapastii mai trebuie sa ne pravalim ca sa realizam cu totii ca ne indreptam spre disolutie, ca ne dezintegram ca popor, ca sansele noastre de vietuire au devenit zbateri de supravietuire?...